Bir evlilik meselesi...

Herhangi maaşli bi ise girip "efendim su an icin x yerde calisiyorum sözlendikten sonra da askere gidip gelip yolumuza bakicaz Allah'in izniyle" diyebilirdi
Soranlara da sozlendim simdilik surada calisiyor / askerde su an gelsin nisan dusunuyoruz vs vs diyebilirdin
Ayrica elalem konusur durur
Evlenmekle bitmiyor meseleler
Her zaman konusacaklar
Elalem icin mi yasayacagiz
Sevgilin okudu etti anliyorum ama herkes memurluk olmadan calismam deseydi su an herkes issizdi..
bi ise girmeden nasil idare ediyor hele ki su devirde?
Kuzenine gelince de ben olsam acikca soylerdim evlilige adim atarken aramiza da kopru atmayi tercih ettin sanirim, amcam da o gun bana laf soktu herkesin icinde. Ailecek bilendiniz ama neye oldugunu anlamadik, bende seni kardesim bilirdim. Neyse simdiden mutluluklar dilerim kimsenin mutlulugunda gozumuz yok sükür gibisine sitem eder bende mesafe koyardim
Boyle can cigerken birden mesafe koyan insanlara kılim cunku
BAbasını kaybettikten sonra çok değişti. Kendini çok ezikliyor. Arkamda kimsem yok birde gelip kasiyerim vs demek istemiyorum ailen hakkımda iyi düşünmez kafasına girdi. Borsada bişeyler yapıp onunla idare ediyor şuan. Hazırı yiyor demek istemiyorum. Yatırım yapıyor kendi çapında.

Kuzenim konusunda bu tarz bi konuşma yapacağım sanırım artık. Herkes konuş devam edersede kendi bilir ipi kopar diyor ancak ben akraba konusunda hassasım. Hiç bişeyi koparıp atamıyorum çözüm arıyorum kendime dert ediyırum.

KÜçük şehirdeyiz ha diyince iş bulunmuyor. Tek caddesi olan, gelişmemiş bir şehirdeyiz. Etrafjmızda kimse bulamıyor bu sevgilime has bir durum değil. Daha önce firdiği işlerde hep problemli yerlerdi. 3 ay çalışıp maaşını zar zor alarak çıktı bir iştwn mesela. Hiç bir işi rast gitmiyor

Ben online özel ders veriyorum. Online internet üzerinden içerik üreticiligi yaptim. E ticaretle satis yaptim.

28 yastan bahsediyoruz. Hic duzgun isi olmamis erkek haliyle.

Ben de yıllarca KPSS kovalayan biri olarak anlıyorum bakış açısını ama evlilik ve sizi istiyorsa geçici de olsa sırf millet sussun diye ve sizi versinler diye girsin bir yere. Parası da var madem, bedelli yapıp gelsin ve hemen evlilik hazırlıkları yapın. Küçük puanlarla kaçırdığına göre sağlam çalışmış, temeli var yani. Seneye yine dener. Kuzene gelince de, kıskanıyorsunuz, gözünüz kalacak diye düşünüyorlar demek ki. Kendileri bilir, ne düşünürlerse düşünsünler boşverin. Hele amcanız... Ona diyecek bir şey yok. Görüşmeyin. İnş atama sonucu iyi gelir, mutlu olursunuz hep 💕

Yemin ederim yorumunuzu okuyunca ağladım. Çünkü beni anlayabilen sadece sizsiniz bu yorumlar arasında. Çok çalıştı çok çabaladı. Dışardan göz anlatmayla anlamayabilir ama ben her dksına şahidimki çok çabalıyor. Olmamasında da bir hayır vardır elbet ama çok yoruldum. Dış baskılar bi yandan çaresizlik bi yandan. Neşeli cıvıl cıvıl bi insandım ben. Hayatın sillesini yemiş gibi boş gözlerle bakıyorum etrafa.

