Bir tavsiye lütfen

Amacım sizinle tartışmak değil, hâlâ ne demek istediğimi anlamamışsınız. Sizin evliliğinizdeki kurallar eşinizle sizi bağlar, belki bir sürü çift de tartışınca sizin gibi bir süre uzak kalıyordur bu onlar dışındaki kimseyi ilgilendirmez. Ancak bu kuralın uygulanışında polis servis aracımız yada bizim evlilik danışmanımız değil . Her kavga eden gece gelin beni annem götürün korkuyorum dese asıl acil durumlarla kim ilgilenecek. Acil ve gerekli durumlar dışında polis çağırmayı gereksiz görüyorum, bu fikrim de değişmeyecek. Konu sahibi bir çağırır iki çağırır ama bu alışkanlık haline gelebilir o yüzden çok doğru bir öneri gelmedi bana.

Tüm yorumlarımızı da herkes okumak zorunda değil. Göz atarken sizin o yorumunuz denk geldi kendi bakış açıma göre beğenmedim. Uzatmaya gerek yok bence.
Kesinlikle benımde amacım tartışmak değil ama bana evcilik oyun demeniz hoşuma gitmedi bunuda belirtiyim polis konusuna gelince
Eger poliste sizin gibi düşünüyor olsa gelmezdi Dİye düşünüyorum.. biz bunu normal bir zamanda yapsak haklısınız Pandemi dönemindeyiz
Ve ınsanlar hiç bır şekilde dışarı çıkamıyor polis aramaktan Başka bir cagre varmı ?
Yiyelim mi cezayı napalım ??
Belki bizim konu polisi aramaya gerek olmayacak bir konu olabilir ama gidilmesi gereken bi yer varsa cezayı yemek yerine ararım o kızcağızda cagresizlikten gecenin bu saatinde buraya yazmış
Ben hertürlğ fikir sunabilirim seni rahatsız etti ama onu birazda olsa rahatlattı
NEYse iyi geceler

Kesinlikle benımde amacım tartışmak değil ama bana evcilik oyun demeniz hoşuma gitmedi bunuda belirtiyim polis konusuna gelince
Eger poliste sizin gibi düşünüyor olsa gelmezdi Dİye düşünüyorum.. biz bunu normal bir zamanda yapsak haklısınız Pandemi dönemindeyiz
Ve ınsanlar hiç bır şekilde dışarı çıkamıyor polis aramaktan Başka bir cagre varmı ?
Yiyelim mi cezayı napalım ??
Belki bizim konu polisi aramaya gerek olmayacak bir konu olabilir ama gidilmesi gereken bi yer varsa cezayı yemek yerine ararım o kızcağızda cagresizlikten gecenin bu saatinde buraya yazmış
Ben hertürlğ fikir sunabilirim seni rahatsız etti ama onu birazda olsa rahatlattı
NEYse iyi geceler
Pandemi olağanüstü bir dönem, dediğiniz gibi şuan tabiki aramak gerekebilir. Sipariş bile veren oldu polise evden çıkamadıkları için insanlar. Ama bu konuyu herkes okuyabiliyor normal durumda da polis çağırabiliriz o zaman diye genel bir kanı oluşabilir diye o yorumu yaptım. Şuan farklı bir süreç işliyor ama insanlar sizin gibi sadece pandemi dönemine özgü olarak düşünmeyebilir. Evcilik oyunu demem kırdıysa kusura bakmayın, sizi kırmak değildi amacım. Deme sebebim de bir sürü evli çift saatlerce polisi uğraştırdıktan sonra ya barışıyor ya birbirlerine ders verip göz korkutmak için polisi çağırıyor. Kısacası gerçekten ihtiyacı olduğu için çağıranlar dışında da kafasına esip boşa meşgul eden de var, bu konuda epey örnek gördüğüm için yazdım bu yorumu da. Sizin niyetiniz iyidir ama birbirimizi tanımıyoruz ve burdaki yorumları çoğu kişi kendine uyarlayarak davranıyor. Okuyan birisi aaa polisi çağırsam geliyormuş deyip her korkusunda arayabilir diye düşünerek dedim o sebeple. Size de iyi geceler.

