Bıktım! Eşim ailesinin babası gibi

Dükkanın, kendisinin, kardesinin borclarını kredi cekerek ödediği için, sende çalışsan atansan kolay kredi çıkar demişliği var, ben ne salakmışım
ah işte bu kasayı biliyoruz maalesef. Bunlar hep aynı değişmezler olan sana olur. Gençliğin, emeğin, paran gider. Gezip tozacağın yaşlarda başkasının borcu için çalışırsın, harcamamak için eve kapanırsın. :KK43:

olur mu?
olmaz mı ?
bu ikilemdeyim bende aylardır
uzun bir ilişkiydi, üniversite de sürekli birlikteyken daha geniş bir bakış açısı vardı, memleketine dönünce konuşma tarzı düşünceleri bile çok değişti.
ya da değişmedi zaten öyleydi. Kendimi sürekli, eşime sen böyle değildin, böyle şeyler söylemezdin, böyle geri düşünmezdin derken buluyorum.
Diyorum ya köy kafası yaşıyorlar dedem 90 yaşında taşındığında daha yeni şart görevini yapmış genç bir adam.
Bir tek babam kucaklarında
O ileri görüşlülükle hepimizin hayatını kurtardı
Malesef şu an bizim ailede orda yaşasa bu kafada olurlardı
Konuşma tarzına katılıyorum
Ben bile hiç şivem yokken orada 1 hafta kalınca oranın şivesine ağzım kayıyor
Siz orda yaşadıkça sizinde şiveniz biraz biraz oraya kayacak

Başta durumları gerçekten bu sekilde göstermedi. Hersey butun duzen ona aitmiş gibiydi. Suan sorsanız ailem kisilik o

İkimizde üniversite mezunuyuz. Başka iş yapması konusunda her zaman ısrarcı oldum. Ama bu işte mutlu olduğunu söyledi polislik yap desem bile bir bahane buldu. Saygı duydum.
İşleri büyüttü kardeşi ve kardeşinin eşi ilkokul ve lise mezunu kardeşini de bu işe kattı. Evlenmeden önce bu konuyu konuştuğumuzda gerçekten hep farklı ve olumlu anlattı ve hiç yansıtmadı. Kendi düzenini kurmak istediğini almak olduğu sorumluluklardan bıktığını söylerdi hep. Evlendiğimizden beri de tam tersi oldu. Olumlu cümleler yerini ben böyleyim, bu kadar yapabiliyorum gibi cümlelere bıraktı.
İnsanların kendi işini yapmak istemelerinde bir sakınca yok tabi. Ama bu şekil değil. Eşiniz üni mezunu ama lise mezunu kardeşine iş tutturmaya adamış kendini.
Kardeşi dışarda kolay iş bulamaz.
Bulsa da istediği maaşı alamaz.
E eşiniz de istediği işi yapıyor ama istediğiniz hayatı yaşatmıyor. Ne anladınız bu işten?

Ben olsam çok büyük kriz çıkarırım.
Evde üç kuruş için hesap kitap yaparken diğer tarafın mini şeyma subaşı hayatı yaşamasını kabul etmem.

İnsanların kendi işini yapmak istemelerinde bir sakınca yok tabi. Ama bu şekil değil. Eşiniz üni mezunu ama lise mezunu kardeşine iş tutturmaya adamış kendini.
Kardeşi dışarda kolay iş bulamaz.
Bulsa da istediği maaşı alamaz.
E eşiniz de istediği işi yapıyor ama istediğiniz hayatı yaşatmıyor. Ne anladınız bu işten?

Ben olsam çok büyük kriz çıkarırım.
Evde üç kuruş için hesap kitap yaparken diğer tarafın mini şeyma subaşı hayatı yaşamasını kabul etmem.
Bu konuda tepki gösterdiğimde tek dediği şey, Sanane. Herseyin var daha ne istiyorsun? Ben böyleyim.
Ve bence böyle olmak hoşuna gidiyor. Ailemin başında ben varım, herseyi ben biliyorum havalarında hep. Ama işte insan sevdigi ve inanmak istedigi için düzeleceğini umut ediyor.

