Bir tavsiye lütfen

rreyhann

Popüler Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2018
632
440
Merhaba kk hanımları vaktinizi alıyorum kusura bakmayın. Şu günlerde stres yaptığım bir konu var ve sizden tavsiye istiyorum.

Eşim normalde vardiyeli çalışıyordu yaklaşık 7 aydır varidyesi sabitlenmiş okulu sebebiyle sabah gidip akşam geliyordu. Fakat şu korona virüs sebebiyle okullar kapanınca yine 3 vardiyeye döndü. Ben geceleri yalnız kalamıyorum bekarken de hiç evden ayrı kalmadığım sürekli ailemle birlikte yaşadığım için yalnız kalmaya da alışmadım açıkcası. Şimdi bana bu durum çok aşırı zor geliyor. Gece vardiyesinde kardeşim geliyor sağolsun ama sokağa çıkma yasağı olduğundan bu cuma akşamı nasıl olacak kendime stres yaptım.

2 hafta önce eşim gececiyken sokağa çıkma yasağının ilk gecesi yani cuma gecesi işe gitmicek olarak bilgi verilmişti son dk devletten izin alan firma haliyle çalışanlarına da son dk haber verdi ve eşim işe gitti. Gitmeden önce yalnız kalamayacağımı kardeşimin gelmesini istediğimi söyledim. Eşim kardeşimin gelmesine bişi demedi ama yalnız kalmaya alışmam gerektiğini ilerde çocuk olunca nasıl yapacağımı sürekli yanımda birilerinin olamayacağını söyledi her neyse kardeşim geldi sokağa çıkma yasağı boyunca kardeşim bizde kaldı sorun olmadı.

Şimdi yine bir sokağa çıkma yasağı arifesindeyiz. Yine kardeşim gelir diye rahat konuşamıyorum çünkü eşim gece vardiyesinden gelince rahat rahat yatmak uzanmak isteyebilir diye düşünüyorum. Ha diceksiniz ki 2 hafta önce düşünmedin mi? Evet düşündüm ama eşim 2 hafta önce gece varidyesi bitince 2 haftalık izne çıktı izinde rahat rahat dinlenir zaten diye düşünmüştüm.
Şimdi izin mevzusu yok haliyle işe devam edecek ve geceden sonra 3-11 vardiyesine geçecek ve gece vardiyesinde çıkınca afedersiniz mal gibi oluyor kendine gelmesi 2 günü aşıyor ve hatta 3-11 vardiyesinde ilk 2 3 gün neredeyse kendine gelememiş oluyor.

Bu durumda sadece kendimi düşünerek bencillik yapmak istemiyorum eşimi de düşünüp dinlensin diyorum sonuç olarak kendi kardeşiniz de olsa rahat rahat takılamıyorsunuz az çok anlarsınız demek istediğimi ikili olmaya benzemiyor 2 hafta önce de tecrübe ettim zaten. Bi yandan normal zamanda kardeşin gelsin bu yasak zamanında gelmesin rahat edemiyorum gibi Bi vicdan azabına da giriyorum adamı sanki kullanıyor gibi

Gelelim asıl konuya evet bencillik etmek istemiyorum ama Bi yandan da stres yapıyorum yalnız nasıl kalacağım diye aklıma bin türlü saçma şey geliyor. Karanlıktan korkarım ya elektrik kesilirse diyorum ya hava çok kötü olurda gök gürültüsü şimşek olayları olursa diyorum ruh hastası gibi hissediyorum kendimi. Bilmiyorum fenalardayım biraz bana moral, tavsiye ne olursa verir misiniz acaba? Kendimi yalnız kalma düşüncesine alıştırabilirsem annemlere eşim işe gitmeyecek diyeceğim çnükü annem benden daha evhamlı yalnız kalamadığımı bildiği için benden daha çok stres yapacak o yüzden onlar bari rahat olsun diye eşimin işe gitmeyeceğini firmanın izin alamadığını söylemeyi düşünüyorum.

Sokağa çıkma yasağı olmasaydı keşke o da beni derin etkiliyor yani bişi olsa atlayıp arabaya gidemeyeceğim düşüncesi bilhassa etkiliyor beni zaten.

O kadar stres yaptım ki daha önce de başıma gelen stres sebeple kaşıntılarım başladı o dereceyim. Bu kadar büyütecek biş iyok diyorum bazen kendime sonra hemen düşüncem değişiyor napcam ben diyorum.

Ben annemler evdeyken evin alt katına inemezdim tek başıma gündüzleri yalnız kalmaya başladım sonrada gece geç saatlerde 2 3 saatliğine yalnız kalmaya başladım sonradan alışıyorsun dert etme telefonunu hep yanında tut elektirklere karşı şarjın dolu dursun powerbank falan olsun yanında kendini güvende hissedersin evlenmişsin sonuçta kaç yaşına gelmişsin hem kardeşini çağırsan o da rahatsız olur ikinizin yanında karı kocasınız sonuçta

Tam olarak neden yalnız kalamıyorsunuz ben bunu anlamadım hala mesele nedir bunu söylerseniz belki yardımcı oluruz.
Bu arada vardiya

