Bıktım! Eşim ailesinin babası gibi

Merhaba arkadaslar 8 aylık evliyim. Eşimle bitmek bilmeyen kavgalarımız var. Cok uzun suren bir iliskinin ardından evlendik ve onun icin İzmirden Erzuruma geldim ailemden uzak bir başıma. Şimdi yapar mısın deseler asla. Biraz uzun oldu ama çok doldum.
Bir insan bu kadar değişemez. Eşim babası olduğu halde kendi ailesinin babası olmuş. Bir baba nasıl olursa ailesine karşı aynen öyle. Bana bu yüzünü evlenince gösterdi. Kendi evinden cok ailesinin evini düşünüyor. Onlarda bu duruma alışmış. Kardesi ile ortak dükkanları var. Eşim kendi harcamalarını en aza indiriyor. Beni sürekli her konuda sıkıyor. Ama kardeşinin borclarini ödüyor sigortasına varana kadar ödüyor dükkanın çoğu masrafı onda resmen üç ev gecindiriyor. Bunları düşünmekten evliligimizle ilgili olan herseyi goz ardı ediyor. Çok severek evlendik ama evliligin guzelliklerini hic yasatmadı. Sanki 60 yaşında bir adamla evlendim. 8 aydır bir yere gezmeye bile gitmedim kardeside yeni evli gezmedikleri yer kalmadı. Evlenmeden önce eltimin babasina başlık parası verdiler kız hic esya almadı dugununu herseyini onlar yaptı. Ben beyaz esyama kadar aldım cok altin istemedim hatta hiç istemedim 15 gr al dediler 10 gr aldım kınamı kendim yaptım. Böyle yaparsan değersiz olursun dediler inanmadım ama oyleymis. Şimdi altın falan kalmadı zaten hep borçlara gitti. Esimin kardesi borcum var diye dukkandan buyuk mebla para alıyor ertesi gun bakıyorsun karısına son model telefon
almış. Bende bir kıyafet istemeye çekiniyorum. Çünkü eşim sürekli para yok tarzinda konusuyor ve hep stresli. Amacım maddiyat kiskanclik değil ama yapılan iş ortak sıkıntıyı ceken tek taraf bu bana çok haksızlık geliyor. 2 abim var tek kız olarak cok rahat şartlarda büyüdüm.
Şimdi yaşadıklarım bana panik atak krizleri geçirtiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
Cekip babanin evine gitmelisin baska turku olmaz .

Körü körüne kabul etmedim aslında. Her konu hakkında konustuk evlenmeden önce ve çok farklı şeyler söyledi o zamanlar ve bende inanmayı seçtim. Ama dediklerinin hiçbirini yapmadı.
konu sahibi söylenenlere inanmayı seçtim kısmı doğru olmuş. Farklı şeyler söylese bile durum açık .Ülkemizin doğusuna gittikçe insanlar daha tutucu yaşar. Aile kavramı geniştir. Herkes büyük ev için çalışır bireysellik değil ailenin çıkarı düşünülür. Hatta bu gurur kaynağıdır. Doğrusunu yanlışını tartışamayız bu bir yaşam şekli. Diğer gelin buna adapte olmuş bakın başlık parası verilmiş. Belli ki o yöreden. Sorun sizde insan evlenmeden önce ailesiyle dükkanı olan ,kendinden 15-20 saatlik bir coğrafya da yaşamış , kültürü bambaşka b iriyle otuz bin kez düşünür.

Çözüm ya kabullenmek ya ayrılmak

O kadar üzüldüm ki içime sıkıntı bastı
Belli ki bosanmayacaksiniz 25 yaşındasınız size bakınca heba olacak koca bir ömür görüyorum çok üzücü ya
Bende 3 kız annesiyim Allaha büyük konuşmayayım deli sözüme bin kere tövbe elimle bozarim o yuvayi kizimi alir gelirim aileniz detayları bilmiyor mu ?

