Bir tavsiye lütfen

Çok evham yapmayın güvende hissetmek için birilerine ihtiyaç duyuyor insan evet ama yalnız yaşayan insanları getirin aklınıza. Eviniz sizin güvenli alanınız ve kapıyı kilitledikten sonra içerde güvende olduğunuzu telkin edin kendinize. Elektrik kesilebilir evet fenerinizi yakında tutun, gök gürleyebilir evet kulaklıkla müzik dinleyin o sürede, film izleyin kitap okuyun zaten fizyolojik olarak bir müddet sonra uyanık kalamayacak sızacaksınız. Eşinizi görüntülü arayın karşınıza koyun telefonu o sizi izlerken uyuyakalın😊

YAlnız kaldığın gece korkarsan polisten yardım alabilirsin gelip götürüyorlar
Geçen eşimle tartıştık eşim Uzamasın diye çıktı gtti dışarıda apartmanın kenarında polisi arayıp eşimle tartıştım anneme gitmek istiyorum götürürmüşsünüz diye aramış 😂😂 polisler geldi götürdüler

Bıkac saat sonra tıpış tıpış geri geldi tabi :)) ama bu sefer arka mahallelerden saklana saklana gelmiş 😀

Bende hayatimda ilk defa bu yil yalniz kaldim.esim sehir disina 4 gunlugune gitti bizde 3 yasindaki kizimla yanliz kaldik.saat 12 ye kadar evin isiklari hep acikti uyumaya gidince butun kapilari kilitledim ve yatak odamida kilitledim.suan ramazan var sahura kadar uyanikken sorun yok sonrasinda bi iki saate hava aydinlanir.korkmayin ramazanda herkes ayakta bisey olmaz
Evet ramazan vesilesiyle herkes ayakta balkona çıktıkça görüyorum birazda o içimi rahatlatıyor ama işte hani yasak var ya bişi olsa dışarı çıkamama düşüncesi... Normal zaman olsa baktım korkuyorum yenemiyorum atlar arabaya annemlere giderim derdim şimdi onu da diyemiyorum 🤦🏼‍♀️

Ben görev dolayısıyla güneydoğudayım, ufak bir yerde. Buraya ilk geldiğimizde geceleri tek kalmaya korkmuştum ben de. Ama ailemiz yanımızda değil, çağırabileceğim kimse yoktu. E ne olacak? Zamanla alışıyorsun. TV yi açık tuttum salonda yattım. Işıkları kapatmadım. Telefon sürekli elimde, nette gezindim. Bazen çok gürültülü olmayan ev işlerini o saatlerde yaptım vakit geçirmek için. Eşim geldiği zaman da onunla uyudum. Sonra bir baktım alışmışım. Yatak odasında yatmaya başlamışım.. ışık açık yine tabi. Telefonda gezinirken öyle uyuyakalmaya başlamışım. Vs vs... Alışıyorsun kısaca.

Birde şöyle birşey var ilk evlenınce elham yapıp ben yalnız kalamam diyip birileri sizle kalmıştır mutlaka Ozaman alışmak daha zor olur nasıl alışırsan öle gider cınku
Bende bunu önceden böle düşündüğüm için annem ısrar ederdi yine de hayır derdim hiç birisi kalmadı yanımda hep tektim
Kesinlikle bende evham yaptım annem benden çok evham yaptı ve hep yanımda birileri oldu o yüzden alışamadım haliyle

Evet yeni evliyim gerçi yenisi kaldı mı bilmiyorum 1.5 yıllık evliyim. Ama hala daha alışamadım. Geçen sene varidyesi sabiylenmeden önce gece vardiyesinde 1 2 akşam yalnız kalmayı denemiştim dediğiniz gibi TV hep açık bırakmıştım bütün evin ışıkları açık kalmıştı Bi zaman sonra sızıp uyumuştum ama yine de devam ettiremedim o durumu kardeşim de ünideydi annemler gelip alıp annemlere gidiyorduk öyle de devam etti. Eşimin varidyesi sabtiken iyiydi. Gerçi sokağa çıkma yasağı olmasa yine iyiydi de ne bileyim şimdi böyle pfff 😪
BEn seni cok iyi anlıyorum merak etme alışır sın zamanla sonra bugünleri hatırlayıp güleceksin bak gör :)

Kız benım evim cok tenha biyerde ve biraz kasvetli apartman boşluğa bakan odaları var ben bunlara rağmen alıştım cok zor bi süreçti ama

Ay evlenmeye korkmadınız da evde yalnız kalmaya mı korkuyorsunuz kuzum. Bi kere kalın geçer ne olabilir yani karanlık olsa ne olur şimşek çaksa ne olur. Tv açık falan uyursunuz alışırsınız zamanla. Mükemmeldir evde yalnız kalmak deneyin alışınca vazgeçemiyeceksiniz 😂

