Binamızı mühürlediler, dışarıda kaldık

Bırde canım sunu sorar mısın 99 oncesıne dırek curuk raporu verıp , yıkma kararı hasara mı baglı. Yanı soyle bılıyosun bızım evde 40 senelık, hasarsız ama eskı sırf bu yuzden curuk raporu mu verırler? Her bılgıyı sorgular oldum artık

bu surecte bildigim kadariyla mal sahiplerinin de bir miktar odemesi oluyor. dask var miydi? bu odemeyi dask karsiliyor mu biliyor musunuz?

acikcasi ben artik yenileyecek muteahit olacagini da sanmiyorum. benim oturdugum semt yeni yerlesim eski bir tane bile bina yok cevremde hepsi 1-2 yillik binalar ancak cogu bos. artik muteahitler yaptiklari evleri satamiyorlar o yuzden de yeni insaat projelerine pek sicak bakmiyorlar. hele hele dolarin artisiyla bir cok muteahit sektoru birakti cunku tum malzemeler dolar uzerinden aliniyor. suan devlet toki kiptas gibi kurumlari araya sokmazsa biraz zor gorunuyor bu kentsel donusum plani

Onlar saglam mı acaba tokılerınde malzemelerının cok ucuz oldugu soylenıyordu ama gecen gun eksıde bır muhendısın yazısına denk geldım. Toplu konutlarda saglamlıga daha cok dıkkat edıldıgını , bırden fazla muhendısın sureklı sahada oldugunu yazmıstı. Hayırlısı olsun ınsallah. Esım dun aksamdan sonra kıralık ev bakmaya yanastı ama bızım orada yenı bınada kıralık hıc yok. 430 bıne bır ev begendım ama suanda almamız cok zor.

bir bilgim yok ancak devlet kontrollu oldugu icin eger agaoglu filan gibi buyuk muteahitlerden alamiyorsaniz kucuk capli muteahitlere gore daha duzgundur diye dusunuyorum

boyle buyuk projelerde cok fazla sorumlu oluyor evrakta sahtecilik yapmayi kimsenin goxu yemez kaldiki patron mantikli degildir tum sorumlulularda maasli elemandir. ama dusunuyorum bizim sitenin muteahiti oyle kendi capinda bir adam maliyeti kismak icin her turlu dolap cevirmis olabilir belediyedeki iki uc adama biraz para yedirse halleder isini daha riskli geliyor o yuzden kucuk muteahitler

ev fiyatlari cok artti ama alicisi cok azaldi benim
hemen dibimde bir bina var 10 katli en az 50 daire vardir gokdelen gibi ben tasinali 3 yil olacak 3 yildir bos daireleri var bir suru. satilik olarak. gelip bakan bile olmuyor.

Çekmeköy gibi nispeten zemini sağlam ve fay hatlarına uzak olarak bilinen ilçelerde boş boş bekleyen projeler var. Mütahitler evlerini satamıyor. İşte fırsat. Böyle bölgelere gelmeyi kabul eden vatandaşlara devlet desteği ile bu daireler satılabilir. Denize yakın, riskli bölgelerde yıkılması gereken binaların yerine tekrar bina yapılmasa keşke. Oralar yeşillendirilebilir, doğaparklar yapılabilir. İstanbul'da nefes alır. Fena mı olur

99 öncesine direkt çürük raporunda bi yanlışlık var.
Ben Ataşehirde oturuyorum ve binalar 99 öncesi. Buaraya kimse çürük raporu vermez.
Tüm binalar perde beton, zemin analizleriyle her bir temel farklı yapılmış.

Analizi belediye yapmak zorunda degilki, binadakiler yaptiriyor. Kredi de bize cazip gelmedi. Ustune odeme yapacagiz en az 100 bin diyor muteahhit. Bir miktar nakit verip ustunu borc harc tamamlamak daha mantikli geldi. Zaten kimse kredi istemiyomus herkes kira yardimi icin geliyor dedi belediyedeki adam. 1150 tl istanbul kira yardimi. 18 ay odeseler 20 bin filan yapiyor. Bu hibe. Ama oburu en az aylik 2 bin ödeme. Kim bilir kac yil borc odenecek bankaya. Bize cazip gelmedi.