Kavga etmeye falan gerek yok.
Eşiniz sizi baskılayıp kardeşinin isteklerini yerine getiriyorsa yapılacak şey bellidir.
Sizin bunu idare etmeyeceğinizi bilse eşiniz, yapamaz. Yapıyorsa da bu evliliğin hiçbir anlamı yok zaten.
+1
Konu sahibi bakın şöyle düşünün siz nasıl o ortama girip bemimsemissiniz ama.mesela elti benimsememis ona her şey alınıyor yapılıyor o gezmelere götürüluyor ama size gelince yok neden çünkü eşleriniz huyunuzu biliyor
O elti son model telefon istiyor ya da gezmek istiyor diye kocası onu bosadi mi hayır bosamadi huyu oyle dedi kabullendi
Sizinde eşiniz sizin için huyu bu dedi kabullendi asıl olay siz kabul etmeyecektiniz bilmiyorum anlatabildim mi derdimi ay bu konu beni cok üzdü ama ya ziyan olacak koca bir ömrün başlangıcında gibisiniz lütfen doğru kararı alın lutfen

Cikin ailenizin yanina gidin adam kendini hakli
Goruyor elti gezip tozarken siz enayimisiniz ayrica sizin duygularinizin fikirlerinizi de bir onemi yok degmez yani. Once konusun degismezse gideceginizi soyleyin umursamiyorsa donun evinize akli basina gelirse degisir gelmezse siz kurtulmus olursunuz

Öncelikle korun ve çocuk yapma.
Bütün aile bundan çok memnun olduğu için sen ses çıkarınca hepsi seni kıskanç, bencil paragöz olarak lanse edecekler. Düzen böyle gelmiş düzelmesi zor.
Bence çok sıkıyorsa gerçekten hayattan zevk alamıyorsan boşan. Ne gerek var yarın bir gün çocuk çoluk işin işine girince daha da zorlanırsın senden kısıp onların çocuğuna akar o zaman daha da sinirlenirsin.

+1
Konu sahibi bakın şöyle düşünün siz nasıl o ortama girip bemimsemissiniz ama.mesela elti benimsememis ona her şey alınıyor yapılıyor o gezmelere götürüluyor ama size gelince yok neden çünkü eşleriniz huyunuzu biliyor
O elti son model telefon istiyor ya da gezmek istiyor diye kocası onu bosadi mi hayır bosamadi huyu oyle dedi kabullendi
Sizinde eşiniz sizin için huyu bu dedi kabullendi asıl olay siz kabul etmeyecektiniz bilmiyorum anlatabildim mi derdimi ay bu konu beni cok üzdü ama ya ziyan olacak koca bir ömrün başlangıcında gibisiniz lütfen doğru kararı alın lutfen
Kesinlikle katılıyorum.

Konu sahibi, ya eltisini kıskanan, paragöz, bencil yaftalarını göze alarak bundan sonrası için istediğinizi yaptıracak, istediğinizi aldırıp gezeceksiniz ya da çekip kendi memleketinize geri döneceksiniz.

Biz de doğu batıyız eşimle ama kafa yapımız kültürden uzak. Sizinki bırakın kültür muhabbetini; sizi almış Erzurum'un göbeğine, aile dükkanına, her şeyin orta yerine çekmiş. Aynı yöreden olduğu besbelli (Erzurum olmasa da Kars falandır) eltinin bir dediği iki edilmezken siz nasılsa bir şey istemiyorsunuz diye ezildikçe ezilmişsiniz.

Hiç mi kimse demedi size, yaban ellere gitmeyin diye?

Yani bu adam James franconun gençliği olsa katlanılmaz bunca şeye
Yaşın çok genç derhal kurtul bu adamdan düzeltmeye çalışma bile
Sen çok diretirsen iki hediyeyle gönlünü almaya çalışır.
Sonra bildiğini okur.
Ben genç yaşımda evde yarı aç yarı tok yaşamaya çalışırken adamın aileye yağdırmasıni kaldiramam

Hangi akla hizmet İzmir’den Erzurum’a gittiniz yahu? Nasıl bir motivasyonunuz vardı merak ettim.

İzmirden Erzuma böyle düzene giderken aklınız nerdeydi? Bana bu yüzünü göstermedi demeyin boşuna ben hiç yüzünü görmeden böyle olacağını size söylerdim bana sorsaydınız
Hadi siz bilemediniz, ailenizdemi engel olmadı böyle bir evliliğe? Hayret ediyorum gerçekten.
Anlatıklarınızdan yola çıkarak çalışmadığınızı düşünüyorum, umarım bunu değiştirmek için bir eğitiminiz ve bir çabanız vardır?
Başta durumları gerçekten bu sekilde göstermedi. Hersey butun duzen ona aitmiş gibiydi. Suan sorsanız ailem kisilik o
Ailelerle kurulan ortak iş kadar saçma bir şey daha yok. Bir kardeş der ki; benim borcum var para gerek, dükkanın parasını aldığı araba borcuna harcar. Diğer kardeş; al kardeşim tabi ki benim zaten borcum da ihtiyacım da yok der evde karısını çoluğunu çocuğunu sefillikten hallice yaşama mahkum eder.