Pandemi olağanüstü bir dönem, dediğiniz gibi şuan tabiki aramak gerekebilir. Sipariş bile veren oldu polise evden çıkamadıkları için insanlar. Ama bu konuyu herkes okuyabiliyor normal durumda da polis çağırabiliriz o zaman diye genel bir kanı oluşabilir diye o yorumu yaptım. Şuan farklı bir süreç işliyor ama insanlar sizin gibi sadece pandemi dönemine özgü olarak düşünmeyebilir. Evcilik oyunu demem kırdıysa kusura bakmayın, sizi kırmak değildi amacım. Deme sebebim de bir sürü evli çift saatlerce polisi uğraştırdıktan sonra ya barışıyor ya kendilerine ders verip göz korkutmak için polisi çağırıyor. Kısacası gerçekten ihtiyacı olduğu için çağıranlar dışında da kafasına esip boşa meşgul eden de var, bu konuda epey örnek gördüğüm için yazdım bu yorumu da. Sizin niyetiniz iyidir ama birbirimizi tanımıyoruz ve burdaki yorumları çoğu kişi kendine uyarlayarak davranıyor. Okuyan birisi aaa polisi çağırsam geliyormuş deyip her korkusunda arayabilir diye düşünerek dedim o sebeple. Size de iyi geceler.
Olaya bu şekilde bakmadım hiç yazarken
sizde haklısınız.. kırdıysam kusura bakmayın

TMamen karanlığı sevmediğim için geceler bana yalnızken işkence geliyor. Sizin tam tersinizim açıkcası ben gündüz yalnız kalmayı severim kahvemi alır balkona çıkar etrafa bakınıtım film açar izlerim rahat rahat takılırım. Ama işte karanlık çökünce biri olması lazım yanımda rahat olamıyorum. Halbuki gündüzden i farkı yok ama işte kafamda onu yenemiyorum
Zamanla yeneceksiniz işte bunun için bir adım atmanız yeter

EVlenmekten neden korksun veya korkalım konunun bunla ne alakası var ?
Makara yapcak bir konu değil sen korkmuyorsun diye herkes korkmayacak da değil
Ben artık bir evi çekip çevirecek olgunluktayım düşüncesiyle evlenilir benim bildiğime göre çünkü. Küçük çocuk gibi karanlıktan korkuyor diye annesinin gelip konu sahibini alması o nedenle oldukça makara yapmalık bir konu. Karanlık, elektrik kesintisi, mezarlıkla ne gibi bir zarar verebilir kişiye örneğin? Koskoca kadınların bundan korkması hiiiç normal değil kusura bakmayın.

Zaten ramazan herkes uyanık oluyor sabahlara kadar korkutmayın kendinizi. Telefonunuz yakınlarınızda ve şarjı dolu olsun elektrik kesilirse hem ışık kaynağı olur hem birşeyler izler oyalarsınız kendinizi.

O kadar çok korkuyorsanız kardeşiniz gelsin. Esin odada uyuyorken kardeşin neden rahatsız olsun ki gürültü patırtı yapmadıkça eşin de rahatsız olmaz. İki günde rahat takılmayın kocanızla. Ben en çok bu dediğinize takıldım

Annenizi, kardeşinizi çağırdıkça asla alışamazsınız yalnız kalmaya. Bir yerden başlamalısınız. Yarın öbür gün belki eşiniz istemeyecek her seferinde veya anneniz kardeşiniz her çağırdığınızda gelemeyecek bilemeyiz.

Evliliğimin ilk senesi eşimin gündüz çalıştığı günler bir elin parmağını geçmez. Ki ben bekarken değil evde tek yatmak bazen korktuğum için gidip kardeşimin, ev arkadaşlarımın yanına yatardım anlayabiliyorum sizi. O korku içinize düşünce mantıklı düşünüp engel olamıyorsunuz.

Yeri geldi nerdeyse bir gözüm açık uyudum, yeri geldi eşim sabah 8de 9da gelirdi o gelene kadar hiç uyumadım ama kimseyi de çağırmadım. Hoş zaten çağıracak kimsem de yoktu 😊

Eşiniz gelince uyuyup dinlenecek nasılsa en olmadı bekleyin o gelince uyursunuz siz de. Zaten Ramazan insanlar sahura kadar yatmıyor genelde. Hava da erken aydınlanıyor. Gece yapacak çok şey oluyor inanın. Kitap okuyun, film izleyin, oyun oynayın, maske yapın, manikür yapın, çok sıkılırsanız makyaj yapın. İnternette bir sürü Online kurslar var onlara kaydolun. Düşüncelerinizi bastıramıyorsanız fiziki işlerinizle ilgilenin. Gece toz almışlığım, yer silmişliğim, dolap düzenlemişliğim, banyo temizlemişliğim çoktur. Evet insanın uyku düzeni bozuluyor biraz ama her vardiyalı çalıştığında günler öncesinden o panikle yaşamaktan iyidir.

Onun dışında korktuğunuz ne varsa önceden önlem alın. Elektriğinizin kesilmesinden korkuyorsanız bir el feneri edinin büyüğünden. Şarjınızın bitmesinden korkuyorsanız telefonla uğraşırken şarjdan çıkarmayın ya da powerbank alın. Şimşek gök gürültüsüyse korkunuz bir kulak tıkacına veya kulaklığa bakar. O gümbür gümbür sesi duymayacağınızı bildiğinizde zaten o kadar korkutmuyor şimşek çakması.

