Bıktım! Eşim ailesinin babası gibi

İzmir'den Erzuruma gidilir mi hem de böyle bir adam için, resmen attan inip eşeğe binmissin, Erzurum yöresinde kadınlar ve aileleri hep böyle zaten neden şaşırdın ki ...

Bir kere büyük bir kültür farkı var , İzmir nereeee Erzurum nere, bu kızlarımızın hayal gücüne, premsesliğine hayranım, azıcık akıl ya hu ...

Bu yoruma katılıyorum, yok yakınken vazgeç hem de çocuk yokken...

Eşinizi şu noktada takdir ettim. Adam size de ailenize de gereksiz umut vermiyor. Ben buyum diyor işte, işinize gelirse. Bunu kabul edip etmemek size kalmış. Ya bu deveyi güdersiniz ya bu diyardan gidersiniz.

BU ERKEKLERIN AILELERINE DUSKUNLUKLERI YETO YAAA
Ayrıca eşin kardeşinin hem borcunu ödüyor hemde kardeşi tatile gidiyor. Biraz gözünü açması lazım yani artık onun ailesi senden ibaret. Bazı erkekler bunu cidden anlamiyor

1-çocuk yapma
2- para harca kavga Çıkar para harca
3- düzelmezse çekme boşa

İzmirden Erzuruma gitmek neden herkesi bu kadar şoka uğratmış anlamadım? Erzurum da bu ülkemizin bir şehri, güvenli bir yer. Sadece iklimi zor olabilir. Sizin durumunuza gelince evlendikten sonra bu tarz olayları fark etmeniz çok normal, aynı olay bir arkadaşımın başına geldi ortak dükkana kadar aynı. Kız güzellikle konuştu 1 senenin sonunda , suçlu olan arkadaşım oldu. Adam ailesinin tarafını tuttu eşini sattı resmen. Kızın maddi durumu ve eğitmi de vardı boşandı Allahtan. Yeni hayatında gayet rahat. Kendi ailesini 2. Plana atan ailenin çocugu oldugu halde babalık yapan biri travmatiktir zaten, rollerin karışması ailenin işine geliyor asla bırakmazlar kocanızı. Maddi manevi sömürürler kocanıza da yazık ama tedavisi sizde değil kendi hayatını kurması için terapi alması şart.

ben İzmirin merkezden eltim erzurumun ilçesinden. Sonradan görme ve cahilden kork diyen oldu arkadaşlarıma anlattığımda ama öncesinde herkes bende dahil hep çok iyi ve güven veren yönlerini gördük.
Seninle aynı durumu yaşayan arkadaşım erzurumlu, mağdur olan. ki yorumumda yazdım. Mağdur eden de sonradan görme olan eltisi de 7 göbek Bursalı . Önceki yorumumda buna değinme gereği bile duymadım ama sürekli memelkete indirgenen yorumlar irrite ediciZ . Bu işlerin memleketle ilgisi yok. İnsanlıkla yetiştirilme tarzıyla, ahlaki değerlerle ilgisi var

İzmir ve Erzurum un kültürü çok zıt o yüzden herkes bu konuya değindi, Erzurum da yetişen bir insanla İzmir de yetişen bir insanın beklentileri , yaşantısı ve kültürü elbetteki farklı olacaktır, doğu kültürü ile batı kültürü aynı mı ? Konu sahibi evlenene kadar resmen gözünü kapatmış evlenince de neden böyle diye isyan ediyor, doğuda anneler genelde erkek çocuğunu ailene bak , bize bak mantığı ve ideolojisi ile büyütürler bu yüzden %90 sorun yaşanılıyor bu tarz zıt kültürlerde ortasını bulan çok azdır, kendini yetiştirebilen az da olsa bu kültürden kopabiliyor ama çok çok azı... Tamamen sosyolojik bir konu yoksa şehre ve insanlarına denilen birsey yok , kızlar evlenirken bu konulara dikkat etmelidir, evlilikten neler bekliyor ve evleneceği şahıs bu beklentileri karşılayabilir mi buna iyi bakılmalı, maalesef kızlarımız sadece altın, bilezik , eşya üçgeninde dolanmaktan asıl konuyu kaçırıyor, evlilik mantık işidir, sevmek de önemli ama mantıksız bir evliliğin sonu boşanmadır, konu sahibi eğer boşanmaz ise yıllarına yazık eder ve tükenir, çocuk yokken arkasına bakmadan kaçmalı...

İzmir'den Erzurum'a ya da Mardin'e veya Diyarbakir'a yani o bolgeye gitmek icin holdingleri olan Brad Pıtt kivaminda ve anaci olmayan bir es adayi varsa ortada, o zaman gidilebilir kanimca
Seymen ağa da olur mu? (Bknz Asmalı Konak )

Siz daha iyi bilirsiniz ama iki senedir böyle olan biri daha değişir mi sanmıyorum o yüzden çocuk yapmamanız en doğru de olur. Aileniz arkanızda ise bu konuda çok ciddi bir tavır ile konuşun kafası basmıyorsa kendinize yazık etmeyin zararın neresinden dönersen kardir

O tipteki adama akıl veremez. Kocanız kendi çapında haklı. Söylemek bile zaman israfı. Anneniz sizi alıp geri dönmeli. Böyle olmaya devam edecek. Yaparım derseniz siz bilirsiniz. Ama yapamam derseniz, yol yakınken dönün. Yaşınız genç. Zaman harcamaya değmez.

Çocuk olduktan sonra daha da koyacak. Kılık kıyafeti, çocuk odası vs herşey içinizde kalacak. Büyük olasılık varlık içinde yokluk çekmeye devam edecek, çocuğa eskileri giydireceksiniz.

Ortak iş evlerden ırak.. herkesin bütçesi ayrı olmalı belki birisi tembel birisi çalışkan misal. Neden aynı servete sahip olsunlar çok korkunç geliyor bana. Eşinize bu durumları anlattığınızda ne diyor peki?

Oralıyım.. öyle gerçekten
Hatta bir jenerasyon öncesinde gelinler eve salt hizmetçi olarak alınır. Tabii ki parasız. Berbat hayatlar. Yeni yeni bir şeyler değişiyor ama henüz o kültürün değişmesi çok çok zor

İzmirden Erzuruma gitmek neden herkesi bu kadar şoka uğratmış anlamadım? Erzurum da bu ülkemizin bir şehri, güvenli bir yer. Sadece iklimi zor olabilir.
ünlü iş dünyası dergisi (finans, pazarlama, yatırım vs.) forbes'in 2024'ün başında yaptığı araştırmaya göre izmir, türkiye'nin en yaşanabilir 3. şehri seçilmiş.
erzurum ise bu listenin 39. sırasında yer alıyor.
bu listede yaşama ve çalışma koşulları göz önünde bulundurulmuş.
izmir genel endeks puanı: 62.39
erzurum genel endeks puanı: 44.05

doğma büyüme izmirli biri olarak kişisel yorumum şu: izmirde yaşayan, izmir'de büyümüş birisi erzurum'a ayak uydurmakta çok zorlanır özellikle kültürel anlamda
giyim tarzına varana kadar her şeyin etkileneceğini düşünüyorum
tabi ki ülkemizin her şehri kendine has özellikleri ve güzelliklerine sahip
ama iki şehrin birbirine çok zıt olduğunu da herkes biliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…