-
- Konu Sahibi bigunmutlaka
İyi de asıl şimdi çalışması gerekmez mi? Borçları var, kredi taksiti ödüyorlar. öyle yada böyle bir mal sahibi olmuşlar. Şuan adamın kadını değil de, kadının adamı idare edip çalışarak aileye destek olması gerekiyor bence. Bende eşime zorla bütçemizin üzerinde bir araba aldırdım. Mal öyle yata yata elde edilmez, az sıkışıcaz, az zorlanıcaz belki bazen off diyeceğiz ama çalışıp emek verip mal sahibi olacağız dedim. İkimizde çalışıyoruz, bazen sahiden off bitmedi gitti şu borç diyoruz ama bu zamanda öyle hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor.
Haklısınız ama konu sahibi de ayda 150tl ye muhtaç kalıyor bu şekilde.Bırakın allah aşkına ne çalışacak kadın... adamın ekmeğine yağ sürecek...
Eeee oldu evi kadının babası versin... çocukların her yükü kadında heee bide gitsin çalışsın
Bırakın şu mücadeleci kadın pozlarını... biz biliriz
onun alasını yapıyor konu sahibi...
Haklısınız ama konu sahibi de ayda 150tl ye muhtaç kalıyor bu şekilde.
8senedir aynı kıyafetleri giyiyorum diyor.
Bence çalışmalı ama maaşını eşine asla koklatmamalı.
Kafasına göre harcamasını yapmalı dilediğini alabilmeli artanı da birikim yapmalı bence.
Ama evin ihtiyaçlarını adam karşılamalı gene tüm yük onda olmalı.Çünkü bu adam gider bi araba daha alır bu gidişle.
Adama haklı diyen oldumu Yapmayana ne yapacaksın ya bosanacak yada başının caresine bakacak varmı 3. Bir secenekNeden kadın okul saatinden önce evde oluyor Ada'm değil. Haksızlık değil mi bu? Hep kadınlar vasıfsız işlerde çalışıyor bu yüzden. Kadın girseydi iyi bir işe eşi yapsın hastanede temizlik. Hepimiz kadınız lütfen bu sömürü düzenine prim vermeyelim.
Konu : ESIM
Ozet geciyim 8 yillik evliyiz 2 kizimiz var esim kendi deyimiyle bize ölür kurban olur evine bagli vs. Cocuklariyla ilgili iletisimi iyi kizlarim aksam pencere onunde baba baba diye deli olur beklerler baba olmadan gezmek istemezler siddet yok aldatma hakaret kotu soz hic bisey yok ama herseye ragmen aile babasi olucak bi eş te yok karsimda..NIYE NAPIYO BU ADAM?
simdi esimin iyi bi isi var bu ise 1 yil once girdi ondan once duzenimiz yoktu cok maddi zorluklar cektik derken kadrolu iyi bi ise girdi duzen kurduk isi eve 2 saat uzaklikta oldugu icin araba almak istedi kredi cekti ama en buyuk hayali olan arabayi istedi o kadar takmistiki karsi koyup uzmedim gitti 40 binlik araba aldi neyse dedim artik evimiz var duzenimiz var ( evi benim babam verdi) madem dedim bu arabayi almak istiyosun herseyden kendinden kisarsin yeri gelir sigarani ihtiyacini almazsin tamam dedi simdi maasin yarisi arabanin kredisine gidiyor esya taksitleri filan var derken zar zor ayin sonu geliyor ve evde cocuklara bakiyorum calismiyorum diye mi niyeyse hep ben madur oluyorum sevgili kocam eve para birakmiyor ya yapim geregi bekarken annemden bile para istemeyen biriydim ben boyle seylere cok onem veririm okul harcligini bile odama birakirlardi ki bu kiz bitse istemez diye..evde ekmeksiz kalsam bi ekmek bile isteyemem yani kim olursa olsun beklerim ki birisi biseyi yapacaksa kendi dusunup yapsin agzinla istemek bana olumden zor .. buna ragmen baktim esim yillardir " al su parayi sende kadinsin evde iki cocuk var demiyo" bende artik agzimla istemeyince baktim madur okuyorum surekli soylemeye de basladim mesela diyorum ki cocuk okula gidiyo iste sut meyvasuyu filan lazim , eve ekmek ,su alinmasi lazim , cocuklara yemeklik marketten bisey alicam vs... soyluyorum gel gorki adamin ustunde hic 1 tl bile olmuyor hep para kartta..e is yerinden cikmadan ariyorum bak gelirken para cek evde ihtiyac oluyo ..tamam diyo sonra eve geliyo yaa askim gulum balim unutmusum diyo kavga ediyorum kiziyorum bagriyorum bu sefer gidiyo cekiyo geliyo 20 tl .. onu eve birakinca saniyo ki hic bitmicek ..sonra bitince yine 3-5 gun bid bid bid konusuyorum bi 50 tl birakiyo eger o bitti dersem aaaa bitti mii diye bi şok oluyo
