bi aile babasi bunu mu yapar ??

Valla çok zordur eminim öyle sürekli istemek zorunda bırakmak sürekli şu yok para ver falan. Eşimin en sevdiğim huyudur hiçbir zaman dememe gerek kalmaz cüzdanıma koyar zaten market pazar alışverişlerini beraber yaparız iki sene çalışmadığım dönem oldu bu hep böyleydi hiç söylemek gereği duymadım ya da çok nadir şimdi çalışıyorum ama yine de sende çalışıyorsun demez market pazar alışverişleri yine ondadır hatta bende para alsa yerine verir tekrar. Benimde eve katkım oluyor tabi. Bence hafta sonları çıkın madem kart kullanıyor ne ihtiyacınız varsa bir hafta içinde liste yapın alın yanınızdayken. Suyu da yedekli alın hafta sonundan. Kuaför kıyafet tarzı şeyleri de aynı o şekilde yettiğinde almaya çalışım yanınızdayken ya da çocukları pazar günü ona bırakıp gidin bakımınızı yaptırın başka çare yok.

Arabayı satın kredisinş kapatın kartı kapatın elinize kalana da el koyun. Bencil bir eşiniz var maalesef size balım, bebeğim demesi önemli değil ki. Adam sizi bi kaş parasına muhtac ediyor kendi 40 binlik arabada. Bu mu sevgi bu mu düşkünlük ?

Dogru soze ne denir sonuna kadar haklisin yok ikinci kazayla olmadi yani sonuna kadar mustehak bana ayni fikirdeyim sizinle

çok özür dilerim ama 3.000 tl maaş ile hem 2 çocuk büyütüp hem de 1.700 tl kredi ödenmez.biz ne yazsak boş,bu hesabı baştan yapmalıydınız..
adam var da vermiyor değil,yok da vermiyor ...baştan bu arabayı almamalıydı.ya da şu anda satmalı.bütçenize uygun arab almalıydınız.
extra hiçbir şey yok.ne sosyal faaliyetler,ne tatil,ne çcukların kıyafeti,ne oyuncak vsss vsss..tonla şey var.
bi araba için yaşıyorsunuz bu sıkıntıları üstelik..
bu arada eşiniz spora mı gidiyor,kendi özle ihityaçlarına para buluyor mu,herkes öyle yazmış da???

Halam erkeģin iki kaşığı varsa birini kıracaksın derdi. Çok doğru söylediğini anlıyorum artık.
Siz hep kendinizden fedakarlık yapmışsınız,o eksik ,bu yok demeyip idare etmişsiniz. İyi bir eşe yapılır bu sorun yok yada kıymet bilene ama sizin eşiniz kıymet bilmemiş. Çocuklar var evde,süt biter,çocuğun canı birşey ister,markete gitseniz alamazsınız. Çok mu zor imkanlar dahilinde çıkarken size para bırakmak. Eski konularınızı biliyorum zaten bunalıyorsunuz,sosyal aktiviteniz yok,gezip tozan biri değilsiniz diye hatırlıyorum. Dahada bunaltmaya gerek var mı sizi bilemedim. Araba 25bin lirayada bulunurdu,ayağınızıda yerden keserdi ,illaki 40binlik araba diye tutturup,sigarasını düzenli içip,eşine zorla para vermek ayıp yani.
Çalışın diyeceģim ama çocuğunuza kim bakar,psikolojiniz müsaitmi? Sıkıntılar devam ediyor mu bilemedim.

