Bir senelik evliyim , ama asla gezemedik ? Bir şeyler yapmamak ileride sorunlara neden olur mu ?

Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Doğum günüm de de işte ;(
Ortada para da yok ki bir karşılığı olsun hep daha çok borcumuz oluyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum
Gezip tozmadan cocuk dıye tutturmayın olur mu. Esınıze de bu anlamda rest cekın ben gezmeden gormeden sana cocuk veremem deyin

Manidar çok şey var ama ben çok da şey etmiyim onu çok merak ediyorum ;( hep anıyorum…
bu konu sahibini uzun süredir sessiz sessiz takip ediyorum, zorunlucuğumun kulaklarını çınlatmadan duramadım.
Hiç aklıma gelmemişti. Siz diyince fark ettim cidden zorunluya çok benziyor bu üye. Onun da çok borcu vardı ve onun gibi konuları açıp cevap vermeden gidiyor, olumlu olumsuz her yoruma beğeni atıyor 😬 Üstelik zorunlu gibi memurmuş da.

Çektiğimiz kredileri öderken kredi kartına para kalmıyor harcamıyoruz ama yine de borcumuz katlanıyor ;(
Dost düşman çatlatmalı düğün isterim diyen genç kızlar huuu ahanda örnek habire kredi ödeyen yeni evli ama mutsuz bir çift

Ne gerek var yahu o kadar düğün borcuna

Manidar çok şey var ama ben çok da şey etmiyim onu çok merak ediyorum ;( hep anıyorum…
bu konu sahibini uzun süredir sessiz sessiz takip ediyorum, zorunlucuğumun kulaklarını çınlatmadan duramadım.
;( bu şapşirik emojiyi de çok kullanırdı ağlak kekim.

Böyle dertlenecektin madem, zengin biriyle evlenecektin. Öyle eskilerin dediği gibi iki gönül bir olunca samanlık seyran falan olmuyor. Bildiğin tezek kokulu samanlık olarak kalıyor.
Yapacak şeyler belli, çalışmıyorsan sen de çalışacaksın. Paranın nereye gittiğinin hesabını kitabını iyi yapacaksınız. Ailelerden ya da uzakta mısırdaki bir akrabadan mal kalmasını bekleyeceksiniz. En kötü ihtimal boşanır gidersiniz. Şimdi ağlayıp sızlamanın ne faydası var. Borç var adam çalışıyor.

500 bine aldıkları arabaları pert olmuştu, hatırladım üyeyi. Trafikte biri vurup kaçmıştı, araç kullanılamaz hale gelmişti ve kasko yaptırmadıkları için zararları karşılanmadı. Yazmamış ama büyük ihtimal bu aracın borcunu da ödüyorlar.

Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum
Merhaba biz de birinci yıl balayi haricinde gezemedik hatta eşimin o zamanki işi çok yoğun olduğundan pazar bile çalışırdı bazen . Bu bizi aşırı derecede yıprattı hatta en son ben ondan işten çıkmasını istedim zaten hamileydim ilerisi için endişe ettim ve işten ayrıldı zaten ayrıldığı gun erken doğum yaptım aniden 6 ay işsiz kaldı sonra daha iyi bir işe girdi çok şükür. Bence değmez eşime demiştim ben idare ederim gerekirse ek iş veya evden yapılacak iş buluruz diye çok şükür bitti o günler sizi çok iyi anlıyorum evde tek başına kalmak hamileyken çok daha zor bir defasında tam 1 hafta başka ilçede şubeye gitti ve evde yalnız kaldım 6 aylık hamileydim

Ya bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Siz eşinizle mutlu musunuz ona odaklanın . Çok aktif gezen kişilerin arka planda neler yaşadığını bilemezseniz.
Off herkes almis nerelere getirmis su cevabi. Ulkede okudugunu anlamama sorunu var. Ben bunun egitimsizlikten oldugunu da dusunmuyorum, ustunkoru okuyup geciyoruz her seyi ve sonucta ufak bi yerinden yakaladigimiz seyin uzerine gidip konuyu bambaska yerlere tasiyoruz. Uye diyor ki :))

belki kisi seyahat seven biri bile degil ama sirf sosyal medyada herkes seyahat fotosu paylasiyor diye kendini seyahate cikmak zorunda hissediyor. Hepimiz bi yerlere gidiyoruz ama vah bu yil da gezemedik demiyoruz normal insanlar olarak.