Adamla sirf bu sebeple defalarca kavga ettim kustum senden para mi dilencem bu ne kepazelik zoruna gidiyosa gelme eve bura otel mi dedim adam oyle sakin ki ya hayatim valla unutuyom falan filan oda bahane..kac kere surekli para istetme bak benim zoruma gidiyo dedim aylik eve para birak dedim bi kas aldirmaya bi kuafore gidemiyorum birakin onu markete bile gidemiyorum ben yillarcz hic bisey istememeye adami oyle alistirdim ki adam saniyo ki bunun hic biseye ihtiyaci yok
Yok anlatiyorum haklisin tamam diyo icraat yok cok cok bunaltirsam bi 50 tl aliyoruz iste ve ben ondan boyle surekli yalvar yakar para aliyo gibi olunca kendime saygim kalmiyo baba evunde marka takilan bolluk rahatlik icindeki ben hala 8 sene onceki kiyafetleri giyiyorum e bari evine sey yap yok
Bak mesela bugun ; 7 gundur para mara yok evde cocuga bozuk paralardan harclik veriyorum su bitti cesmeden akitip doldudum aslinda hazir aliyoduk..bayat ekmekten tost yaptim kas biyiklar pala oldu insanliktan ciktim ya 3 ay oldu dip boyasi bile yaptiramadim e adam 40 binlik arabaya binmese bu kadar sıkısmicaz deyince ben sorunlu dirdirci olurum ayda 300 tl sadece sigarasi..elimize hic kalmiyo ki hic biseye ses cikarmazsan uzatmazsan karin tokluguna mal gibi seme gibi olursan iyisin..amaaaannn kisacasi soylen gecim olmuyor soylemesen icin almiyor
Pardon hangi yorumumda Nefret kin ifadesi gördünüz gösterin lütfen
karşımızda bütün önerilere bir bahanesi olan bir kadin var kocası arabayı satmiyor para da vermiyor desteklesin diyorsunuz eeee desteklemiyor adam
varmi başka dahiyane bir fikriniz bizide aydınlatın bir zahmet
arkadaşlar ben her zaman kadının çalışması gerektiğini savunurum ancak konu sahibini epeydir konularından tanıyorum.maalesef düzenli bir işte çalışacak biri değil,psikolojik oalrak rahatsızlıkları ve dönem dönem ciddi ataklar geçiriyor.ayrıntısına girmek doğru değil şu anda ama isteyen eski konularını okusun lütfen.
çalış diye baskı yapmamalısınız,çalışırsa en azından şu an için çok daha kötü oalcaktır.
Bırakın allah aşkına ne çalışacak kadın... adamın ekmeğine
Herkes borçla birşeyler sahibi olur. Normaldir. Ama sorun temel ihtiyaçları karşılamadan lüks şeyler sahip olmaya calismakta. Zaten benim yorumum tümünü almamissiniz. Benim orada bir tepkim var. o da kocasi maddi durumlarına göre lüks sayılacak bir harcama yaparken kadının çocuk yüzünden çalışmadığı da asikarken kadinin sanki keyfi çalışıyormiyormus gibi bir hava estiren yoruma yanıt yazdım.
Adam evdeki temel ihtiyaçları karşılar onu da anlarım. Eve hiç harçlık bırakmadan aylık sadece 300 tl gibi market alışverişi ayırarak adam evi idare etmeye çalışıyor.
Kadın bunun nesine nasıl destek olsun.
Onun dışında herkes söylemiş zaten 40 binlik araba olmaz 20 binlik araba olur. Araba bir de yatırım aracı değildir. Hem değer kaybeder hem de yok vergisini yok muayenesi yok sigortası derken çok masraf çıkarır.
arkadaşlar ben her zaman kadının çalışması gerektiğini savunurum ancak konu sahibini epeydir konularından tanıyorum.maalesef düzenli bir işte çalışacak biri değil,psikolojik oalrak rahatsızlıkları ve dönem dönem ciddi ataklar geçiriyor.ayrıntısına girmek doğru değil şu anda ama isteyen eski konularını okusun lütfen.
çalış diye baskı yapmamalısınız,çalışırsa en azından şu an için çok daha kötü oalcaktır.