Ayrıca altın istemediğiniz için değersiz değilsiniz. Eşiniz saftirik aileci olduğu için böylesiniz.
Muhtemelen bir dünya altın isteseydiniz de bu muameleyi görecektiniz. Yanlış adam tercih etmişsiniz yani.

Boşanıp atanmaya bakın.
40lı yaşlarda çocuklarla ayrılmak mümkün olmaz.
İkimizde üniversite mezunuyuz. Başka iş yapması konusunda her zaman ısrarcı oldum. Ama bu işte mutlu olduğunu söyledi polislik yap desem bile bir bahane buldu. Saygı duydum.
İşleri büyüttü kardeşi ve kardeşinin eşi ilkokul ve lise mezunu kardeşini de bu işe kattı. Evlenmeden önce bu konuyu konuştuğumuzda gerçekten hep farklı ve olumlu anlattı ve hiç yansıtmadı. Kendi düzenini kurmak istediğini almak olduğu sorumluluklardan bıktığını söylerdi hep. Evlendiğimizden beri de tam tersi oldu. Olumlu cümleler yerini ben böyleyim, bu kadar yapabiliyorum gibi cümlelere bıraktı.

İzmirden Erzuma böyle düzene giderken aklınız nerdeydi? Bana bu yüzünü göstermedi demeyin boşuna ben hiç yüzünü görmeden böyle olacağını size söylerdim bana sorsaydınız
Hadi siz bilemediniz, ailenizdemi engel olmadı böyle bir evliliğe? Hayret ediyorum gerçekten.
ya göstermedi diyorlar bir de ya, deli oluyorum böyle konulara

biri izmirde
öbürü erzurumda dükkanda
o mesefede ne konuştunuz flört ederken? ortadoğudaki etnik yapıyı mı? afrikadaki su sorununu mu?

azcık aklı olan dükkanda kaç gün duruyorsun kardeşin kaç gün duruyor biz evlenince sen hep dükkanda mı olacaksın vs diye az bi sorgulasa zaten keşfederdi...hoş aynı şehirde senelerce sevgili olanlar bile san sabestian yiyip yiyip evlere dağılıyorlar herhalde. biz sevgiliyken hiç böyle sorunumuz yoktu senelerce deniyor. yavv nasıl yoktu, bu dükkan kaç kazanıyor, sen ne alıyorsun, kardeş ne alıyor, biz ne harcıycaz evlenmeden nasıl bilmiyorsun, bilmeden nasıl evleniyorsun?

ama bahane hazır "evlenmeden bu yüzünü göstermedi"
ablacım neyini göstermedi sen körmüşsün herşey ortadaymış....

ha yok evlenmeden önce dükkan fian hiç yoktu, evlendik kardeşiyle ortak dükkan açtı diyorsan (öyle bir şey okumadım)
evlenmeden önce geçinecek geliri olup iş maaşı olup (ki bunlar yoksa zaten nasıl evlenme kararı alıyorsunuz, kadın tarafı zaten çalışmıyor) birden ortak dükkan açma fikri oldu, hiç ortada yokken diyorsan, buna izin verdiysen konu sahibi, yine akılsızlığına doyma

Kesinlikle katılıyorum.

Konu sahibi, ya eltisini kıskanan, paragöz, bencil yaftalarını göze alarak bundan sonrası için istediğinizi yaptıracak, istediğinizi aldırıp gezeceksiniz ya da çekip kendi memleketinize geri döneceksiniz.

Biz de doğu batıyız eşimle ama kafa yapımız kültürden uzak. Sizinki bırakın kültür muhabbetini; sizi almış Erzurum'un göbeğine, aile dükkanına, her şeyin orta yerine çekmiş. Aynı yöreden olduğu besbelli (Erzurum olmasa da Kars falandır) eltinin bir dediği iki edilmezken siz nasılsa bir şey istemiyorsunuz diye ezildikçe ezilmişsiniz.

