Eşim canımı sıkıyor ( bilgisayar oyunu )

Oyun oynamalarından ziyade herhangi bir şeyi bizlerle geçirecekleri vakte tercih etmeleri kırıyor insanı. Bu arkadaş ortamı olur , oyun olur , iş olur fark etmez. Evlilikte eşle vakit geçirmekle , kaliteli vakit geçirmek arasında ciddi fark var. Aklı oyunda olduktan sonra yanımda oturmasının da bir anlamı yok. Bence azımsanacak bir sorun değil bu. Oturun ciddi ciddi konuşun. Bağımlılığın her türlüsü zarar.

Bir insan neden saçma bulduğu şeyleri yapan biriyle evlensin ki? Doğru söylemiş kadın. Sürekli futbol takibi yapan, sürekli bilgisayar oynayan bir adama saygı duymam, salak gelir, neden saygı duyup bi de evleneyim mesela? Herkes kendi gibi biriyle evlense daha kolay oluyor her şey.
Ama bu kadın evlenmiş. Adamın hobisini değiştirme hakkı mı var?

Ama bu kadın evlenmiş. Adamın hobisini değiştirme hakkı mı var?
Ama zaten merve orda böyle biriyle olmazdım demiş, degistirirdim dememiş. Hobisine karışmaya ne hakkın var diyorsun da insan evde salak salak seyler yapan biriyle yaşayıp saygı duymak zorunda değil. Sen de eşinin öğün oynamasindan şikayet ediyordun hatırlıyorum. Onu ikna edemeyince sen pes etmişsin belli ki.

Valla iyiymiş senin kocan gönlünü alıyor, benimki eve gelir gelmez üstünü bile değiştirmeden oyunun başına geçer benim yüzüme bile bakmadan, yalandan bir öper sonra hemen oyuna. Akşam yemeğini hazırlarım abartısız bir saat gelmez oyun bitmedi diye. Bazen sinirimden İnternetin kablosunu çekiyorum oynamasın diye bu sefer telefonundan bağlanıp yine oynuyor. Kızınca kavga çıkarınca da ne yapayım biraz rahatlamam lazım diyor. Bende gönlümü alsın biraz vakit geçirelim sonra oynasın istiyorum ama nafile. Yani demem o ki senin eşin yine iyiymiş.
Siz annesi misiniz bu adamın? İkiniz de işten geliyorsunuz o keyif yaparken siz yemek yapıyorsunuz.

Ben bu kafayı anlamıyorum. Neden oynamak zorunda kadın? Sırf adam seviyor diye kadın neden oynasın? Adam neden oyunu bırakmasın mesela.
En saçma gördüğüm şey şu oyun oynamak. Hayattan kopuk, iletişim yok. Koca adam olmuş PC başında neymiş kafa boşaltıyormuş. Ya huu kafa boşaltacak şeyler yok mu? Eskinin insanları PC yokken vahh vahh nasıl kafa boşaltıyorlardı acaba?
Yazık günah ya.
Kesinlikle konu sahibi çocuk yapmamalı. Düzelmezse boşannalı.Çekilecek bir şey değil. Herkes illa dip dibe olmak zorunda mısın demiş. Ne alakası var. Dipdibe olmaktan. Zaten işte iken görmüyorsunuz. Eve geliyorsunuz onda da PC basina geçiyor.
Kumar bağımlısı olsa haklı olarak direkt bosan derler ama oyun olunca sanki çocuğu gibi saçma sapan tavsiyeler.

Ben de oyun oynamayı severim, kafamı dağıtıyor, anksiyeteme iyi geliyor. Başka ne yaparsam yapayım düşünüyorum çünkü, kendimi düşünürken buluyorum. Ancak çok oynayınca sıkılıyorum, bırakıyorum, bazen günlerce, haftalarca oynamam. Bağımlılık boyutunda ise sorun olur. Her şeyin fazlası zararlı. Oyun oynamayı bıraktıkça soğur. Tek çözümü uzun süre oyun oynamaması.

Ama zaten merve orda böyle biriyle olmazdım demiş, degistirirdim dememiş. Hobisine karışmaya ne hakkın var diyorsun da insan evde salak salak seyler yapan biriyle yaşayıp saygı duymak zorunda değil. Sen de eşinin öğün oynamasindan şikayet ediyordun hatırlıyorum. Onu ikna edemeyince sen pes etmişsin belli ki.
Ben kendim de oyun oynuyorum? Oyun oynamak salak salak şey yapmak mı?

