- 1 Aralık 2020
- 4.236
- 48.687
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
zaten çalışıyormuş kiAdam iki işte canı çıkana kadar çalışacağına siz de elinizi taşın altına koysanız nasıl olur? O zaman gezecek vaktiniz de paranız da olabilir.
Eşim ev kirası ödüyor bende kendi kredilerimi düğünden kalan borçlarımızı ödeyemedikçe kredi çektik ;(
Eskiden bağda bahçede çalıştırılıp, bir de üremek için kullanılırlardı. Duygularının, ne istediklerinin bir önemi mi vardı ki gezmeyi eğlenceyi bilsinler ?Ya bu sosyal medya insanların psikolojisini nasıl da bozuyor . Eskiden bizim annelerimiz böyle gezmek filan bilmezdi gayette mutlulardı. Şimdi herkes de onlar yaptı bende yapmalıyım gayreti var.
Siz eşinizle mutlu musunuz ona odaklanın . Çok aktif gezen kişilerin arka planda neler yaşadığını bilemezseniz.
E bu daha beter. 2.5 maaşın girdiği evde borçlar azalmıyor aksine artıyorsa bir yerde bir hata yapılıyor demektir.zaten çalışıyormuş ki
bence bu daha kötü
adam 2 işte çalışıyor + kadın da çalışıyor
ama
adam 2 işte çalışıp kira ödüyor !
nasıl yani arkadaşım eşiniz hadi bir işten 20 filan alsın diğer iş de tam zamanlı iş olmasın da ondan da 10-15 alsın en minumum şeyler bunlar yani 35 bin lirayı kiraya mı veriyorsunuz?
2 işte çalışıp o para sadece kira (hadi diyelim kira+ fatura olsun) için harcanıyorsa orada büyük sıkıntı vardır.
siz gelirinize göre harcamıyorsunuz düğünü de gelire göre yapmadınız muhtemelen e bu durumda tabi ki gezemezsiniz.
gezmek için para (hadi az parayla da olaak şeyler var ama siz sürekli kredi borçlusunuz), vakit ve keyif lazım
şu durumda para yok adamda vakit de yok ve istek/enerji/keyif de kalmıyordur doğal olarak...
70 bin maaş var burada adam tek işte çalışıyordu galiba, şimdi bi işte daha çalışırken part time 10 falan alsa 80 bin giriyor eve. Kiranız ne kadar?Hanımlar merhaba , evleneli on ay oldu , bu on ayda eşim çok çok iyi biri beni kırmaz üzmez ama maddi olarak düşünmek beni çok yıpratıyor , evimiz kira ve kiralar şu an çok yüksek ben 38 bin maaş alıyorum eşim 32 bin ama para geldiği gibi kredilere gidiyor, bir trafik kazası geçirdik elimizde avucumuz da vermiştik arabaya sonra araba perte çıkınca avukat parası da verince iyice battık , dün görümcemde bizdeydi çocuk muhabbeti açıldı şu cümleyi kurunca çok daha kötü hissettim kendimi ;maddi olarak da zorluk çekiyorlar şu an gibisinden , gerçekten bu düzen değişir mi , başta evlilikte olur mu böyle şeyler ?
"Elalem ne der?" Kafasi boyledir iste, 3-5 kisiye nispet yapacagim diye surunur dururlar.E bu daha beter. 2.5 maaşın girdiği evde borçlar azalmıyor aksine artıyorsa bir yerde bir hata yapılıyor demektir.
Şu düğün borcu olayı dünyanın en saçma şeyi bence. Bir gece 300 kişiyi eğlendirmek için bir ton para harcanıyor sonra vay efendim gezemiyorum. Gezemezsin tabi.
Ohoo ama cidden! Kusura bakma da eve 3 maaş/ gelir geliyor. Buna rağmen nasıl geçinemiyorsunuz cidden hayret ettim. Ben sen çalışmıyorsun sanmıştım.Evet bende çalışıyorum
sanırım bu üye düğün takısıyla araba alıp kasko yapmayan üyeE bu daha beter. 2.5 maaşın girdiği evde borçlar azalmıyor aksine artıyorsa bir yerde bir hata yapılıyor demektir.