İnancınız var mı bilmiyorum ama tesbih çekmek de rahatlatıyor. Şu kadar çektim bu kadar çektim derken aklınızı ona verdiğiniz için zaten başka bir şey düşünmüyorsunuz. Hiç olmazsa buraya yazarsınız zaten canım günün her saatinde insan oluyor burda 😄

“İlla uyuyacağım ama nasıl olacak” fikrine takılmazsanız gece yalnızken keyifle yapılacak çok şey var.

Son düzenleme:
İlk zamanlar bende öyleydim sonra evime alıştım siz sürekli gelip giderek alışmaya fırsat vermiyorsunuz

Koca koca kadinlarsiniz ne demek yanliz kalamamak. isiklari acin tv karsisinda yatin ama alisin bu duruma. Esiniz hakli cocuk olumca ne olacak?

YAlnız kaldığın gece korkarsan polisten yardım alabilirsin gelip götürüyorlar
Geçen eşimle tartıştık eşim Uzamasın diye çıktı gtti dışarıda apartmanın kenarında polisi arayıp eşimle tartıştım anneme gitmek istiyorum götürürmüşsünüz diye aramış 😂😂 polisler geldi götürdüler

Bıkac saat sonra tıpış tıpış geri geldi tabi :)) ama bu sefer arka mahallelerden saklana saklana gelmiş 😀
Ne kadar komik bişey gibi yazmışsınız. Yazılacak çok şey var da insan herşeyi yazamıyor.

Iyide nereye kadar korkacaksınız çok saçma. Evlenme sorumluluğunu aldıysanız yalnız yaşama yalniz biseyler başarma psikolojisini biliyor olmanız lazım. Çocuğunuz olacak ilerde mesela o zaman ne olacak bence korkularınızla yüzleşin artik bu kadari fazla geldi bana sahsen .sizin içinde çok zorluk olur bu durum

Karanlıktan korkarım ya elektrik kesilirse diyorum ya hava çok kötü olurda gök gürültüsü şimşek olayları olursa diyorum ruh hastası gibi hissediyorum kendimi. Bilmiyorum fenalardayım biraz bana moral, tavsiye ne olursa verir misiniz acaba? Kendimi yalnız kalma düşüncesine alıştırabilirsem annemlere eşim işe gitmeyecek diyeceğim çnükü annem benden daha evhamlı yalnız kalamadığımı bildiği için benden daha çok stres yapacak o yüzden onlar bari rahat olsun diye eşimin işe gitmeyeceğini firmanın izin alamadığını söylemeyi düşünüyorum.

Sokağa çıkma yasağı olmasaydı keşke o da beni derin etkiliyor yani bişi olsa atlayıp arabaya gidemeyeceğim düşüncesi bilhassa etkiliyor beni zaten.

Elektrik kesilirse mum yakarsınız, gök gürlerse de korkmayın bir zahmet kaç yaşınızdasınız Allah aşkına? Gök gürültüsünün ne gibi bir zararı olabilir? Tepeme yıldırım düşer diye korkuyorsanız da o zaten bir anda olur muhtemelen fark etmezsiniz bile düştüğünü. Annenizin sizden daha evhamlı olması aslında korkularınızın da sebebi bence. Bilerek ya da bilmeyerek sizi bu şekilde yetiştirmiş. Kapıyı pencereyi kilitleyin, ışıklarınızı açın, telefonunuz hep elinizin altında olsun, elektrik kesintisine karşı da mum vs. hazırlayın. Sokağa çıkma yasağı da korkutmasın sizi gerçekten ciddi bir şey olursa (Allah korusun hırsız girer vs.) tabi ki de kaçarsınız çıkarsınız evden kim ne diyebilir bu durumda? Hayatınız boyunca gece yalnız kalamamak çok büyük bir bağımlılık bir an önce kurtulun bu durumdan.

Evde tek kalAmayanlara hic anlam veremiyorum nevad kalin ben hep kaliyorum evlendigimden beri hicte bisey olmuyor cocuk degilsiniz esiniz hakli herzaman yaninizda birileri olamaz alistirin kendinizi nasil bir tavsiye bekliyosunuz onuda anlamadim

X kişinin Polisi taksi gibi kullanip bide bunu mattah biseymiş gibi gulerek anlatmasi cahilligin ta kendisidir.
Size gelince eşiniz niye sicak bakmiyor ailenizde kalmaniza ya da sizde baska birinin kalmasina bu dusuncenin nesi garip ki? Kocan fazla tutucu anlam veremedim garip

Yazik ya, yetiskin kadinlar hayatlarinda yanliz kalmamislar. Sanki ne olacaksa. Kapilar kilitli, en fazla bir televiyzon açarsan o kadar. Hani yer evi olursa bir nebze anlarim da, daire ya. Hayatin boyunca hep biri çoçuk gibi sizin elinizi tutmayacak. Biraz daha özgüvenli olun.

X