Benden de ev sahibi ve kira olayı.napmaliyiz?

Yasal olarak evi aldıktan 1 ay içerisinde ihtar cekmen lazim. Onda da 6 ay içerisinde boşaltma hakki var. Bosaltmayadabilir. Burada mahkeme yolu gözükür ve davayı kaybeder. Ama o mahkeme 3 yil sürebilir. O nedenle de biz en basta kiraciyla anlastik. Cunku ev uzun bir sure sarılmamış, kiraci çıkmayacağı söyleyince insanlar da evi almak istemiyorlardi. Biz kendimiz oturacagimiz icin ve emsallerine gore 600 bin falan daha uygun diye evi almaya karar verdik, fakat kiraciya da durumu soyledik. Evi almak istiyoruz ve biz de kiraciyiz dedik, yani evi boşaltman gerekecek dedik, eninde sonunda da bu ev satılacak dedik ve biz sana su kadar bir para verelim , en wzindan depozito parasi ve nakliye parasi olur dedik, evi sen 6 ayin sonunda bosalt dedik, o da bunu kabul etti. Kabul edince de evi aldik, tabi hala bir risk var, su an orada kiralar olmus 15 bin tl biz 25 bin vereceğiz evi boşaltmasi icin vazgectim de diyebilir yani

Evi alınca 2 ay çıkaramıyorsunuz yasal hakka sahip oluyor içeride oturan biz yeni aldık 2 ay çıkartamazsın dediler bekledik sonra zorlaya zorlaya çıktı Allah'tan

Bir gozumden otekine inanmam bir kagit yazdirir imza attirirdim elinizde bir kanit yok ise yuzde 25 zammi yapar maalesef hicbir hak talep edemessiniz kira kontrati dusukse zaten 5000 yapamaz ama ozamanda peşin verdiklerini yakabilir artik kiracilar ev sahibinin vicdanina kalmis. Yani diyecegim o ki pesin parami hemen isterdm ve evden birartibirde olsa tasinirdim zora girsin versin pislik. Kalacaksamda Ben sahsen geri adim atmazdim mahkemeyle ugrasirdim. Cunku Allah sahit anlasma anlasmadir

Evi alınca 2 ay çıkaramıyorsunuz yasal hakka sahip oluyor içeride oturan biz yeni aldık 2 ay çıkartamazsın dediler bekledik sonra zorlaya zorlaya çıktı Allah'tan
Bizim evimiz var Allah'tan ama bunları okuyunca da korkuyorum çünkü onu satıp 3+1 ev almak istiyoruz oturabilcegimiz semtte.ama.baksaniza kiracı çıkmam derse nolcak,evi kimse almaz.
Zaten şu 1-2 sene içinde tasinmayi düşünüyoruz çünkü bunun gibilerin Allah'ı yok yani belli bu.gozu doymaz pislik herif.depremin olduğu ilk gün düşünün telefon ediyor parayı yatirdiniz mi diye böyle Allah korkusu olmayan biri.bu sene bakalım.ne olacak bu sefer diycez herhalde artık git ver mahkemeye çıkmıyorum vs diye orta yolda anlasamaddak.
Biz hep güzellikle.olsun oda haklı vs diye düşünüyoruz ama yanlış düşünüyoruz belli

İyi kiracı kabul etmiş valla çok iyi.bizimde evimiz kirada onu satıp başka ev almak istiyoruz artık oturabilecegimiz ama bu yazılanları okuyunca o zaman kimse bizim evide almaz kiracılı diye,en iyisi cikartipmi satılığa koysak,oda derse bu sefer ben çıkmıyorum diye.3 senelik kiracı.valla bu devirde mal sahibi olsan bı dert,kiracı olsan bı dert

Maalesef bende kiraciyim. Ayni durumdayim bende cikmak istiyorum ama bir eve tasinmak asgari ucret buralarda mecbr kaliorm.
İnsanoglu bole en zenginlik icinde ama ac varliktir... Zaten koronada ve depremde bazilarinin ne oldugunu gördük Allah iyilerlr karsilastirsin aminn
Ama dedigim gbi ben olsam parami toolu isterdm bir ay icinde eger tasinma imkaniniz varsa tasinin o da mal gbi kalsin. Veya mahkemeye versin bnce ama ozamanda esler birbirine dalar iste o da ayri sıkıntı

Kiracı çıksın diye ihtarla uğraşmak da zor o da ayrı para vakit kaybı en güzeli karşılıklı anlaşmak ama Allahtan korkan olmayınca ev sahibi anlaşılmıyor

İşte zaten eşimde gitcem.dovcem vs diyor birnsey olacak ona korkuyorum. Bizdede maddi manevi yeni bebeğim oldu taşınmak.hic istemiyorum.bu sene kaldık belli bu yani dediği rakamı kabul ettik mecburen ama.bu aç gozlunun isteği bitmiycek belli yani ,ya çıkın diycek yada yine 3 katına çıkaracak.
Biz çıksak adam kalmazmi hemen kiraya verir,zaten çıkalım diye uğraşıyor daha fazlaya vermek için,o yüzden çıksak adamın canına minnet.