Haa sizin anneleriniz hep evde oturmustur, sadece markete gitmistir o baska. Demek istedigim; soruda borclar krediyle odenmeye calisiliyor, galiba faiz gele gele yetisilemiyor odemelere, koca iki iste calisiyor ve bu kizin derdi esimle gezemiyoruz olmamali normalde. Ama sosyal medya evet onceligi yapmis bu konuyu adeta. Halbuki geziden once cozmeleri gereken baska dertleri var. Sosyal medya cogu seyin sorumlusu kesinlikle. Sacma sapan adini bile anmak istemedigim su meshur abur cubur insanlarin hayallerini susluyor cok acinasi. Kuyruga falan giriyor millet. Herkes sosyal medyada ne gorurse onu istiyor aslinda istemese bile belki de. Annelerimiz ise (yineliyorum normal hayatlar suren annelerimiz) gercekten istediklerini yasadkklarindan evet daha mutlulardi. Onceligini herkes kendi belirlerdi. Baskalarinin onceligini yasamazdi. Cok eminim seyahat yerine evde bi film seyretmekten daha mutlu olacak insanlar haril haril seyahat icin para biriktiriyor veya daha kotusu kredi cekiyor.

Hiç aklıma gelmemişti. Siz diyince fark ettim cidden zorunluya çok benziyor bu üye. Onun da çok borcu vardı ve onun gibi konuları açıp cevap vermeden gidiyor, olumlu olumsuz her yoruma beğeni atıyor 😬 Üstelik zorunlu gibi memurmuş da.
Uff zorunlu olabilir ozaman. Zaten bir sürü borçla evlendi.

Değilse... Siz memursunuz. Eşinizde 2 maaş. Nereye gidiyor bu paralar🤦🏻‍♀️

Haklısınız, elbette ki tatil ve gezme de sosyal bir ihtiyaç. En azından senede bir tatil yapmak herkesin hakkı. Fakat sosyal medyanın da bazı konuları köpürttüğü bir gerçek. Örneğin iki arkadaşım var nerdeyse her haftasonu/bayram/tatil bir yerlere giderler. Yakın şehir, deniz tatili, yurtdışı... aklınıza ne gelirse. Ben de benzer ekonomik seviyedeyim, istesem şimdikinden daha fazla seyahat edebilirim. Ama ben o kadar hareketli bir hayat tercih etmem. İki hafta üst üste planım olsa üçüncü haftasonumu evde sakin sessiz oturarak geçirmek isterim, yorulurum, üşenirim:KK70:
Ben artık belli yaşa gelmiş, kendini iyi tanıyan biriyim. Fakat işte gençler, yeni evli insanlar malesef gördüklerinden fazlaca etkileniyor. Maruz kaldığımız içerik bombardımanına kapılmadan önce arada kendimize durup bu özendiğim şey gerçekten benim isteğim mi diye de sormamızda fayda var diye düşünüyorum.
Onlar üşenmiyolar demek ki. Herkes sizin gibi değil ki. Ben de çoook severim gezmeyi. Eğer dışarı pek çıkmıyorsam muhtemelen psikolojik olarak kötü dönemlerden geçiyorumdur. Üstelik size bir haberim var instagram kullanmıyorum (yani kullanıyorum ama hesap anonim ve hiç gönderi paylaşmıyorum sadece hobilerimle ilgili sayfalar takip ediyorum) Çok yakınlarım dışındakilerin gittiğim yerlerden bile haberi olmuyor. Ben de evde fazla durunca kendimi iyi hissetmiyorum mesela.