Bu konuda tepki gösterdiğimde tek dediği şey, Sanane. Herseyin var daha ne istiyorsun? Ben böyleyim.
Ve bence böyle olmak hoşuna gidiyor. Ailemin başında ben varım, herseyi ben biliyorum havalarında hep. Ama işte insan sevdigi ve inanmak istedigi için düzeleceğini umut ediyor.
Düzelmeyecek. Çünkü eşinizin de dediği gibi O öyle..
Bak burada o kadar kişi yazdı. Boşan misler gibi İzmir’ine dön. Yaşın genç. Boşanmış derler diye mi çekiniyorsun bilmiyorum, olabilir düşünebilirsin ama yılların ziyan olduktan sonra dönüşü daha zor. Bir kez geliyoruz bu hayata.
Eşinin hayatını yaşamaya mı geldin.

Yani siz inanmayı mı tercih ediyorsunuz?
Sevince diyorsunuz ama sevgi karşılıklı olunca güzel olan bir şey. Diyeceksiniz ki eşim de beni seviyor. Peki o zaman neden bunları yaşıyorsunuz?

Yaaa ben bugun genel temizlik yapacaktım nerden uğradım siteye bi ton heycanlı konu salak sacma erkekleri taşlama konuları açılmış çıkamıyorum siteden 🤣 neyse bu cinsler değişmiyor kazık yerse aileden biraz değişmiş gibi oluyorlar sonra tekrar aileeeeem diye ağlıyorlar sümsük yani cocuk yapmadan boşan, önce ortalığı yık ben kendi ailemi boşuna mı bırakıp geldim kendine ceki düzen ver diye haddini bildir baktın anlamıyor boşan ciddiyim
Bende dışarı çıkıcaktım düğüne gidicem konulara bakmaktan kalkamıyorum yalnız değilsin 😂

Yani kusura bakmayın ama eşim biz tanıştığımızda annesi görümcemde kalıyo olmasına rağmen maddi olarak onla ilgileniyordu, köyde babnne dedesi onlarla büyümüş köyle ilgileniyo, dükkan çeviriyodu, yeri geliyo evli ablasına harçlık veriyodu. Kendini de bi güzel geçindiriyodu. Ama biz ilişkiyi ciddiye bindirince zamanla tek tek hepsinden elini çekti annesi hariç. Kötü oldu ailesine karşı kimseye dert anlatmaya bile uğraşmadı. Olması gereken bu. Yapmıyorsa size verilmeyen değeri kendinize verin. Boşanın. Ayrı bi aile olduğunuzu kavrayamayan adamdan olmaz.

Merhaba arkadaslar 8 aylık evliyim. Eşimle bitmek bilmeyen kavgalarımız var. Cok uzun suren bir iliskinin ardından evlendik ve onun icin İzmirden Erzuruma geldim ailemden uzak bir başıma. Şimdi yapar mısın deseler asla. Biraz uzun oldu ama çok doldum.
Bir insan bu kadar değişemez. Eşim babası olduğu halde kendi ailesinin babası olmuş. Bir baba nasıl olursa ailesine karşı aynen öyle. Bana bu yüzünü evlenince gösterdi. Kendi evinden cok ailesinin evini düşünüyor. Onlarda bu duruma alışmış. Kardesi ile ortak dükkanları var. Eşim kendi harcamalarını en aza indiriyor. Beni sürekli her konuda sıkıyor. Ama kardeşinin borclarini ödüyor sigortasına varana kadar ödüyor dükkanın çoğu masrafı onda resmen üç ev gecindiriyor. Bunları düşünmekten evliligimizle ilgili olan herseyi goz ardı ediyor. Çok severek evlendik ama evliligin guzelliklerini hic yasatmadı. Sanki 60 yaşında bir adamla evlendim. 8 aydır bir yere gezmeye bile gitmedim kardeside yeni evli gezmedikleri yer kalmadı. Evlenmeden önce eltimin babasina başlık parası verdiler kız hic esya almadı dugununu herseyini onlar yaptı. Ben beyaz esyama kadar aldım cok altin istemedim hatta hiç istemedim 15 gr al dediler 10 gr aldım kınamı kendim yaptım. Böyle yaparsan değersiz olursun dediler inanmadım ama oyleymis. Şimdi altın falan kalmadı zaten hep borçlara gitti. Esimin kardesi borcum var diye dukkandan buyuk mebla para alıyor ertesi gun bakıyorsun karısına son model telefon
almış. Bende bir kıyafet istemeye çekiniyorum. Çünkü eşim sürekli para yok tarzinda konusuyor ve hep stresli. Amacım maddiyat kiskanclik değil ama yapılan iş ortak sıkıntıyı ceken tek taraf bu bana çok haksızlık geliyor. 2 abim var tek kız olarak cok rahat şartlarda büyüdüm.
Şimdi yaşadıklarım bana panik atak krizleri geçirtiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
Eşinle okkalı bir konuşma yapacaksın.

