Telefon yasak değil tabi ki ama bütün gün telefonla konuşursa sorun ederim. Zaten gözü görmüyor öyle instagram whatsapp takılacak bir tip değil telefon çantasından hiç çıkmıyor. Bu bir artı
Ben elimde telefon karşımda tv ile de çıldırırım evde bütün gün. Benim çalışmam lazım
Evet asgari veriyor üzeri de ihtiyacı olduğu için yardım olsun diye fazla verdim. Hem akraba iyi insanlar hem de üni okuyan iki çocuğu var burs gibi düşündüm. Ama hakkını da versin işte ne bileyim.
Telefon çantasından hiç çıkmıyor instagramı yok whatsappı yoktu ben yükledim öğrettim evin internetine bağladım
Ben evdeyim diye yapmıyor belki bilmiyorum işe başlayınca bir süre daha gözlemleyeceğim.
Şu an evdeyim. Hem çocuğa bakıyorum hem ev işi çamaşır ütü yardımsız hallettim her gün evde olunca. Ama ben gidince çocuğa ayrı temizliğe ayrı insan gerekiyor evde işte
Örneklerim zaten alerjiden bağımsızdı. Daha genel şeyleri paylaştım. Bunları bilmesi lazım diye. Buğday,süt ürünleri, kabuklu yemişler, balık, tavuk, dana eti alerjisi var.
Tuz şeker bal genel bir yasak bildiğiniz gibi. Gelir gelmez emziğini bala batırmaya kalkıştı. O tarz her şeyi kaldırdım sakladım.
Benim son seçeneğim kreşti aynı ücretlere iyi bir kreş var evime yürüme mesafesinde. Anneannesi son anda bu kadını buldu. Ve bana aşırı övüldü yıllardır çocuk bakıyor profesyonel diye. Bu arada kreşte alerjene dikkat ederler ama sağlıklı bir şey yedirirler mi emin olamadım. Kamera yasak çünkü hiç görme kontrol etme şansım yok.
Deri testi yaptırabilirsiniz sonucu çok güvenilir değil. Ama sonucu referans alarak eliminasyona başlarsanız daha faydalı olur. Biz o şekilde yaptık.
Zaten 5000e geliyor o rakam da. Ama anlaşamadık kendileriyle daha büyük paralar istiyorlar çalışma saatlerini beğenmiyorlar eğitimliyim diye burunlarından kıl aldırmıyorlar ama çocuğun altını bile değiştiremiyorlar. Gençlerden olumlu sonuç alamadım.
Tv yi açmayı beceremiyor. Evde cici bebe yok. Kamera var :)
Çalışmak zorundayım. Ara verirsem işe dönemem. İzin vermezler yani. Ara vermem demek elveda demek.
Yiyecekleri ben hazırlayacağım. Dün her şeyi yazıp önüne koydum buzdolabına astım. Sözlü havada kalıyor duymuyrum ayağına yatıyordu. Bakalım şimdi nasıl olacak.
Tvyi açmayı beceremiyor zaten aklı sıra şaka yaptı. Rahatsız edici tarafı sürekli diyalogları uzatıyor böyle benimle inatlaşır gibi. Benim sert çıkmam gerekiyor. Konunun buraya gelmesine gerek yok. Çalışma adabı almamış tecrübesiz bir kimse işte.
Artısı çocukla çok konuşuyor. Farklı bir dilde konuşuyor. Göçmeniz biz. Dilimizi öğretiyor. Ben evde farklı bir dil öğretme/konuşma taraftarı değildim ama benim dışımda birinden öğrenmesi mantıklı geldi. Çocuğun başından 5 dk ayrılmıyor. Wc ye bile hızlı hızlı gidip geliyor. Uyurken başında bekliyor. Çok seviyor. Oyunlar oynuyor, eğlendiriyor. Sevgi dolu tatlı dilli şen şakrak bir insan. Çocuk mutlu.
Diğer denediğim kişiler içinde bu anlamda en memnun kaldığım oldu. Annem de diyor ki önemli olan çocuğun mutluluğu bir şekilde bütün çocuklar büyüyor. Buldumcuk oldun bu yaşta çocuk yapınca çok inceliyorsun diyor işte
Alerji konusunda ciddiyetimizi kavrasa bana yetecek ama yoruldum bir şeyleri anlatmaya çalışmakla. Sürekli zıtlaşma halinde benimle. Belki ben işe gidince daha iyi olur bilmiyorum.