Hiç mi kimse demedi size, yaban ellere gitmeyin diye?
ben İzmirin merkezden eltim erzurumun ilçesinden. Sonradan görme ve cahilden kork diyen oldu arkadaşlarıma anlattığımda ama öncesinde herkes bende dahil hep çok iyi ve güven veren yönlerini gördük.

+1
Aynen
Hani bazı konularda kızlara kıziliyor ya onu isteme bunu isteme diye
Ama bu aileden aileye değişkenlik gösteriyor.
bu tür aileler ve erkekler bir şey istemeyen kıza aman ne asil ne gözü tok kız demiyor.
Boş ver onu diğerine yapalım diyor.
Lincleneceksem lincleneyim özellikle doğu ve iç Anadolu kültürü böyle

Ayrıca asıl olay aslında şunu bunu istemekte değil
Bu kız bu adam için ailesinden,yaşadığı şehirden, belki çalışmasından bir çok şeyden vazgeçti adam neyden vazgeçti?
Ne fedakarlık yaptı?
sorun o

Merhaba arkadaslar 8 aylık evliyim. Eşimle bitmek bilmeyen kavgalarımız var. Cok uzun suren bir iliskinin ardından evlendik ve onun icin İzmirden Erzuruma geldim ailemden uzak bir başıma. Şimdi yapar mısın deseler asla. Biraz uzun oldu ama çok doldum.
Bir insan bu kadar değişemez. Eşim babası olduğu halde kendi ailesinin babası olmuş. Bir baba nasıl olursa ailesine karşı aynen öyle. Bana bu yüzünü evlenince gösterdi. Kendi evinden cok ailesinin evini düşünüyor. Onlarda bu duruma alışmış. Kardesi ile ortak dükkanları var. Eşim kendi harcamalarını en aza indiriyor. Beni sürekli her konuda sıkıyor. Ama kardeşinin borclarini ödüyor sigortasına varana kadar ödüyor dükkanın çoğu masrafı onda resmen üç ev gecindiriyor. Bunları düşünmekten evliligimizle ilgili olan herseyi goz ardı ediyor. Çok severek evlendik ama evliligin guzelliklerini hic yasatmadı. Sanki 60 yaşında bir adamla evlendim. 8 aydır bir yere gezmeye bile gitmedim kardeside yeni evli gezmedikleri yer kalmadı. Evlenmeden önce eltimin babasina başlık parası verdiler kız hic esya almadı dugununu herseyini onlar yaptı. Ben beyaz esyama kadar aldım cok altin istemedim hatta hiç istemedim 15 gr al dediler 10 gr aldım kınamı kendim yaptım. Böyle yaparsan değersiz olursun dediler inanmadım ama oyleymis. Şimdi altın falan kalmadı zaten hep borçlara gitti. Esimin kardesi borcum var diye dukkandan buyuk mebla para alıyor ertesi gun bakıyorsun karısına son model telefon
almış. Bende bir kıyafet istemeye çekiniyorum. Çünkü eşim sürekli para yok tarzinda konusuyor ve hep stresli. Amacım maddiyat kiskanclik değil ama yapılan iş ortak sıkıntıyı ceken tek taraf bu bana çok haksızlık geliyor. 2 abim var tek kız olarak cok rahat şartlarda büyüdüm.
Şimdi yaşadıklarım bana panik atak krizleri geçirtiyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum düşüncelerinizi belirtirseniz çok sevinirim.
7 ceddim Erzurumlu
Annemde babamda.
Erzurum adet töresini benden iyi bilen var mıdır bilmem
Dedem zamanında bu töreyi adeti kabul etmediği için herkesin evi ayrı olsun diye tayinini batıya alıp göç etmiş.
Marmara bölgesinde hatrı sayılır bir yerdeyiz.
Dedem eğer Erzurumda kalmayı tercih etseydi şu an berbat bir hayatımız olurdu
Taşına toprağına kurban olurum yaşadığım yeri oraya değişmem ama malesef oranın kafa yapısı orada yaşadıkça insanı ele geçiriyor
Halen daha köy kafasından çıkamamışlar
Batılı biri olarak doğuda çok zorlanacaksınız
Eşiniz değişmeyecek
Oradaki herkesin mentali kafa yapısı bu
Aslında genel doğulularda bu var
çocuklar çalışır baba ya da büyük dede kimse para onda birikir (yada kaynınız gibi aç göz bi kardeş herkesin elinden parayı alır eşiniz farkına varmaz, o çok kazandı ben az diye gözüne de batmaz)
O da kime ne kadar isterse verir
Asla tasvip etmediğim bir bakış açısı
O yüzden alışamayacaksınız
Adetiniz töreniz kendinize göre kendi yörenizden birini bulsaydınız çok daha iyi olurdu
Malesef Erzurum’lu olarak o kafa yapısını biliyorum ve bu kafadan çıkması mümkün değil eşinizin
Ayrılın ya da izmire dönüp orda hayat kurun kendinize
Olmaz mı?

