birikim yapabilmenin yolları

sempatik_kiz

Her çok, azdan olur !!!
Pro Üye
8 Aralık 2013
7.844
17.295
Aramıza yeni katılanlar ve katılacak olanlar HOŞGELDİZ...

Tavsiyelerimizi okuyup hemen muhabbete dahil olursunuz diye düşünüyorum. Unutma sen yoksan bir eksiğiz

Bunca sayfanın özeti olan tasarruf yöntemlerimiz ilk mesajda kızlar !!!

Tasarruf yöntemlerimiz;

1. Harcadıktan sonra kalanı biriktirmiyoruz, birikimi kenara ayırdıktan sonra kalanı harcıyoruz.. Maaşınızın belli bir bölümünü aldığınız gibi kenara ayırıp yokmuş gibi davranın. Kalanıyla idare etmeye çalışın.
  2. Kendinize mutlaka bir kumbara edinin.
  3. Altın yada para günü. Bütçeme göre mutlaka bir güne girdim.
  4. Mümkün olduğunca kredi kartı kullanmayıp, nakit harcama yapıyoruz.
  5. İndirimleri takip edin. Alışverişte 5 dk kuralını uygulayın. Buna gerçekten ihtiyacım varmı diye 5 dk düşünün. Gerçekten ihtiyacınız varsa alın. Ama unutmayın: “Eğer ihtiyacınız olmayan şeyler satın alırsanız, çok geçmeden ihtiyacınız olan şeyleri satmak zorunda kalırsınız.”
  6. Günlük neye ne kadar para harcadığınızı mutlaka bir yere not edin. Ay sonu bunu inceleyip. Bir sonraki ay için neye gereksiz harcama yaptığınızı bulun ve o harcamayı kısın.
  7. Sezon sonu alışveriş yapın.
  8. Öğle yemeğinizi ve suyunuzu yanınızda götürün.
  9. Toplu taşıma kullanın hatta yakın meafeleri yürüyün.
  10. Kuaför işlerinizi evde halletmeye çalışın.
  11. Temizlik ürünleri, şampuan, yağ, şeker gibi ürünleri indirimde stoklayın.
  12. Alışverişlerinizi aylık yapın.
  13. Sebze meyveyi marketten değil, pazardan alın.
  14. Derin dondurucunuzu ve buzluğunuzu aktif kullanın. Kış için yazdan turşu, reçel, erişte tarhana, konserve ve sebzelerinizi hazırlayın.
  15. Hediye almak yerine hediyenizi kendiniz yapın. Ben öyle yapıyorum, yaş pasta alacağıma bir kek yada kurabiye yapıp götürüyorum. Yada ev yapımı küçük kavanoz bir reçel
  16. Dışarı çıkmak yerine, arkadaşlarınız davet edin. bir kahveye durduk yere 10 TL vermenin alemi yok.
  17. Çocukların eğlencesi için çok para harcamayın. Avm yerine parklara yada pikniğe gidin.
  18. Dolabınızı düzenleyin. Giymediğiniz kıyafetlerinizi eşyalarınızı benim gibi kadınlar kulubünün bit pazarı bölümünde satın.
  19. Sigara alkol gibi zaralı alışkanlıklardan kurtulun.
  20. Fiyat karşılaştırması yapıp en ucuz marketi bulun.
  21. Hazır gıdalar tüketmekten ve dışarıda yemek yemekten vazgeçin.

Su faturasında tasarruf yöntemlerimiz;

1. Meyve ve sebzeleri, sürekli akan suda yıkamayın. .
  2. Bulaşıklarınızı elde değil, makinede yıkayın.
  3. Diş fırçalarken, tıraş olurken suyu kapatın.
  4. Gereksiz yere sifon çekmeyin. Tuvaleti çöp olarak kullanmayın.
  5. 1.5 litrelik bir pet şişeyi suyla doldurarak sifonunuzun içine yerleştirin. Sifonu çektiğinizde, şişenin içindeki su yerinde kalacağından, her seferinde 1.5 litre tasarruf edersiniz. Sadece bu basit yöntemle bile yılda 2 ton su kurtarabilirsiniz.
  6. Muslukları tamir ettirin, su kaçırmadığından emin olun
  7. Çamaşır ve bulaşık makinesini dolmadan çalıştırmayın. Ekonomi programlarını kullanın.

