Sormustum sızın yazlıgınızın neredeydı? Hamıleyken kanama gecırmıstın bende hamıleydım bende kanama gecırmıstım ve yazlıktaydımannemlerin bina 30 kisi ama yenileme sitenin tamamiyla olmali toplam 170 daire... ayyyy kiyametler kopacak
ay hatirliyorum konusmustuk o kanama zamanlarini.... yazlik kirklareli de, ama yazlikta degil annemler yine o tarafta mustakil evimiz var ordalar. annem de gecen hafta ameliyat oldu hala ayaklanamadi babam gelip ev islerine bakamiyor da o yuzden.ben belediyeyi arayip bilgi almaya calisiyorum iste bir de buralarda sizlerdenSormustum sızın yazlıgınızın neredeydı? Hamıleyken kanama gecırmıstın bende hamıleydım bende kanama gecırmıstım ve yazlıktaydım
Gıdıp baktınız mı ne durumda dıye, cumartesı babam gunu bırlık gıdıp donecek eve bakmaya. 95 senesınde yapılmıs bır yazlık
saft şimdi belediye geldi mühürledi, yıkılacak kararı verdi. Ev size ait. Size ne yapmanız söylendi peki? Ben hiç bilmiyorum bu işleri de. Gidin siz müteahite yaptırın yeni binanızı mı diyor?
Kira yardımını devlet yapıyor, eğer dask varsa para alıyorsun ama dask yoksa para filan alamıyorsun değil mi?
3 ay sure veriyorlar. Ister siz yiktirin ister biz gelir yikariz diyorlar. Kendiler yikarlarsa 100 ya da 200 bin para aliyolarmis. Tapulara ipotek koyuyorlarmis bunun icin. Biz muteahhitle anlasirsak kentsel donusum kapsaminda, yiktirip karsilignda yikinti parasi alp bir de muteahhite yeniletiyormusuz. Kira yardimi almak daha mantikli dediler. Hibe sonucta. Kredi zor zaten. Dask yok bizde. Para almayacagiz
Bize ait ev evet. Aralıkta kredi borcumuz bitiyor. Yani bir de hala borcumuz varSizin ev kendınızın mı , kırada mısınız?
Bız 3 ortagız evde. Ben bu durumu ogrenınce onlarda razı gelmeyınce gerı adım attım. Keske kendılerınden gelseler valla
canımsın...yaşın kaç bilmiyorum ama inan ağladım yorumunu okuyunca...bu nasıl bir teslimiyettir...güzel yüreğinden öpüyorum...Bu arada ben depremde panikledim ama sonra gülümsedim :) bunu Allah yapıyor. Yer gök onun emrinde. Koltuk bi ileri gitti bizde. Şok olduk. Dedim Allah beni koltuktan ileri attı :)) Beni yaradan, bir sürü rızık nasip eden, işimi gücümü rast getiren, koruyan kollayan, bu yaşıma kadar büyüten.. yabancım değilki sallayan :) vardır bir bildiği. Canımı veren o, alacak olan da o. Niye savaşayım ki :) tedbirimi alırım, sonra ona sığınırım. Paniğe gerek yok. Şah damarımızdan yakın. Şu an istese şu an alır :)CuteMom
canımsın...yaşın kaç bilmiyorum ama inan ağladım yorumunu okuyunca...bu nasıl bir teslimiyettir...güzel yüreğinden öpüyorum...
Merak ettim ex nişanlı bu olumsuzluklara bi geçmiş olsun dedi mi?Estağfurullah çok teşekkür ederim
3 ay sure veriyorlar. Ister siz yiktirin ister biz gelir yikariz diyorlar. Kendiler yikarlarsa 100 ya da 200 bin para aliyolarmis. Tapulara ipotek koyuyorlarmis bunun icin. Biz muteahhitle anlasirsak kentsel donusum kapsaminda, yiktirip karsilignda yikinti parasi alp bir de muteahhite yeniletiyormusuz. Kira yardimi almak daha mantikli dediler. Hibe sonucta. Kredi zor zaten. Dask yok bizde. Para almayacagiz
Merak ettim ex nişanlı bu olumsuzluklara bi geçmiş olsun dedi mi?
Dask nasıl yok ya? Dask zorunlu değil mi? Yoksa siz mi yaptırmamıştınız keyfi olarak?
annemlerda dask vardi ama bu surecte hic bir faydasi olmuyor. didik didik edindikleri evi yeniden almak zorundalar simdiDask nasıl yok ya? Dask zorunlu değil mi? Yoksa siz mi yaptırmamıştınız keyfi olarak?
Bilmiyorum annem ilgileniyordu o işlerle
sadece depremde yikilmissa ya da depreme bagli oturulamayacak derecede hasar aldiysa karsiliyormus. cok sacmaDASK zorunlu ve bildiğim kadarıyla sigorta bu durumda tam değeri olmasa da binanızın belirli bir değerini karşılamak zorundaydı.
Çok enteresan faydası olmuyorsa neden yıllardır yaptırıyoruz bu sigortayı anlayabilmiş değilim. Çok enteresan...
sadece depremde yikilmissa ya da depreme bagli oturulamayacak derecede hasar aldiysa karsiliyormus. cok sacma
Bence hakkınızda hayırlısı oldu boşverinHayır :) bizim binanın hasarlı olduğunu da biliyordu. Ne deprem sonrası ne de binadan çıkarılmamız sonrası yazmadı. Zaten bu süreçte kalan duygusallığım da bitmiş oldu bu sayede. Zerre sahiplenmemiş
Sizin binanızı nasıl muhurlediler şikayet mi etmişler? bende binamıza guvenmiyorum şikayet mi etsem diye dusunuyorum.Eğer bir kişi bile gidip şikayet ederse, deprem de olduğu için gelip inceliyorlar. Hasarlıysa mühürlüyorlar.
Bence hakkınızda hayırlısı oldu boşverin
Sizin binanızı nasıl muhurlediler şikayet mi etmişler? bende binamıza guvenmiyorum şikayet mi etsem diye dusunuyorum.