- 4 Ağustos 2011
- 431
- 527
- 53
- Konu Sahibi sempatik_kiz
-
Kızlar ben evlendim esya bile istemedim eski esya icine amann ev aldik olsun esya alinir dedim
Esimin isi ortakti bizi cokca somurduler
Esimin ailesiyle sıkıntilar yasadım (suan gorusmuyorum)
Esim ameliyat oldu 7sene once omurilikte fitik vardi amelyat olmassan felc kalabilirsin dediler bir tane kardesi akrabasi cikarip para vermedi(ssk yoktu)
Bileziklerimi bozdurup bankaya atmistim gittim cektim esimi ameliyat ettirdik
3ay calisamadi kimse acmisiniz tokmusunuz demedi
Sonra esimin kardesleriyle olan dukkan sayesinde bizi yediler dukkan kapancakti esimin kardesi ve abisi esime kapatmayalim herkes borcu paylassin biz 2kardes devam edelim sen cekil istemiyosan dediler
Esimde kabul etti 20bin tl borcu aldi cekildi
Bizden tam 8ay sonra dukkani 50bin tl devrettiler :) saka gibi dimi
Ve bize 5kurus vermediler
Esim o 8ay issiz kaldi is aradi
Bulamadi
Adam bunalimlara girdi
Boynu yuzunden agir is yapamiyor mecbur dikkat etmek zorunda platini var.
Ordanda kazik yedik
Evimi kiraya verdim buraya annemlerin binaya geldim(niye burdan kira alip orda oturmadimi.merak eden olursa babam vermiyodu kirasini kendisi cok bencildir hala 5kurus vermez ve esimin ailesinden uzaklasmak icin gelmesinler diye buraya tasindim)
O 8ay 8yildi resmen
Erzagimi annem.aliyodu
Esim 1000tl borc almis arkadasindan o donem ben daha gecen yil ogrendim hic soylemedi soylemez
Hep hazir yedik
Cok agladim
Bana yapilanlar yuzunden
Cok yiprandim
Cok kaziklandik
Akrabam hucbisim yok benim gozumde
Sonra esim is buldu ve yukseldi
Etrafimı enistem bize isvermez mi? Diyen kuzenler
X benim oglana is verir mi diyen? Ahbaplar sardi
Kotu gunumde yanimda olmayan iyi gunumde bal borek oldu.
O bileziklerimin parasini hic unutmam tam 9.800tl idi
Suan ki altinlarimda okadar ediyo
Allah okadar buyukki bana fazlasiyla geri verdi
Ben esyalarimin bir cogunu degistim
İstediklerimi aldim
Acaba bende gune falan girip birikimyapabilirmiyim ki diye ic gecirirken oldu
Ben hic tatile gidememistim ozamanlar
Milletin tatil resimlerini gordukce icim giderdi
En guzel otelde tatilimide yaptim
Bi cok sehirde gezdim.
Simdi o bizi kaziklayan akrepler issiz geziyolarmis
İs de durmuyolarmis
Buna ilahi adalet deniyo
Ben hic esime git is bul evde yatma diye isyan etmedim
Elimde varken saklamadim
Kimsenin esyasina Ozenmedim
En lux seylerde hic gozum olmadi.
Ekmegim yoksa una tuz su atar tavada ekmek yaparim da evde ekmegim yok demem kimseye.
Param yoksa cebimde gunlerce cikmam evden disari
Bunlari para icin,birikim icin, boyle yapin,soyle yapin icin degil sadece icimdekileti azicik dokmek icin anlattim
İnanin hic bisi kolay degil
Beni disardan gorende hic anlamaz
Kuzenlerim oo para sende geziyosun tatiller onlar bunlar der desinler
Oyle bilsinler
Herkes konusur ancak.
İdare edilince ve sabredince olmicak hic bisi yok.
Bi de yok demeyin yokdan aglamayin hic bizaman
Sukurler olsun diyin, diyelim
İlla yok diyorum bende sonra kiziyorum kendime
Karnim tok ya diyorum
Hepimiz burda birikim icin konusup paylasiyosak hepiniz gayet tutumlu ve duyarliyiz emin olun.