ya göstermedi diyorlar bir de ya, deli oluyorum böyle konulara

biri izmirde
öbürü erzurumda dükkanda
o mesefede ne konuştunuz flört ederken? ortadoğudaki etnik yapıyı mı? afrikadaki su sorununu mu?

azcık aklı olan dükkanda kaç gün duruyorsun kardeşin kaç gün duruyor biz evlenince sen hep dükkanda mı olacaksın vs diye az bi sorgulasa zaten keşfederdi...hoş aynı şehirde senelerce sevgili olanlar bile san sabestian yiyip yiyip evlere dağılıyorlar herhalde. biz sevgiliyken hiç böyle sorunumuz yoktu senelerce deniyor. yavv nasıl yoktu, bu dükkan kaç kazanıyor, sen ne alıyorsun, kardeş ne alıyor, biz ne harcıycaz evlenmeden nasıl bilmiyorsun, bilmeden nasıl evleniyorsun?

ama bahane hazır "evlenmeden bu yüzünü göstermedi"
ablacım neyini göstermedi sen körmüşsün herşey ortadaymış....

ha yok evlenmeden önce dükkan fian hiç yoktu, evlendik kardeşiyle ortak dükkan açtı diyorsan (öyle bir şey okumadım)
evlenmeden önce geçinecek geliri olup iş maaşı olup (ki bunlar yoksa zaten nasıl evlenme kararı alıyorsunuz, kadın tarafı zaten çalışmıyor) birden ortak dükkan açma fikri oldu, hiç ortada yokken diyorsan, buna izin verdiysen konu sahibi, yine akılsızlığına doyma
Ben de anlamıyorum ne gösterilmedi neyi göremediler. Benim bikaç arkadaşım havasını bile atardı işte babası ev veriyor, ömür boyu kirada mı kalcamm, kiraya gelin gitmem ben demişti yüzüme bakıp. Bizim aileler bizi bedavanın borcu bitmez, aileyle ortak iş yapan adamı getirmeyin, siz serbest yetiştiniz o düzen sizi bozar diye yetiştirdi.

O kadar çok denedim ki her seferinde daha çok kızdı, suçladı ve kendini haklı gördü
Al işte bir narsist vakası daha.aileye bağımlı , eşini maddi manevi sömüren onu yok hükmünde kabul edebln,sürekli karşı tarafı suçlayıp kendini haklı gormeler
Var ya sen kendini savundukca seni maniplue de ediyordur bu herif senin yuzunden oldu sen söyle yapsaydın niye böyle yaptın niye böyle dedin vs vs

İzmir'den Erzurum'a gittim kısmını okudukdan sonra İzmir'e dönüş bileti bakıyorum kafamda.Esiniz ailenin babası sizide anası yapmaya çalışıyor biz yemeyelim icmeyelim gezmeyelim kardeşlerim iyi olsun anam babam iyi olsun kafasında.Bosanirmisin bilmem de bu adam asla sizi sevmiyor ve bu evlilik hep böyle gidecek siz hayat görmeden ömrunuzu orda çürüteceksiniz

1 sene olcak Erzurumluydu eski nişanlım ve zamanında buraya konu açmıstım herkes nişanı at demişti .Belli bi süreden sonra atmıstım ve o kadar mutluyum ki .. O zamanlar hiç geçmeyecek gibi gelirdi .İlla ki nişan döneminde kendini göstermiştir ama yapacak bir sey yok konusun olmuyorsa bosanın ben de 26 yasıma giricem çok geniciz kendinizi harcatmayın asla değişmeyecek onu bilin

X