Yapi denetim, eger kolonlar patlaksa, 50 yillik da varsa saglam cikma ihtimali yok demisti

bu surecte bildigim kadariyla mal sahiplerinin de bir miktar odemesi oluyor. dask var miydi? bu odemeyi dask karsiliyor mu biliyor musunuz?

Dask bizde yok ama baska bi daire sahibinin varmis. Depremden sonra hasar oldugunu kanitlarsa 80 bin filan alacagim dedi. Ama yine arastirmali tabi. Bilgi kirliligi olmasin.

Eger binayi yapinca muteahhit kat alabilse belki bedavaya yaptirirdik. Ama bizim binada boyle bir sans yok. Sordugumuz muteahhitler daire basi para alinir diyorlar. 1. Sinif yapilirsa 200 bini bulurmus. Ama en az 100 bin dediler. Belki 120, belki 150 filan dediler

saft şimdi belediye geldi mühürledi, yıkılacak kararı verdi. Ev size ait. Size ne yapmanız söylendi peki? Ben hiç bilmiyorum bu işleri de. Gidin siz müteahite yaptırın yeni binanızı mı diyor?
Kira yardımını devlet yapıyor, eğer dask varsa para alıyorsun ama dask yoksa para filan alamıyorsun değil mi?

Ben dun aksam bır müteahhit ıle konustum. Bızım mahalleye beledıyenın verdıgı ruhsat 5.5 katmıs.

Bızım 3 daıre 3 dukkan var suanda. Dukkanlar dırek gıdıyor. 2.5 daıre dırek bedava verıyor. 3 kısıyız bu durumda dubleksı alan atıyorum 200 bın, dıger daırelerden alan ara katlardan 100 er bın verse ıs tamam oluyor ama dedıgım gıbı yanasmıyorlar.
Benım baca catlagı ıyıce aralanmıs durumda, 1 seneden berı var ama depremde ıyıce acıldı bence depremden sonrakı gunlerde de acılmaya devam edıyor. Parmak gırecek kadar degıl ama sıva catlagı olmadıgıda net. Bugun usta gelıyor bacayı kaldıracaklar ruhumu bozdu bu durum bebegımın hemen yatagının yanı cunku orası.

Ben ne yapacagm dersenız, ınsaat muhendısı kuzenım gelecek bu hafta bakıcak apartmana. Eger bır hasar yoksa gorunurde yok o daha ıyı anlar ben kendıme yenı bır daıre alacagım kredıyle. Bu surec 1 seneyı bulacak. 450 bınlık bır ev dusunuyorum. Bu evı alabılmek ıcın baska sehırdekı evımı satmak zorundayım buraya kadar sorun yok. Bu evıde kıraya vermek mantıklı kı kredının bır kısmını karsılasın dıye. Ama hasar olursa varsa bızım gormedıgımız guclendırme yapalım derlerse de o ıse ben yokum. 40 senelık bına abı ne guclendırmesı , yıkılsın yenıden yapılsın. Ama ben kredıye gırıp 2 sene sonra bınayı yenıletelım derlerse de benım o maddı gucu kaldıracak durumum olmayacak.

Bızım evı ıstanbulda kı evı satarsam 250 bıne gıder dedıler, ıcı yapılı bır daıre ama kıra gelırı 1500 lıra, baska sehırde kı evımde 4 senelık bır bina , 220-230 arasında satılacak oranında kıra gelırı 500 lıra. Hasar yoksa devam ama varsa en bastan konusulması lazım. Ortak malı köpek yemez dedıklerı buymus arkadaslar cok zor.