Elektrik Faturasında Tasarruf Yöntemlerimiz;

1. Pizlerde takılı fiş bırakmayın. ( Sadece bunu yaparark faturamı 25 TL daha aşağıya çektim )
  2. Odadan ayrıldığınızda lambaları mutlaka kapatın.
  3. Tasarruf ampülleri kullanın. Dekorasyon için aydınlatma kullanmayın.
  4. Beyaz eşyalarınızı A++ seçmeye özen gösterin.
  5. Donmuş bir yiyeceği fırında çözmek yerine, buzdolabının alt kısmına koyun, orada çözülsün. Bu şekilde daha az elektrik yakacaktır buzdolabı.
  6. Buzdolabının bir dolap içinde olması ya da içine örtü serilmesi daha fazla elektrik harcamasına sebep olur.
  7. Elektrikli soba, ısıtıcı veya klima kullanıyorsanız aşırı yüksek derece yerine kısık derecede daha uzun süre kullanın.
  8. Elektrikli süpürgenin torbası sık sık boşaltın ya da yenisi ile değiştirin. Bu işlem, süpürgenin emme gücünü yükselteceğinden daha verimli ve çabuk temizlemeyi sağlar. Her seferinde atıp yeni torba almaktansa torbanızı boşaltmayı deneyin.
  9. En yüksek elektrik harcayan aletlerden biri ütü. Bu yüzden kıyafetleri nemli olarak ütüleyin. Daha çabuk biter.
BU TOPİK SAYESİNDE KUMBARADA BİRİKEN PARACIKLARIM

Son düzenleme:
Bugün bir kumbara aldım kendime. 12 buçuk lira koydum şimdi. Benim ev alma hedefim var hanımlar en azından belli bir miktarda peşinatı biriktirsem krediye girerim sonra
Ben de 1 ay önce kumbara aldım. Ama ben bozuk para değil gram altın atıyorum içine :) Ben de ev pesinati için para biriktiriyorum.

Ben de 1 ay önce kumbara aldım. Ama ben bozuk para değil gram altın atıyorum içine :) Ben de ev pesinati için para biriktiriyorum.
gram altın bozdururken değeri o günkü altının gram fiyatıyla aynı oluyo değilmi altın konularında hiç bilgi sahibi değilimdir de :)

gram altın bozdururken değeri o günkü altının gram fiyatıyla aynı oluyo değilmi altın konularında hiç bilgi sahibi değilimdir de :)
Satın alış fiyati 105 tlyse bozdurma fiyati 2-3 daha düşük oluyor. Yani aynı çeyrek altın yarım altın gibi

Kumbarada biriktiyoruz(esimle birlikde)
Ayrıca güne giriyorum
Gecen ay yeni basladik yine
Esimde giriyo
Boyle boyle biriktiriyoruZ
Gecen gün 1tl biriktrdigimiz kutuyu actık(bozuk ayri kagit ayri biriktiriyoruz)
500tl cikti (kusuratida vardi)
Kagit para icinde az bisi kaldi dolmasina bakalim nekadar cikacak en az 3000tl bekliyorum ama bilemem
Gunede 300tl girdik
Ben daha önce gunlere girip bilezik, tam altin falan yaptim
10.000tl degerinde
Bunlarida biriktirip yine bi 10.000e tamamlamak istiyoruz.
Cok sukur evimiz ,arabamiz vs var
Biz yazlik istiyoruz
Birikime gecen sene basladik
Borclarimiz ancak bitmisti
Kisin zor olcak malum dogalgaz okul masrflari vs ama bi sekilde biriktircem yine
Ben yazligi senelerdir cok istiyorum en azindan pesinatini biriktisem yeter bana
Herkesin birikimi bereketli olsun

Bende mayıs temmuz arası 120 tl biriktirmiştim harcadım ama. Para lazım oldu öyle gitti. Yoksa şimdiye onu 200 e yakın bir miktar yapmıştım harcamasaydım eğer

Ya aslında benim aklımda biriktirip biriktirip bankaya atmak gibi bir düşüncem var. Bankamatik kartını da bir arkadaşa vericem. Sadece hesaba para attığım zaman alıcsm kartı sadece. En azından elimde olmaz para.

Bende altınları hali hazirda yukselmisken bozdurup bankaya atim diyorum
Gunden de gelicek 3000tl
Evdeki kumbaradanda cikar en az 3000
Bankada dursun diyorum kafam karisti iyice

Ev sakat biraz bence bankaya atman daha iyi olur...yazik emek etmissin birsey olursa uzulursun.
Evde birakinca aklim evde kaliyo
12bin civari ederi var.
Elimdeki nakitleride toparlayip bankaya aticam
Zaten altin baya zamlandi alamiyorum
Nakit biriktirebiliyoruz ancak suan.
Kisin dogalgaz okul masrafı falan hic birikmez

Bence de bozdur hele altının gramı 108 lerde gezinirken iyi olur.
Kesinlikle secim falan derken baya costu
Cumhuriyeti alirlen 575den almistim mesela suan 700lerde sanırım
Bilezikleride hevesle almistim 5 tane dugunde özel bsde takarim diye svmem normalde takmam
Ama dusman ya takmaya korkmakdan takamadim hic öylece duruyo

Bizim esimle yazlik hayalimiz var ondan biraz disimizi sıkmaya calisiyoruZ
Daha cok basindayiz
Ama acelmiZ yok
3sene 5sene nezaman olursa artik
Yer fikri hic yok kafamizda ama karadeniz istiyoruz
İlerde de yani emeklilik hayatimizda da daha uzun soluklu kalabilecegimiz
Herkesin hayalleri farklı farklı
Gönüllerdeki neyse tez vakit de olur umarım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…