Haklisiniz
Roller karismamali bir evlilikte
Hamilelik dogum lohusalik iki cocugun bakimi nasil kadinin ustundeyse
O adam o eve bakacak
En azindan keyfinden luksunden feragat edecek
Ev zaten kadinin
Kira ev kredisi vs yok
Adam calisir cabalar yetismez ,kadinin sagligi el verirse elbette calissin kadin
daha önceki konularında epeyce konuştuk bu durumu,kendi ailesi ellerinden geldiğince destek oluyor ama gelip kalmak ,torun bakmak kızına destek gibi değil.annesi diğer çocuğunu bırakıp gelmiyormuş.O zaman konu sahibi kendi ailesinden yardım isteyecek yapacak bir şey yok. Adam araba ve kendi için çalışıyor kazanıyor. Kadın adamı boşasa adam ayrı eve çıkabilmek için arabayi yine satmak zorunda. O kadam yetmiyor ki para. Kadına nafaka bile cikmaz.
önceden yazmıştı,tek bir hastalığı yok,birkaç rahatsızlığı var.düzelebilr mi evet .ama hem tedavi oluyor hem ilaç kullanıyor ,ataklar da cabası.bu yüzden önce hastalığı düzene girmeli,sonra iş konusu..yoksa yeni bir iş ve ortam daha beter yapabilir ki çocuklara zarar bu durum da.Aynı rahatsızlıktan muzdarip ama neredeyse 7/24 severek çalışan bir kızı tamımıştım, sanırım motive oluyordu. Herkes farkl tabii ama neden ikinci çocuk ? Madem durumlar belliymiş e yaşlar da genç yapılırdı durumlar düzelince.
Uzaktan konusmak ne kadar kolay kım kıme mesela 8-3 arası ıs verır kı ?
Allah Allah adama neden bu kadar yükleniyorsunuz ki, çalışın sizde. Eve katkınız olsun. O arabayla sizde gezmiyor musunuz? Geziyorsunuz...Burada kadın çalışmalı, eşinin eline bakmamalı, en ufacık bıyık aldırmak için bile kocasından para istememeli dediğimizde ev hanımları bizi topa tutmuşlardı.
Tesekkur ederim sana..cok guzel aciklamissin saol allah hepimizin cocuklarina uzun omur versin ben zaten yillardir calisan biriydim gel gorki isim geregi gece vadiyalari uzun calisma saatleri sorun oldu eve ve cocuklara yetisemez oldum yinede birakmadim ama sonra zaten varolan hastaliklar ilerleyince dogum.izninden sonra donmedim isedaha önceki konularında epeyce konuştuk bu durumu,kendi ailesi ellerinden geldiğince destek oluyor ama gelip kalmak ,torun bakmak kızına destek gibi değil.annesi diğer çocuğunu bırakıp gelmiyormuş.
haklısınız dediklerinizde arabayı satmalı mutlaka.değiştirsin ne var yani? aç oturup da yepyeni arabaya mı binilir yahu,kaporta yiyip,benzin içecek değiller.
önceden yazmıştı,tek bir hastalığı yok,birkaç rahatsızlığı var.düzelebilr mi evet .ama hem tedavi oluyor hem ilaç kullanıyor ,ataklar da cabası.bu yüzden önce hastalığı düzene girmeli,sonra iş konusu..yoksa yeni bir iş ve ortam daha beter yapabilir ki çocuklara zarar bu durum da.
2.çocuk için de eşi çok istemişti,yardımcı olurum,bakarız beraberce vs diyerek.hatta aileler de çok istemiş ve yardımcı oalckalarını söylemişlerdi.yoksa konu sahibi farkındaydı durumun.
2. çocuk 1,5 yaşına gelmiş bile,Allah uzun ömür versin.
bendebigunmutlaka nin sözcüsü gibi oldum ama :)
Calismayi inan bende cok istiyorum psikolojik rahatsizlarum 2 tane..bazen zor olsada calismama engel degil ama beynimdeki tumor engel cunku abi harekette yuksek seste darbede ciddi agrilar mide bulantilari yapiyor herseye ragmen uygun bi is bulup calismayida istemiyo degilim sirf kendi harcligimi cikariyim diye..2.cocuk konusunda hakli bi yorum yapmissin bu cocugu esim cok istedi ama onu taniyan biri olarak kabul etmemeliydim yinede canlari saolsunAynı rahatsızlıktan muzdarip ama neredeyse 7/24 severek çalışan bir kızı tamımıştım, sanırım motive oluyordu. Herkes farkl tabii ama neden ikinci çocuk ? Madem durumlar belliymiş e yaşlar da genç yapılırdı durumlar düzelince.