Amcam kuzenimin benim gözüm kalacak endişesi anlamsız. O benim kardeşiö ben onun ablasıyım 24 senedir böyleydi. Kim kardeşinin mutluluğunu kıskanır ya bu nası bi düşünce

Size söyleyeyim şimdiden bilin ki akrabaları çok takmamak gerek. O size laf sokuyor cavabını verin geçin. Ben komple babam taraftan hiçbir akrabayla konuşmam. En fazla bazılarına selam verir geçerim. Sadece kan bağı var diye hayatımda tutmaya mecbur değilim. İyilik, hoşgörü beklentileriniz de olmasın. Kuzeniniz uzaklaştı, siz de uzak durun.

GEçici 3 4 iş değişti. Şuan çalışmıyor
Borsa ile uğraşıyor evet
Her işi elbette yapar 3 4 iş yaptı dediğim zaten kasiyerlik, çağrı merkezi vs. Ama kısa süreli çalışıp çıktı. Asıl olay kuzenimle olan meseleydi ama herkes sevgilimle olan kısma takılmış :KK43:
Asıl olay kuzeniniz olmamalı bence. Bir ömür geçireceğiniz adamın ne olduğu şu an daha önemli. Kuzene kapınızı kapatırsınız,görmezsiniz. Ama bu adamla evlenmeyi düşünüyorsunuz,bir gelecek düşünüyorsunuz.

Değerlendirmeleriniz yanlış. Gençken insan neyin doğru olduğunu göremiyor. Adam çalışkan ve azimli değil. Çok parası olsa nolacak ki? Evlendiğinizde yan gelip yatan bir adam hayal edebiliyor musunuz yanınızda? Memuriyetten başka seçenek yok mu bu dünyada? Neden herkes memuriyet için uğraşıyor gerçekten akıl alır gibi değil. Adam sizinle aynı yaştadır en az,askerlik yapmamış, bir işte sebat etmemiş. Muhtemelen memur olayım da serilip yatayım derdinde olan biri. Her memur da öyle yapmaz ama maalesef günümüzde devlet kapısı bekleyenlerin bir kısmı yatayım derdinde olanlar.

Nicine zaafim var yazam dur😘 evet dedigin gibi nazar ve kiskanclik olacagindan cahilde düşünceler bu dogru tespit
2 nisan yapin isi olsun olmasin adi olsun en azindan.
herkes memur olacak diye birsey yok evet zamani var istiyorsa biraz daha şansını dener o sırada sizin teklifiniz
Aileler tanissin olmalı adini koyalim belki adam hic atanamicak suan ozelde ne yapıyor bilemem ama Adini koyun derim
Kardeşimi kıskanacağımı düşünüyorlarsa biz hiç kardeş olamamışız demekki.
Adını koymak adına geldiklerinde işi yok denirse zaten babamın vereveği tepkiden korktuğjm için bu zamana kadar adım atamadık.
Çok yıprandık. Sanırım artık en azından biraz babama çıtlatmanın zamanı geldi

• Beğen
Reactions: Cac
Genc bir insan ne kadar uzun süre işsiz kalırsa iş bulma olasılığı gittikçe düşer
Madem para kazandı bari isyeri açsın, ya da sehir değiştirin
Bana çok saçma geliyor gencecik insanların deneyim kazanacaklarına yerde kpss diye tutturmalari

Kuzen konusuna gelince , anlattığınız çevre zaten kabus gibi , belli ki yobaz bir yerde yaşıyorsunuz, sulaleniz de yobaz, o yüzden takmaya degmez

Yemin ederim yorumunuzu okuyunca ağladım. Çünkü beni anlayabilen sadece sizsiniz bu yorumlar arasında. Çok çalıştı çok çabaladı. Dışardan göz anlatmayla anlamayabilir ama ben her dksına şahidimki çok çabalıyor. Olmamasında da bir hayır vardır elbet ama çok yoruldum. Dış baskılar bi yandan çaresizlik bi yandan. Neşeli cıvıl cıvıl bi insandım ben. Hayatın sillesini yemiş gibi boş gözlerle bakıyorum etrafa.