Yeni evlisin sanırım bayadır evli olsan alışmış olman gerekirdi

ben de biraz zor alıştım ama gel görki nasıl alıştım eşim olmadığı geceler salonda tv izliyorum tv izlerken uyaya kalıyorum evde sessizliği sevmiyorum tv beni rahatlatıyor

Yatak odasında kesinlikle uyuyamıyorum
Birde benım gibi denesen birşey düşünmemeye çalış tv ye odaklan bi süre gözler yoruluyor uyunuyor zaten

insan yalnız kaldıkça alışıyo aslında bikaç gün kalsanız sorun olmaz. Ayrıca da gece TV açık yatın sabaha dogru uyur kalırsınız. Yatamıyosanız oturun iş yapın eşiniz gelince birlikte uyırsunuz. Ama tabsıyem alışmaya çalışın. Hep birileri sizi bekleyemez. Yada Ailenizle altlı üstlü oturun madem eşinizin işi böyleyse ve yapamıypsanız

Bende hayatimda ilk defa bu yil yalniz kaldim.esim sehir disina 4 gunlugune gitti bizde 3 yasindaki kizimla yanliz kaldik.saat 12 ye kadar evin isiklari hep acikti uyumaya gidince butun kapilari kilitledim ve yatak odamida kilitledim.suan ramazan var sahura kadar uyanikken sorun yok sonrasinda bi iki saate hava aydinlanir.korkmayin ramazanda herkes ayakta bisey olmaz

Bende gecen sene çok yalnız kaldım. Aynı sizin gibi salonda yattım ama sonra dedim odama geçeyim bi baktım daha rahat uyumuşum.çğnkü TV sesine ister istemez uyanıyo insan. Odamda mışıl mışıl uyuyorum artık. Sizde deneyin göreceksiniz. Ü

BENım tv saat ayarlı bir saat işlem yapmayınca kapanıyor zatwn bazen WC ye kalkıp odama gecşyordum ama kesinlikle orda uykum gelmezdi
Şimdi alıştım evin heryerınde uyuyorum

Kedi alin eger hayvan bakmayi seviyorsaniz ,alisirsiniz ilk basta zor geliyor ,uyku agir basar emin olun ,
En olmadi siz ailenizde kalin

Aynen öyle kardeşim de bizim yanımızda rahatsız oluyor pek belli etmemeye de çalışsa bunu hissedebiliyorum. Ve bende aynı sizin gibiydim annemler evde olmasına rağmen çatı katına çıkıp Bi eşya bişi alamazdım inşallah alışırım

Bir korkarsin iki evham yaparsin ücüncüye kafayi vurur uyursun

Korkularindan kacma ki korkacak birseyin olmadigini göresin..
Geçen sene bazı gece varidyesi haftalarında 1 3 akşam kendim kalmayı denedim ama genel olarak ya kardeşim geliyor ya da annemler gelip beni alıyor ve annemlere gidiyoruz

Birde şöyle birşey var ilk evlenınce elham yapıp ben yalnız kalamam diyip birileri sizle kalmıştır mutlaka Ozaman alışmak daha zor olur nasıl alışırsan öle gider cınku
Bende bunu önceden böle düşündüğüm için annem ısrar ederdi yine de hayır derdim hiç birisi kalmadı yanımda hep tektim

Evet yeni evliyim gerçi yenisi kaldı mı bilmiyorum 1.5 yıllık evliyim. Ama hala daha alışamadım. Geçen sene varidyesi sabiylenmeden önce gece vardiyesinde 1 2 akşam yalnız kalmayı denemiştim dediğiniz gibi TV hep açık bırakmıştım bütün evin ışıkları açık kalmıştı Bi zaman sonra sızıp uyumuştum ama yine de devam ettiremedim o durumu kardeşim de ünideydi annemler gelip alıp annemlere gidiyorduk öyle de devam etti. Eşimin varidyesi sabtiken iyiydi. Gerçi sokağa çıkma yasağı olmasa yine iyiydi de ne bileyim şimdi böyle pfff

Ben daha 17 yaşındayım düşünün alışırsınız ben artık diyorum annemlere gidin diye başta korkarsın televizyonu açık tutun o size yoldaş olur sessiz ortamda durursanız zaten ordan ses mi geldi ne oldu moduna girersiniz

Ailemle altlı üstlü otursak sanırım eş tarafında facia çıkar öyle Bi şansım olsa keşke. Şuan örgü örüyorum en kötü sabaha kadar örerim TV ışıklar falan açık kalır diyorum ama kafamdaki o korku parazitini tam anlamıyla atabilmiş değilim. Evde yalnız olmayı aşamıyorum

Geçen sene bazı gece varidyesi haftalarında 1 3 akşam kendim kalmayı denedim ama genel olarak ya kardeşim geliyor ya da annemler gelip beni alıyor ve annemlere gidiyoruz

Bence kardesin gelmesin artik ve ailene de gitme.
Korksan dahi alisirsin. En fazla bir hafta sonrasinda korkularindan arinmis olursun.. dene yeter ki.

Bircok üye fikirlerini de sunmus. Mesela tv acik birakabilirsin veya bir gece sabahlayabilirsin. Öyle böyle alisirsin kesinlikle.

Yoksa nereye kadar kardesin gelecek veya ailene gideceksin ki..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…