• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

birikim yapabilmenin yolları

Merhaba hanımlar.. Aslında başlıktan da anlaşılacağı gibi birikim yapmanın yollarını aramaktayım. sizler nasıl birikim yapıyorsunuz kumbaraya nasıl para atıyorsunuz.?

Ben her ay maaş hesabımdan 1 gr altın diğer altın hesabıma aktarıyorum. Onun dışında günümüz vardı, bitti ama belki yine gireriz.
Onun dışında şu aya kadar bol bol borç ödedik, düğün borcu, kredi borcu, kyk borcu vs vs.
Bu ay bitince şöyle yaptık, 1 maaşı hiç ellemedik, diğer maaş ile geçinmeye çalışıyoruz, son 7 gün kaldı, umarım sıkıntısız geçer. (eşimle ikimizin maaşı da ayın başında yatıyor)

Onun dışında
1- Tüm bozuklukları kumbaraya atmak
2- Bes 'e başvurmak her ay 100 tl
3- Altın hesabı açmak, her ay 1 gram
4-güne girmek
5- Dışarıda yemek yemeyi azaltmak, indirim takip etmek, ucuz marketlerden alışveriş yapmak, faturalara dikkat etmek
6-Kredi kartına pek yüklenmemek, eğer harcandıysa da KESİNLİKLE tamamını kapatmak, asgarisini değil

aa bende bes yatırıyorum.baktım şimdi 3.5 olmuş bile:KK73:çok iyi yapmışım valla o parayı anlamadım bile nasıl birikti,kenara koyalım desem yapamazdık sanırım...
ah tr_lelli tr_lelli ah......o damacanayı göstermeyeceğğdin:KK43:.elim gitmiyo harcayamıyom para yahu.kontörlü hatta geçtim,bakiye sıfırlamışlar,gidip kontör alamıyom:KK70:dünden beri 7-25 yaş arası adam arıyom uygun tarifeye geçem diye.bulurum inşallah yoksa benim paşamın 7 yaşına 4 ay var..bu inatla 4 ay gezermişim kontörsüz:confused:

aa bende bes yatırıyorum.baktım şimdi 3.5 olmuş bile:KK73:çok iyi yapmışım valla o parayı anlamadım bile nasıl birikti,kenara koyalım desem yapamazdık sanırım...
ah tr_lelli tr_lelli ah......o damacanayı göstermeyeceğğdin:KK43:.elim gitmiyo harcayamıyom para yahu.kontörlü hatta geçtim,bakiye sıfırlamışlar,gidip kontör alamıyom:KK70:dünden beri 7-25 yaş arası adam arıyom uygun tarifeye geçem diye.bulurum inşallah yoksa benim paşamın 7 yaşına 4 ay var..bu inatla 4 ay gezermişim kontörsüz:confused:
Yaaa ama sayması cok guzel oluyoo
6Jv0hUy.gif

10lt lik idi bizim kumbara
yTUoIHa.gif

Yenisine baslarız yakındır
Az cok demeyin atin kumbaraya gordunuz 11binden fazla cikti hemde 9ayda
Ki sizler belki 50tl 20tl daha cok atarsiniz
Daha cok olur mebla
Mesela yaza kadar dokunmicam diyin
Esim oyle demisti
Agzina kadar dolmadan acmicam demisti
Nefsimize hakim olmamız lazım ama
Bide kapagini japonlamistik biz
Yani acmak mumkun degil
Kesilmeden bisi alinmaz icinden.

Esim 100 tl bırakmıs sabah
30da bende bozuk vardi
Kavonaza koydum
Aklıma adile nasit in mutfakdaki kavonazlara sakladigi para geldi
Bu sefer adile nasit misali kucuk kavanozda biriktirim bari
Nekadar cikarsa artiik bankaya atarken 500fazla yatirmis olurum kâr kâr'dır.
500 - 500dür kim kime veriyo dimi ama

Bir de yazmayı unuttum şöyle bir şey yapın mutlaka, ben rastgele rakamlar yazdım, siz eksiye düşmemeye çalışın :KK48:, kendinize göre düzenleyin.:KK68:

Eki Görüntüle 1638912
Yapabilene ne mutlu
Bizim evdeki hesao carsiya uymuyo
O ay aniden bisi cikiyo
Buz dlb bozuldu mesela hemen akabinde bulasik mak camasir mak hepsi eror.
Hepsini degismek zorunda kaldim
5bin tl daha atardim bu yaz kenara neguzel
900tl de oglumun dislerine dolgu fln yaptirdim
1200de kurban.
Cok akıllıca ama cizelge begendim

tr_lelli tr_lelli ne yapmissin oyle harika görünüyor afiyetle yiyin....

