- 17 Nisan 2018
- 986
- 554
-
- Konu Sahibi sempatik_kiz
- #12.321
Herşeyin hayirlisiSen bunlari kafana takma. Yavas yavas odersiniz. Sonucta bir bankaya borcunuz yok annesi :)
InsallahBİZ EN BÜYÜK HATAYI EŞLERİMİZDEN DAHA ÇOK BU İŞLEİ DÜŞÜNEREK YAPIYORUZ.BIRÇ ÖDENİR BİR ŞEKİLDE.SİZ HAMİLELİĞİN TADINI ÇIKARIN.EN TEHLİKELİ ZAMANLAR ŞUAN.KAYNINIZ EVLADI İSE EŞİNİZDE EVLADI.SİZ NİŞAN DÜĞÜN ZAMANINA KADAR AZ ÇOK DEMEDEN ATIN KENARA EN AZINDAN İSTEMEYE KALKARSA BEN AZINDAN BİRAZINI KAPATABİLİRSİNİZ
Para olarak alınan para olarak verilir altın olarak alınan altın olarak verilirKızlar bende bir asker eşiyim.güzel bir gelirimiz var ama inanın okadarda giderimiz var
Ev aldık eşimin ailesinde para aldık.kayinpederimde 15 bin tle aldık.kayinvalidenle 10 çeyrek.4 ya yarın yada tam aldı esim onu tam bilmiyorum ve 2 tanede 30 grmlik bilezik alindi kayinpederimin parasini ayda her ay 3bintle veriyiruz sadece 3 bintlsi kaldı ama sorun şu kayinvalidem.altın istiyor. Parayı kabul etmiyor.şimdi bize iyilikmi yapmış oluyor ve ben suanda hamileyim 9 haftalik ve nasıl neyi ne yapacağını bilmiyorum yarfim edersiniz çok sevinirim
Nasil yani? Oyle sey mi olur? Millete karsi altin taktik dicekler sonra o altinlari geri alacaklar. Yok oyle yagmaEsin bugün söyledi bize düğünde takilanlar borç verilmis bu nasil düşünce anlayışı bilemedim .bizim düğünde takilanlar bize borç verilmiş.resmen sizinde oyle oldumu yoksa bir gelenek mi yoksa olması gereken mi .
Bugün esim söyledi resmen dondumNasil yani? Oyle sey mi olur? Millete karsi altin taktik dicekler sonra o altinlari geri alacaklar. Yok oyle yagma
Bizim yorede ve cogu yerde dugunde takilan altinlar gelin ve damatindir. Anne baba geri almaz borc degildir. Onlar sizin annenizin babanizin hediyesi. O zaman sizde kendi anne ve babanizin taktiklarinizi anne babaniz yerine isteyin. Bakalim verebilecek mi? Vericem derse alin anneniz sizin icin saklasin. Oyle sacma sey mi olurBugün esim söyledi resmen döndüm
10 çeyrek.4 yarın ve 4 tam aldım bizim düğünden takilan altinlarmis. Ozaman vermeyelim dedim .sana kolye yapıldı ya bide bize para verildi ya dedi esim.onu ona sayiyorlarmis.dogrumu sizce yoksa benim yanlış dusunuyorum
Bunlar ne bicim insanlar .Bizim yorede ve cogu yerde dugunde takilan altinlar gelin ve damatindir. Anne baba geri almaz borc degildir. Onlar sizin annenizin babanizin hediyesi. O zaman sizde kendi anne ve babanizin taktiklarinizi anne babaniz yerine isteyin. Bakalim verebilecek mi? Vericem derse alin anneniz sizin icin saklasin. Oyle sacma sey mi olur
bilezikleri verdiler ev alana kadar taktım .sonra düğünden sonraki gün bana kolye yapmışlar dediklerine göre düğünde takilan miktarladan alınmış.neyse.sonra biz ev aldik.4 ay önce kredi cekmiyelim diye 15 bin diye yakın kayinpederimde.10 çeyrek 4 yarım 4 tanede tam altın alınmış kayinvalidemde neyse bugün esimle kendi evimize geldik.Esim söyledi bize verilen borç altınlar düğünde takilan altınların bir kismiymis yani .digerleride bize verilen paraymis bana yapılan kolyeymis. Ben altın o bunun için demiyorum sıkıntı değil toplar veririm.sadece onu bunu soruyorum.yapılan şeyin ne kadar doğru olduğu.Aile bumu onu anlamış degilimTam bir saçmalık...gelin ve damatındır.bu altın durumları ilk baştan konuşulmalı bence..bizde gelin aldık...karşı tarafa ilk dediğimiz.. takılar kızın ve oğlumuzun..
kiz tarafı deseydi eğer..takılar bizde olcak..bizde kıza takılan sizin..oğlumuza takılan oğlumuzun..
Ilk başta konuşsaydınız keşke
Konu para değil asla hepsi onların olsun.lafa gelince kayinvalidem hazalkizim ben şimdi istemiyorum demesi beni çıldırtıyor bide sanki eski dönemmiş gibi sürekli benim hamileligimle ilgili doktora gitmeme karışıyor .orda ben sinirleniyorum tabi ama içinde vokanlar patlıyor ve sonra kasiklarda gece boyu agri oluyor ya elinde başka bisey gelmiyor..Arkadasim bozma moralini taki ve para konusunda cok yuvalar yikiliyor degiyormu insanlar nerden basladigini unutuyor
Benim yakinimdan dugun sabahi aldilar kiralik takiymis siz kilolarca taksaniz benim degerim edermi anne buna mi uzulcez dedi agizlarindan girdi burnundan cikti simdi ailede bir numara kp evlerini aldi sizde evinizi almissiniz daha otesi varmi taki yine gelir huzur kacmasin
Konu para değil asla hepsi onların olsun.lafa gelince kayinvalidem hazalkizim ben şimdi istemiyorum demesi beni çıldırtıyor bide sanki eski dönemmiş gibi sürekli benim hamileligimle ilgili doktora gitmeme karışıyor .orda ben sinirleniyorum tabi ama içinde vokanlar patlıyor ve sonra kasiklarda gece boyu agri oluyor ya elinde başka bisey gelmiyor..
Rabbim buyuktur .Ben Allahima havale ettim.Cok dusunneyin bebege yazik zamanla degisir baglanir birbirnizi anlarsiniz ne siz onlar gibi ne onlar sizin gibi olur gormemezlikten gelin bebek icin kendiniz icin