Bıktım! Eşim ailesinin babası gibi

Dükkanın, kendisinin, kardesinin borclarını kredi cekerek ödediği için, sende çalışsan atansan kolay kredi çıkar demişliği var, ben ne salakmışım
ah işte bu kasayı biliyoruz maalesef. Bunlar hep aynı değişmezler olan sana olur. Gençliğin, emeğin, paran gider. Gezip tozacağın yaşlarda başkasının borcu için çalışırsın, harcamamak için eve kapanırsın.

Diyorum ya köy kafası yaşıyorlar dedem 90 yaşında taşındığında daha yeni şart görevini yapmış genç bir adam.
Bir tek babam kucaklarında
O ileri görüşlülükle hepimizin hayatını kurtardı
Malesef şu an bizim ailede orda yaşasa bu kafada olurlardı
Konuşma tarzına katılıyorum
Ben bile hiç şivem yokken orada 1 hafta kalınca oranın şivesine ağzım kayıyor
Siz orda yaşadıkça sizinde şiveniz biraz biraz oraya kayacak

İnsanların kendi işini yapmak istemelerinde bir sakınca yok tabi. Ama bu şekil değil. Eşiniz üni mezunu ama lise mezunu kardeşine iş tutturmaya adamış kendini.
Kardeşi dışarda kolay iş bulamaz.
Bulsa da istediği maaşı alamaz.
E eşiniz de istediği işi yapıyor ama istediğiniz hayatı yaşatmıyor. Ne anladınız bu işten?

Ben olsam çok büyük kriz çıkarırım.
Evde üç kuruş için hesap kitap yaparken diğer tarafın mini şeyma subaşı hayatı yaşamasını kabul etmem.

Bu konuda tepki gösterdiğimde tek dediği şey, Sanane. Herseyin var daha ne istiyorsun? Ben böyleyim.
Ve bence böyle olmak hoşuna gidiyor. Ailemin başında ben varım, herseyi ben biliyorum havalarında hep. Ama işte insan sevdigi ve inanmak istedigi için düzeleceğini umut ediyor.

Düzelmeyecek. Çünkü eşinizin de dediği gibi O öyle..
Bak burada o kadar kişi yazdı. Boşan misler gibi İzmir’ine dön. Yaşın genç. Boşanmış derler diye mi çekiniyorsun bilmiyorum, olabilir düşünebilirsin ama yılların ziyan olduktan sonra dönüşü daha zor. Bir kez geliyoruz bu hayata.
Eşinin hayatını yaşamaya mı geldin.

Yani siz inanmayı mı tercih ediyorsunuz?
Sevince diyorsunuz ama sevgi karşılıklı olunca güzel olan bir şey. Diyeceksiniz ki eşim de beni seviyor. Peki o zaman neden bunları yaşıyorsunuz?

Bende dışarı çıkıcaktım düğüne gidicem konulara bakmaktan kalkamıyorum yalnız değilsin

Yani kusura bakmayın ama eşim biz tanıştığımızda annesi görümcemde kalıyo olmasına rağmen maddi olarak onla ilgileniyordu, köyde babnne dedesi onlarla büyümüş köyle ilgileniyo, dükkan çeviriyodu, yeri geliyo evli ablasına harçlık veriyodu. Kendini de bi güzel geçindiriyodu. Ama biz ilişkiyi ciddiye bindirince zamanla tek tek hepsinden elini çekti annesi hariç. Kötü oldu ailesine karşı kimseye dert anlatmaya bile uğraşmadı. Olması gereken bu. Yapmıyorsa size verilmeyen değeri kendinize verin. Boşanın. Ayrı bi aile olduğunuzu kavrayamayan adamdan olmaz.

Eşinle okkalı bir konuşma yapacaksın.

Neyiniz varmış tam olarak? Elbise istemeye çekiniyorsunuz, elalem sizin paralarla her şeyin en iyisini alıyor geziyor tozuyor siz eve tıkılıyorsunuz. Elinden gelse bi dilim ekmek verip kuş gibi koyacak bi odaya da elalemden çekiniyor şükür.

Kesinlikle Kadın çalışmaya başlasa yine rahat yiyip içip gezemezler.
Faturayı öde, çocuğa şunu bunu al der benim hanım çalışıyor nasılsa deyip erkek kardeşine daha çok bütçe ayırır.

Böyle leri kendini böyle aileye sevdirip kabul ettirmeye alismis. Tedavi olmadan degismez. Siz istemedikce yedirir. Kavgaysa kavga. Ha yapmak istemiyor, keyfi bilir. Zamanla siz bikip bosansaniz nafaka olarak veririr parayi. Sakın cocuk yapmayin

Boşanmayı düşünmelisin bu düzelen ilen bir durum değil. Eşinizin durımu anlaması için kardeşinden iyi bir kazık yemesi gerek belki o zaman düzelebilir.Ancak yetiştiği kültürden dolayı o ihtimalde zor. Boşanma için hazırlık yapın.
Sakın çocuk yapma. Ve asla kimseye karşı bu adam için işte evliyiz fedakarlık yapmam lazım kafasına girip borçlanma kredi falan çekme. Bu adamda size bunu yaptıracak potansiyel var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…