Siz annesi misiniz bu adamın? İkiniz de işten geliyorsunuz o keyif yaparken siz yemek yapıyorsunuz.
Yok aslında tam olarak öyle değil. Bu konuda eşimin hakkına giremem valla. Evet oyun bağımlısı ama yemek haricinde evdeki çoğu işi kendisi yapar camlar onda tuvalet banyo onda evi de süpürür. Bunları da yapar yani ama oyununu da oynar tabii 😏 bu arada ben çalışmıyorum

Yok aslında tam olarak öyle değil. Bu konuda eşimin hakkına giremem valla. Evet oyun bağımlısı ama yemek haricinde evdeki çoğu işi kendisi yapar camlar onda tuvalet banyo onda evi de süpürür. Bunları da yapar yani ama oyununu da oynar tabii 😏 bu arada ben çalışmıyorum
Ha çalışmıyorsanız normal. Buradaki çoğu eşe göre calışkanmış.

Evet hatta onu ikna edemeyince ben de oynamaya başladım demiştin hatırlıyorum.
Çocukluğumdan beri zaten mmorpg oynayan ve seven bir insandım. Eşim evlendikten sonra bilgisayar almak isteyince hayır demedim ve o oynarken ben de oynamaya başladım. Hatta bana da sıfırdan setup kurduk. Evimizin bir odasını hobi odasına çevirdik. Kitaplığımız da var, bilgisayarlarımız da, gitarımız da, playstationımız da. Canımız istediğinde istediğimizi yapıyoruz. Ben evde eşim yokken de bilgisayar oynuyorum. Neden salak oluyorum bilgisayar oynadığım için? Bu bir hobi yani istemezsen yapmazsın. Hakarete gerek var mı? Neden üzerime geldiniz ayrıca kerkenes hanım :KK70: Üstelik size yorum dahi yapmamıştım :KK70:

Merhaba arkadaşlar eşimle 1 buçuk yıllık evliyiz. Ne yaptı etti bilgisayarı aldırdı evde hiç bişeyi bilgisayara dikkat ettiği kadar etmez göz bebeği gibi bakar. Evlendikten bi kaç ay sonra aldı bilgisayarı çok dedim istemiyorum bilmem ney diye ama yine de aldı. Her gün olmasa da 2 gün arayla 3 gün arayla bilgisayarı açıp oyunor. Daha doğrusu şöyle diyim kendi nöbet sistemi çalışıyor bi gün varsa bi gün yok zaten . Evde olduğu zamanlarda da akşam yemeğini yedikten sonra fark ediyorum huzur batıyor yarım saat bi saat gönlümü eyliyor sonra gözümün içine bakıyor anlıyorum ki bilgisayara oturacak. Bunu 2 3 gün arayla yapıyor. Ben kalk oyna desem her gün oynayacak. Bu akşam oldu işte yemeği yedik biraz yürüyüş yaptık tatlı yapmıştım oh bi güzel onu da yedi çayla uyduruktan bişeyler açtı tv den baktı sarmıyor yüzüme bakıyor bi gözü saatte bilgisayar oynayacak ya. Kalktı işte bilgisayarda halen online oyun oynuyor 27 yaşındayız . Bu adamdan çocuk falan düşünmüyorum çünkü bunun oyun arkadaşlarından birinin 10 günlük bebeği oldu her akşam oyunda böyle bişey olabilir mi ya? Ben mi abartıyorum kızlar bi çare söyleyin . Ve en ufak boşluğunda oynuyor mesela ben evde yokum işte olayım o evde olsun muhakkak bilgisayarda oluyor hiçbir boşluğu kaçırmıyor gerçekten rahatsız oluyorum kaliteli zaman geçiremiyoruz artık boşanma fikrine yakın bakmaya başladım . Bi de diyorum gezmesi tozması yok öyle arkadaşlarıyla sadece evde bilgisayar oynuyor.
Bana normal geldi yani ne bileyim ben de bilgisayarla çok içli dışlıyım ondandır belki , size vakit ayırıyor anladığım kadarıyla yani bilgisayar olmasa napcaktınız ki var mı plan program ona katılmayıp mı sürekli oynuyor bilmiyorum ama en son demişsiniz ya ben evde yokum o evde bilgisayarla oynuyor adam eee napsın oturup ağlayarak eve gelmenizi mi beklesin anlamadım

