birikim yapabilmenin yolları

Bankacılar bu konuda çok ısrarcı. Ne için gidersen git bunu anlatıyorlar. Onlar bes yapılan kişi üzerinden prim alıyorlar.
Altını kesin bozdururum ve bugüne kadar altın bozdurmaktayız çok zararlar ettim . Ancak altın uzun vadede dokunulmadıgında bes ten daha çık kar getirir. BEs te 20 yıl beklemek ile altında 20 yıl beklemek arasında çok ciddi kar farkı olur. BES neticede para tl de olacak. Gr altın olsa araba değiştirirken falan bozarız. Çok kararsız kaldım

doğru ama 10 yıl için geçerli bu dediğin..bide tl da kalmak zorunda değil.yılda 4 kez değiştirebilme hakkın var ne kadarı nerde değerlensin istiyosan değiştirebilirsin.mesela eşim sürekli oynuyo bes üzerindeki yatırımıyla.yani sen 100 ödüyosun diye 125 olacak diye bişey yok .

Para biriktirmek akıllı insan işi anladımgrip olmuşum.eczaneye gidip ilaç aldım.tam parayı verirken hatırladım evde var tam bir kutu aynından11 lira kumbaraya gidebilirdi
İlacın son kullanma tarihi geçmediği sürece tüm kış evde İlla ki birileri hasta olur. Hazırda ilaç olmuş oldu elinin altında. Evde fazla antibiyotik almışız gecen gün işime yaradı açılmamış kutuydu. Üstelik şu an antibiyotik reçetesiz verilmiyor. İyi ki evde varmış dedim.

selam arkadaslar üsenmedim bütün sayfalari okudum cünkü benimde tasarruf etmeye ihtiyacim var. esimde bende calisiyoruz.ben devlet memuruyum esim özel sektörde evimize aylik 4500 lira giriyor. evimiz kira 3 yillik evliyiz. aylik 2500 sabit giderimiz var kiramiz dahil. biz kr3edi ödüyoruz ve maalesef bu kredi bizim kullandigimiz para degil bi akraba icin cektik ve bunu bize geri ödemedi simdi ne kadar pisman olsakda is isten gecti. bi yilimiz daha var bitmesine. arabamiz yok. bizim her ay yol giderimiz cok oluyor. illaki ya esimin memleketine yada bizimkine gidiyoruz. bu ay da esmin abisinin nisani var islr cok karisik her ay maasimdan 100 tl artirip bankaya atsam diyorum ise yarar umarim

Bizimde yapıkredi bank vardı özel sigorta ama durdurduk esim 4000civarı vardır diyodu gecengun
Toplatıp cekicez galiba bankaya para yatirirken ona eklicez.
Devam edebilecegimizi sanmiyorum

Günaydınn

Bizim eksikler hala bitmedi

Sunum dosyası
Geometrik sekiller
2tane kareli defter vs eksikler var.

Dünde defterlere10tl verdim
Benim kuzunun pasta keyfinede 11tl baydık

Su eksiklerede 20tl gider bugun
Ne okuldu arkadas bitmiyoda bitmiyo.
Bir de devlet okulu yani yinede yetisemiyorum.

Kumbaraya hic bisi atmadim esim yeni kumbarasında biriktirmeye basladi
150tlsi olmus hemde pazartesinden beri
Benim kocci maasını buna baycak sanırsam:)
Cok istikrarlı

tam bu ay çok sıkıştım azcık birikim konularında takılayım derken @tr_lellimi buldum burdaaa :)
hem kurban hem abimin düğünü derken maaşı bitirdiğim yetmedi bide üstüne kredi kartına daldım
acilen toparlanmam lazım..
damacananıza kocaman bi maşallah diyorum.. bende de istek uyandırdı.. ocak ayında bende aylık bin lira diğer hesabıma atayım artık.. önceki yıl bu şekilde birikim yapmıştım ben..

tr_lelli nin damacanası 'kutsal damacana' oldu bizim için:) acayip gaz verdi valla,sağolasın paylaştığın için
benim komşum derdi ki,çocuk okula başlayana kadar ne yaptın yaptın,sonra hiçbirşey yapamazsın diye..hakkaten doğruymuş..

Kuzuuu gel yamacıma yamacıma
Damacanadan sıkıldı benim ki(kolay dolmadı ya) bu sefer kolaya kactı buyuk oynuyo ama :)
İlahii cok güldüm ya kutsal damacana olsun butun damacanalarımızın adı.

Ne demek hepimiz paylasalım yardımcı olalım birbirimize

Aynen dogru
Oglumun bu sene yine masrafı az buna sukur
Gecen yıl 1.500tl dershaneye 1.500tl de servise vermistik yıllık
Bu yıl servis yok yakinima geldi
Dershanede ilk sinavlarina gore karar vercem destege ihtiyaci olcak mi bakalim.
Bundan sonra dershane parasi lazim olur
Bu yil kenara attim attim bisiler daha

Gitti 11.75daha
2defter bide geometrik sekiller aldık.
Ivır zıvır hep ya bos bos seyler.
Evde ufak caplı bi tadilat yapcaz kısmetse hafta sonu en az 200tl tutcak.
(Kendime is cıkarıyorum)

Merhaba,bende başladım beş litrelik su şişesine biriktiriyorum,büyük başladım ama 800 tl attım şimdiden ,hedefim büyük:)Şişe dolunca Açıcam yeni bir hesap açıp yatırıcam,şu anki hesabımda durunca para harcıyorum,her ay böyle çekip atıcam şişeye,eşimde bozuk para biriktiriyor

Az zannediyosun ama saglam para cıkıyo saymasıda cok zevkli.
Bereketli birikimler olsun

Tr elli neden bankada tutmuyor eşin parayı. Harcamamak için mi evde biriktiriyor.
Ben de işe başlamak istiyorum artık. Çocuklardan ara verdim ama ev çok bunaltıcı ve yorucu. Hem de çalışıp para biriktirmek istiyorum. Param olsa ne yapacagım onu da bilmiyorum ya. Hedefim yok yani. Sadece biriktirme fikri hoşuma gidecek sanırım.

Damacanadan cikan para evde degil suan
Evdeki kumbaradan yani esimin evdeki birikimden bahsediyosan esim böyle biriktirmeyi seviyo.
Biraz biriktirip öyle hesaba koymayı dusundugunden sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…