Binamızı mühürlediler, dışarıda kaldık

Bunlar boya çatlağı gibi görünüyor. Birkaç sene önce toprak kaymasından dolayı incelediler bizim binamızı da aynı böyle çatlaklar vardı, uzmana sorduğumda boya çatlağı tehlikeli değil demişti. Siz yine de başvurun incelensin. Ama panik yapmayın.

Bir şey sorayım size,

IMG_20190928_211217.jpg

Bizim de bu çatlak vardı önceden beri, boya çatlağı diyor herkes ama profesyonel birine danışmadık henüz. Ve sanki bu depremden sonra büyümüş gibi geliyor. Çok saçma ama bunun gibi miydi sizin boya çatlakları?

Bunlar boya çatlağı gibi görünüyor. Birkaç sene önce toprak kaymasından dolayı incelediler bizim binamızı da aynı böyle çatlaklar vardı, uzmana sorduğumda boya çatlağı tehlikeli değil demişti. Siz yine de başvurun incelensin. Ama panik yapmayın.
Tirnagimi soktugumda baya tirnagim ilerliyor catlagin icine. Sizin de mi oyleydi ?

Bir şey sorayım size,

Eki Görüntüle 2540382

Bizim de bu çatlak vardı önceden beri, boya çatlağı diyor herkes ama profesyonel birine danışmadık henüz. Ve sanki bu depremden sonra büyümüş gibi geliyor. Çok saçma ama bunun gibi miydi sizin boya çatlakları?
Catlakta degil resmen yarilmis orasi. Boya catlagi boyle mi oluyor ? Bilmedigim icin soruyorum.
Bizim catlaklar evin kosesinde kolonlarda.

son günlerde bu deprem başlıklarını gördükçe benim de fobim tekrarlamaya başladı. kaçsam mı kaçmasam mı diye düşünüyorum 4. kattayız :deli: yatağın yanında cenin pozisyonu alacaksın diyorlar da bilmiyorum ya tavan yıkılırsa hazır gel kafama yıkıl gibi olmaz mı? aklımda deli sorular.

Geçmiş olsun arkadaşlar, akşam şu linke denk geldim epey ilginç bilgiler var ekşi sözlükte yazmış biri.
Okuduktan sonra resmen kalbim sıkısmaya basladi. Resmen bizim buralar. Olasi depremde sanirim hic kurtulusumuz yok...

Bizim binada biri kimseye danışmadan gitti şikayet etti. Sonra apartmanda sorun çıktı. Kimseye sormadan yaptı, şimdi millet krediyi nasıl ödeyeceğim diye düşünüyor. Bazısı yıktırın ama ben taş koyarım mahkemeye gideriz 5 yıl 10 yıl sürünürsünüz tarzı konuşuyordu. Ta ki belediye çok riskli deyip mührü vurana kadar. Şimdi mecbur yaptırcaklar. Umarım yani.

Bir şey sorayım size,

Eki Görüntüle 2540382

Fotoğraf açısından ve gölgelerden dolayı mı bilmiyorum ama biraz derin gibi duruyor. O çıkıntı sonradan bir boruyu vs gizlemek için yapılmış kapama değilse kiriştir. Buna bakıp bakıp kendinizi korkutmayın ama önleminizi alın, gelip incelesinler.
Sıva, boya çatlağı her binada olur. Aslında en sağlıklı yol boyayı, sıvayı kazıyıp bakmaktır. Önemli olan ham yüzeyde çatlak olup olmadığı.

Henüz çıkmadı ama muhtemelen yıkım verirler dedi zabıtalar. Hem 50 yıllık bina. Hem de mühendis "bitmiş" dedi
peki bu binaya şimdiye kadar neden hic bakan olmamış
ya yikilsaydi ogün depremde

Fotoğraf açısından ve gölgelerden dolayı mı bilmiyorum ama biraz derin gibi duruyor. O çıkıntı sonradan bir boruyu vs gizlemek için yapılmış kapama değilse kiriştir. Buna bakıp bakıp kendinizi korkutmayın ama önleminizi alın, gelip incelesinler.
Sıva, boya çatlağı her binada olur. Aslında en sağlıklı yol boyayı, sıvayı kazıyıp bakmaktır. Önemli olan ham yüzeyde çatlak olup olmadığı.

