bi aile babasi bunu mu yapar ??

O zaman sigarayı bıraktı eşiniz, burada onun giderini göremedim de

Alin karşınıza söyleyin "bu boyke olmayacak bu arabayı sat"diye..
Araba alırsın borcu bitmez,borç biter masrafı bitmez..anlayamıyorum ödemekte zorluk çekileceği belli olan birşey insan niye alır??
Son model sıfır araba şartıyla?
Bu devirde ya ayağını yorganına göre uzatacaksin yada teslim bayrağını çekip sürünmeye razı olacaksın. .

eşler birbirinden çok rahat para isteyebilir.bir ev dönüyor ve yaşam sürüyor ki buda parayla olan bir şey.ancak hesap ortada. konu sahibinin eşinden isteyebileceği para ortada yok.kartlar dönüyor.
eşler birbirine destek olmak için çalışır.ancak o eş 40 bin liralık arabaya binip,spora gidiyor,sigara içiyor ve günlerce eve harçlık vermiyorsa destek anlamında çalışma konusunu düşünmek lazım

Kızım sana bir şey olursa allah gostermesin bu çocuklar bu babayla her yöne savrulur. Boşanmayacaksan bebekleri annene bırak calismaya başla. Bence eski işine dönmeye çalış. Bu hastalıklar ne bilmiyorum ama duzelir inşallah.

Erkekler kadin da bir kere para gördüyse hep kadında para var sanıyorlar esinizde öyle düsünüyor olabilir

elbette her insanın çok istediği şeyler var hayatta.ben de prada çanta istiyorum mesela ama alamam..haaa nasıl alırım aylık eve hiç para vermezsem alırım elbet ama almam doğal olarak..eşinizin yaptığı da aynen bu.
madem hayali buydu o zaman kendi giderlerinden feragat edecek,mesela dışarı çıkmam,yemek yemem dışarda,çay bile içmem,sigara paramı arabaya yatırırım derse amenna.ama hem herşeyi yapayım hem evden boğazdan keseyim ama arabam şahane olsun derse olmaz o iş.neticede kıstığı para sizin ve çocuklarınızın ,kendi özle parası değil.
anlattığınız kadarıyla çocuklarına düşkün ilgilenen bir babaydı.ama yanı zamanda çok sosyal ve hayat dolu bir insan.
boşanma düşünmeyin bence sadece yontulması gerek biraz eşinizin.üstelik seviyorsunuz birbirinizi.
bence ne olursa olsun,o maaş hesaba yatınca kendiniz ve çocuklarınız için en az 300 tl almalısınız mutfak haricinde.gerisini kendi düşünsün.siz bencil olun biraz ,o idare etsin kalan parasıyla.bu sefer siz değil o düşünsün.
para mı yok nakitte,kredi kartı sizde dursun o zaman.gerektiğinde harcayın..

İyide cankuş sen olmayan parayı istiyorsun,sigara basıl içiyor anlamadım ben,günde 1 paket içse ayda kaç tl eder,ben içmiyorum ondan fiyatını bilmem,ozaman hep içerdesiniz

Ben bu hesaptan hicbir sey anlamadim... Sigara benzin vs. Nerde? Aylik yediginiz ictiginiz gezdiginiz temizlik malzemeniz hepsi 300 lira mi tutuyor 4 kisiyle? Gunde 3 ekmek 1 su alsaniz ayda 100 lirayi gecer zaten.
En buyuk kalem benzin olmali gunde 2 saat gidip geldigine gore, sigaranin en ucuzu 7 tl, gunde 1 paket icse 280 tl de o etmeli ki sizinki pek havali duruyor oyle ucuz sigara da icmiyordur. siz esinizin maasini dogru bildiginize emin misiniz?

kendi ölse satmasın arabayı ama sizi öldürmeye ant içmiş gibi davranıyor.bune yaa darlandım vallahi okurken,
silkelenin ve kendinize gelin lütfen,

Allah yardımcınız olsun sabırdan başka bir şey bulamadım diyecek.
Gelir gider ortada kalmıyor ki versin..
Ama borcunuz bitince alın banka kartını sizde kalsın.