Amcam kuzenimin benim gözüm kalacak endişesi anlamsız. O benim kardeşiö ben onun ablasıyım 24 senedir böyleydi. Kim kardeşinin mutluluğunu kıskanır ya bu nası bi düşünce
Siz iyi niyetli yaklaşıyorsunuz ama amca ve kuzen de olsa kendileri kötü niyetli olduğu için sizin de öyle olduğunuzu sanıyorlar. Çok yazık gerçekten. Sizi hak etmiyorlar bence...
Ben 30 yaşındayım, anca atandım daha yeni. Benim de şansım olmadı pek iş yönünden. Atamaya gelince ben de hep böyle küsüratlarla kaçırdım. En son, "Hayırsızsa bile olsun, dayanamıyorum artık Allah'ım, millet de anlamıyor" diye yine ağlarken yine kaçırdığımı öğrendim. Kısa bir süre sonra deprem oldu, benim istediğim şehirler yerlebir oldu ve giden kişilerin ölüm haberini aldık maalesef. Her şeyde, her şerde bir hayır var kesinlikle. Sonra mucize oldu, çok düşük puanlarla kapattı ve seçim vaadi de olunca şansım arttı ve şu an çok istediğim bir şehirde, daha iyi bir yer oldu. Çok çok mutluyum çok şükür. Eminim siz de bu mutluluğu yaşayacaksınız. Çok iyi anlıyorum sizi. Bu hafta iyi haberi alırsınız umarım. Olmazsa da üstte dediğim şeyleri düşünebilirsiniz naçizane 💕

çevrem zaten saçma. Küçük şehirlerde böyle genelde. 30a yaklaşınca evde kaldı lafı yapıştırılıyor.

Oda geçici 3 4 işe girdi çıktı. Şuan alımları takip ediyoruz. Pzt merkezi atama açıklanacak onu bekliyoruz bu defa olur inşallah
Ay yorumlar çıldırmak 😬 her nasibin bir zamanı vardır. 0,1 puanla kaçırdı demişsiniz. Psikolojik olarak ne kadar ağır bir yük bilirim. İnsanı mahvediyor.
Umarım atanır kendisi. Onun dışında sanırsın sanki herkes 4 4 lük hayat yaşıyor da nasıl yapamamış diye kınamalar, kinayeli cümleler burada bile başlamış.
Çocuk babasını kaybetmiş, 2 senelik emek oradan gitmiş. Yani kimse kimsenin hayatının dinamiklerini bilmezken bu kadar sert yorumlar beni gerçekten çok sinirlendiriyor. Ki siz ailenizi sormuşsunuz millet sevgilinize takmış kafayı. Hey allahım 🤦‍♀️
Neyse bu arada siz de bir yüzük takabilirsiniz aslında, maksat adı konsun. Kuzeninize de bu kadar değer vermeyin bence anlattığınız göre yorum yapacak olursam nazar demesinden korkuyor olabilir, kıskandığınızı düşünüyor olabilir. Siz yine iyi niyetle gidin ama çok fazla adım atmayın, arada mutlaka mesafenin olsun o tarafla bence. Yapacak bir şey yok düzeltemexsiniz bu durumu. Kafa yapısıyla ilgili bir mesele

Ben de öğretmenim. Meslekte üç senemi bitirdim. Üç kere sınava girdim. Olmadı. Ama çalışmayı hiç bırakmadım. Akşamları bayılana kadar ders çalıştım gündüzleri ders anlattım.
İnsan iyi kötü bir işte çalışmadan nasıl rahat eder ki? Sınava bu kadar bel bağlamamalısınız. Uğruna harcanan yıllar oluyor sadece. Bazen kısmet olmuyor.
Küçük bir il/ilçe ise bile şimdiye kadar yakın olan daha büyük bir ile geçebilirdi mesleği için. Bilemiyorum ben böyle bir şeyi kabul etmezdim.