Çok evham yapmayın güvende hissetmek için birilerine ihtiyaç duyuyor insan evet ama yalnız yaşayan insanları getirin aklınıza. Eviniz sizin güvenli alanınız ve kapıyı kilitledikten sonra içerde güvende olduğunuzu telkin edin kendinize. Elektrik kesilebilir evet fenerinizi yakında tutun, gök gürleyebilir evet kulaklıkla müzik dinleyin o sürede, film izleyin kitap okuyun zaten fizyolojik olarak bir müddet sonra uyanık kalamayacak sızacaksınız. Eşinizi görüntülü arayın karşınıza koyun telefonu o sizi izlerken uyuyakalın😊
Aslında çevremde yalnız yaşayan olarka o lada rçok örnek var ki Bi arkadaşım da mesela eşi vardiyeli çalışıyor ve evinin manzarası mezarlığa bakıyor onla konuluyoruz ilk zamanlar çok korkuyordum camdan bakınca mezarlığı görüyorum falan ama zamanla alıştım diyo. Benim öyle bişi olsa bilmiyorum ne olur aklım falan çıkar heralde 🤦🏼‍♀️😔

Merhaba, eski bir üye olarak geri dönüp yeni aldığım hesapla ilk mesajımı size yazıyorum :) Ben de evlenmeden önce hiç yalnız kalmamıştım ama evlendikten çok kısa bir süre sonra aynı şekilde yalnız kalmak zorunda kaldım, üstelik iki üç aylığına şehir dışına çıkmıştı kendisi. Başlarda korktum evet, gelen en küçük sesi dinledim. En son çare kapının arkasına boş bir soda şişesi koyuyordum, kapı açılırsa düşünce çok ses yapar diye, niyeyse o biraz rahatlatmıştı :)) Ama zamanla alışıyor insan. Eğer eşiniz hep bu şekilde çalışacaksa birazcık korkunuzun üstüne gitmeyi deneyin, çok zor biliyorum ama zaman iyi gelecektir. Arkadaşların dediği gibi yatak odası yerine Tv karşısında uykunuzun gelmesini bekleyebilirsiniz. Kitap okumak işimin bir parçası gibi ama yatarken okursam uykum gelir mesela. Siz de bunun gibi uykunuzu getirecek şeyler yapabilirsiniz öncesinde. Sabah da erken kalkmaya çalışın mümkünse ki akşam uykunuz daha çabuk gelsin. Bir de alternatifleri kafanızdan atın; yani kardeşiniz veya bir başkasının gelme ihtimali yok, yalnız kalmaktan başka şansınız yok gibi düşünün.

Düşüncelerimi yazmıştım konumda
Anlayamadığım da o zaten hani elektrik kesintisi karanlık gök gürütlüsü bunlar eşiniz varken de olabilecek şeyler yanınızda biri varken de esas sebep ne yani içinizde bir yerde sizi karanlıktan korkutan ne ? Bu yaşa kadar illaki yalnız kalmışsınızdır diye düşünüyorum

YAlnız kaldığın gece korkarsan polisten yardım alabilirsin gelip götürüyorlar
Geçen eşimle tartıştık eşim Uzamasın diye çıktı gtti dışarıda apartmanın kenarında polisi arayıp eşimle tartıştım anneme gitmek istiyorum götürürmüşsünüz diye aramış 😂😂 polisler geldi götürdüler

Bıkac saat sonra tıpış tıpış geri geldi tabi :)) ama bu sefer arka mahallelerden saklana saklana gelmiş 😀
Ayyy gerçekten mi çok sevindim bunu duyduğuma en kötü polisi arar annemlere giderim diye düşünüyorum Bi yandan

Ben görev dolayısıyla güneydoğudayım, ufak bir yerde. Buraya ilk geldiğimizde geceleri tek kalmaya korkmuştum ben de. Ama ailemiz yanımızda değil, çağırabileceğim kimse yoktu. E ne olacak? Zamanla alışıyorsun. TV yi açık tuttum salonda yattım. Işıkları kapatmadım. Telefon sürekli elimde, nette gezindim. Bazen çok gürültülü olmayan ev işlerini o saatlerde yaptım vakit geçirmek için. Eşim geldiği zaman da onunla uyudum. Sonra bir baktım alışmışım. Yatak odasında yatmaya başlamışım.. ışık açık yine tabi. Telefonda gezinirken öyle uyuyakalmaya başlamışım. Vs vs... Alışıyorsun kısaca.
Darısı başıma inşallah 🙏🏻🙏🏻

