- 1 Mart 2010
- 44.819
- 114.078
- 798
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
İnsallah bol bereketli olsun kumbaranız.Bayanlarr bende geldimm :)) tutumlu olmayi seviorum kucuklugumden beri kumbara aliskanligim vardır .kutu kola da pet sisede hatta ketcap kutusundan kumbara yapmisligim vardir.ama suan 5 aylik evliyim borc harc derdinden kumbara olayini askiya almistim (1 hafta once pantolonumun cebinden 7 tl para cikti esim aa o parayi bana versene kumbara ya atiyim dediginde sasirdim.ne kumbarasin bizim kumbaramiz yokki dedim sen ver verr dedi bende inanmayarak verdim ama benim kociş 2 aydir kullanmadigim bi porselen kavanozu kumbara yapmis cok sasirdim ama bu duruma cok sevindim :)) oda yaza kadar her ne olursa olsun kumbarayi acmiycaz o bizim tatil paramiz dio :)) ama bende ayri bi gaza geldim kendime küçük bi kavanoz ayarlayip buda benim kumbaram olsun bakalim kim daha cok birikim yapicak die bi ewde iki ayri kumbarayla basladik :)) burda sizleride gormem ii olduu hepbirliktee bussuru paraciklarimiz birikimlerimiz olsun.ve hayirli yerlere nasip olsunlar.
Ben öğrenciyim. Ama az çok bir birikim yapmak istiyorum.O parayı yokmus gibi varsaymakla ise baslanalısınız
Vardı ama yok
Harcadınız varsayarak.
O para olnasaydı napcaktım? Diye dusunerek yoksaycaz
Olay bu.
Bilmiyorum topigin geneli ev hanımı
mı? Calısıyor mu?
Ben ev hanımıyım yani bi gelirim yok
Kısın dısarı cok cıkmıyorum
Mecbur kalmadıkca zirt pirt alisveris yapmıyorum
İhtiyacim yoksa pek dukkan gezmiyorum (aklim kaliyo bazi bazi alasim olmasada almak istiyorum)
Boyle boyle cozumler uretiyorum.
Bu kıs da öyle gecicek bir de ben evi seviyorum ondanda olabilir.
İsinizi hallettiginize sevindimçocuğun okulunu değiştirdik.uzak diye servis gelmem deyince sudan çıkmış balık gibi olduk.neyseki halloldu.pahalıya patladı biraz ama neyse artık,olan oldu
Cok pahaliymis.halloldu hallolmasınada 5.800 servis parası ödiycez.geçen yıl 3.750 yada 2.750 ydi .eğitim için neysede servise o kadar para vermek çok saçma.üstelikte oğlum için de ayrıca zor.erken kalkmak zorunda,kışı var çamuru var...yollarda...bilmiyorum yaa o kadar pişmanım ki anlatamam.herşeyi çok abartıyorum.ver gitsin işte en yakın yer neresiyse.okuycak adam heryerde okur zaten
Esim yeni kumbarasina ilk 50tlsini ogluma attirarak start verdi
Kurdela kescektik nerdeyse acilis toreni yapcaktik bando esliginde.
Subata kadar doldururum diyo(sise 1.5yada 2lt bakmam lazim) dolmaz dedim neticede 50-50atcak
Digerinde 5-10vardi cabuk dolmustu
Hergun 50tl nerden bulcak aylik maasla calisiyo
Bakalım dedigini yapar genelde gorcez bakcaz.
20 gun atsa ayda sadece 1000tl yapar aslinda kagitbpara biriktirme isi bana cok mantikli.geldi,.eger.maaşını alir almaz.bir.miktar ayiramiyorsan cok mantikli
Çünkü para.biriktirmek de belli bir.sure sonra aliskanlik oluyor
50tl aticam sadece diyo
Ayda 1000tl atabilir.
Aslında kiraya hic dokunmasak o da birikir ama esim boyle biriktirmeyi seviyo
Dediginiz gibi binevi aliskanlik.
Senede 10.000tl biriktirebilsek bundan sonra istedigim yazligi 5senede alirim sanirim
Esimin kredi olayı artik duzeldi
Hatta bi banka msj atmis 20.000tl krediniz istediginizde hazir vs diye
Ben kredi olayindan biktim istemiyorum
Hep faiz odedik yillarca
Acelem yok gec olsun diyorum artik
Yani hedef senede en az 10.000 bir kenara atabilmek.
Faizler suan yuksekBizde ev alırken küçük çaplı bir ihtiyaç kredi çektik, bir daha çekmem sanırım cidden 15 bine 4 bin faiz ödedim ama gereksiz..Neyse ki az kaldı seneye yazın bitiyor.. İşte istikrar olmayınca o bankaya ödediğim paranın iki katı para biriktirme imkanımız vardı aslında ama işte ilk yıl evlilikte düzen oturmadığından pek algılayamadık galiba..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?