Neyiniz varmış tam olarak? Elbise istemeye çekiniyorsunuz, elalem sizin paralarla her şeyin en iyisini alıyor geziyor tozuyor siz eve tıkılıyorsunuz. Elinden gelse bi dilim ekmek verip kuş gibi koyacak bi odaya da elalemden çekiniyor şükür.

ah işte bu kasayı biliyoruz maalesef. Bunlar hep aynı değişmezler olan sana olur. Gençliğin, emeğin, paran gider. Gezip tozacağın yaşlarda başkasının borcu için çalışırsın, harcamamak için eve kapanırsın. :KK43:
Kesinlikle Kadın çalışmaya başlasa yine rahat yiyip içip gezemezler.
Faturayı öde, çocuğa şunu bunu al der benim hanım çalışıyor nasılsa deyip erkek kardeşine daha çok bütçe ayırır.

Böyle leri kendini böyle aileye sevdirip kabul ettirmeye alismis. Tedavi olmadan degismez. Siz istemedikce yedirir. Kavgaysa kavga. Ha yapmak istemiyor, keyfi bilir. Zamanla siz bikip bosansaniz nafaka olarak veririr parayi. Sakın cocuk yapmayin

Merhaba arkadaslar 8 aylık evliyim. Eşimle bitmek bilmeyen kavgalarımız var. Cok uzun suren bir iliskinin ardından evlendik ve onun icin İzmirden Erzuruma geldim ailemden uzak bir başıma. Şimdi yapar mısın deseler asla. Biraz uzun oldu ama çok doldum.
Bir insan bu kadar değişemez. Eşim babası olduğu halde kendi ailesinin babası olmuş. Bir baba nasıl olursa ailesine karşı aynen öyle. Bana bu yüzünü evlenince gösterdi. Kendi evinden cok ailesinin evini düşünüyor. Onlarda bu duruma alışmış. Kardesi ile ortak dükkanları var. Eşim kendi harcamalarını en aza indiriyor. Beni sürekli her konuda sıkıyor. Ama kardeşinin borclarini ödüyor sigortasına varana kadar ödüyor dükkanın çoğu masrafı onda resmen üç ev gecindiriyor. Bunları düşünmekten evliligimizle ilgili olan herseyi goz ardı ediyor. Çok severek evlendik ama evliligin guzelliklerini hic yasatmadı. Sanki 60 yaşında bir adamla evlendim. 8 aydır bir yere gezmeye bile gitmedim kardeside yeni evli gezmedikleri yer kalmadı. Evlenmeden önce eltimin babasina başlık parası verdiler kız hic esya almadı dugununu herseyini onlar yaptı. Ben beyaz esyama kadar aldım cok altin istemedim hatta hiç istemedim 15 gr al dediler 10 gr aldım kınamı kendim yaptım. Böyle yaparsan değersiz olursun dediler inanmadım ama oyleymis. Şimdi altın falan kalmadı zaten hep borçlara gitti. Esimin kardesi borcum var diye dukkandan buyuk mebla para alıyor ertesi gun bakıyorsun karısına son model telefon
almış. Bende bir kıyafet istemeye çekiniyorum. Çünkü eşim sürekli para yok tarzinda konusuyor ve hep stresli. Amacım maddiyat kiskanclik değil ama yapılan iş ortak sıkıntıyı ceken tek taraf bu bana çok haksızlık geliyor. 2 abim var tek kız olarak cok rahat şartlarda büyüdüm.
Şimdi yaşadıklarım bana panik atak krizleri geçirtiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
Boşanmayı düşünmelisin bu düzelen ilen bir durum değil. Eşinizin durımu anlaması için kardeşinden iyi bir kazık yemesi gerek belki o zaman düzelebilir.Ancak yetiştiği kültürden dolayı o ihtimalde zor. Boşanma için hazırlık yapın.
Sakın çocuk yapma. Ve asla kimseye karşı bu adam için işte evliyiz fedakarlık yapmam lazım kafasına girip borçlanma kredi falan çekme. Bu adamda size bunu yaptıracak potansiyel var.

X