Bırde canım sunu sorar mısın 99 oncesıne dırek curuk raporu verıp , yıkma kararı hasara mı baglı. Yanı soyle bılıyosun bızım evde 40 senelık, hasarsız ama eskı sırf bu yuzden curuk raporu mu verırler? Her bılgıyı sorgular oldum artıkBen de inanmazdım ama sırf bizim binaya kaç kez zabıtalar mühendisler geldi. 970 kisiyi tahliye etmisler diye duyduk. Devlet bu sefer isi ciddiye aliyor. Ben de basta kizdim ama sonucta canimiz icin tedbir aldilar Allah razi olsun.
Belediye inceler de yikarsa bildigm kadariyla kredi ve kira yardimi alamiyoruz. Kentsel donusumden yararlanmak icin kendimiz numune aldiracagiz. Bir yapi teknik firmasiyla gorustuk. 4-5 bin civari oluyormus zaten. Onu da daire sahipleri arasinda bolusuyorsunuz. Bir de bir bilgi daha, bulundugunuz ilceye bagli olmak zorunda basvuracaginiz firma. Basvuru da kolay. Daire sahiplerinden sadece birinin tapusu ve kimliğiyle halloluyor. Biz simdi bugun yapacağız inşallah
bu surecte bildigim kadariyla mal sahiplerinin de bir miktar odemesi oluyor. dask var miydi? bu odemeyi dask karsiliyor mu biliyor musunuz?Ben de inanmazdım ama sırf bizim binaya kaç kez zabıtalar mühendisler geldi. 970 kisiyi tahliye etmisler diye duyduk. Devlet bu sefer isi ciddiye aliyor. Ben de basta kizdim ama sonucta canimiz icin tedbir aldilar Allah razi olsun.
Belediye inceler de yikarsa bildigm kadariyla kredi ve kira yardimi alamiyoruz. Kentsel donusumden yararlanmak icin kendimiz numune aldiracagiz. Bir yapi teknik firmasiyla gorustuk. 4-5 bin civari oluyormus zaten. Onu da daire sahipleri arasinda bolusuyorsunuz. Bir de bir bilgi daha, bulundugunuz ilceye bagli olmak zorunda basvuracaginiz firma. Basvuru da kolay. Daire sahiplerinden sadece birinin tapusu ve kimliğiyle halloluyor. Biz simdi bugun yapacağız inşallah
acikcasi ben artik yenileyecek muteahit olacagini da sanmiyorum. benim oturdugum semt yeni yerlesim eski bir tane bile bina yok cevremde hepsi 1-2 yillik binalar ancak cogu bos. artik muteahitler yaptiklari evleri satamiyorlar o yuzden de yeni insaat projelerine pek sicak bakmiyorlar. hele hele dolarin artisiyla bir cok muteahit sektoru birakti cunku tum malzemeler dolar uzerinden aliniyor. suan devlet toki kiptas gibi kurumlari araya sokmazsa biraz zor gorunuyor bu kentsel donusum planiBinaların hepsını ınceleyemezler. Normalde cok pahalı bır ıslemmıs bu analız meselesı daha once yazılmıstı malum.
Bırde o kadar bınayı yıkacaklar, kım nasıl yapacka o bınaları gerıye ?
Saft kredı yardımı alsanız daha ıyı degıl mıydı? Daırenın uzerıne para odemenız gerekecektır dıye dusunuyorum ama bazen evın konumuna baglı uzerıne para verenlerde oluyormus dıye duydum
Onlar saglam mı acaba tokılerınde malzemelerının cok ucuz oldugu soylenıyordu ama gecen gun eksıde bır muhendısın yazısına denk geldım. Toplu konutlarda saglamlıga daha cok dıkkat edıldıgını , bırden fazla muhendısın sureklı sahada oldugunu yazmıstı. Hayırlısı olsun ınsallah. Esım dun aksamdan sonra kıralık ev bakmaya yanastı ama bızım orada yenı bınada kıralık hıc yok. 430 bıne bır ev begendım ama suanda almamız cok zor.acikcasi ben artik yenileyecek muteahit olacagini da sanmiyorum. benim oturdugum semt yeni yerlesim eski bir tane bile bina yok cevremde hepsi 1-2 yillik binalar ancak cogu bos. artik muteahitler yaptiklari evleri satamiyorlar o yuzden de yeni insaat projelerine pek sicak bakmiyorlar. hele hele dolarin artisiyla bir cok muteahit sektoru birakti cunku tum malzemeler dolar uzerinden aliniyor. suan devlet toki kiptas gibi kurumlari araya sokmazsa biraz zor gorunuyor bu kentsel donusum plani
bir bilgim yok ancak devlet kontrollu oldugu icin eger agaoglu filan gibi buyuk muteahitlerden alamiyorsaniz kucuk capli muteahitlere gore daha duzgundur diye dusunuyorumOnlar saglam mı acaba tokılerınde malzemelerının cok ucuz oldugu soylenıyordu ama gecen gun eksıde bır muhendısın yazısına denk geldım. Toplu konutlarda saglamlıga daha cok dıkkat edıldıgını , bırden fazla muhendısın sureklı sahada oldugunu yazmıstı. Hayırlısı olsun ınsallah. Esım dun aksamdan sonra kıralık ev bakmaya yanastı ama bızım orada yenı bınada kıralık hıc yok. 430 bıne bır ev begendım ama suanda almamız cok zor.
