Binamızı mühürlediler, dışarıda kaldık

annemlerin bina 30 kisi ama yenileme sitenin tamamiyla olmali toplam 170 daire... ayyyy kiyametler kopacak
Sormustum sızın yazlıgınızın neredeydı? Hamıleyken kanama gecırmıstın bende hamıleydım bende kanama gecırmıstım ve yazlıktaydım
Gıdıp baktınız mı ne durumda dıye, cumartesı babam gunu bırlık gıdıp donecek eve bakmaya. 95 senesınde yapılmıs bır yazlık

ay hatirliyorum konusmustuk o kanama zamanlarini.... yazlik kirklareli de, ama yazlikta degil annemler yine o tarafta mustakil evimiz var ordalar. annem de gecen hafta ameliyat oldu hala ayaklanamadi babam gelip ev islerine bakamiyor da o yuzden.ben belediyeyi arayip bilgi almaya calisiyorum iste bir de buralarda sizlerden

3 ay sure veriyorlar. Ister siz yiktirin ister biz gelir yikariz diyorlar. Kendiler yikarlarsa 100 ya da 200 bin para aliyolarmis. Tapulara ipotek koyuyorlarmis bunun icin. Biz muteahhitle anlasirsak kentsel donusum kapsaminda, yiktirip karsilignda yikinti parasi alp bir de muteahhite yeniletiyormusuz. Kira yardimi almak daha mantikli dediler. Hibe sonucta. Kredi zor zaten. Dask yok bizde. Para almayacagiz

Anladım canım teşekkür ederim
Biz de araştıralım bakalım, evi isteyen müteahhitler vardı. Belki onlar alıp yaparlar

Sizin ev kendınızın mı , kırada mısınız?
Bız 3 ortagız evde. Ben bu durumu ogrenınce onlarda razı gelmeyınce gerı adım attım. Keske kendılerınden gelseler valla
Bize ait ev evet. Aralıkta kredi borcumuz bitiyor. Yani bir de hala borcumuz var

canımsın...yaşın kaç bilmiyorum ama inan ağladım yorumunu okuyunca...bu nasıl bir teslimiyettir...güzel yüreğinden öpüyorum...

Dask nasıl yok ya? Dask zorunlu değil mi? Yoksa siz mi yaptırmamıştınız keyfi olarak?

Merak ettim ex nişanlı bu olumsuzluklara bi geçmiş olsun dedi mi?

Hayır :) bizim binanın hasarlı olduğunu da biliyordu. Ne deprem sonrası ne de binadan çıkarılmamız sonrası yazmadı. Zaten bu süreçte kalan duygusallığım da bitmiş oldu bu sayede. Zerre sahiplenmemiş

Bilmiyorum annem ilgileniyordu o işlerle

DASK zorunlu ve bildiğim kadarıyla sigorta bu durumda tam değeri olmasa da binanızın belirli bir değerini karşılamak zorundaydı.

Çok enteresan faydası olmuyorsa neden yıllardır yaptırıyoruz bu sigortayı anlayabilmiş değilim. Çok enteresan...

sadece depremde yikilmissa ya da depreme bagli oturulamayacak derecede hasar aldiysa karsiliyormus. cok sacma

bizim binada birinin DASK'ı varmış. "70-80 bin lira para alacağım DASK'tan" dedi ama bilmiyorum

Bence hakkınızda hayırlısı oldu boşverin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…