Benim eşimde öğretmen ve atanamadi, biz de senin gibiydik sevgiliyle bekledik bir puanla kaçtı vs ama olmayınca da olmuyor, ben atandım iki yıl oldu hala atanamiyordu,biz de hayatı sevgimizi kaçırmak istemedik ve eşim satış danışmanı olarak işe girdi ve nisanlandik, sonra evlendik, sonra bir ara kendi işini yaptı, şimdi yeniden bir yere ise girdi, çok şükür maddi sıkıntı çekmedim, rahat yaşıyoruz...evleneli 8 yıl olacak ikinci evimizi aldık çok şükür huzurluyuz da herşey atanmak değil, bence eşin bir işe girsin ve nisanlanin, benim ailem de atanmadan olmaz derdi, tanıyınca çok sevdiler eşimi hala severler ve derler ki ne iş yaparsa yapsın işini bilir derler, yani yatırımı vs güzel yapar...kuzenin konusinda da kendi kendilerine triplere girmişler bence, çok aldırma ama sana birşey dediklerinde de cevabını ver cekinme, bana da ne zaman evleneceksin vs deyip dururlardi ben de rahat batınca evlenirim merak etmeyin derdim 😁

Asıl olay kuzeniniz olmamalı bence. Bir ömür geçireceğiniz adamın ne olduğu şu an daha önemli. Kuzene kapınızı kapatırsınız,görmezsiniz. Ama bu adamla evlenmeyi düşünüyorsunuz,bir gelecek düşünüyorsunuz.

Değerlendirmeleriniz yanlış. Gençken insan neyin doğru olduğunu göremiyor. Adam çalışkan ve azimli değil. Çok parası olsa nolacak ki? Evlendiğinizde yan gelip yatan bir adam hayal edebiliyor musunuz yanınızda? Memuriyetten başka seçenek yok mu bu dünyada? Neden herkes memuriyet için uğraşıyor gerçekten akıl alır gibi değil. Adam sizinle aynı yaştadır en az,askerlik yapmamış, bir işte sebat etmemiş. Muhtemelen memur olayım da serilip yatayım derdinde olan biri. Her memur da öyle yapmaz ama maalesef günümüzde devlet kapısı bekleyenlerin bir kısmı yatayım derdinde olanlar.

Asıl olay kuzenim de değil. Çevrem. Herkesin evde kaldın yaftası yapıştırmak için uğraştığı bir çevrem var. Ben nelerle uğraşıyorum neler yaşıyorum bilen yok. Sevgilim çok çalışkan ve azimli. Sadece kpss değil çok şey için çalıştı çabaladı. Olmadı özel sektöre gireyim dedi. Orda da işi rast gitmedi hiç. Küçük şehirde zar zor bulduğu işlerden hep dış faktörler yüzünden çıktı. Maaşını alamadı, fazla mesai yaptırılıp ücreti verilmedi. 5 kişinin yapacağı işi yaptırıp üstüne fazladan sorumluluk yüklendi vsvs. Evet yaşıtız. Memur olup serilmek değil maaşını zamanında alabilmek, bir aileyi rahat ettirecek kadar kazanabilmek için çabalıyor. Ben buna yakından şahidim. Duygularım mantığımı köreltmedi. Gayet mantıklı düşünebilen bir insanım. Ama hep bi şekilde olmadı. Nasip mi kader mi diyeyim bilemiyorum. Askerliğini yaptı bu arada. Güncelledim konuyu

