Bir senelik evliyim , ama asla gezemedik ? Bir şeyler yapmamak ileride sorunlara neden olur mu ?

Eşiniz kumar oynuyor olabilir. 2 işte çalışıp borcun başka türlü artması mantıklı değil. Üstelik siz de çalışıyormuşsunuz yani 2 kişinin yaşadığı eve 3 maaş giriyor. Çok borcunuz var diye kısa yoldan kapatmaya çalışıp kumar nedeniyle daha fazla batmış olabilir.

Adam iki işte canı çıkana kadar çalışacağına siz de elinizi taşın altına koysanız nasıl olur? O zaman gezecek vaktiniz de paranız da olabilir.
zaten çalışıyormuş ki

bence bu daha kötü
adam 2 işte çalışıyor + kadın da çalışıyor

ama

Eşim ev kirası ödüyor bende kendi kredilerimi düğünden kalan borçlarımızı ödeyemedikçe kredi çektik ;(

adam 2 işte çalışıp kira ödüyor !

nasıl yani arkadaşım eşiniz hadi bir işten 20 filan alsın diğer iş de tam zamanlı iş olmasın da ondan da 10-15 alsın en minumum şeyler bunlar yani 35 bin lirayı kiraya mı veriyorsunuz?

2 işte çalışıp o para sadece kira (hadi diyelim kira+ fatura olsun) için harcanıyorsa orada büyük sıkıntı vardır.
siz gelirinize göre harcamıyorsunuz düğünü de gelire göre yapmadınız muhtemelen e bu durumda tabi ki gezemezsiniz.

gezmek için para (hadi az parayla da olaak şeyler var ama siz sürekli kredi borçlusunuz), vakit ve keyif lazım
şu durumda para yok adamda vakit de yok ve istek/enerji/keyif de kalmıyordur doğal olarak...

Bekarken gezdiniz mi?
İleride sorun olabilecek şey bence o nokta. Evlenmeden önce hiç bir şey yaşamamış,görmemiş insanlar evlenince sorun yaşıyorlar. Özellikle de erkekler.

Eşiniz evde tek çalışan mı? Borçlarınız ne borcu? Siz yalnız da gezemiyor musunuz? Evlilik gezmekten de ibaret değil ki,çocuk da gezmenize engel değil. Ben 10 yıllık evliyim,9 yaşında oğlum var,her yere sırf onun için gidiyoruz. Kayak istiyor dağa,deniz istiyor denize hesabı. Çocukla da gezersiniz yani bu kdar korkmayın. Ama evlilik öncesi hiç gezmediyseniz bu büyük sıkıntıdır ve aşılamaz.

Ya bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Siz eşinizle mutlu musunuz ona odaklanın . Çok aktif gezen kişilerin arka planda neler yaşadığını bilemezseniz.
Eskiden bağda bahçede çalıştırılıp, bir de üremek için kullanılırlardı. Duygularının, ne istediklerinin bir önemi mi vardı ki gezmeyi eğlenceyi bilsinler ?
Bilmedikleri için mutlu olduklarını sanırlardı, çaresizce kabullenirlerdi.

Mutluluk elbette gezmekle olmuyor, evde bir film açıp izleyerek de anı yaşayıp mutlu olabilirler ama aktif gezen kişiler(orda burda mağaza gezmekten bahsetmiyorum) dünyaya 1 kez geldiğinin farkında olan ve gezip görmek isteyen kişiler. Mesela eşimin işi gereği biz çok gezemiyoruz ama ben çocuklarımla her anı yaşayıp tadını çıkarmaya çalışıyorum. Tarihi yerleri, müzeleri birçok yeri çocuklarımla geziyorum. Bence insan içinde bulunduğu duruma şikayet etmek yerine değerlendirmeli.