Haydi bakalim daha cok yolumuz var
Ayy cok sevindim yaBen detr_lelli den aldigim gazla damacana.yaptim kagit para olarak biriktirmeye basladim, dedigim gibi gelirim duzensiz.oldugu icin gelen paralardan 50_20 ona atarim, dun de kucuk.bir.miktar para geldi.70 tl attim,.. Ben artik hep buradayim kizlar, birbirimize destek olalim
Cok tesekkurlerben uzun yazıları pek okuyamam sıkılırım, ama senin yazını sıkılmadan okudum şimdi.
insan neler yaşıyor değilmi?
dedem hep der insanoğlunun şu dünyada başına gelmedik iş ayağına değmedik taş kalmaz der...
çok geçmiş olsun tüm yaşadıkların için, herkesin derdi bir ayrı yaaa.
sabır çok önemli sabır hayatta... hatta sabır bazen çok acı ama meyvesi baldan tatlı..
yeterki allah şu dünyada imandan ayırmasın gerisi olup gidiyor öyle yada böyle...
Cok guzelmiz ya cok etkilendim.tr_lelli
Kabağında Bir Sahibi Var.
Vaktiyle bir derviş, bundan sonra her türlü süsten, gösterişten arınmak için
Saç, sakal, bıyık, kaş, ne varsa kestirmek ister.gider bir berbere
- Vur usturayı berber efendi, der.
Berber dervişin saçlarını kazımaya baslar. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır. Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken,
bıçkın bir kabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:
- Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer.
Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek. Kaideyi bozmaz , Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden.
Berber mahcup, fakat korkmuştur. Ses çıkaramaz.
Kabadayı koltuğa oturur,. Fakat küstah kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder: ,
Kabak aşağı, kabak yukarı.' Nihayet tıraş biter, kabadayı dükkândan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir ve iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnını dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır, kalır. Ölmüştür. Görenler çığlığı basar. Berber ise şaşkın, bir manzaraya, dervişe bakar, gayri ihtiyarî sorar:
- Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?
Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:
- Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki, kabağın bir sahibi var.
O gücenmiş olmalı!
Cok tesekkurler
Bebis takvimini yeni fark ettim RAbbim saglikla kavustursun
Basima gelmez ne dediysem malesef basima geldi
Yasancakmis yapcam bisi yok
Cok guzelmiz ya cok etkilendim.
Cok haklısın
Etme bulma dunyasi diye bosuna demiyolar.
Aslında buyusu bozuluyoŞimdiye kadar hep aylik borclarimi hesaplar maaşımdan 100lira kalsa mutlaka birilerine verirdim. Kimse bulamazsam bi derneğe falan bağışlar yol ve yemek paramla idare ederim. Sonra bigün dedim ki başımiza bi iş gelse ameliyat olmamiz gerekse kenarda köşede birşeyimiz yok ve altın biriktirmeye başladım. Ama eşime söylemiyorum büyüsü bozulacakmis gibi geliyor :) ilk defa birşey sakliyorum çok heyecanlı bi olay:)
Hak yiyen b*k yesin diyorum gunaha giriyorumamin inş çok sağol: )
kimse kötü olsun istemem, kendimde kötü olmak istemem, ama eden buluyor, parayla değil sırayla arkadaş...
biz etmemeye gayret edelim uyaralım..
Demek ki dogru yaYok valla hurafe falan değil. Benimde bi arkadaşım var çokta severim kendisini ama,aman yarabbim...yahu hamurum kabarmaz haberi olsun,gerisini siz düşünün yani
Demek ki dogru ya
Ben inanmak istemiyodum amann diyodum ama tam 1yil oldu(ekim de dogum gunum)
Gr alamadim
Aklima gelmisken yeni dogum gunume zemin hazirlim ben
Altinlarida bozdurcam yatirimlik ne istesem ki
Askım bana dolar cok yakisiyo bliyomusun
Ozellikle sag yakamda nasil guzel duruyo anlatamam
Bide kurdela takiyorum ayy bi guzel oluyorum ki sorma gitsin
Acaba şöyle yakama bi 100$dolar taksan mı desem mi ki
Nasil olur?
Bilezikde ise yaramisti belki bunda da ise yararSesli güldüm valla. Süper fikirmiş dur bende bi uygulayım. Bayram münasebetiyle:)))ya tutarsa Hesabı:))
İyi birikimler sizede.Merhaba kızlar,konuyu takipteyim aslında ama bana neden bildirim gelmiyor anlamıyorum.damacana da para biriktirme olayı süpermiş imrendim valla ,bende yapsam bari .bozukluklar için yapıyoruz biz.
Kızlar eminevim i duydunuzmu ,ev almak istiyoruz ama eşimi ikna edemedim,güvenilir mi sizce
Hak yiyen b*k yesin diyorum gunaha giriyorum
Ama napim öyle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?