Cuma gunu bıldırılmıs bu durum canım , 99 oncesınde hasar varsa anında muhur, yoksa eger 4 ay sure verıp bınayı yıkma kararı cıkartıyorlarmıs. Eksıde de okudum bu analızlerı 99 oncesıne yaptırmayın paranıza yazık olur dıye bır cok yorum okudum

Ya sız yaparsınız ya da müteahhit gırer anlasırsınız o yapar canım .
Hayırlı olsun I inessa armand sızın kırıstekı catlaga takıldılar mı, sımdı ne yapacaksınız bu surecte

cok kotu ya,insanlar kendi evlerini tekrar para odeyip almak zorunda yani... cogu bina icin bu mumkun degil ki...o zaman ne olacak?
insanlar yillarca calisip didinip bir ev edinmis, yaslanmis emekli olmus emekli maasiyla gecinme derdinde. bu insanlara simdi evini yikip yeniden 100-200 bin borc odetmek imkansiz... bu durumda ne yapilacak acaba?

Hayır bana bu durumda ev almakta mantıklı gelmıyor
Dıyelım bu deprem oldu ıst yarısı goctu. O zaman yonetmelık yıne degısecek ve suanda yenı olan evlerde 20 sene sonra cop olacaksa hıc bır yerımızı yırtıp ev almayalım karısıgım

annemlerin binada depremden kynakli bir hasar yok, 6 ay icinde bir muteahit bulun anlasin demisler. 6 ay icerisinde yeni yapacak bir muteahitle anlsilmazsa ne olacak acaba bilginiz varmi? belediye kendi yikiyor ya da elektrigini suyunu kesiyor mu yoksa caremiz yok diye icine girip oturabilir mi insanlr yine?

sadece annemlerin blok 30 daire, dusunuyorum 10 kisi muteahitle anlassa 20 kisi itiraz edecek param yok diye. bu durumda belediye oturmaya izin verir mi acaba? vermesinler ya mecburen yikilsin o evler

bende bundan soz ediyorum. evleri alirken 10 yillik kredi cekiyoruz zaten. bosa mi aliyoruz o halde.

devletin bu surece el atmasi gerekmez mi? mahallelerde toplu yikimlar toplu konutlar vs. yuksek katli ama depreme dayanikli binalar yaparak mal sahiplerine ve insaat firmasina kolaylik saglamadan biraz zor gorunuyor...

kaldi ki suan bu projeleri devralacak muteahit varmi hic sanmam....

Ya sız yaparsınız ya da müteahhit gırer anlasırsınız o yapar canım .
Hayırlı olsun I inessa armand sızın kırıstekı catlaga takıldılar mı, sımdı ne yapacaksınız bu surecte

Canım yanlış ifade etmişim, bizim daha belli birşey yoi, saft a sordum nasıl yol izleniyor diye.
Bizim bitişik binalara da yıkım kararı değil güçlendirme kararı verilmiş sanırım.
Bizim binaya da henüz gelip bakmadı kimse, belli değil.

Ben anneannemin bir evi var da, onunla ilgili sordum. Ev çok eski, sağlam olduğunu düşünmüyorum hiç. Çatlaklar vardı zaten, onlar da iyice genişlemiş bu depremde.
Arayıp ihbar etmek istiyorum, normalde orayı müteahhite vermek istiyoruz ama pek yanaşmıyor diğer bina sakinleri.
Ben de açıkçası ihbar edip mühürletmek istiyorum, müteahhite vermek zorunda kalsınlar istiyorum.
Çünkü çok tehlikeli orası, kardeşim de orada yaşıyor ve korkuyorum onun için

4 ay ıcınde yıkıyorlar bına yıkma parasınıda ınsnalardan alıyorlarmıs. Yok oyle bedava ıs :)
Vermez beledıye ızın 4 ayda otomatık olarak butun su elektrık dogalgaz hepsı sokuluyormus. Muhurlenıyor . Cok kalabalıksınız bız 3 kısı uzlasamıyoruz anacım

annemlerin bina 30 kisi ama yenileme sitenin tamamiyla olmali toplam 170 daire... ayyyy kiyametler kopacak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…