Valla yeni evli bir çift olarak eşinizle daha çok vakit geçirmek, bir şeyler paylaşmak, gezip tozmak istemeniz kadar doğal bir şey olamaz. Ne yazık ki bazılarımız eski dönem şartlarını ve annelerimizin çaresizliğini öne sürüp, eldekiyle yetinmek zorunda olduğumuzu düşünüyor ama asla katılmıyorum. Daha iyisini yaşamak varken kabullenmek niye?
Eşiniz iki işte çalıştığı halde pek de kazancımız yok demişsiniz. O zaman eşiniz kazancı olmayan işinden ayrılsın. Siz de bir iş bulun. Hem daha fazla kazancınız olur hem de akşamları ya da izin günlerinizde gezip tozarsınız. Para olmayınca da olmuyor maalesef.

zaten çalışıyormuş ki

bence bu daha kötü

ama

nasıl yani arkadaşım eşiniz hadi bir işten 20 filan alsın diğer iş de tam zamanlı iş olmasın da ondan da 10-15 alsın en minumum şeyler bunlar yani 35 bin lirayı kiraya mı veriyorsunuz?

2 işte çalışıp o para sadece kira (hadi diyelim kira+ fatura olsun) için harcanıyorsa orada büyük sıkıntı vardır.
siz gelirinize göre harcamıyorsunuz düğünü de gelire göre yapmadınız muhtemelen e bu durumda tabi ki gezemezsiniz.

gezmek için para (hadi az parayla da olaak şeyler var ama siz sürekli kredi borçlusunuz), vakit ve keyif lazım
şu durumda para yok adamda vakit de yok ve istek/enerji/keyif de kalmıyordur doğal olarak...
E bu daha beter. 2.5 maaşın girdiği evde borçlar azalmıyor aksine artıyorsa bir yerde bir hata yapılıyor demektir.

Şu düğün borcu olayı dünyanın en saçma şeyi bence. Bir gece 300 kişiyi eğlendirmek için bir ton para harcanıyor sonra vay efendim gezemiyorum. Gezemezsin tabi.

Hanımlar merhaba , evleneli on ay oldu , bu on ayda eşim çok çok iyi biri beni kırmaz üzmez ama maddi olarak düşünmek beni çok yıpratıyor , evimiz kira ve kiralar şu an çok yüksek ben 38 bin maaş alıyorum eşim 32 bin ama para geldiği gibi kredilere gidiyor, bir trafik kazası geçirdik elimizde avucumuz da vermiştik arabaya sonra araba perte çıkınca avukat parası da verince iyice battık , dün görümcemde bizdeydi çocuk muhabbeti açıldı şu cümleyi kurunca çok daha kötü hissettim kendimi ;maddi olarak da zorluk çekiyorlar şu an gibisinden , gerçekten bu düzen değişir mi , başta evlilikte olur mu böyle şeyler ?
70 bin maaş var burada adam tek işte çalışıyordu galiba, şimdi bi işte daha çalışırken part time 10 falan alsa 80 bin giriyor eve. Kiranız ne kadar?

E bu daha beter. 2.5 maaşın girdiği evde borçlar azalmıyor aksine artıyorsa bir yerde bir hata yapılıyor demektir.

Şu düğün borcu olayı dünyanın en saçma şeyi bence. Bir gece 300 kişiyi eğlendirmek için bir ton para harcanıyor sonra vay efendim gezemiyorum. Gezemezsin tabi.
"Elalem ne der?" Kafasi boyledir iste, 3-5 kisiye nispet yapacagim diye surunur dururlar.

Ya bu sebeple ayaklarini yorganlarina gore uzatmadilar ya da ortada gizli sakli kumar oynayan kotu bir es var.

Evet bende çalışıyorum
Ohoo ama cidden! Kusura bakma da eve 3 maaş/ gelir geliyor. Buna rağmen nasıl geçinemiyorsunuz cidden hayret ettim. Ben sen çalışmıyorsun sanmıştım.

3 farklı gelirle 2 kişi yer,içer, gezer, üstüne de birikim yapar. Belli ki siz ya düğünde lüks harcamalar yapmışsınız veya sonunu düşünmeden her ay ek bir sürü şeye para harcıyorsunuz.