ev fiyatlari cok artti ama alicisi cok azaldi benimOnlar saglam mı acaba tokılerınde malzemelerının cok ucuz oldugu soylenıyordu ama gecen gun eksıde bır muhendısın yazısına denk geldım. Toplu konutlarda saglamlıga daha cok dıkkat edıldıgını , bırden fazla muhendısın sureklı sahada oldugunu yazmıstı. Hayırlısı olsun ınsallah. Esım dun aksamdan sonra kıralık ev bakmaya yanastı ama bızım orada yenı bınada kıralık hıc yok. 430 bıne bır ev begendım ama suanda almamız cok zor.
Bırde canım sunu sorar mısın 99 oncesıne dırek curuk raporu verıp , yıkma kararı hasara mı baglı. Yanı soyle bılıyosun bızım evde 40 senelık, hasarsız ama eskı sırf bu yuzden curuk raporu mu verırler? Her bılgıyı sorgular oldum artık
Binaların hepsını ınceleyemezler. Normalde cok pahalı bır ıslemmıs bu analız meselesı daha once yazılmıstı malum.
Bırde o kadar bınayı yıkacaklar, kım nasıl yapacka o bınaları gerıye ?
Saft kredı yardımı alsanız daha ıyı degıl mıydı? Daırenın uzerıne para odemenız gerekecektır dıye dusunuyorum ama bazen evın konumuna baglı uzerıne para verenlerde oluyormus dıye duydum
Bırde canım sunu sorar mısın 99 oncesıne dırek curuk raporu verıp , yıkma kararı hasara mı baglı. Yanı soyle bılıyosun bızım evde 40 senelık, hasarsız ama eskı sırf bu yuzden curuk raporu mu verırler? Her bılgıyı sorgular oldum artık
bu surecte bildigim kadariyla mal sahiplerinin de bir miktar odemesi oluyor. dask var miydi? bu odemeyi dask karsiliyor mu biliyor musunuz?
Cuma gunu bıldırılmıs bu durum canım , 99 oncesınde hasar varsa anında muhur, yoksa eger 4 ay sure verıp bınayı yıkma kararı cıkartıyorlarmıs. Eksıde de okudum bu analızlerı 99 oncesıne yaptırmayın paranıza yazık olur dıye bır cok yorum okudum99 öncesine direkt çürük raporunda bi yanlışlık var.
Ben Ataşehirde oturuyorum ve binalar 99 öncesi. Buaraya kimse çürük raporu vermez.
Tüm binalar perde beton, zemin analizleriyle her bir temel farklı yapılmış.
Ya sız yaparsınız ya da müteahhit gırer anlasırsınız o yapar canım .saft şimdi belediye geldi mühürledi, yıkılacak kararı verdi. Ev size ait. Size ne yapmanız söylendi peki? Ben hiç bilmiyorum bu işleri de. Gidin siz müteahite yaptırın yeni binanızı mı diyor?
