- 2 Nisan 2013
- 7.110
- 6.515
-
- Konu Sahibi bigunmutlaka
Cok mantikli guzel yazmissin onuda denedim soyle dedim bak evde cocuk dusse ateslense bi taksi parasi bile kalmiyor aylik bana 150 tl birak dedim en azindan
Ama adam diyoki maastan kredi direkt dusuyor para yetmiyor herseyi zaten aylik aliyorum diye yada tamam bi dahaki ay veriyim bu ay cok darlandim diyo ama yook yok yok kalmiyor cunku
1700 __ arabanin kredisi
350 __ esya taksidi
200 __ elektrik, su ,aidat
350__ dogalgaz
300__ market erzak
150__ bebek bezi
TOPLAM 3.050 MAAS BITTI
birde tamamen dolu kredi karti var yatir cek yapiyor kapatamadigi icin bunlardan hangisini kısıp bana para vericek ki adam rahat otesi..
Alin karşınıza söyleyin "bu boyke olmayacak bu arabayı sat"diye..Konu : ESIM
Ozet geciyim 8 yillik evliyiz 2 kizimiz var esim kendi deyimiyle bize ölür kurban olur evine bagli vs. Cocuklariyla ilgili iletisimi iyi kizlarim aksam pencere onunde baba baba diye deli olur beklerler baba olmadan gezmek istemezler siddet yok aldatma hakaret kotu soz hic bisey yok ama herseye ragmen aile babasi olucak bi eş te yok karsimda..NIYE NAPIYO BU ADAM?
simdi esimin iyi bi isi var bu ise 1 yil once girdi ondan once duzenimiz yoktu cok maddi zorluklar cektik derken kadrolu iyi bi ise girdi duzen kurduk isi eve 2 saat uzaklikta oldugu icin araba almak istedi kredi cekti ama en buyuk hayali olan arabayi istedi o kadar takmistiki karsi koyup uzmedim gitti 40 binlik araba aldi neyse dedim artik evimiz var duzenimiz var ( evi benim babam verdi) madem dedim bu arabayi almak istiyosun herseyden kendinden kisarsin yeri gelir sigarani ihtiyacini almazsin tamam dedi simdi maasin yarisi arabanin kredisine gidiyor esya taksitleri filan var derken zar zor ayin sonu geliyor ve evde cocuklara bakiyorum calismiyorum diye mi niyeyse hep ben madur oluyorum sevgili kocam eve para birakmiyor ya yapim geregi bekarken annemden bile para istemeyen biriydim ben boyle seylere cok onem veririm okul harcligini bile odama birakirlardi ki bu kiz bitse istemez diye..evde ekmeksiz kalsam bi ekmek bile isteyemem yani kim olursa olsun beklerim ki birisi biseyi yapacaksa kendi dusunup yapsin agzinla istemek bana olumden zor .. buna ragmen baktim esim yillardir " al su parayi sende kadinsin evde iki cocuk var demiyo" bende artik agzimla istemeyince baktim madur okuyorum surekli soylemeye de basladim mesela diyorum ki cocuk okula gidiyo iste sut meyvasuyu filan lazim , eve ekmek ,su alinmasi lazim , cocuklara yemeklik marketten bisey alicam vs... soyluyorum gel gorki adamin ustunde hic 1 tl bile olmuyor hep para kartta..e is yerinden cikmadan ariyorum bak gelirken para cek evde ihtiyac oluyo ..tamam diyo sonra eve geliyo yaa askim gulum balim unutmusum diyo kavga ediyorum kiziyorum bagriyorum bu sefer gidiyo cekiyo geliyo 20 tl .. onu eve birakinca saniyo ki hic bitmicek ..sonra bitince yine 3-5 gun bid bid bid konusuyorum bi 50 tl birakiyo eger o bitti dersem aaaa bitti mii diye bi şok oluyo
Adamla sirf bu sebeple defalarca kavga ettim kustum senden para mi dilencem bu ne kepazelik zoruna gidiyosa gelme eve bura otel mi dedim adam oyle sakin ki ya hayatim valla unutuyom falan filan oda bahane..kac kere surekli para istetme bak benim zoruma gidiyo dedim aylik eve para birak dedim bi kas aldirmaya bi kuafore gidemiyorum birakin onu markete bile gidemiyorum ben yillarcz hic bisey istememeye adami oyle alistirdim ki adam saniyo ki bunun hic biseye ihtiyaci yok
Yok anlatiyorum haklisin tamam diyo icraat yok cok cok bunaltirsam bi 50 tl aliyoruz iste ve ben ondan boyle surekli yalvar yakar para aliyo gibi olunca kendime saygim kalmiyo baba evunde marka takilan bolluk rahatlik icindeki ben hala 8 sene onceki kiyafetleri giyiyorum e bari evine sey yap yok
