Bir bakıcı meselesi/ ben mi fazla takıntılıyım?

işareti alay etmek için koymadım o an alınan sizsiniz . Ayrıca dediğiniz şeyde haklısınız çocuk bakmak bence çok zor . Şuan oğlum 2 yaşında 2 senede ömrümden 10 sene gitti saçlarım beyazladı . Sigorta konusunda haklısınız zaten size o konuda haksızsınız demedim . Asgari ücret yol demişsiniz ya o yüzden asgari ücret kaç TL ki zaten dedim anlatabildim mi ? İlk başta konuyu okuduğum zaman zam geldiğini durumu unuttum öyle olunca 5000 TL çok fazla gelmişti eğitimsiz bir teyze için . Sonradan aklıma 4250 TL olduğu geldi .

canım yol ver gitsin 5000 tl ye sadece çocuk mu bakıcak pardon hem de tv izleterek.o zamanla sana emir de eder demedi deme. baştan sert ol bence bunlar yapabilirsen ok de. ayrıca evi derli toplu bırakmak zorunda yengem de baktırıyor çocukları kadın herseyi yapıyor evde . ayrıca çocuğun alerjik kadın da yaşlı istediğin hassasiyeti gösteremz bence.kadına diyebilirsin abla ben hem çocuk yapıp hem eve bakıcak birini arıyorum çünkü ikisi için ayrı ayrı para verecek bütçem yok. yapabilirsen kal yoksa aday çok.

7 bin lira ver profesyonel sirketlerden referanslı hevesli atik bir bakıcı ile anlaş derim. Bu bir meslek. Baktirdiginiz insanin bir uzmanligi olsun hadi uzmanligi yok cok iyi referanslari olsun gibi gibi. Ben oyle baktirdim bakicimi oyle seçtim şükür suan kreş yasinda ama bakici da kalitede taviz vermeyin derim

Ah ah bu analarımız Benim annem de çok marifetmiş gibi ben beşikte uyurken yanıma bisküvi koyuyormuş. Ben uyanınca acıkmış oluyormuşum alıp yiyormuşum, ağlamıyormuşum. O rahat rahat pazara gidiyormuş. Bunu çok anlatırdı, olayın vehametini anne olduğumda anladım.
Aslında teyze size yemekler yapsa, siz çocuğun yiyeceğini hazırlasanız daha iyi olur

Bukadar detaylı bir beslenmesi olan bebegi komsu teyzelere falan bırakmayın.
Hatrı sayılır bir rakam ödüyormusunuz(bir memur maası resmen)
Ajanslardan flan destek aldınız mı?Anneniz belki ilk baslarda yanında durur bakıcıının.Güven kazanana kadar.

ben genel anlamda abartı buldum beklenti ve düşüncelerinizi. bebeğinizin riskli bir durumu var ve üstelik derdini anlatacak yaşta değil henüz. iyi ilgilenilmesi, doktor önerilerinin harfiyen yerine getirilmesi gerek.
ne yazık ki çocuk bakımı ile ilgili eğitimi olmayan, eski usul "aman canım çocuklar sokaklarda büyürdü" kafasında insanlar pek hassas olmuyorlar.
imkanınız varsa kendiniz bakın, ki 5000 tl bence iyi bir rakam. bugün üniversite mezunu gençler koca fabrikalarda sabah 7 akşam 17 bu maaşı zor buluyor.
elbette insan evladı için elinden gelenin fazlasını yapar ama bu rakam da aldığınız hizmetin karşılığı değil.
ben de bakıcıların ev işi yapması taraftarı değilim, odağı çocuk olsun isterim. ancak en azından kendi yediği içtiğini kaldırması, çocuğun hiç değilse çamaşırlarıyla ilgilenmesi gerektiğini düşünüyorum.

siz işe geç dönmeseniz de çocuk hemşiresi gibi birilerini bulma şansınız olmaz mı ? belki ücret yüksek olur ama içinize siner diye düşündüm.

abartı bulmadım yazacaktım ay klavye mağduru oldum.. haklısınız düşüncelerinizde.

Bu sitede ne kadar çok kazanan var benim maaş 5000 TL
Onu da versem aç gezerim
Millet sadece bakıcıya 5000 veriyor.
O bakıcı bu paraya amuda kalkması lazım TR şartlarında
Asgari ücret ile aynı iş degil.
O yaştaki kadını hangi işyeri alır?
Sabah akşam makine basindalar.

