- 24 Eylül 2010
- 5.813
- 18.699
-
- Konu Sahibi bigunmutlaka
Bu kadar kıymetli arabanın markası ne çok merak ettim. Adam utanmasa böbreğini satıp alacak. Tutkuya bak.Ya adama anlatamiyorum diyoki aylik 300 tl lik eve alisveris yapiyorum uste faturalari taksitleri veriyorum daha ne yapiyim diyo cunku adam oyle buyumus oyle gormus hic aile duzenleri olmamis ki hic ailece sofraya oturmamislar bugun cepte 10 tl varsa yeyip yarin ne yiyecegini dusunmeden yasamislar onun icin adama 300 tlik eve alisveris yapmak bile buyuk bisey geliyor
Arabaya gelince cocuk yaslardan beri hep calismis hep gecim derdi olmus bir ekmege bile muhtac yasamislar kendini bildi bileli bu arabayi hayal etmis olmeden bi binsem dedi baska bisey demedi yillar sonra memur olunca da ilk is kredi cekip bu arabayi almak oldu e simdi madur olan ben istegi arzusu hic bitmiyo valla insanliktan ciktim soyleyince kotu oluyorum gecim edemiyoruz
ben evim de çocuklarımla sıkıntı yaşayayım. beyfendi arabayla işe gitsin. arabanın da çocuk gibi masrafı var. vergisi, bakımı benzini. iki saat de işe gidiyormuş. aya vursan en kötü 300 lira mazot parası olur. üstüne sigara içsin. araba taksiti ödesin.. ohhh ne ala. adam bildiğin kendine yaşıyor. size hayrı yokki..
Benzin ve sigaraya parayi nereden buluyor peki. Aylık nereden baksan 300 lira sigaraya gider.Benzin parasinida 300 de 600 eder.Maaşı daha yüksek olabilir mi?Cok mantikli guzel yazmissin onuda denedim soyle dedim bak evde cocuk dusse ateslense bi taksi parasi bile kalmiyor aylik bana 150 tl birak dedim en azindan
Ama adam diyoki maastan kredi direkt dusuyor para yetmiyor herseyi zaten aylik aliyorum diye yada tamam bi dahaki ay veriyim bu ay cok darlandim diyo ama yook yok yok kalmiyor cunku
1700 __ arabanin kredisi
350 __ esya taksidi
200 __ elektrik, su ,aidat
350__ dogalgaz
300__ market erzak
150__ bebek bezi
TOPLAM 3.050 MAAS BITTI
birde tamamen dolu kredi karti var yatir cek yapiyor kapatamadigi icin bunlardan hangisini kısıp bana para vericek ki adam rahat otesi..
Yaşaniyor yaşadik. İlçede hastane yok bebeği kış günü otobüslerde rezil etmek istemedik.Yoooo kuzenim aldı 21.000 e. Mühim olan markası değil 4 teker olması. Bende iki çocukluyum. Paramız var eşim almak istediğinde ne gerek var dedim. Arabasız da yaşanıyor.
Bence maaşı yüksek değilde bilinmeyen borçlari vardir bu adamin. Böyle bir durumda ayda 100 tl ile borca girmemesi imkansiz. Yada her şey kredi kartindan karşilaniyor.Benzin ve sigaraya parayi nereden buluyor peki. Aylık nereden baksan 300 lira sigaraya gider.Benzin parasinida 300 de 600 eder.Maaşı daha yüksek olabilir mi?
Evet buda olabilir belki bilinmeyen borcu vardır.Bence maaşı yüksek değilde bilinmeyen borçlari vardir bu adamin. Böyle bir durumda ayda 100 tl ile borca girmemesi imkansiz. Yada her şey kredi kartindan karşilaniyor.
Böyle koca çalışsa erzak masrafını da üzerine yıkar. Ayrıca konu sahibinin sağlık sorunları da var. Ben kadın her zaman çalışmalı derim. Ama hanımefendi istisna. Hem kendi durumu hem de kocasının durumu açısından çalışmaması daha mantıklı. Çalışsa yine 3 kuruş para kalacak elinde üzerine de hırpalanmış olacak.Niye ısrarla calısmıyosunuz
Girip 2 bine calıssanız eşiniz de cocuklarınızın kreş parasına ortak olmak zorunda kalacak
Böylece kazandığınızdan gene size para kalır
Evde oturdukça durumunuz gün geçtikçe kötüye gidiyo bence
Böyle koca çalışsa erzak masrafını da üzerine yıkar. Ayrıca konu sahibinin sağlık sorunları da var. Ben kadın her zaman çalışmalı derim. Ama hanımefendi istisna. Hem kendi durumu hem de kocasının durumu açısından çalışmaması daha mantıklı. Çalışsa yine 3 kuruş para kalacak elinde üzerine de hırpalanmış olacak.
Niye calisamadigimi belirttim hastayim beynimdeki iyi huylu tumor zorluyor ani hareket yuksek ses mide bulantisi ve dehset agri yapiyor yasam kalitemi cok etkiliyorNiye ısrarla calısmıyosunuz
Girip 2 bine calıssanız eşiniz de cocuklarınızın kreş parasına ortak olmak zorunda kalacak
Böylece kazandığınızdan gene size para kalır
Evde oturdukça durumunuz gün geçtikçe kötüye gidiyo bence