birikim yapabilmenin yolları

Ben de tr_lelli den aldigim gazla damacana.yaptim kagit para olarak biriktirmeye basladim, dedigim gibi gelirim duzensiz.oldugu icin gelen paralardan 50_20 ona atarim, dun de kucuk.bir.miktar para geldi.70 tl attim,.. Ben artik hep buradayim kizlar, birbirimize destek olalim

ben uzun yazıları pek okuyamam sıkılırım, ama senin yazını sıkılmadan okudum şimdi.
insan neler yaşıyor değilmi?
dedem hep der insanoğlunun şu dünyada başına gelmedik iş ayağına değmedik taş kalmaz der...
çok geçmiş olsun tüm yaşadıkların için, herkesin derdi bir ayrı yaaa.
sabır çok önemli sabır hayatta... hatta sabır bazen çok acı ama meyvesi baldan tatlı..
yeterki allah şu dünyada imandan ayırmasın gerisi olup gidiyor öyle yada böyle...

tr_lelli
Kabağında Bir Sahibi Var.
Vaktiyle bir derviş, bundan sonra her türlü süsten, gösterişten arınmak için
Saç, sakal, bıyık, kaş, ne varsa kestirmek ister.gider bir berbere
- Vur usturayı berber efendi, der.
Berber dervişin saçlarını kazımaya baslar. Başının sağ kısmı tamamen kazınmıştır. Berber tam diğer tarafa usturayı vuracakken,
bıçkın bir kabadayı girer içeri. Doğruca dervişin yanına gider, başının kazınmış kısmına okkalı bir tokat atarak:
- Kalk bakalım kabak, kalk da tıraşımızı olalım, diye kükrer.
Dervişlik bu... Sövene dilsiz, vurana elsiz gerek. Kaideyi bozmaz , Ses çıkarmaz, usulca kalkar yerinden.
Berber mahcup, fakat korkmuştur. Ses çıkaramaz.
Kabadayı koltuğa oturur,. Fakat küstah kabadayı tıraş esnasında da sürekli aşağılar dervişi, alay eder: ,
Kabak aşağı, kabak yukarı.' Nihayet tıraş biter, kabadayı dükkândan çıkar. Henüz birkaç metre gitmiştir ki, gemden boşanmış bir at arabası yokuştan aşağı hızla üzerine gelir ve iki atın ortasına denge için yerleştirilmiş uzun sivri demir karnını dalıverir. Kabadayı oracığa yığılır, kalır. Ölmüştür. Görenler çığlığı basar. Berber ise şaşkın, bir manzaraya, dervişe bakar, gayri ihtiyarî sorar:
- Biraz ağır olmadı mı derviş efendi?
Derviş mahzun, düşünceli cevap verir:
- Vallahi gücenmedim ona. Hakkımı da helal etmiştim. Gel gör ki, kabağın bir sahibi var.
O gücenmiş olmalı!

Ayy cok sevindim ya
Tabiki hep destek tam destek bizde yine baslicazda sanirim ekimde baslariz su kurbani atlatalimda
Bol birikimler canım.
Hayırlı olsun

Cok tesekkurler
Bebis takvimini yeni fark ettim RAbbim saglikla kavustursun
Basima gelmez ne dediysem malesef basima geldi
Yasancakmis yapcam bisi yok

Cok guzelmiz ya cok etkilendim.
Cok haklısın
Etme bulma dunyasi diye bosuna demiyolar.

Şimdiye kadar hep aylik borclarimi hesaplar maaşımdan 100lira kalsa mutlaka birilerine verirdim. Kimse bulamazsam bi derneğe falan bağışlar yol ve yemek paramla idare ederim. Sonra bigün dedim ki başımiza bi iş gelse ameliyat olmamiz gerekse kenarda köşede birşeyimiz yok ve altın biriktirmeye başladım. Ama eşime söylemiyorum büyüsü bozulacakmis gibi geliyor :) ilk defa birşey sakliyorum çok heyecanlı bi olay:)

Cok tesekkurler
Bebis takvimini yeni fark ettim RAbbim saglikla kavustursun
Basima gelmez ne dediysem malesef basima geldi
Yasancakmis yapcam bisi yok

amin inş çok sağol: )

Cok guzelmiz ya cok etkilendim.
Cok haklısın
Etme bulma dunyasi diye bosuna demiyolar.

kimse kötü olsun istemem, kendimde kötü olmak istemem, ama eden buluyor, parayla değil sırayla arkadaş...
biz etmemeye gayret edelim uyaralım..