Yani şu yorumları anlamıyorum kadın calismiyor diye kadını suçlayan bir tavır var. Bu kadın meslek sahibi daha önce çalışmış. 2. Bebeğinden sonra sadece 1.5 yildir calismiyor. Bu kadını kocasının bir zahmet 1 buçuk yıl destekleyebilmesi gerekmez mi? Bunu adamdan beklemek bu kadar mı zor. Kadınlar çalışsın, meslek sahibi olsunlar tabii ki.

Diğer yandan benim bir tanıdığım hastanede 8-13 arası temizlik işi yapıyor. Böyle bir iş araştırın bulursanız iyi olur vs demek yerine yarım gün is bul bu şekilde yaşamak işine geliyor, bahane bunlar gibi hem niyet okuyan hem de nefret kin içeren ifadeler ne kadar çirkin.

Çok eksik var listede bu Ada'm biyerden patlak verir yakında Allah korusun,bizde iki çocuk büyütüyoruz,kirada oturuyoruz,arabamız vardı sattık,eşim cumartesi,pazar ek iş yapıyor çok rahat geçiniyoruz çok şükür,bide ev kirası olsa konu sahibinin vay haline

Yazık günah ya bi de faizi ödüyosunuz
Sanki çok kazanıyo gibi
Sattır arabayı kapatsın krediyi gitsin 20binlik arabaya bnsin
Sonuna kadar haklısın
Şahsen brn de sevmem zırp pırt para ver demeyi
Erkek dediğin düşünecek para bırakmıyosa akşam ne eksikse alıp gelecek
Hoş para yok diyon
Ya borç bitene kadar bu sıkıntıya sabretcen
Ya da kurtulun arabadan

aynen, 300 tl 4 kişilik ailenin bütün aylok harcamasına imkansız yani, ayrıca bizim 10 yaşındaki arabamızın bile yılda 1000 tl kaskosu sigortası, sadece haftasonları kullandığımız halde ayda 100 tl benzini, vergisi derken ayda ortalama 200-250 tl masrafı oluyor, her gün kullanılan bir arabanınkini düşünemiyorum bile, bunların hiçbiri yazılmamış.

İyi de asıl şimdi çalışması gerekmez mi? Borçları var, kredi taksiti ödüyorlar. öyle yada böyle bir mal sahibi olmuşlar. Şuan adamın kadını değil de, kadının adamı idare edip çalışarak aileye destek olması gerekiyor bence. Bende eşime zorla bütçemizin üzerinde bir araba aldırdım. Mal öyle yata yata elde edilmez, az sıkışıcaz, az zorlanıcaz belki bazen off diyeceğiz ama çalışıp emek verip mal sahibi olacağız dedim. İkimizde çalışıyoruz, bazen sahiden off bitmedi gitti şu borç diyoruz ama bu zamanda öyle hem pastam dursun hem karnım doysun olmuyor.

Kesinlikle katılıyorum,bu sebeplerden arabayı sattık,hafta içi yatıyordu kapı önünde hafta sonu eşim arabayla çalışıyordu,aynı arabadan kaynımında var ikisi aynı ek işi yapıyor biri cumartesi biri pazar, anlaştılar aralarında iki arabada satışa çıkdı bizimkine hemen müşteri çıkdı ve sattık,şimdi masraflar ortak,bi araba kullanılıyor,hafta içi başka işi var tabi eşimin,bazen haftada iki gün 3 Ek iş yapıyor geçim zor malesef.

Can'ım ben anladım zaten de mühim olan bunu kocana anlatabilmen.bende zor anlattım kavga dövüş çok oldu ama anlattım bazı detayları.ama ben şunu anladım erkeklere kocanda olsa acımıcan .git kendine kart çıkarttır.ayrıca al karşına her hafta başı şukadar para bırakmazsan karta yüklenirim de.ay bu erkekler ömür törpüsü valla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…