Bıktım! Eşim ailesinin babası gibi

Katılıyor ve arttırıyorum. Çocuklarınız da kendi kardeşlerinden daha değerli olmayacak. Kendinize değer vermiyorsanız, ilerde çocuklarınızdan dolayı yaşayacaklarınızı düşünün:

"Çocuklarımın rızkını kardeşleri yiyiyor. Eltim oğlunu özel okula gönderiyor, bizimkiler devlet okulunda. Kocam kızıyor bana bu sebeplerle tartışma çıkardığım için.. ."

Ben 2 sene kaldım orada. İçime sıkıntılar basar hala Erzurum diyince. Asla değiştiremezsin çekirdek aile kavramı yok çünkü.
Gelin erkek ailesine eklenir.
Karı ve koca yeni bir aile kurmaz yani
İstediğin kavgayı et değiştiremezsin. Sen de zamanla duruma alışacaksın çünkü insan demek alışan demektir. Artık eskisi kadar sinir etmeyecek ve ne yazıkki bunu yaşamak sanıp yaşayıp gideceksin

Henüz 25 yasinizdasiniz daha kocaman bir hayat var önünüzde. Bu adamı ve ailesini çekmek zorunda değilsiniz. Zaten en büyük hatayı İzmir gibi bir şehri bırakarak yapmışsınız. Hep derim yine diyorum elin oğlu için güzelim şehirler bırakılır mı kardeşim? Ben de 24 yaşındayım Ankara'da yaşıyorum bana da görücü usulü evlenip Erzurum gibi bi şehre gitmem teklif edildi zamanında. Kabul etmedim çünkü elin oğlu için fedakarlık yapılmaz. Şehir vs değiştirince "Bu kız benim için ne fedakarlıklar yapiyor" diye şımarıyorlar. Size tavsiyem bosanip Izmir'de yeni bir hayat kurmanız. Zaten iki şehir kültür olarak birbirine çok zıt.

üniversite okurken lay lay lay gezip tozuyorsunuz
%99 zaten çok da geçerli bölümler değildir

adam ne derse hııı diye kabul ediyorsunuz bi enini sonunu, önünü ardını düşünmeden
adam bişey diyor da bunun doğruluğu geçerliliği olabilir mi, essah mı (!), nedir ne değildir demeden
iş güç olmadan da evleniyorsunuz
sonra da vay ben ne yaptım...

olur mu?
olmaz mı ?
bu ikilemdeyim bende aylardır
uzun bir ilişkiydi, üniversite de sürekli birlikteyken daha geniş bir bakış açısı vardı, memleketine dönünce konuşma tarzı düşünceleri bile çok değişti.
ya da değişmedi zaten öyleydi. Kendimi sürekli, eşime sen böyle değildin, böyle şeyler söylemezdin, böyle geri düşünmezdin derken buluyorum.

Abilerim var dediniz. Arayın gelip sizi alsınlar. Ya da siz gidin. Yoksa kocaman hayatınız heba olacak

En azından bu konuyla birlikte düzelmeyeceğini anladın mı peki ?

Tek tavsiyem korun bu adamdan hemen çocuk falan yapma.

Hikayen en başından belliymiş aslında. “İzmirden Erzurum’a geldim.” Bir erzurumluzede olarak ne yaşadığını tahmin edebiliyorum Allah yardımcın olsun. Tavsiye edebileceğim tek şey cinnet geçirmen.. ciddiyim. Cinnet geçirirsen anlarlar ne hissettiğini iyi olayım kavga çıkmasın dersen ağzına ederler

Canım bu evlilik olmayacak gibi görünüyor. Sen kendini ayrılığa hazırla, eşinle birlikteyken yasını tut kendini hazır hissettiğinde ailene haber et. Başkasının ailesinin yükünü sırtlamak için dünyaya gelmedin, gencecik yaşlarını da elalemin salak kardeşinin borcunu ödemekle geçirmek zorunda değilsin. Atanmak istiyorum demişsin bir yorumda, atandığında senin maaşınla ev geçinir eşinin geliri de komple kardeşlerine gider daha da rahatlarlar. Devlet memurusun diye sana kredi bile çektirir bu koca benden demesi.

farkında olduğum şeyi kabullendim
Yaşadığınız şey kültürün de ötesinde, kültür denen şey kayınço için de geçerliydi ama bak adam karısını el üstünde tutuyor laf ettirmiyor. Sizi sesiniz çıkmıyor diye tutmuş getirmiş eşiniz, bakın az sesiniz çıksa kendinizi suçluyorsunuz sen eşinle nasıl konuşmaya başladın öyle diye. Bu yanınızı çok övmüş, sizi bu yanınızla sevdiğini belletmiş. Siz de eşinizin sevgisini kaybedicem diye korkuyorsunuz içten içe, o kafanızdaki eşinizin sesi, sus yoksa sevmeye devam etmem diyor size. Şartlı sevgi bu, saf değil.

Benim ailemdede böyle bir durum var, babam çekirdek ailesini savunmaz kendi ailesine karşı. Annem hala her gün nasil 50 senedir babamin ailesinin bizi maddi manevi sömürdügünü hatirlayarak, dile getirerek ve sitem ederek yıpratır kendinide bizide. Eviniz her daim huzursuz oluyor böyle dertler oluncada her ne kadar eşiniz sizi seviyor olsada olmasada. Çok zor yani, Allah yardımcınız olsun. Ama ablalarimizin, hemcinslerimizin, forumdaslarimizin vb dedigi gibi bu durumun değisme olasılığı yok denilecek kadar az malesef.

Dükkanın, kendisinin, kardesinin borclarını kredi cekerek ödediği için, sende çalışsan atansan kolay kredi çıkar demişliği var, ben ne salakmışım

Anlayabiliyorum annenizi, insanın icinde yenemediği bir hırs oluyor çünkü. Bu adam neden böyle ben neden bunu yaşıyorum, bana neden bunu yaşatıyor vs. Onda da yılların birikmişliği vardır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…