Bak mesela bugun ; 7 gundur para mara yok evde cocuga bozuk paralardan harclik veriyorum su bitti cesmeden akitip doldudum aslinda hazir aliyoduk..bayat ekmekten tost yaptim kas biyiklar pala oldu insanliktan ciktim ya 3 ay oldu dip boyasi bile yaptiramadim e adam 40 binlik arabaya binmese bu kadar sıkısmicaz deyince ben sorunlu dirdirci olurum ayda 300 tl sadece sigarasi..elimize hic kalmiyo ki hic biseye ses cikarmazsan uzatmazsan karin tokluguna mal gibi seme gibi olursan iyisin..amaaaannn kisacasi soylen gecim olmuyor soylemesen icin almiyor
Aynen oyle araba hataydi ama dinletemedim gerekirse ek is yaparim bu araba hayatimdandaki tek dilegim dedi irt dedi zirt dedi aldi iste..esimi. istekleri bitmez bi arada spora gitcem yok tufek alip ava gitcem filan diye tutturmustu ondan yazmislar tabi o isteklerinede para kalmayinca vazgecmisti..bu adam bu arabayi satmaz gerekirse bizden de vazgecer bilemiyorum sozde cok sever olur ama hic inancim yok
Aileme gelince bu adamdan ayriliyim bundan ne koca be baba olur desem ailem kurulu duzen yaptik sana bozma diyolar idare etmem taraftari onlar..sonucta bilirsiniz eski mantik adam dovmuyo icki kumar kari kiz yok devammm kafasindalar e zaten ciddi bi cok hastaligim var sonum belli degil biraksam bu cocuklarim savrulur sagda solda rezil olurlar en azindan socacik dvde anneleri basinda..adam aksam 1 saat oynasa dunyalar cocuklarin oluyo ama boylede tukeniyorum iste mesela adam hafta sonu cumartesi bizleyse pazar kesin sokaklarda..cebine bak 1 kurus yok hic bisey yapamasa arabasiyla ugrasir e napsin oda bunaliyomus bi gun kendine ayirmak hakkiymis .. birlikte sofra duzeni isterim gece yatmak bilmez gunduz kalkmak bilmez yani istiyoki bana dokunma karisma ben istersem gezeriz ben istersem birlikte vakit gecirirz ben istersem yanasirim .. dunya onun etrafinda donuyor saniyo iste
Erkekler kadin da bir kere para gördüyse hep kadında para var sanıyorlar esinizde öyle düsünüyor olabilirKonu : ESIM
Ozet geciyim 8 yillik evliyiz 2 kizimiz var esim kendi deyimiyle bize ölür kurban olur evine bagli vs. Cocuklariyla ilgili iletisimi iyi kizlarim aksam pencere onunde baba baba diye deli olur beklerler baba olmadan gezmek istemezler siddet yok aldatma hakaret kotu soz hic bisey yok ama herseye ragmen aile babasi olucak bi eş te yok karsimda..NIYE NAPIYO BU ADAM?
simdi esimin iyi bi isi var bu ise 1 yil once girdi ondan once duzenimiz yoktu cok maddi zorluklar cektik derken kadrolu iyi bi ise girdi duzen kurduk isi eve 2 saat uzaklikta oldugu icin araba almak istedi kredi cekti ama en buyuk hayali olan arabayi istedi o kadar takmistiki karsi koyup uzmedim gitti 40 binlik araba aldi neyse dedim artik evimiz var duzenimiz var ( evi benim babam verdi) madem dedim bu arabayi almak istiyosun herseyden kendinden kisarsin yeri gelir sigarani ihtiyacini almazsin tamam dedi simdi maasin yarisi arabanin kredisine gidiyor esya taksitleri filan var derken zar zor ayin sonu geliyor ve evde cocuklara bakiyorum calismiyorum diye mi niyeyse hep ben madur oluyorum sevgili kocam eve para birakmiyor ya yapim geregi bekarken annemden bile para istemeyen biriydim ben boyle seylere cok onem veririm okul harcligini bile odama birakirlardi ki bu kiz bitse istemez diye..evde ekmeksiz kalsam bi ekmek bile isteyemem yani kim olursa olsun beklerim ki birisi biseyi yapacaksa kendi dusunup yapsin agzinla istemek bana olumden zor .. buna ragmen baktim esim yillardir " al su parayi sende kadinsin evde iki cocuk var demiyo" bende artik agzimla istemeyince baktim madur okuyorum surekli soylemeye de basladim mesela diyorum ki cocuk okula gidiyo iste sut meyvasuyu filan lazim , eve ekmek ,su alinmasi lazim , cocuklara yemeklik marketten bisey alicam vs... soyluyorum gel gorki adamin ustunde hic 1 tl bile olmuyor hep para kartta..e is yerinden cikmadan ariyorum bak gelirken para cek evde ihtiyac oluyo ..tamam diyo sonra eve geliyo yaa askim gulum balim unutmusum diyo kavga ediyorum kiziyorum bagriyorum bu sefer gidiyo cekiyo geliyo 20 tl .. onu eve birakinca saniyo ki hic bitmicek ..sonra bitince yine 3-5 gun bid bid bid konusuyorum bi 50 tl birakiyo eger o bitti dersem aaaa bitti mii diye bi şok oluyo