Ayrıca bence nasıl başlarsa öyle gider.
Daha evliliğin ilk yıllarında gezemezseniz ileriki yıllarda esine alışkanlık olur o çıkar bu çıkar hiç bir yere gidemezsiniz.

sanırım bu üye düğün takısıyla araba alıp kasko yapmayan üye
sonra kaza yapmışlardı araç pert olmuştu

yani evlilikte birden öngörülmeyen şeyler olur evde tadilat çıkar, 5 hesapladığın şey 8 tutar, balayında hastalanırsın tatil yerlerinde devlet hasteneleri berbat, özele gidersin, ya da canın biraz şımarmak ister ilk aylardır, bizim kültürümüde gelen giden olur özenirsin biraz abartırsın sofraları, olur yani oluyor -ben yapmayabilirim ama yapılıyor.

falan da
burada baştan sonra bir hesap kitap bilmezlik var...

evlenmeden önce hiç mi birşey yaşamadı bu insanlar da bu kadar ipin ucu kaçıyor ben de onu anlamıyorum mesela...

Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Doğum günüm de de işte ;(
Ortada para da yok ki bir karşılığı olsun hep daha çok borcumuz oluyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum
Vallah benim de eşim sürekli çalışıyor gezmeye gidemiyoruz ancak senede bir kere benim memleketime gidiyoruz o kadar evimde mutluysam bu bana yeter ha,eşim gezseydi beni gezdirmeseydi o zaman kızardım sorun ederdim haftanın 6 günü çalışıyor hiçte kimseyede özenmiyorum herkesin yaşam şartları farklıdır

Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Doğum günüm de de işte ;(
Ortada para da yok ki bir karşılığı olsun hep daha çok borcumuz oluyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum

Sevgiliyken nasıldı bu gezme işleriniz? Nikah öncesi gezip tozan çiftseniz belki cidden bu durum geçicidir.

sanırım bu üye düğün takısıyla araba alıp kasko yapmayan üye
sonra kaza yapmışlardı araç pert olmuştu

yani evlilikte birden öngörülmeyen şeyler olur evde tadilat çıkar, 5 hesapladığın şey 8 tutar, balayında hastalanırsın tatil yerlerinde devlet hasteneleri berbat, özele gidersin, ya da canın biraz şımarmak ister ilk aylardır, bizim kültürümüde gelen giden olur özenirsin biraz abartırsın sofraları, olur yani oluyor -ben yapmayabilirim ama yapılıyor.

falan da
burada baştan sonra bir hesap kitap bilmezlik var...

evlenmeden önce hiç mi birşey yaşamadı bu insanlar da bu kadar ipin ucu kaçıyor ben de onu anlamıyorum mesela...
Hatırladım sonradan. Olan arabaya verdiğimiz paraya olsun deselerdi bu kadar içeri girmezlerdi. Zararı tazmin etmeye çalışırken iyice içeri girdiler muhtemelen. Akılsız başın cezasını çekiyorlar.

Hep diyorum bütün gençlerin üniversite ve evlilik arasında bir süre yalnız yasamaları ve ev nasıl geçindirilir, bütçe nasıl yönetilir, hayatın getireceği riskler nelerdir ve kendimizi nasıl koruruz öğrenmeleri gerek. Aile evinden direkt evlenip sudan çıkmış balığa dönüyorlar.

zaten çalışıyormuş ki

bence bu daha kötü

ama

kira 35 olabilir maalesef üstelik istanbulda gayet normal, özelliği olmayan bir ev 35 olabilir
ama o zaman sorun şu ki, 2 işte çalışıp 35 kazanmak çok saçma.
yani totalde 35 kazanabilmek için bir ay boyunca kim kendini yorar ki?
iki işte çalışan birinin daha fazla kazanıyor olması lazım toplamda.

o zaman da geliri bu kadar az olan birisi neden düğün yapar ki?
şu hayattaki enn saçma borçlanma düğün borçlanmasıdır. net.
bir gecede 200 kişi göbek atacak diye insan neden bu yükün altına girer ki?

X