Ya bu gibi konulara yazılan "ben hem cocuk bakıyorum hem ev isimi yapiyorum" cumlelerine sasiriyorum. Her cocuk bir mi? Benimki 1 yasında erkek ve prizlere parmak sokuyor, banyo kapısı aciksa klozete sarılıyor, kablolari dişliyor, gunde 4 kere kafasıni vuruyor bir yerlere, 10 sn yi aşan herhangi bir iş yaptıgimda pacamdan o kadar asılıyor ki donum düsüyor :) Bu arada ağlıyor tabii. Ama bir gulüsu var ki deeermisiim :) Bazi kız bebeler biblo gibi koy yere oynasın veya koy anakucagina yatsın. Yetistirmeyle de alakalı değil bunlar, karakter,huy... Bazı çocuklar aşirı dikkat ister bazısı daha sakindir ki onların genelde ikincisi de yapılır :) Biz kalıbı kırdik bizim bebeden sonra. Limited edition :)

Priz yuvalarini kapatabilirsiniz inanın çok yük hafifletiyor.
Benim çocuk da çok yaramaz ama artık prizlere dokunamiyor.
Ve banyo tuvalet kapılarını hep kapatin oralara çok meraklilar.

Priz yuvalarini kapatabilirsiniz inanın çok yük hafifletiyor.
Benim çocuk da çok yaramaz ama artık prizlere dokunamiyor.
Ve banyo tuvalet kapılarını hep kapatin oralara çok meraklilar.
Kapattim ya kapatmaz miyim? Mini parmaklarıni sokup kapağı cıkarmaya calisiyor. Bazı prizlerde o kapaklari soküyor. Aklim hep ya sokulduyse farketmediysem diye prizlerde. Banyo kapisini da hep kapatiyorum ama gunde 14 saat yalnız bebek bakınca bazen kafa gidiyor acik unutuyorum. Ev garip garip koruma onlemleri ile dolu. Gecen esim su patpatlardan bulmus "bunu saralım sert esyalara" diyor :))) Kask taktırsa kafasina kask takacağim o derece :)

Çok düşüyorlar.
Yürürken düşmesinde çok sakınca yok da yüksek yerden dusmemesine özen gösteriyorum.
Uzanabilecegi heryerden tehlikeli eşyaları uzak tutmak gerekiyor.

Ay ben yazdım sandım yaaa priz kapağınız böyle mi? Biz banyo ve WC kapımızın kilitlerini içeri değil dışarı çevirdik ( PVC kapı ) dolaplara kilit kırdığı için bildiğin don lastığı taktım çekmecelere pahalı bir çekmece kilidi aldık onda biz bile zor açıyoruz Yanlız çocuk bakmak çok zor . Ben bir saniye bırakamıyorum

Eklentiler

• image.jpg
    98,7 KB · Görüntüleme: 51
  • image.jpg
    75,1 KB · Görüntüleme: 49
  • image.jpg
    87,3 KB · Görüntüleme: 49
Eğitimli, bu işi bilen bakıcılar var. Şirketlerde bu konularda yönlendirme yapabiliyor. 5 değilde 6 verirsiniz belki ama en azından işin piri olur. Komşu teyze olmaz.

5000 lira babaanne formatında biri için çok fazla zaten. Üstelik tek bebek anladığım kadarıyla. Etkinlik yok,extra özen yok,ee çorbasını da ben pişirip bıraktıktan sonra evimde oturur kendim bakarım çocuğuma. Zaten çocuk bakımı ayrı,yardımcı ayrı olmalı. Hem ev isi yapsın hem de çocuğumla ilgilensin beklentiniz varsa kimse o ücrete onu yapmaz. Sadece çocuk bakacaksa mümkünse işsiz ve üniversitenin ilgili alanlarından mezun birini bulun.

Sizin priz korumaları cok daha kaliteli duruyor. Fotolar icin de cok tesekkurler emek dolu bir yorum Ay banyo kilit olayını şu an farkettim yakında çözer onu, iyi ki hatirlattınız.Fırına bile kilit taktım. Mesela bulaşık makinesi kapağı açıldigi an saldiriyor. Gece topluyorum bulasiklari :) ay neyse konuyu isgal ettim. Allah herkese bol bol sabır versin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…