Adamla sirf bu sebeple defalarca kavga ettim kustum senden para mi dilencem bu ne kepazelik zoruna gidiyosa gelme eve bura otel mi dedim adam oyle sakin ki ya hayatim valla unutuyom falan filan oda bahane..kac kere surekli para istetme bak benim zoruma gidiyo dedim aylik eve para birak dedim bi kas aldirmaya bi kuafore gidemiyorum birakin onu markete bile gidemiyorum ben yillarcz hic bisey istememeye adami oyle alistirdim ki adam saniyo ki bunun hic biseye ihtiyaci yok
Yok anlatiyorum haklisin tamam diyo icraat yok cok cok bunaltirsam bi 50 tl aliyoruz iste ve ben ondan boyle surekli yalvar yakar para aliyo gibi olunca kendime saygim kalmiyo baba evunde marka takilan bolluk rahatlik icindeki ben hala 8 sene onceki kiyafetleri giyiyorum e bari evine sey yap yok
Bak mesela bugun ; 7 gundur para mara yok evde cocuga bozuk paralardan harclik veriyorum su bitti cesmeden akitip doldudum aslinda hazir aliyoduk..bayat ekmekten tost yaptim kas biyiklar pala oldu insanliktan ciktim ya 3 ay oldu dip boyasi bile yaptiramadim e adam 40 binlik arabaya binmese bu kadar sıkısmicaz deyince ben sorunlu dirdirci olurum ayda 300 tl sadece sigarasi..elimize hic kalmiyo ki hic biseye ses cikarmazsan uzatmazsan karin tokluguna mal gibi seme gibi olursan iyisin..amaaaannn kisacasi soylen gecim olmuyor soylemesen icin almiyor
elbette her insanın çok istediği şeyler var hayatta.ben de prada çanta istiyorum mesela ama alamam..haaa nasıl alırım aylık eve hiç para vermezsem alırım elbet ama almam doğal olarak..eşinizin yaptığı da aynen bu.Aynen oyle araba hataydi ama dinletemedim gerekirse ek is yaparim bu araba hayatimdandaki tek dilegim dedi irt dedi zirt dedi aldi iste..esimi. istekleri bitmez bi arada spora gitcem yok tufek alip ava gitcem filan diye tutturmustu ondan yazmislar tabi o isteklerinede para kalmayinca vazgecmisti..bu adam bu arabayi satmaz gerekirse bizden de vazgecer bilemiyorum sozde cok sever olur ama hic inancim yok
Aileme gelince bu adamdan ayriliyim bundan ne koca be baba olur desem ailem kurulu duzen yaptik sana bozma diyolar idare etmem taraftari onlar..sonucta bilirsiniz eski mantik adam dovmuyo icki kumar kari kiz yok devammm kafasindalar e zaten ciddi bi cok hastaligim var sonum belli degil biraksam bu cocuklarim savrulur sagda solda rezil olurlar en azindan socacik dvde anneleri basinda..adam aksam 1 saat oynasa dunyalar cocuklarin oluyo ama boylede tukeniyorum iste mesela adam hafta sonu cumartesi bizleyse pazar kesin sokaklarda..cebine bak 1 kurus yok hic bisey yapamasa arabasiyla ugrasir e napsin oda bunaliyomus bi gun kendine ayirmak hakkiymis .. birlikte sofra duzeni isterim gece yatmak bilmez gunduz kalkmak bilmez yani istiyoki bana dokunma karisma ben istersem gezeriz ben istersem birlikte vakit gecirirz ben istersem yanasirim .. dunya onun etrafinda donuyor saniyo iste
İyide cankuş sen olmayan parayı istiyorsun,sigara basıl içiyor anlamadım ben,günde 1 paket içse ayda kaç tl eder,ben içmiyorum ondan fiyatını bilmem,ozaman hep içerdesinizMaastan para kalmiyo ki getirsin arabanin kredisi yuksek bide esya borclari gaz faturalar arabanin yakiti derken kendimize 100 tl anca kaliyor onuda aklinca 50 50 pay ediyo bu sigarayi filan nasil aliyor bilmiyorum kart zaten dolu..sanirim yatir cek yapiyor arabanin daha 1 ,5 sene borcu var ve olsede satmaz arabayi..