Şu düğün borcu olayı dünyanın en saçma şeyi bence. Bir gece 300 kişiyi eğlendirmek için bir ton para harcanıyor sonra vay efendim gezemiyorum. Gezemezsin tabi.
Vallah benim de eşim sürekli çalışıyor gezmeye gidemiyoruz ancak senede bir kere benim memleketime gidiyoruz o kadar evimde mutluysam bu bana yeter ha,eşim gezseydi beni gezdirmeseydi o zaman kızardım sorun ederdim haftanın 6 günü çalışıyor hiçte kimseyede özenmiyorum herkesin yaşam şartları farklıdırBir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Doğum günüm de de işte ;(
Ortada para da yok ki bir karşılığı olsun hep daha çok borcumuz oluyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum
Bir senedir evliyiz , bu bir senelik süreçte eşim iki iş yaptığı için asla hafta sonu hafta içi bir şeyler yapamıyoruz yaptığımız şeyler çok nadir … bazen basit bir Avm ye gitmek gibi , eşime söylüyorum gezicez diyor , ama yeni evlenenlere bakıyorum en azından bir yerler görebiliyorlar birlikte … yıldönümümüz geldi o günde işe gidiyor ;(
Doğum günüm de de işte ;(
Ortada para da yok ki bir karşılığı olsun hep daha çok borcumuz oluyor ;(
Çok dertlendim (( acaba seneler geçtikten sonra çünkü 2025 de de çalışacak , eee bundan sonra bir de çocuk olursa ne yapacağız yani bunları düşünmek istemiyorum ama evde diğer gezen kişileri görünce çok imreniyorum
Biri 5 yasında biri 4 aylıkAa çok tanıdık geldi bu bana kaç yaşında bebişler. Kızım 3-4 yaşında iken gezebiliyorduk biz oğlan anamızı ağlatıyor
Hatırladım sonradan. Olan arabaya verdiğimiz paraya olsun deselerdi bu kadar içeri girmezlerdi. Zararı tazmin etmeye çalışırken iyice içeri girdiler muhtemelen. Akılsız başın cezasını çekiyorlar.sanırım bu üye düğün takısıyla araba alıp kasko yapmayan üye
sonra kaza yapmışlardı araç pert olmuştu
yani evlilikte birden öngörülmeyen şeyler olur evde tadilat çıkar, 5 hesapladığın şey 8 tutar, balayında hastalanırsın tatil yerlerinde devlet hasteneleri berbat, özele gidersin, ya da canın biraz şımarmak ister ilk aylardır, bizim kültürümüde gelen giden olur özenirsin biraz abartırsın sofraları, olur yani oluyor -ben yapmayabilirim ama yapılıyor.
falan da
burada baştan sonra bir hesap kitap bilmezlik var...
evlenmeden önce hiç mi birşey yaşamadı bu insanlar da bu kadar ipin ucu kaçıyor ben de onu anlamıyorum mesela...
kira 35 olabilir maalesef üstelik istanbulda gayet normal, özelliği olmayan bir ev 35 olabilirzaten çalışıyormuş ki
bence bu daha kötü
adam 2 işte çalışıyor + kadın da çalışıyor
ama
adam 2 işte çalışıp kira ödüyor !
nasıl yani arkadaşım eşiniz hadi bir işten 20 filan alsın diğer iş de tam zamanlı iş olmasın da ondan da 10-15 alsın en minumum şeyler bunlar yani 35 bin lirayı kiraya mı veriyorsunuz?
2 işte çalışıp o para sadece kira (hadi diyelim kira+ fatura olsun) için harcanıyorsa orada büyük sıkıntı vardır.
siz gelirinize göre harcamıyorsunuz düğünü de gelire göre yapmadınız muhtemelen e bu durumda tabi ki gezemezsiniz.
gezmek için para (hadi az parayla da olaak şeyler var ama siz sürekli kredi borçlusunuz), vakit ve keyif lazım
şu durumda para yok adamda vakit de yok ve istek/enerji/keyif de kalmıyordur doğal olarak...