- 27 Nisan 2015
- 6.978
- 34.075
Sevindim . Aslında 99 depreminden hiç ders çıkarılmamış. Aradan 20 yıl geçti ve 20 yılda yeni binalar dikmek yerine deprem geçiren tüm binaların yıkılması gerekirdi. O zaman güçlendirme yapılan binalar şimdi oturulmaz hale geldi. Şimdi bu kar mı yani keşke bu kadar zamanda yapılsaydı. Birçok okul boşaltılıyor öğrenciler yakın okullara dağıtılıyor İstanbul şartlarında yakın denilebilecek okullar bile uzak. O okulların öğretmenleri ne olacak o belli değil. Gerçekten çok insan mağdur oldu
Ve düşünün bu mağduriyet 5.8 lik depremde oldu. Hala İstanbul depreme hazır diye zirvalayan bir güruh var. İstanbul'un neresi depreme hazır çok merak ediyorum, sadece zenginlerin yaşam alanları olan villalar, müstakil evler filan galiba.
Doğal seçilim uygulamaya çalışıyorlar resmen üzerimizde, ben artık buna inanıyorum. Fakirler, gidecek yeri olmayanlar, hayatları boyunca köpek gibi çalışıp zar zor bir daire alıp, depreme dayanıklı mı diye sormaya cesaret edemeyenler ölecek. Ve kimse birşey yapmıyor, şaka gibi.
Şuraya baksanıza, binalarımız depreme dayanıksız, 20 30 yıllık binalar. Şikayet edemiyoruz gelin bakın diye çünkü buradan başka gidecek yerlerimiz yok. Bu cahillikten filan değil. Ben biliyorum gayet başımıza gelecekleri. Ama yapamıyorum çünkü başka gidecek yerimiz yok. Yok yani.
Bekliyoruz işte sonumuzu, hayır olsun.