Cok mantikli guzel yazmissin onuda denedim soyle dedim bak evde cocuk dusse ateslense bi taksi parasi bile kalmiyor aylik bana 150 tl birak dedim en azindan
Ama adam diyoki maastan kredi direkt dusuyor para yetmiyor herseyi zaten aylik aliyorum diye yada tamam bi dahaki ay veriyim bu ay cok darlandim diyo ama yook yok yok kalmiyor cunku
1700 __ arabanin kredisi
350 __ esya taksidi
200 __ elektrik, su ,aidat
350__ dogalgaz
300__ market erzak
150__ bebek bezi
TOPLAM 3.050 MAAS BITTI
birde tamamen dolu kredi karti var yatir cek yapiyor kapatamadigi icin bunlardan hangisini kısıp bana para vericek ki adam rahat otesi..
Kendisi bulacak hanım efendi arayacak bulacak yada eşine yalvarmaya devam edecek
Gerekirse bulasikcilik yapacak kusura bakmayin bu bahaneler bana çok saçma geliyor benim tanıdığım çok insan var bu şekilde hayatını gecindiren
Çok eksik var listede bu Ada'm biyerden patlak verir yakında Allah korusun,bizde iki çocuk büyütüyoruz,kirada oturuyoruz,arabamız vardı sattık,eşim cumartesi,pazar ek iş yapıyor çok rahat geçiniyoruz çok şükür,bide ev kirası olsa konu sahibinin vay halineBen bu hesaptan hicbir sey anlamadim... Sigara benzin vs. Nerde? Aylik yediginiz ictiginiz gezdiginiz temizlik malzemeniz hepsi 300 lira mi tutuyor 4 kisiyle? Gunde 3 ekmek 1 su alsaniz ayda 100 lirayi gecer zaten.
En buyuk kalem benzin olmali gunde 2 saat gidip geldigine gore, sigaranin en ucuzu 7 tl, gunde 1 paket icse 280 tl de o etmeli ki sizinki pek havali duruyor oyle ucuz sigara da icmiyordur. siz esinizin maasini dogru bildiginize emin misiniz?
Çok eksik var listede bu Ada'm biyerden patlak verir yakında Allah korusun,bizde iki çocuk büyütüyoruz,kirada oturuyoruz,arabamız vardı sattık,eşim cumartesi,pazar ek iş yapıyor çok rahat geçiniyoruz çok şükür,bide ev kirası olsa konu sahibinin vay haline
Yani şu yorumları anlamıyorum kadın calismiyor diye kadını suçlayan bir tavır var. Bu kadın meslek sahibi daha önce çalışmış. 2. Bebeğinden sonra sadece 1.5 yildir calismiyor. Bu kadını kocasının bir zahmet 1 buçuk yıl destekleyebilmesi gerekmez mi? Bunu adamdan beklemek bu kadar mı zor. Kadınlar çalışsın, meslek sahibi olsunlar tabii ki.
Kesinlikle katılıyorum,bu sebeplerden arabayı sattık,hafta içi yatıyordu kapı önünde hafta sonu eşim arabayla çalışıyordu,aynı arabadan kaynımında var ikisi aynı ek işi yapıyor biri cumartesi biri pazar, anlaştılar aralarında iki arabada satışa çıkdı bizimkine hemen müşteri çıkdı ve sattık,şimdi masraflar ortak,bi araba kullanılıyor,hafta içi başka işi var tabi eşimin,bazen haftada iki gün 3 Ek iş yapıyoraynen, 300 tl 4 kişilik ailenin bütün aylok harcamasına imkansız yani, ayrıca bizim 10 yaşındaki arabamızın bile yılda 1000 tl kaskosu sigortası, sadece haftasonları kullandığımız halde ayda 100 tl benzini, vergisi derken ayda ortalama 200-250 tl masrafı oluyor, her gün kullanılan bir arabanınkini düşünemiyorum bile, bunların hiçbiri yazılmamış.
Can'ım ben anladım zaten de mühim olan bunu kocana anlatabilmen.bende zor anlattım kavga dövüş çok oldu ama anlattım bazı detayları.ama ben şunu anladım erkeklere kocanda olsa acımıcan .git kendine kart çıkarttır.ayrıca al karşına her hafta başı şukadar para bırakmazsan karta yüklenirim de.ay bu erkekler ömür törpüsü vallaAdamin durumunu bilerek evlendik evet ve diyorum ya 8 sene bi tek kiyafet almadim hic bisey istemedim kafamizi sokacak ev yoktu sustum hep destek oldum camasirima kadar annemler aldi e simdi adamin durumu duzeldi ama benim sefalet devam..anladin mi olayi