Sizin eşinizde yani bir acayip yani arabası lüks ama evde çocukları okulda harçlık yapacak para bulamıyor bu adamlık değil, bizde bir söz vardı ayranı yok içmeye tahterevalli ile gider sı*maya .yobazlık yapmasın o kayınbabanın oturdugu evde çocuklarından kısıp aldığı arabaya da benim arabam demesin hiç. Sizde açıkgöz olun lüks yaşayan adam; sanki arabayı size almış sıkıntısını siz yaşıyorsunuz .suç sizde arkadaşım adamın neyine 40 bin liralık araba söyleyin hergün şikayetlerinizi isteyin para market alışverişini yağ bitti tuz bitti söyleyin kuaföre gitcem para ayarla bana iki güne deyin fırsatı siz vermişsiniz, kusura bakmayında böyle devam ederseniz bu adam sizi aldatır bile kendinize gelin zorluk yaşanacaksa tek değil ikiniz yaşayacaksınız yazık günah bir daha bu yaşlara gelmeyeceğiz yıllar sonra bi bakmışsınki giden sadece senden gitmiş çocuklar büyümüş adam kendi keyfinde sen hastalık sahibi olmuşsun yıpratma kendini güçlü ol diret utanma

Benim erkek kardeşimde öyle annem evlensin düzelir diyor demekki düzelmezmiş çok iyi anlıyorum seni beyefendi lüks arabalarla gezer evin bir odası kendisine tahsis kocaman plazmasından elli tane elektronik eşyasını kadar mevcut ama bir fatura ödemez kırk yılda bir eve yumurta alır ben Allaha havale ettim Allah seninde yardımcın olsun senin işin daha zor.Evi baban vermişti sanırım keşke düşük bir fiyata kiraya verseydi geçim sıkıntısını görseydi

ya maaaşının tamamını çekip getirsin evde bi yerde saklayın ikinizde ihtiyacınız kadar oradan alın (biz öyle yapıyoruz bir kere bile eşimden para istemedim)
ya da sana ek kredi kartı çıkarsın

aynen ben işe girmeden önce bizde bu şekilde yapardık.
başta mırın kırın etti ama sonra aklına yatmıştı.

konu sahibi sizin içinde bu yol mantıklı gibi.

Allah Allah adama neden bu kadar yükleniyorsunuz ki, çalışın sizde. Eve katkınız olsun. O arabayla sizde gezmiyor musunuz? Geziyorsunuz...Burada kadın çalışmalı, eşinin eline bakmamalı, en ufacık bıyık aldırmak için bile kocasından para istememeli dediğimizde ev hanımları bizi topa tutmuşlardı.

Aynen oyle araba hataydi ama dinletemedim gerekirse ek is yaparim bu araba hayatimdandaki tek dilegim dedi irt dedi zirt dedi aldi iste..esimi. istekleri bitmez bi arada spora gitcem yok tufek alip ava gitcem filan diye tutturmustu ondan yazmislar tabi o isteklerinede para kalmayinca vazgecmisti..bu adam bu arabayi satmaz gerekirse bizden de vazgecer bilemiyorum sozde cok sever olur ama hic inancim yok
Aileme gelince bu adamdan ayriliyim bundan ne koca be baba olur desem ailem kurulu duzen yaptik sana bozma diyolar idare etmem taraftari onlar..sonucta bilirsiniz eski mantik adam dovmuyo icki kumar kari kiz yok devammm kafasindalar e zaten ciddi bi cok hastaligim var sonum belli degil biraksam bu cocuklarim savrulur sagda solda rezil olurlar en azindan socacik dvde anneleri basinda..adam aksam 1 saat oynasa dunyalar cocuklarin oluyo ama boylede tukeniyorum iste mesela adam hafta sonu cumartesi bizleyse pazar kesin sokaklarda..cebine bak 1 kurus yok hic bisey yapamasa arabasiyla ugrasir e napsin oda bunaliyomus bi gun kendine ayirmak hakkiymis .. birlikte sofra duzeni isterim gece yatmak bilmez gunduz kalkmak bilmez yani istiyoki bana dokunma karisma ben istersem gezeriz ben istersem birlikte vakit gecirirz ben istersem yanasirim .. dunya onun etrafinda donuyor saniyo iste

