Bıktım! Eşim ailesinin babası gibi

Dükkanın, kendisinin, kardesinin borclarını kredi cekerek ödediği için, sende çalışsan atansan kolay kredi çıkar demişliği var, ben ne salakmışım
Yuh!
Bu konuda tepki gösterdiğimde tek dediği şey, Sanane. Herseyin var daha ne istiyorsun? Ben böyleyim.
Ve bence böyle olmak hoşuna gidiyor. Ailemin başında ben varım, herseyi ben biliyorum havalarında hep. Ama işte insan sevdigi ve inanmak istedigi için düzeleceğini umut ediyor.
size sanane diyen adamın değişeceğini mi düşünüyorsunuz?

Açılın ben Erzurumluyum.
Burda yazılanlar maalesef doğru. Erzurumda kadına değer verilmez, gelinse özellikle ezilir. Muhafazakar görüntüsünün altında çok büyük zulümler barındıran bir şehir. Annemin jenerasyonunda geline değer sıfırdı. Gelin demek eve bedava köle almak demekti. Aileler belki yurtdışında belki başka şehirde yıllarca çalışmaya gidecek oğullarını evlendirir sonra da o gelin kocası olmadan yıllarca o aileye hizmet ederdi. Orda hizmet dedin mi gelin denir. Anne babaya gelin bakar. Kendi çocuğum baksın mantığı yoktur. Kahrı çekmesi gereken gelindir.
Kendi kültürümden uzak biriyle evlendim. Kayınbabam bana ilk çay koyduğunda şoka uğramıştım. Kayınbaba, gelinine çay koyuyor?! Erzurumda bunu görmeniz binde bir ihtimal ya var ya yok.
Şimdi annemin jenerasyona kıyasla çok daha iyi bir durumda ama daha gidecek çok yolu var. Ki o jenerasyon kafasında olan da çok fazla var.
Fakat bu konuda sonuçta elti de Erzurumda bir gelin ve geziyor yiyor içiyor hediyeler alınıyor kendisine. Benim abim de mesela yeni araba aldı hep yengem sürüyor sürekli geziyor tozuyor abim sorun etmiyor yani etmeyen erkekler ve aileler de var. Burda konu sahibinin eşi ailenin enayisi konumunda. Onun bedelini de eşine çektiriyor işte.

Eş kardeşlerinin hanımcı olduğunu ve kendi eşinin odun olduğunu öğrendiğin o an…

X