• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

ilk kez bu kadar geç uyanıyorum nerdeyse.günaydın desem mi acebaa:-)kredi demişsinizde hanımlar,kredisiz bişey alınmıyo ki bu zamanda.bizde ne alırsak krediyle:KK14:
oğlumda 200 lira yapmış tr_lelli tr_lelli teyzesi,senin oğlunun paralarıda onda işe yaradı:KK53:(bu arada maşallah,söyleyip duruyoruz,nazar etmeyelim.allah artırsın)yanlız bizde iki porselen kumbara vardı,yok olmaz dedi arattırdı bana gece yarısı pepeli kumbarasını.bozuklukları ayırcakmış oda:KK53:
biz ana oğul iyice sardık yani biriktirme olayına.alışkanlıksa inşallah bizde ediniriz.gerçi oğlum için diyemem bişey ama ben bildiğiniz müsrifim valla:KK42:

ilk kez bu kadar geç uyanıyorum nerdeyse.günaydın desem mi acebaa:-)kredi demişsinizde hanımlar,kredisiz bişey alınmıyo ki bu zamanda.bizde ne alırsak krediyle:KK14:
oğlumda 200 lira yapmış tr_lelli tr_lelli teyzesi,senin oğlunun paralarıda onda işe yaradı:KK53:(bu arada maşallah,söyleyip duruyoruz,nazar etmeyelim.allah artırsın)yanlız bizde iki porselen kumbara vardı,yok olmaz dedi arattırdı bana gece yarısı pepeli kumbarasını.bozuklukları ayırcakmış oda:KK53:
biz ana oğul iyice sardık yani biriktirme olayına.alışkanlıksa inşallah bizde ediniriz.gerçi oğlum için diyemem bişey ama ben bildiğiniz müsrifim valla:KK42:
Evse biriktren olunca cocuklarda da istek oluyo merak etmeyin.
Oglum eskiden para verseler almazdi
Bayramda falan para verseler almiyodu durtuyodum bildiginiz:)
Simdi paralari direk kumbaraya
Sureklide dokup sayiyo
1000tl kagit parasu var simdi
Bosaltti kumbarayi
Onla pc alcam dedi bisi demedim tamam dedim
Ama yeni biriktirdiklerini bankaya koyalim yine senin olcaklar senin icin dedim ina da tamam aldik
Cocuk iste :)

Ayrica senin kuzununda birimimleri bereketli olsun tutumlu cocuklar olsunlar.inanin eskiden asilamak lazim
Ben kucukkende tutardim hala oyle
Kardesim 5kurusu olsa bakkala kosardi hala oyle
Maasini aliyo ay sonunu getiremiyo musrifin onde gideni.

kızlar, mesjaları okumadım ama bu ay şöyle birikim yapmaya başladım,
eşimde bende çalışıyoruz aylık gelirimiz 4,500 tl
evimiz kira, araba kredisi ve eşimin öğrenim kredisini ödüyoruz. Allah'a şükür bize yetiyor. sıkıntımız yok ama ben kenara para koyamıyoruz diye dert ediniyordum. geçen ay maaşımdan 150, bu ayda maaş yatar yatmaz 500 tl ayırdım. koyduım evde biyere unuttum ve inanırmısınız hiç ihtiyaç olmadı bugüne kadar o paraya sanki o yokmuş gibi yaptık harcamalarımızı. bundan sonra her ay öyle yapacağım.
bide şu bildiğiniz küçük su şişeleri varya pet onlar 500 tane 1 lira alıyormuş orayada atıyorum herakşam kalan 1 liralardan ordada birikiyor, bakalım ne kadar birikim yapıcam :)

kızlar, mesjaları okumadım ama bu ay şöyle birikim yapmaya başladım,
eşimde bende çalışıyoruz aylık gelirimiz 4,500 tl
evimiz kira, araba kredisi ve eşimin öğrenim kredisini ödüyoruz. Allah'a şükür bize yetiyor. sıkıntımız yok ama ben kenara para koyamıyoruz diye dert ediniyordum. geçen ay maaşımdan 150, bu ayda maaş yatar yatmaz 500 tl ayırdım. koyduım evde biyere unuttum ve inanırmısınız hiç ihtiyaç olmadı bugüne kadar o paraya sanki o yokmuş gibi yaptık harcamalarımızı. bundan sonra her ay öyle yapacağım.
bide şu bildiğiniz küçük su şişeleri varya pet onlar 500 tane 1 lira alıyormuş orayada atıyorum herakşam kalan 1 liralardan ordada birikiyor, bakalım ne kadar birikim yapıcam :)
Eski yorumlarimda var bizde lt lik sislerde kagit para biriktiriyoruz.
Bozuk parayi butunletmek zor geldi bize.
Direk altin yada dolar olunca harcanmaya kiyilmiyo aslinsa
Tl olunca gidiyo.
Bol birikimler olsun

Ne cok harf hatasi yapmisim ki baskasinda okurken hic sevmem malum 10dk duzenlenme suresini de geciriyorum hep.
Telefondan yazinca boyle oluyo kusura bakmayin siz anlayın artık.