Aslında buyusu bozuluyo

Esin belki degmezde gozu goz degiyo bence

Bizde kimse bilmiyodu benim bileziklerimi
Bi arkadasim biliyodu
Esim bana dogum gunumde bilezik aldi o gunde halam vardi bende
Esim bilmiyodu halamin oldugunu.bilezik kutusunu kapidan oglumla bana yolladi oyle supriz yapti
Halamda gordu
Ertesi gunde o arkadasim sabah kahvaltiya geldi halamda dun dogum gunuymus kocasi bilezik aldi dedi
Kizda aa kac tane oldu getirsene falan dedi
Sonra o gun bugun bi daha altin alamadim
Hurafe zannediyodum boyle seyleri ama bilmiyorum
1sene 10bin tl lik altin yaptim simdi tik yok gr bile atamiyorum.

Yok valla hurafe falan değil. Benimde bi arkadaşım var çokta severim kendisini ama,aman yarabbim...yahu hamurum kabarmaz haberi olsun,gerisini siz düşünün yani
Demek ki dogru ya
Ben inanmak istemiyodum amann diyodum ama tam 1yil oldu(ekim de dogum gunum)
Gr alamadim
Aklima gelmisken yeni dogum gunume zemin hazirlim ben
Altinlarida bozdurcam yatirimlik ne istesem ki

Askım bana dolar cok yakisiyo bliyomusun
Ozellikle sag yakamda nasil guzel duruyo anlatamam
Bide kurdela takiyorum ayy bi guzel oluyorum ki sorma gitsin
Acaba şöyle yakama bi 100$dolar taksan mı desem mi ki

Nasil olur?

Sesli güldüm valla. Süper fikirmiş dur bende bi uygulayım. Bayram münasebetiyle:)))ya tutarsa Hesabı:))

Sesli güldüm valla. Süper fikirmiş dur bende bi uygulayım. Bayram münasebetiyle:)))ya tutarsa Hesabı:))
Bilezikde ise yaramisti belki bunda da ise yarar
Ben aksam yemekden sonra tok karnina bi kafa utuleme seanslarina baslim
Hic olmadi belki susim az diye agzima falan tikar dolari :))

Merhaba kızlar,konuyu takipteyim aslında ama bana neden bildirim gelmiyor anlamıyorum.damacana da para biriktirme olayı süpermiş imrendim valla ,bende yapsam bari .bozukluklar için yapıyoruz biz.

Kızlar eminevim i duydunuzmu ,ev almak istiyoruz ama eşimi ikna edemedim,güvenilir mi sizce

İyi birikimler sizede.
Ben duydum alan insanlarda var ama esim guvenmiyo benimde
Bi de kura sistemi varmis sanirim
Kura cekiliyomus baya zaman sonrada sira gelebiliyomus ama ozamana kadarda ödeme yapiyomussun yinede gibi bisiler anlattilar bana ama ben bisi anlamadim
Pesinatta aliyolarmis sanirim bi miktar
Esimde olur mu faizsiz kim kime para verir falan dedi bilen varsa detayli bende ogrenmek istiyorum

Kızlar konunuz nazarsa nazar hiç hurafe olurmu, nazar haktır.
Hatta ölen insanların bir kısmı nazar sebebi ile ölürmüş.
Bol bol okumak lazım, birde mümkün mertebe nazar değecek şeyleri ort bas etmek lazım.
Nazar diyip geçmemek lazım, nazar neler neler edebilir insana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…