• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Günaydın....bol bereketli bir gün olsun hepimiz için. Benim bugün para harcama günüm. Taksit ödenecek,yarın için doğum günü hediyesi alınacak....yani evden dışarı çıkalacak:))
Kızlar yaa benim oğlumun parası var,dolar falanmı alsam onunla acaba. Harcıyorum sonra yavrumun parasını. Küçük altın yapayım dedim ama çok fena artmış. Bide takı makı gerekir almaz onu takarız hazırda var diye.

@ayamann ouf aklıma getirdin diyince
50tl supurge
175tl masa borcum kaldı benimde bu ay onu vermem lazım sonra daha taksidim falan yok sukurler olsun.
Esiminde ayın 10u dogum gunu ne alcam hic bilmiyorum
Degisik bisi olsun diyorum bakalım en az 50tl de ona bayarım artık

Oglusunun parasıyla gram alsan ? Onu takmazsın.
Harcanır diyosan da cok guvendigin arkadasin falan varsa ver dursun onda.
Bi ablam var ben bunu harcarım sende dursun diye böyle 2-3defa vermisti bana parasını :KK66:

gereklisacmalik gereklisacmalik hoobaa damacanalar fora.
Atın icine paracıkları
Paracıklar paracıklar katlansın hep paracıklar :KK70:

Bu da gelinin hala kizindan 100tl diye at gitsin.

O paralar böyle saciliyo ya hani dolupda acınca cok gibi ya
Esime dedim soyle uzerime uzerime attır zenginmis havasinda :)

Bana ikramiye ciksa acep bu parayla kac tavuk döner alınır diye hesaplarım galiba
Ruhum fakir

benim 43 biyere,25 te başka yere taksidim.eşim sevmez taksidi habersiz yapıp sonradan söyledim:)sırf hevesim vardı bişeyler almakta.benimki biraz tuhaftır..hani benim aklıma gelmeyecek şeyleri alır getirir.hatta o 43 lük taksit pratik süpürge aldım,ayynı akşam eşim çok daha iyisini getirdi:)o yüzdende itirafı biraz zaman aldı tabi:)
benim rahmetli ananem hayatı boyunca taksite girmemiş.ölümüne iki yıl kala rahmetli babam ona taksitle çanak anten aldırmıştı..kadın daha duramadı,ölene kadar herşeyi taksitle alır olduydu:) benim işte ona benzemez inşallah:)

sabah eşimede sordum oğlanın az biraz parası oldu dolarmı alayım altınmı diye.adamcağızda baya bişey sandı yazııık . vadeliye at ,kesim ücreti almazlar diyo:) ayol vadeliye koyacak kadar olsa,bilenzik alardım zati
tabi adamın önüne kaç sabahtır doğru düzgün kahvaltı çıkarmazsam adamda tüm parayı biriktirdim sanar böyle.normal yani

benim 43 biyere,25 te başka yere taksidim.eşim sevmez taksidi habersiz yapıp sonradan söyledim:)sırf hevesim vardı bişeyler almakta.benimki biraz tuhaftır..hani benim aklıma gelmeyecek şeyleri alır getirir.hatta o 43 lük taksit pratik süpürge aldım,ayynı akşam eşim çok daha iyisini getirdi:)o yüzdende itirafı biraz zaman aldı tabi:)
benim rahmetli ananem hayatı boyunca taksite girmemiş.ölümüne iki yıl kala rahmetli babam ona taksitle çanak anten aldırmıştı..kadın daha duramadı,ölene kadar herşeyi taksitle alır olduydu:) benim işte ona benzemez inşallah:)
Ben taksitten cok korkuyorum
Ölürsem kimsede bilmezse diye falan.
Bi tane zuccaciyeci amca var bi ablam sayesinde kesfettim daha dogrusu kolay kolay kimseye taksitle bisi satmiyo fiyatlarida makul yok yok bi dukkan
Ne ararsan var.
Bu ablam sayesinde banada taksitle veriyo bisiler
Esime tras takimi
Tencere takimi
Caydanlik
Kahvalti tabagi falan aldim
Bi taksit kapatip sonra baska açıyorum.:)
Teyzemlerde pesin tac ın tencerelerink aldı musteride buluyorum ona
Alıstı bana taksit kapatcam zaman bisi al kapatma taksidi diyo
Suan kapattım ama alıcaklarım var yine
(Gözüm kalıyo napim)
Ben fantom.kırmızilardan kullandım cekim gucu iyi ama cabuk kırıldı
Bende arzum dikey aldım
50tl onun taksidi kaldı 149tl aldım. 15-15 ödüyorum.
Ben esime sormadan alıyorum
Sonrada taksit günüm gelince 100tl borcum var diyorum hiiic ne aldın demiyo
Alıstı galiba :)

Dolap lazım surgulu vestiyer
800tl buldum git al diyo kıyamıyorum paraya napsam bilmiyorum.
Kafam karısık.