Merhabalar. Bu aralar çok canımı sıkıyorum dertleşmek fikir almak istiyorum. Biraz uzun olacak lütfen okuyun, konuya dalıyorum... 28 yaşındayım bi ilişkim var 2 ay sonra 7 senemiz bitecek. Sevgilimi çok seviyorum ve bunca sene beni üzecek kıracak tek bi davranışı olmadı (maşallah diyin:) ) hep ciddiydik 1.senemizde evlilik teklif etmişti. Ancak okuyorduk. Okul bitti. Küçük şehirdeyiz Özel sektörde iş aradı bulamadı. Markete vs girmek istemiyorum istemeye geldiğimizde matkette çalışıyorum demek istemiyorum diyordu sürekli. Güzel bi iş bulmak istiyordu. Sonrasında kpss süreci vs oldu atanamadı. Bende atanamadım 1,5 sene bi eğitim kurumunda çalıştım sonra çıktım. Geçen atamalarda sevgilim 0,01 puanla kaçırdı. Ağladık oturup. Çünkü senelerdir çabalıyor görüyorum elinden geleni yapıyor. Bir türlü olmuyor :KK43: işi olmadanda nişan isteme yapamıyoruz. Ailem işi olsun askerliği olsun öyle karşımıza gelsin kafasında oldukları için babam vs bilmiyor. Annemse ilişkimizin en başından beri biliyor.

DEdiğim gibi küçük şehirdeyiz. Buralarda görücü usulü çok yaygın. Tanıdık eş dost komşu vs görücü gelmek istiyor. Tabiki kibar bi dille reddediyorum. Ama bu süreçte çok yıprandım. Kimseyi istemediğim için ve yaşım 28e geldiği için insanlar saçma imalarda bulunuyor bu çok canımı sıkıyor. Kibar bi dille reddettiğimiz insanlar sonrasında başkalarına "28 yaşında zaten birde kimseyi istemiyor beğenmiyor kendini ne zannediyor burnu havada bu yaştan sonra onu bizden başka kim isterki" böyle laflar ediyorlar. Kimseyi ilgilendirmez belki hiç evlenmeyeceğim bu kimi ilgilendirirki. Sevgilim var görüştüğüm var diyemiyorum insanlar hadi ne zaman evlenceksin vs diye sıkkştırılmak istemiyorum çünkü. Ki sevgilimin işi olmadığı için o konuda da ekstra baskı yiyeceğimi biliyorum. Sevgilim olduğunu bilen kişilerden fazlasıyla baskı yiyorum çünkü. Sürekli sevgilin iş bulamadı mı daha ne kadar bekleyeceksin yaşın 28 oldu vs vs.. bu resmen psikolojik şiddet.

Herneyse. Yakın zamanda kardeş gibi olduğum birlikte büyüdüğüm kuzenim görüştüğü tanıştığı insanla 2 ay içinde nişanlandı. Kendisi benden 4 yaş küçük. Bi kaç ay sonrada düğünleri olacak. Herşeyinden haberim olan kuzrnim benimle arasına mesafe koydu. Nişanıyla düğünüyle olan detayları benimle paylaşmıyor sorduğumda ağzından kerpetenle laf alıyorum. Kardeşim gibi gördüğümden mutluluğunu herşeyden çok istediğimden herşeyinde destek olmak yanında olmak istiyordum. Bu süreçte benden anlamsız şekilde uzaklaştı. Nişanında amcam bana sürekli laf soktu. Evet amcam. Herhangi bir bayan kişisi değil. "Sende evlenemedin. Sıra sendeydi ama benim kız senden erken davrandı. Darısı sana artık 28 yaşındasın" vs. Bunları tatlı bi dille değil bildiğiniz eziklercesine söyledi. Ve herkesin içinde yaptı bunu.Yakın uzak akrabalar tanımadığım insanlarında fazlasıyla olduğu bir ortamda.

Yengem annemle çok samimiydi. Sürekli arardı. Hayırlı işleri olacağını söylediğinden beri hiç aramıyor. Annem arayıp soruyor aranmak istiyorlardır destek olayım diye yanlarında olmak için. İki laf edip kapatıyor bahanelerle. Eskiden 1 saatten az konuşmazlardı. İşi vardır diyeceksiniz hayır evde oturduğu zamanlar arıyor annem. Herhangi bir işi yok yani. Artık ciddi ciddi bişdy mi yaptık diye düşünüyoruz yok. En çok biz havalara uçtuk ki dediğim gibi çok içli dışlıydık.