Kira yardımını devlet yapıyor, eğer dask varsa para alıyorsun ama dask yoksa para filan alamıyorsun değil mi?
cok kotu ya,insanlar kendi evlerini tekrar para odeyip almak zorunda yani... cogu bina icin bu mumkun degil ki...o zaman ne olacak?Analizi belediye yapmak zorunda degilki, binadakiler yaptiriyor. Kredi de bize cazip gelmedi. Ustune odeme yapacagiz en az 100 bin diyor muteahhit. Bir miktar nakit verip ustunu borc harc tamamlamak daha mantikli geldi. Zaten kimse kredi istemiyomus herkes kira yardimi icin geliyor dedi belediyedeki adam. 1150 tl istanbul kira yardimi. 18 ay odeseler 20 bin filan yapiyor. Bu hibe. Ama oburu en az aylik 2 bin ödeme. Kim bilir kac yil borc odenecek bankaya. Bize cazip gelmedi.
Yapi denetim, eger kolonlar patlaksa, 50 yillik da varsa saglam cikma ihtimali yok demisti
Dask bizde yok ama baska bi daire sahibinin varmis. Depremden sonra hasar oldugunu kanitlarsa 80 bin filan alacagim dedi. Ama yine arastirmali tabi. Bilgi kirliligi olmasin.
Eger binayi yapinca muteahhit kat alabilse belki bedavaya yaptirirdik. Ama bizim binada boyle bir sans yok. Sordugumuz muteahhitler daire basi para alinir diyorlar. 1. Sinif yapilirsa 200 bini bulurmus. Ama en az 100 bin dediler. Belki 120, belki 150 filan dediler
Hayır bana bu durumda ev almakta mantıklı gelmıyorcok kotu ya,insanlar kendi evlerini tekrar para odeyip almak zorunda yani... cogu bina icin bu mumkun degil ki...o zaman ne olacak?
insanlar yillarca calisip didinip bir ev edinmis, yaslanmis emekli olmus emekli maasiyla gecinme derdinde. bu insanlara simdi evini yikip yeniden 100-200 bin borc odetmek imkansiz... bu durumda ne yapilacak acaba?
annemlerin binada depremden kynakli bir hasar yok, 6 ay icinde bir muteahit bulun anlasin demisler. 6 ay icerisinde yeni yapacak bir muteahitle anlsilmazsa ne olacak acaba bilginiz varmi? belediye kendi yikiyor ya da elektrigini suyunu kesiyor mu yoksa caremiz yok diye icine girip oturabilir mi insanlr yine?Cuma gunu bıldırılmıs bu durum canım , 99 oncesınde hasar varsa anında muhur, yoksa eger 4 ay sure verıp bınayı yıkma kararı cıkartıyorlarmıs. Eksıde de okudum bu analızlerı 99 oncesıne yaptırmayın paranıza yazık olur dıye bır cok yorum okudum
bende bundan soz ediyorum. evleri alirken 10 yillik kredi cekiyoruz zaten. bosa mi aliyoruz o halde.Hayır bana bu durumda ev almakta mantıklı gelmıyor
Dıyelım bu deprem oldu ıst yarısı goctu. O zaman yonetmelık yıne degısecek ve suanda yenı olan evlerde 20 sene sonra cop olacaksa hıc bır yerımızı yırtıp ev almayalım karısıgım
Ya sız yaparsınız ya da müteahhit gırer anlasırsınız o yapar canım .
Hayırlı olsun I inessa armand sızın kırıstekı catlaga takıldılar mı, sımdı ne yapacaksınız bu surecte
4 ay ıcınde yıkıyorlar bına yıkma parasınıda ınsnalardan alıyorlarmıs. Yok oyle bedava ıs :)annemlerin binada depremden kynakli bir hasar yok, 6 ay icinde bir muteahit bulun anlasin demisler. 6 ay icerisinde yeni yapacak bir muteahitle anlsilmazsa ne olacak acaba bilginiz varmi? belediye kendi yikiyor ya da elektrigini suyunu kesiyor mu yoksa caremiz yok diye icine girip oturabilir mi insanlr yine?
sadece annemlerin blok 30 daire, dusunuyorum 10 kisi muteahitle anlassa 20 kisi itiraz edecek param yok diye. bu durumda belediye oturmaya izin verir mi acaba? vermesinler ya mecburen yikilsin o evler
annemlerin bina 30 kisi ama yenileme sitenin tamamiyla olmali toplam 170 daire... ayyyy kiyametler kopacak4 ay ıcınde yıkıyorlar bına yıkma parasınıda ınsnalardan alıyorlarmıs. Yok oyle bedava ıs :)
Vermez beledıye ızın 4 ayda otomatık olarak butun su elektrık dogalgaz hepsı sokuluyormus. Muhurlenıyor . Cok kalabalıksınız bız 3 kısı uzlasamıyoruz anacım