Çocukluğumdan beri zaten mmorpg oynayan ve seven bir insandım. Eşim evlendikten sonra bilgisayar almak isteyince hayır demedim ve o oynarken ben de oynamaya başladım. Hatta bana da sıfırdan setup kurduk. Evimizin bir odasını hobi odasına çevirdik. Kitaplığımız da var, bilgisayarlarımız da, gitarımız da, playstationımız da. Canımız istediğinde istediğimizi yapıyoruz. Ben evde eşim yokken de bilgisayar oynuyorum. Neden salak oluyorum bilgisayar oynadığım için? Bu bir hobi yani istemezsen yapmazsın. Hakarete gerek var mı? Neden üzerime geldiniz ayrıca kerkenes hanım :KK70: Üstelik size yorum dahi yapmamıştım :KK70:
Sana salak demedim, bir insan baska insanın yaptığı x bir şeyi salakca buluyorsa buna tahammül etmek zorunda değil anlamında dedim. Bu benim için holiganca futbol izlemek ve gamer olmak, başkası için ickici alemci olmak ya da parasını baya da pahalı koleksiyon oyuncak bilmem neye harcamak olabilir. İnsanların hobisi diye de her şeye uyum sağlamak zorunda değil kimse. Zaten baştan böyle insanlarla evlenmemek lazım, vakit kaybı.

Sana salak demedim, bir insan baska insanın yaptığı x bir şeyi salakca buluyorsa buna tahammül etmek zorunda değil anlamında dedim. Bu benim için holiganca futbol izlemek ve gamer olmak, başkası için ickici alemci olmak ya da parasını baya da pahalı koleksiyon oyuncak bilmem neye harcamak olabilir. İnsanların hobisi diye de her şeye uyum sağlamak zorunda değil kimse. Zaten baştan böyle insanlarla evlenmemek lazım, vakit kaybı.
Tabi ki de buna tamamen katılıyorum bu arada. Kendine uymayan bir durum varsa evlenmemelisin. Ama konu sahibi bu saatten sonra eşini nasıl değiştirecek? Çok zor. Keşke evlenmeden önce konuşulsaymış. Bana sadece adamın kendisine zaman ayırma vakitleri çok gelmedi.

Bi abimiz vardi bi zamanlar. Hic unutmam. Esi dogum yapiyordu hastaneye goturup esyalari alma bahanesiyle eve donup online oyuna girmisti oyun isi bagimlilik yapiyor kimisine yani.. 😓 ama sizin esinizin ki 2-3 gunde birmis hem siz kizinca onemsiyormus anladigim kadariyla. Yani herkes 2-3 gunde bir birkac saat keyif aldigi bir aktivite yapmak ister bence insaniz sonucta bu sizin icin kitap okumaktir, onun icin oyun oynamaktir neden bu kadar rahatsiz oluyorsunuz ki surekli degil sonucta.. yani bu 3 gunde bir kac saatlik bir surecse herkesin bu kadarcik hakki var diye dusunuyorum sevdigi bir seylerle ugrasmaya sizinde ayni sekilde..

Günümüzün sıkıntılı durumlarından biri de bu ileriyi düşünüp evlenmeli insan. Sigarayı bıraktırmanın zor olduğu gibi oyun da bağımlılık şekli ne kadar söylersen söyle gider iyi oynar.
Çocuk yapmaman iyi kendi içinde ölç biç durumu.

Hanımlar konuyu açan kişi eşinin her boşlukta oynadığını yazmış. Üç günde bir iki-üç saatini bilgisayarda geçirmiyor yani, daha fazla oynuyor.
Bende anlayamadım, herkes 2, 3 günde oynuyorsa ne var bunda demiş. İyi de adam nöbetleşe çalışıyormuş, diğer gün evde yok zaten, evdeyken de konu sahibiyle yarım saat, bir saat vakit geçirip oyun oynuyormuş, nesi normal bunun?

X