Birikim cok zevkli ve duzenli yapılınca alışkanlık haline geliyor... Biriktirmeden duramıyorsun...
Aiyy sen hamisdin dimi
Mama resmide koymus bulundum ya kusurabakma nolur
Sagolasın
Evet helede yatirim yapinca karsiliginda bisi sahibi olunca insan dahada hevesleniyo

merhaba arkadaşlar
yazdıklarınızın büyük bir kısmını okudum, bayağı gaza geldim
benimde bir kumbaram var ama aylardır bir şey atamadım sayenizde bu gün 10 tl ile başladım ama pek biriktireceğime ihtimal vermiyorum ama olduğu kadar
bayağı içerideyiz kızlar o yüzden ilk hedefim eksileri kapatabilmek biraz sıkmaya başladım ama bakalım başaracakmıyım

merhaba arkadaşlar
benimde bir kumbaram var ama aylardır bir şey atamadım sayenizde bu gün 10 tl ile başladım ama pek biriktireceğime ihtimal vermiyorum ama olduğu kadar
bayağı içerideyiz kızlar o yüzden ilk hedefim eksileri kapatabilmek biraz sıkmaya başladım ama bakalım başaracakmıyım

Basarirsin ims,.zaman zaman hepimiz eksiye dusuyoruz, bütçe detoksu yap istersen, belli.bir hafta hic para harcamayarak yapılıyor faydasi.olur belki :)

Selam..
Hayırlı,saglıklı,huzurlu,bereketli nice nice bayramlara..
Kurban bayramınız mübarek olsun kızlar.
Esimden kaptım 100tl
Bayramlassak ya harclıgıda hak ettim ki dedim. :)
Oglusada 100tl verdi parasini 1000tl yaptı sanırım bizim kucumen.

Bereket hic eksik olmasın insallah.

merhaba arkadaşlar
O parayı yokmus gibi varsaymakla ise baslanalısınız
Vardı ama yok
Harcadınız varsayarak.
O para olnasaydı napcaktım? Diye dusunerek yoksaycaz
Olay bu.
Bilmiyorum topigin geneli ev hanımı
mı? Calısıyor mu?
Ben ev hanımıyım yani bi gelirim yok
Kısın dısarı cok cıkmıyorum
Mecbur kalmadıkca zirt pirt alisveris yapmıyorum
İhtiyacim yoksa pek dukkan gezmiyorum (aklim kaliyo bazi bazi alasim olmasada almak istiyorum)
Boyle boyle cozumler uretiyorum.
Bu kıs da öyle gecicek bir de ben evi seviyorum ondanda olabilir.

Basarirsin ims,.zaman zaman hepimiz eksiye dusuyoruz, bütçe detoksu yap istersen, belli.bir hafta hic para harcamayarak yapılıyor faydasi.olur belki :)

olabilir aslında hiç para harcamadan olmaz ama belli bir miktarla sınır koyabilirim sanırım

O parayı yokmus gibi varsaymakla ise baslanalısınız
Vardı ama yok
Harcadınız varsayarak.
O para olnasaydı napcaktım? Diye dusunerek yoksaycaz
Olay bu.
Bilmiyorum topigin geneli ev hanımı
mı? Calısıyor mu?
Ben ev hanımıyım yani bi gelirim yok
Kısın dısarı cok cıkmıyorum
Mecbur kalmadıkca zirt pirt alisveris yapmıyorum
İhtiyacim yoksa pek dukkan gezmiyorum (aklim kaliyo bazi bazi alasim olmasada almak istiyorum)
Boyle boyle cozumler uretiyorum.
Bu kıs da öyle gecicek bir de ben evi seviyorum ondanda olabilir.

ben çalışıyorum, bizim birimizin maaşından biraz fazlası kredilere gidiyor ev ve araba kredisi, geriye kalanda yetmiyor, belki daha dikkatli olsak yettirebiliriz ama, çok kısmak lazım
ben daha önceleri de ufak birikimler yapmıştım ama hiç bu kadar sıkışmamıştık, o yüzden kenar para koysam yok sayacamda koyamıyorum
ayın 15 den beri harcamalarımızı yazıyorum, daha önceleri de ara ara yazdım ama bir süre sonra bıraktım bu defa umarım bırakmam, abur cubur fazla alıyoruz kısmamız şart
havalar soğuyor 2 çocuğum var onlara kıyafet alınacak ama öbür aya sarkıtabiliriz, aslında bana da kıyafet lazım ama bu ay idare edeyim bide kilo durumumu dengeleyemedim daha o yüzden almak istemiyorum

Merhaba nasıl gidiyor bayram?
Biz bugun biraz orman,göl gezelim dedik
Bitaz ist uzaklastık.
Baya yuruduk gezdik
110tl yemege gitti
Baska bisi almadık harcamadik ama
Daha cikmam sanirim bi yere gitmeyiz.
Yol yoruyo beni trafik zaten berbat.
İyi aksamlar.

Bayanlarr bende geldimm :)) tutumlu olmayi seviorum kucuklugumden beri kumbara aliskanligim vardır .kutu kola da pet sisede hatta ketcap kutusundan kumbara yapmisligim vardir.ama suan 5 aylik evliyim borc harc derdinden kumbara olayini askiya almistim (1 hafta once pantolonumun cebinden 7 tl para cikti esim aa o parayi bana versene kumbara ya atiyim dediginde sasirdim.ne kumbarasin bizim kumbaramiz yokki dedim sen ver verr dedi bende inanmayarak verdim ama benim kociş 2 aydir kullanmadigim bi porselen kavanozu kumbara yapmis cok sasirdim ama bu duruma cok sevindim :)) oda yaza kadar her ne olursa olsun kumbarayi acmiycaz o bizim tatil paramiz dio :)) ama bende ayri bi gaza geldim kendime küçük bi kavanoz ayarlayip buda benim kumbaram olsun bakalim kim daha cok birikim yapicak die bi ewde iki ayri kumbarayla basladik :)) burda sizleride gormem ii olduu hepbirliktee bussuru paraciklarimiz birikimlerimiz olsun.ve hayirli yerlere nasip olsunlar.

Back