İş yerinin servisi yok mu? Varsa onu kullansın, yoksada yarım saat erken kalkıp toplu taşımaya biniversin bi zahmet, 2 saatlik yola deli yakıt yakar, ayrıca malum benzin ve motorin fiyatları çok fazla.. Malum bu geçtiğimiz aylarda taşıt vergileri ödenmeye başladı, eh aracın, yakıtı, kaskosu, sigortası.. Trafik vergisi.. Ayağını yorganına göre uzatması gerektiğini siz hatırlatın tekrar, sizi dinlemezse kendi ailesi yada sizinkiler hatırlatmalı..
Kusura bakmayın ama bey efendi hava basacak derken olan çoluk çocuğa ve size oluyor. Sizi sanırım hiç bir şey olmasa bu arabanın vergileri olmayan aylardaki yakıtı mahveder. O çektiği 20 Tl de büyük ihtimalle kredi kartındandır, çünkü yoktur parası ve o yüzden karttan çekiyordur. Bunları mutlaka konuşun, hesap yaptırın kendisine.

Yerinizd eolsam ben de çalışırdım. Çocukları ya kv me ya anneme ya da kreş bırakırdım hem kendime daha çok güvenim olur hem de canımın istediğini kendi paramla alırım. Ondan para istemektense kendi paramı harcarım. Ayrıca araba çok gereksiz geldi bana. Eşi ve çocuklarına 50 Tl'nin lafını yapan adam 40 bin arabaya vermiş..

Esin spora falan gidicem diyodu onceki konularinda. Zaten cok borcunuz varmis sana kredi karti cikartmak cozum degil. Gerekirse karttan cekip sana 300 tl verecek kendisi sigara icmeyecek. Gidip kacak sigara alsin, sarma tutun kullansin. Cocuklari magdur etmek niye. Esin sorumluluklarinin farkinda degil.

Ek olarak bi ise girsen 2000 tl alsan bunun max 800 tl si krese gider. 1200 tl cepte

Araba lüks bakın var mazotu var sefaletle gecikmenin ne anlamı var durumun iyise arabayla gezip eğlenmek gerek yani senin eşine gerek değil arabayla geleceğine ailesine baksın kimse altında harika araba var demez ama ailesinin durumuna haline bakar

Sigarasıni aldıktan sonra geriye 100 tl kalıyordur kesin. Bir de benzin de pahalı. Offf ona da para gidiyordur. Söyleyeyim bu adamın kredi kartı borcu var. Muhtemelen konu sahibine de kredi kartından 20 tl çekip getiriyordur.

Arabayi satın, çalıştığı yere yakın bir yere taşının. Evi kiraya verin evden gelen para sizin hesabınıza yatsın. Esiniz maasindan kira odesin, evin ihtiyaçlarını karşılasin, kalanla da para biriktirsin sonra istediği arabayi alır.

Kızım siz ne yiyor içiyorsunuz. Pazara kim gidiyor? İki tane küçük çocuk var evde. Allah yardimcin olsun.

Sen zaten olay çıkar bu taleplerle git adama o zaman arabayi satmak için ek ise bile girer. Yapsın bişeyler.

eşinizin hayattaki tek dileği o araba olabilir ama önce 20 bin liralık bir araba alsaydı sonra onu satıp o istediğini alsaydı.ödediği taksitler de azalmış olurdu.üstelik o arada eşya borcunuz da biterdi belki de.
eşinizi fazla rahat ettiriyorsunuz. kp evinde oturuyor.sizin hayatınız çocuklar ve geçim derdi.kusura bakmayın ama eşiniz kendi keyfinde

Örnek verir misiniz? Yarım gün hangi işlerde çalışıyorlar.

150 lira bile aylık eve bırakamiyor. Bu hesabı arabayi almadan önce yapmadınız mi? Millet spora gidiyor demiş. Onun parasini nasıl ödüyor. Sigara parasini nasil oduyor. Kredi kartı borcu o yüzden şişmiş herhalde. O araba satılacak ya da siz bir işe gireceksiniz. Yapacak bir şey yok. Evi de bedavaya getirmiş. Bu adam gerçekten bekar hayatı yaşıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…