Bu durumu paylaşıp tarafsız yorum yapın dediğim kişiler hep bana şu yorumda bulundu. Büyük ihtimalle senin onu kıskandığını düşünüyorlar. Ve nazar korkusuyla nazar edersin diye sizi uzak tutmaya çalışıyorlar.. iyide neyini kıskanayım. Benimde mutlu bir beraberliğim var. Evet bişeylere adım atamadık. Bu kuzenimi kardeşimi kıskanma ihtimalim olduğunu mu gösterir? Siz kız kardeşinizin mutluluğunu kıskanır mısınız?

Herşeyden öte amcamın herkesin içinde beni rencide etmeye çalışması ne peki? Bunu neden yaptı ne alaka anlam veremiyorum. Bi soğuk bir uzak tavırlar? Kendimde arıyorum bi hareketimi bi sözümü mü yanlış anladılar? Yada daha fazla mı ilgi bekliyorlar anlamadım. Amcamın tavrından sonra ona mesafe koydum artık. Ancak kuzrnim benim kardeşim. Herşeye rağmen yanında olmaya çalışıyorum. Kendi hallerine bırak diyenler var. Sizce ne yapmalıyım?

Edit; sevgilim 3 4 farklı işe girdi çıktı ancak kısa süreli. Şuan çalışmıyor. Askerliğinide yaptı. Tek problemimiz güzel bir iş bulabikmesi. Onun içinde fazlasıyla çabalıyor. Gözümle görüyorum. Lütfen linç etmeyin :KK43:
28 yasında evlenmeye ne gerek var yahu?Siz calısıyor musunuz?Ikınızde calısmıyorsanız zaten evlenmeyin yani.

Ben de öğretmenim. Meslekte üç senemi bitirdim. Üç kere sınava girdim. Olmadı. Ama çalışmayı hiç bırakmadım. Akşamları bayılana kadar ders çalıştım gündüzleri ders anlattım.
İnsan iyi kötü bir işte çalışmadan nasıl rahat eder ki? Sınava bu kadar bel bağlamamalısınız. Uğruna harcanan yıllar oluyor sadece. Bazen kısmet olmuyor.
Küçük bir il/ilçe ise bile şimdiye kadar yakın olan daha büyük bir ile geçebilirdi mesleği için. Bilemiyorum ben böyle bir şeyi kabul etmezdim.

2020ye kadar özel sektörü denedi. 2020 kpssye kısa zaman kala babssını kaybetti sınavı kötü geçti dolayısıyla. 2022de güzel puan aldı ancak atamalar az. Şuan merkezi atama sonucu bekliyoruz. Öğretmen değiliz. İibf mezunuyuz. Az çok bilirsiniz iibf atamalarını. Atanamamasının sebepleri çok. Kabul etmezdim derken, işi bir türlü olamayan sevgilinizi sevdiğinizi bu sebepten bırakır mıydınız

Sizi kırmak istemem ama sevgiliniz vınlayacak yakında. Evlilik sizinle düşünmüyor

Merhabalar. Bu aralar çok canımı sıkıyorum dertleşmek fikir almak istiyorum. Biraz uzun olacak lütfen okuyun, konuya dalıyorum... 28 yaşındayım bi ilişkim var 2 ay sonra 7 senemiz bitecek. Sevgilimi çok seviyorum ve bunca sene beni üzecek kıracak tek bi davranışı olmadı (maşallah diyin:) ) hep ciddiydik 1.senemizde evlilik teklif etmişti. Ancak okuyorduk. Okul bitti. Küçük şehirdeyiz Özel sektörde iş aradı bulamadı. Markete vs girmek istemiyorum istemeye geldiğimizde matkette çalışıyorum demek istemiyorum diyordu sürekli. Güzel bi iş bulmak istiyordu. Sonrasında kpss süreci vs oldu atanamadı. Bende atanamadım 1,5 sene bi eğitim kurumunda çalıştım sonra çıktım. Geçen atamalarda sevgilim 0,01 puanla kaçırdı. Ağladık oturup. Çünkü senelerdir çabalıyor görüyorum elinden geleni yapıyor. Bir türlü olmuyor :KK43: işi olmadanda nişan isteme yapamıyoruz. Ailem işi olsun askerliği olsun öyle karşımıza gelsin kafasında oldukları için babam vs bilmiyor. Annemse ilişkimizin en başından beri biliyor.