Eski yorumlarimda var bizde lt lik sislerde kagit para biriktiriyoruz.
Bozuk parayi butunletmek zor geldi bize.
Direk altin yada dolar olunca harcanmaya kiyilmiyo aslinsa
Tl olunca gidiyo.
Bol birikimler olsun
ya ben biara altın falan yaptım ama altın düştüğünde bize lazım oldu çok zarar ettik, o yüzden tl olarak yapıyorum şimdilik.

ya ben biara altın falan yaptım ama altın düştüğünde bize lazım oldu çok zarar ettik, o yüzden tl olarak yapıyorum şimdilik.
Harcamadan durabilirsiniz ne mutlu
Ben 600-700e kadar nakit yapip sonra cumhuriyet alarak biriktirdim genelde.
Simdi yine nakitim var ama altin cok pahali almicam
Bakalim napcam.

Harcamadan durabilirsiniz ne mutlu
Ben 600-700e kadar nakit yapip sonra cumhuriyet alarak biriktirdim genelde.
Simdi yine nakitim var ama altin cok pahali almicam
Bakalim napcam.
bakayım şöyle 2000 falan toplayabilirsem, bankada altın hesabına yatırırım diye düşünüyorum, tabi harcamadan durabilirsem :)

bakayım şöyle 2000 falan toplayabilirsem, bankada altın hesabına yatırırım diye düşünüyorum, tabi harcamadan durabilirsem :)
Bende altinlari bozdurup vadeliye atim diyorum bankada yatsinlar
Hem 600-700 ayda nekadar elime gecersede gider hemen uzerine atarim diye dusunuyorum.
Altini evde saklamakdan korkuyorum.

Bende altinlari bozdurup vadeliye atim diyorum bankada yatsinlar
Hem 600-700 ayda nekadar elime gecersede gider hemen uzerine atarim diye dusunuyorum.
Altini evde saklamakdan korkuyorum.
vadeli hesap açtırmamda bankada dursun isterim bende, evde zor

altın yada dolar hesabı açınca bankalar ayrıca ücret kesiyo diye biliyorum.benimde bir bankada hesabım var,bes için açmıştım.bende biriktirip orayamı atsam acaba.çünkü gerçekten düşünmeden para harcayan biri için,paranın el altında olması sakıncalı

Benim kuzunun kirtasiye masrafi 60tl buldu
Daha da eksiklerimiz var
Bu ay bitsin artık.
Cok pahaliya patladi bize eylül.
Yarın simitsarayinda chescake yemek istiyomus bi de pasam
Gitti 20tl daha.
Ben evden daha az cikarken harcamiyodum
Simdi surekli harcaniyo.
Gün zamanı geliyo daha gün parasını halletcem.

Ben evde defalarca biriktirdim ama eşim ya da ben atm ye gitmeye üşendiğimizde direk o paraya sarıyoruz yokmuş gibi davranamıyıruz. Ben de bu ay farklı bişey denedim, evde elime geçen paraları cüzdanın gizli gözüne attım unuttum, eşime de söylemedim. Ara sıra anneme geldikçe oradaki elbise dolabıma koydum parayı. Bugün baktım 310 tl olmuş, sabah gidip 100 dolar yapyurcam. Evde olsa şimdiye 10 kere yemiştim o parayı. Öyle kasarak da biriktirmedim, elimde fazla kaldıkça attım kenara. Bu ay kasıcam bakalım o zaman Nasıl olacak

Günaydın bireysel emeklilik Hakkında ne düşünüyorsunuz. Aranızda yaptıran varsa hangi bankadan yaptırdınız. Ya da tercihiniz uzun vadede gr altın mı almak

Günaydın bireysel emeklilik Hakkında ne düşünüyorsunuz. Aranızda yaptıran varsa hangi bankadan yaptırdınız. Ya da tercihiniz uzun vadede gr altın mı almak

ben yaptırdım.hatta altın hesabı açtırmaya gitmiştim bankacı kız önermişti.25 te devlet katkısı varya,100 liraya 25 lira ne altın ne dolar kazandırır sana demişti..sağolsun..zaten altınım dolarım olaydı bozardım en ufak sıkıntıda,bunda bozamıyosunda..200 yatırıyorum 3.500 falan olmuş

Back