Ben de bugün daha detaylı baktım açıkçası, öncesinde de olduğu için çok tedirgin etmemişti beni, sanki derinleşmiş gibi geldi, ya da korkudan mı bana öyle geldi bilmiyorum. Ben yine de baktirayim her ihtimale karşı haklısınız, eşime söyledim şimdi o da şüphelendi. Çünkü o da daha ince bir çatlak gibi hatırlıyor

Bizim binada biri kimseye danışmadan gitti şikayet etti. Sonra apartmanda sorun çıktı. Kimseye sormadan yaptı, şimdi millet krediyi nasıl ödeyeceğim diye düşünüyor. Bazısı yıktırın ama ben taş koyarım mahkemeye gideriz 5 yıl 10 yıl sürünürsünüz tarzı konuşuyordu. Ta ki belediye çok riskli deyip mührü vurana kadar. Şimdi mecbur yaptırcaklar. Umarım yani.

Eminim bizim binada da öyle diyenler olacak, 20 dairelik bina kimi kiracı kimi ev sahibi. Ama mesela bizim o çatlağın olduğu yer kirişse, güya en sağlam olması gereken kiriş bile öyle çatlıyorsa can güvenliğimiz yok demektir
5.8 de bile o kadar şiddetli sallandı ki şüphelendim zaten.

Ben de bugün daha detaylı baktım açıkçası, öncesinde de olduğu için çok tedirgin etmemişti beni, sanki derinleşmiş gibi geldi, ya da korkudan mı bana öyle geldi bilmiyorum. Ben yine de baktirayim her ihtimale karşı haklısınız, eşime söyledim şimdi o da şüphelendi. Çünkü o da daha ince bir çatlak gibi hatırlıyor

Evet insan korkudan bazı şeyleri gözünde büyütebiliyor. Ama can söz konusuysa tedbirli olmak iyidir.
Umarım bir şey çıkmaz :KK200:

Bir şey sorayım size,

Eki Görüntüle 2540382

duzce depreminde bizim ankaradaki evimizin duvarlarida boyle oldu boya catlagi falan degil bu bildiginiz duvar yarilmis
hatta ozaman yillardir o mahallede oturan bir komsumuz bize bu bina insaat halindeyken bir kez coktu sonra tekrar yaptilar dedi o oyle diyince annem korktu evin butun ic duvarlarini tekrar ördürdü usta balyozu mutfaktan daha vurmadan banyodan kocaman delik aciliyordu duvarlar birlesikti
o duvarlara hic civi caktiniz mi?
bizim o evin duvarina civiye bir kez vuruyorduk dibine kadar iceri giriyordu

duzce depreminde bizim ankaradaki evimizin duvarlarida boyle oldu boya catlagi falan degil bu bildiginiz duvar yarilmis
hatta ozaman yillardir o mahallede oturan bir komsumuz bize bu bina insaat halindeyken bir kez coktu sonra tekrar yaptilar dedi o oyle diyince annem korktu evin butun ic duvarlarini tekrar ördürdü usta balyozu mutfaktan daha vurmadan banyodan kocaman delik aciliyordu duvarlar birlesikti

Hayır hiç çivi filan çakmadık, bina çok eski zaten. Çok korktum şu an yalnız :KK43:
Hep boya sıva çatlağı dediler bize, önemsemedik o yüzden
Hemen baktırmamız lazım birine

Hayır hiç çivi filan çakmadık, bina çok eski zaten. Çok korktum şu an yalnız :KK43:
Hep boya sıva çatlağı dediler bize, önemsemedik o yüzden
Hemen baktırmamız lazım birine
boya çatlagina benzemiyor maalesef boya catlagi boyle olmaz ince ince olur
bi civi cakmayi deneyin yarin

IMG_20190928_211212.jpg

Bu da başladığı nokta, ve resmen büyümüş evet kesin kanaat getirdim. Depremden önce bu kadar derin değildi, incecik bir çizgiydi, şimdi sanki ayrılacak gibi duruyor oranın sıvası

X