DEdiğim gibi küçük şehirdeyiz. Buralarda görücü usulü çok yaygın. Tanıdık eş dost komşu vs görücü gelmek istiyor. Tabiki kibar bi dille reddediyorum. Ama bu süreçte çok yıprandım. Kimseyi istemediğim için ve yaşım 28e geldiği için insanlar saçma imalarda bulunuyor bu çok canımı sıkıyor. Kibar bi dille reddettiğimiz insanlar sonrasında başkalarına "28 yaşında zaten birde kimseyi istemiyor beğenmiyor kendini ne zannediyor burnu havada bu yaştan sonra onu bizden başka kim isterki" böyle laflar ediyorlar. Kimseyi ilgilendirmez belki hiç evlenmeyeceğim bu kimi ilgilendirirki. Sevgilim var görüştüğüm var diyemiyorum insanlar hadi ne zaman evlenceksin vs diye sıkkştırılmak istemiyorum çünkü. Ki sevgilimin işi olmadığı için o konuda da ekstra baskı yiyeceğimi biliyorum. Sevgilim olduğunu bilen kişilerden fazlasıyla baskı yiyorum çünkü. Sürekli sevgilin iş bulamadı mı daha ne kadar bekleyeceksin yaşın 28 oldu vs vs.. bu resmen psikolojik şiddet.

Herneyse. Yakın zamanda kardeş gibi olduğum birlikte büyüdüğüm kuzenim görüştüğü tanıştığı insanla 2 ay içinde nişanlandı. Kendisi benden 4 yaş küçük. Bi kaç ay sonrada düğünleri olacak. Herşeyinden haberim olan kuzrnim benimle arasına mesafe koydu. Nişanıyla düğünüyle olan detayları benimle paylaşmıyor sorduğumda ağzından kerpetenle laf alıyorum. Kardeşim gibi gördüğümden mutluluğunu herşeyden çok istediğimden herşeyinde destek olmak yanında olmak istiyordum. Bu süreçte benden anlamsız şekilde uzaklaştı. Nişanında amcam bana sürekli laf soktu. Evet amcam. Herhangi bir bayan kişisi değil. "Sende evlenemedin. Sıra sendeydi ama benim kız senden erken davrandı. Darısı sana artık 28 yaşındasın" vs. Bunları tatlı bi dille değil bildiğiniz eziklercesine söyledi. Ve herkesin içinde yaptı bunu.Yakın uzak akrabalar tanımadığım insanlarında fazlasıyla olduğu bir ortamda.

Yengem annemle çok samimiydi. Sürekli arardı. Hayırlı işleri olacağını söylediğinden beri hiç aramıyor. Annem arayıp soruyor aranmak istiyorlardır destek olayım diye yanlarında olmak için. İki laf edip kapatıyor bahanelerle. Eskiden 1 saatten az konuşmazlardı. İşi vardır diyeceksiniz hayır evde oturduğu zamanlar arıyor annem. Herhangi bir işi yok yani. Artık ciddi ciddi bişdy mi yaptık diye düşünüyoruz yok. En çok biz havalara uçtuk ki dediğim gibi çok içli dışlıydık.

Bu durumu paylaşıp tarafsız yorum yapın dediğim kişiler hep bana şu yorumda bulundu. Büyük ihtimalle senin onu kıskandığını düşünüyorlar. Ve nazar korkusuyla nazar edersin diye sizi uzak tutmaya çalışıyorlar.. iyide neyini kıskanayım. Benimde mutlu bir beraberliğim var. Evet bişeylere adım atamadık. Bu kuzenimi kardeşimi kıskanma ihtimalim olduğunu mu gösterir? Siz kız kardeşinizin mutluluğunu kıskanır mısınız?