veee paraları saç saç saç yaparaktan geldim evime
64 taksit
30 hediye
6,50 yemek
50 lira kaldı onuda elimden bir kaza çıkmadan yatırdım bankaya
sizleride epey yad ettim:) burası olmasa o 50 de giderdi.yürüdüm mesela,ve sadece börekçiye girdim.
oğlumun parasıylada 65 dolar yaptım

veee paraları saç saç saç yaparaktan geldim evime
64 taksit
30 hediye
6,50 yemek
50 lira kaldı onuda elimden bir kaza çıkmadan yatırdım bankaya
sizleride epey yad ettim:) burası olmasa o 50 de giderdi.yürüdüm mesela,ve sadece börekçiye girdim.
oğlumun parasıylada 65 dolar yaptım
Degerlenmis oldu en azından
İnsallah böyle devam eder kuzunuzun birikimi

Bende durumlar vahim
Beden egitimi icin esofman alcam oglusa bide ayakkabi istiyo ögretmen
Zaten artik kundura yook ki
Spor tarz bi ayakkabıyla gidiyolar okula
Neymis spor salonuna o ayakkabıyla giremezlermis kirlenirmis (ki hic temiz degil zaten pis)
Bide ayakkabı alıncak
Resim ögretmeni dosya istemis su cantalardan
Firca boya derken 50tl en az da ona gidecek
Ayakkabida en az 50 tutar
Ee esofmanida 40dan assa alamam

Oglumun kisliklarini cikardim bugun hic ev pijaması yok hepsi kısa geliyo artık
Kıslık pijama/esofmanda alıncak ev icin
Ev ayakkabisi alirim bide su polar gibi olanlardan cok seviyo

Ouuff basım agridi dusundukce
Tadilat icinde 300tl sırf iscilik istiyolar onada moralim bozuldu yaptiramicam :KK43:

Ben de nihayet karar verip BES yaptırdım. Aylık 200 tl sen 6 aylık peşin ödeme yaptım. 130 tl de giriş aidatı verdim. Eşimin haberi yok henüz. 6 ay sonra kredi kartından çekilme Zaman'ı geldiğinde söylerim. Ya da para biriktirip habersiz bir kaç ay daha yatırırım. İnşaallah kararım hayırlı olur. Bugüne kadar yatırım yaptıgım hiç bir yerden kar etmedim. Altın, borsa, forex her yerde kaybetmişliğim var. TL de durduğumda tl kaybeder artık kumbara mantığı ile bes yatırırım.

Ben de nihayet karar verip BES yaptırdım. Aylık 200 tl sen 6 aylık peşin ödeme yaptım. 130 tl de giriş aidatı verdim. Eşimin haberi yok henüz. 6 ay sonra kredi kartından çekilme Zaman'ı geldiğinde söylerim. Ya da para biriktirip habersiz bir kaç ay daha yatırırım. İnşaallah kararım hayırlı olur. Bugüne kadar yatırım yaptıgım hiç bir yerden kar etmedim. Altın, borsa, forex her yerde kaybetmişliğim var. TL de durduğumda tl kaybeder artık kumbara mantığı ile bes yatırırım.
Beş yaptırdım dediğiniz nedir pardon ben anlayamadım da?

Bireysel emeklilik sistemi. Banka ve özel emeklilik şirketleri yapıyor ya. Onun kısa adı
Devlet destegi varmi hani vardiya 100tl 25tl devletten diye
Bende cok anlamiyorum esim bi ara yatirdi sonra durdurdu.
Daha dogrusu karttan cekiyolardi karti iptal ettik durdu.

Devlet destegi varmi hani vardiya 100tl 25tl devletten diye
Bende cok anlamiyorum esim bi ara yatirdi sonra durdurdu.
Daha dogrusu karttan cekiyolardi karti iptal ettik durdu.
Hala devam ediyor diye biliyorum. Şimdi birde bir karar almışlar 10 yılı dolduran aylığa bağlanacakmış.

ben BES te bir kaybım olacağını düşünmüyorum hiç.ben o parayı anlamadan birikiyo kendi kendine.kenara koycam desem mümkün değil 10 yıl boyunca düzenli kenara para atabilmem.

Esim takım elbise giyiyo isi geregi
350tl takım elbise almıs
200tl ayakkabı
79tl gomlege baymıs
Böyle böyle gidiyo paracıklar.

Gunaydin (: kutsal damacanaya 20TL bagisladim..sizlerde ne var ne yok, bireysel emeklilik benim kafama yatmadi ama bir ara esime de kendime de yaptirmayi düşündüm ama sistemden ayrılınca para kesmeleri cok kötü, o kadar zaman zaten paranı işletiyor

Tuketici Hakem heyetine basvurulsa belki o kesilen paralari geri almak mumkun olur,,

Back