Aslında çevremde yalnız yaşayan olarka o lada rçok örnek var ki Bi arkadaşım da mesela eşi vardiyeli çalışıyor ve evinin manzarası mezarlığa bakıyor onla konuluyoruz ilk zamanlar çok korkuyordum camdan bakınca mezarlığı görüyorum falan ama zamanla alıştım diyo. Benim öyle bişi olsa bilmiyorum ne olur aklım falan çıkar heralde 🤦🏼‍♀️😔
Bence siz biraz da sokağa çıkma yasağından da paniklemişsiniz çok zorda kalırsam annemlere giderim seçeneği sekteye uğradığı için kontrolünüzde olmayan bu durum panikletmiş. Kafanızda bitirmeniz lazım olayı. Eşiniz haklı ilerde Allah 'ın izniyle çocuğunuz olduğunda onu koruyacak kol kanat gereceksiniz korkularınızı bunun için aşmanız gerek kendinize inanın

Üniversiteyi büyük şehirde ve evde tak kalarak okudum. Hem ailemden ilk ayrılışım, hem ilk büyükşehir deneyimim hem de ilk yalnız kalışımdı. Başta zor oldu ama alıştım. Tvnin zamanlayıcısını açıp tv karşısında uyuyordum. Hem ses mi geldi acaba gibi kuruntuların olmuyor hem de kafanda kurmuyorsun. Ayrıca yattığım odayı ve diğer tüm odaları kilitliyordum güvende hissetmek için. Zamanla hiç birine gerek kalmamaya başladı. Evlendim, eşimin il dışı gitmeleri oldu, yurt dışı görevi oldu vs. hiç birinde zorlanmadım. Yeter ki alışmak için çabalayın...

Merhaba, eski bir üye olarak geri dönüp yeni aldığım hesapla ilk mesajımı size yazıyorum :) Ben de evlenmeden önce hiç yalnız kalmamıştım ama evlendikten çok kısa bir süre sonra aynı şekilde yalnız kalmak zorunda kaldım, üstelik iki üç aylığına şehir dışına çıkmıştı kendisi. Başlarda korktum evet, gelen en küçük sesi dinledim. En son çare kapının arkasına boş bir soda şişesi koyuyordum, kapı açılırsa düşünce çok ses yapar diye, niyeyse o biraz rahatlatmıştı :)) Ama zamanla alışıyor insan. Eğer eşiniz hep bu şekilde çalışacaksa birazcık korkunuzun üstüne gitmeyi deneyin, çok zor biliyorum ama zaman iyi gelecektir. Arkadaşların dediği gibi yatak odası yerine Tv karşısında uykunuzun gelmesini bekleyebilirsiniz. Kitap okumak işimin bir parçası gibi ama yatarken okursam uykum gelir mesela. Siz de bunun gibi uykunuzu getirecek şeyler yapabilirsiniz öncesinde. Sabah da erken kalkmaya çalışın mümkünse ki akşam uykunuz daha çabuk gelsin. Bir de alternatifleri kafanızdan atın; yani kardeşiniz veya bir başkasının gelme ihtimali yok, yalnız kalmaktan başka şansınız yok gibi düşünün.

Yatak odasında yatmam zaten yalnızken mümkün değil 🙈 muhtemelen TV karşısında olurum uyuyabilirsen tabi ne ala en kötü sabahlayıp eşimle beraber uyumak olur. Zaten 12ye kadar kardeşim gelmezse 12den sonra zaten Bi alternatifim kalmıyor mecbur tek olacağım 🙄

Anlayamadığım da o zaten hani elektrik kesintisi karanlık gök gürütlüsü bunlar eşiniz varken de olabilecek şeyler yanınızda biri varken de esas sebep ne yani içinizde bir yerde sizi karanlıktan korkutan ne ? Bu yaşa kadar illaki yalnız kalmışsınızdır diye düşünüyorum
Hayır hiç kalmadım. Annem bizi bırakıp hiç Bi yere gitmişliği yoktur. Kardeşim üni okurken yurtta öğrenci evinde falan kaldığı için yalnız kalmaya alıştı mecburen ama ben üni okurken eve gidip geliyordum 2 saat gidiş 2 saat geliş günlük 4 saat yol çekiyordum ama yine de aileden ayrı kalmadım haliyle hiç yalnız da kalmadım. Bu olaylar olduğunda yanımda biri varken olunca kendimi rahat ve güvende hissediyorum. Ama yalnızken başıma gelince panik olurum daha çok korkum artar vs diye düşünüyorum

E de yalnız kalmanın tadını çıkarmaya bakın.
Ben abur cubur yemeyi çok severim yerken bir şeyler açar sonra da uyuyakalırım. Evlendiğimde beri pek yapamıyorum yalnız olmayınca. Öğrencilik günlerimin en tatlı kısmı o özgürlük duygusu idi bence.
Biraz tadını çıkaracak şeyler yapın. Evlenecek kadar büyğdğysek yalnız da kalabiliriz. Eğer ki hırsız uğursuzun olduğu bir semt değilse.

X