Herşeyden öte amcamın herkesin içinde beni rencide etmeye çalışması ne peki? Bunu neden yaptı ne alaka anlam veremiyorum. Bi soğuk bir uzak tavırlar? Kendimde arıyorum bi hareketimi bi sözümü mü yanlış anladılar? Yada daha fazla mı ilgi bekliyorlar anlamadım. Amcamın tavrından sonra ona mesafe koydum artık. Ancak kuzrnim benim kardeşim. Herşeye rağmen yanında olmaya çalışıyorum. Kendi hallerine bırak diyenler var. Sizce ne yapmalıyım?

Edit; sevgilim 3 4 farklı işe girdi çıktı ancak kısa süreli. Şuan çalışmıyor. Askerliğinide yaptı. Tek problemimiz güzel bir iş bulabikmesi. Onun içinde fazlasıyla çabalıyor. Gözümle görüyorum. Lütfen linç etmeyin :KK43:
Merhaba, uzun zamandır bu siteyi takip ediyorum ama sırf sana yorum yapabilmek için üye oldum. Benim de benzer bir sürecim oldu seninle. Biz de evlenmek için sevgilimin iş bulmasını bekledik yaklaşık üç yıl. Çok zor bir süreçti hep destek oldum. Burda linçleyenler anlayamazlar ama ülke şartlarında doğru düzgün bir iş bulmak hatta bir iş bulmak çok çok zor. Yaşın 28miş daha çok gençsin insanların saçma sapan yorumlarına da tavırlarına da aldırma sevgiline güveniyorsan yanında olmaya devam etmelisin. Sevgilim işe girdikten sonra 6ay içinde evlendik biz, aklıma bile gelmiyor artık geçirdiğimiz zor zamanlar. Senin de bu sürecin geçecek ve hatırlamayacaksın bile. Anlaşabileceğin doğru insanı bulmak çok zor, bunu yitirme

Genc bir insan ne kadar uzun süre işsiz kalırsa iş bulma olasılığı gittikçe düşer
Madem para kazandı bari isyeri açsın, ya da sehir değiştirin
Bana çok saçma geliyor gencecik insanların deneyim kazanacaklarına yerde kpss diye tutturmalari

Kuzen konusuna gelince , anlattığınız çevre zaten kabus gibi , belli ki yobaz bir yerde yaşıyorsunuz, sulaleniz de yobaz, o yüzden takmaya degmez
Bu senede olmazsa tek çare kendi işini kurmak olacak zaten.

Malesef yobazlar. Üni mezuniyetime tüm yakın çevrem gelirken amcam kişisi çocuklarını göndermemişti zamanında. Kendi 4 çocuğuda üni okumadı. Bazen diyorum ta o zamandan varmış bana bi kastı. Görememişim.

Şu şartlarda iş ayrımı yapmamali. İstedgi iş olmuyor diye hiç calismicak mi bu adam. Yada o10 sene atanamasa beklicekmisiniz merak ettim.

Adam 30 yaşına merdiven dayamış hala mı çalışmıyor?
Taş taşır eşime bakarım diyen erkeklerin getir götürünü yapar..
Onu beğenme bunu beğenme para nereden geliyor harçlığı ailesinden mi alıyor?
Hayat Türk filmi tadında geliyor ama üzgünüm.. Evlilik hayatı, geçim böyle toz pembe değil..
Daha iyisi olsun o olsun aman rahat olsun diye diye yıllarınızı götürmüş adam.
Siz bu kişiyle evlenirseniz eve bakan kişi olursunuz. Tecrübe ettim ilk eşimde.
Bu şekil iş beğenmeyen erkekler bana erkek gibi gelmiyor pasif enerji

X