Arkadaşlarınız için her haftasonu/bayram/tatil bir yere gidiyolar demişsiniz de bayram dediğiniz senede 2 kere zaten. Senede 2 kere de bir yere gitsin insanlar ne var bunda? Evde sakin sakin oturmak haftanın 5 günü de yapılabilir. Kalan 2 günü de gezmekle değerlendirmek istemek çok normal. Bunları insanlar instadan gördükleri için yapıyolar demeniz çok tuhaf. Haftasonunda, bayramlarda gezmek ekstrem bir şey değil ki. Dubai çikolatası için 300 kişilik kuyruğa girselerdi ekstrem olurdu.

Onlar üşenmiyolar demek ki. Herkes sizin gibi değil ki. Ben de çoook severim gezmeyi. Eğer dışarı pek çıkmıyorsam muhtemelen psikolojik olarak kötü dönemlerden geçiyorumdur. Üstelik size bir haberim var instagram kullanmıyorum (yani kullanıyorum ama hesap anonim ve hiç gönderi paylaşmıyorum sadece hobilerimle ilgili sayfalar takip ediyorum) Çok yakınlarım dışındakilerin gittiğim yerlerden bile haberi olmuyor. Ben de evde fazla durunca kendimi iyi hissetmiyorum mesela.

Arkadaşlarınız için her haftasonu/bayram/tatil bir yere gidiyolar demişsiniz de bayram dediğiniz senede 2 kere zaten. Senede 2 kere de bir yere gitsin insanlar ne var bunda? Evde sakin sakin oturmak haftanın 5 günü de yapılabilir. Kalan 2 günü de gezmekle değerlendirmek istemek çok normal. Bunları insanlar instadan gördükleri için yapıyolar demeniz çok tuhaf. Haftasonunda, bayramlarda gezmek ekstrem bir şey değil ki. Dubai çikolatası için 300 kişilik kuyruğa girselerdi ekstrem olurdu.

Ben onlar neden geziyorlar veya sosyal medyadan gördükleri için yapıyorlar demedim. Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu. Onlar seviyor çok normal, ben o kadar sevmiyorum o da normal. Kişi kendisi neyi sevip sevmediğini bi tık daha iyi değerlendirmeli demek istediğim. Misal arkadaşlarımı ve sürekli gezen influencerları gören insanlar aslında o kadar da bayilmamalarına rağmen kendilerini kötü hissedebiliyorlar. Özellikle de gençler. Burada da konu sahibi gezenleri görünce kötü hissediyorum gibi bir şey demişti. Hatta sonrası için sorun olur mu gibi bişeyler de söylemişti.

Bayramdan kastım da sadece dini bayramlar değildi. Misal şu anda da bayram ve gitmek isteyen/imkanı olan bir yerlere gitti. Ben de eşimin yanına geldim hatta, yurt dışında çalışıyor.
İnsanlar gezmesin demek benim haddim değil zaten. Hem bana ne.
İsteyen her haftasonu gezsin, isteyen kitabını alıp parka gitsin akşama kadar okusun.
Sadece isteklerimiz bazen sosyal medya/popüler kültür tarafından fazlaca manipule edilebiliyor, onu iyi ayırmak gerek diyorum.
Size de iyi gezmeler diyorum🥰

burada mesele eşiniz imkanınız olduğu halde sizi gezdirmiyor mu yoksa adamın çalışmaktan vakti mi yok?
Eğer sizi ev hapsinde tutmak kendi tercihiyse evet yıllarca bu konudan dolayı adama kinlenirsiniz ve o geçmiş yılları boşa geçirmişlik hissinden dolayı adamı affedemezsiniz.
Ama adamın elinde değilse, şartlar onu mecbur bırakıyor ve aslında o da gezip tozmak istiyorsa acele etmeyin. birbirinizi yıpratmayın. adam palazlansın, cebi bi dolsun, zaten gerekeni yapar.

X