Dunya katinda evet ama Allah katinda...! Kul hakkı yiyecek size bunu ona soyleyin çıkarken. Evet insanin cikma durumu olmuyor misal bn de ayni ev sahibi ii gbide apartmandakiler cok sorunlu bnde oyuzden cikmak istitorum ve zam ayi geldiginde bizde ayni durumla karsilasacagiz buyuk ihtimal. Allah yardimcimiz olsun ne diim vicdn versin Allah herkese ama bn olsam kabul etmezdimde iste eş den dolayi brazda susardm mecbr simdi malum insanlar bir kurus icin adam öldürüyor. Rabbim merhametli ii insanlarla karsilastirsin hepimizi kimsenin evine muhtac kalmayalm kendi evimiz olur insaallah amin.

Tahliye davaları o kadar uzun sürmez ortalama 1,5 yıl kadar sürer. Aynı zamanda siz dava açarken oturduğum evin kirasını da eğer aldığınız para verdiğiniz kiradan düşükse tüm masraflarla birlikte ekleyeceğim diyebilirsiniz. Yani siz normalde 6 ay içinde boşaltması gereken evi boşaltmadığı için kira ödemeye devam ediyorsanız bu ödediğiniz kiraları da dava konusu yapabilirsiniz.

1. 5 yil ya da 3 yil gayet uzun bir sure. Bir de ödediğim kiraları da alirim vs ama kendim de kotu bir yerde yaşıyorum ve yaşam kalitemj arttırmak için evi aldim.

1. 5 yil ya da 3 yil gayet uzun bir sure. Bir de ödediğim kiraları da alirim vs ama kendim de kotu bir yerde yaşıyorum ve yaşam kalitemj arttırmak için evi aldim.
Öyle maalesef ama kiracılı bir ev alınca da bu riski göze almış oluyoruz ne yazık ki. Umarım buna gerek kalmadan boşaltırlar evi.

Malesef artık günümüzde kimsa Allah var diye düşünmüyor,kul hakkı hiç dusunmuyor.onceki yıllarda peşin peşin verdik adamın işi görüldü (tabiki bizimde işimize geldi) sözde tanıdık ve o zamanlar iyiydi şimdi sankimbi sucliymusuz gibi ve mevcut kiranın 3 katına çıkmış olmasına rağmen ,bı yazın bide yılbaşında zam oldu hani adam.bize lutfetmis gibi davranıyor pislik.bizimde bı evimiz var başka ilçede daha küçük İstanbul da,ama %25 zam yaptık zaten korono morina zam yapmadık 1500tl ye oturuyor kadın yazık çoluk çocuğu var vs diye.bizfe yapardık yılbaşında zam böyle böyle diye ama ben nasıl adamın arkasından laf ediyorum beddua ediyorum ,benimde arkamdan etmesinler diye yapmıyorum.

Allah onları bildiği gibi yapsın inşallah sizin ne zaman kira zamanı? Kesiin sizinkiede yapar ,bu dönemde valla insaflı ev sahibi görmedim.tamam 0.25 evet çok az bu ortamda ama orta yol bulunmali,3-4 kati ne demek yaa!!

Boylelerine istedigini vermiceksin dedigim gibi anlasma anlasmadir. Ama tabi insan esinin basi belaya girer diyede korkuyor ozmnda parami pesin isterm hemen sonra ceker giderm. Boyle pisliklerin evi bile ugursuzdur

Valla isterde yüzde 500 zam gelmiş olsun. Sizi bankamatik gibi kullanırken iyiydi şimdi mi kötü oldu. Hem senelik al adamların elindeki parayı hemde zart zurt. 1 lira bile koklatmayın. Dövünce haklıyken haksız olcaksınız. Kendi uğraşsın mahkeme kapılarında

Boylelerine istedigini vermiceksin dedigim gibi anlasma anlasmadir. Ama tabi insan esinin basi belaya girer diyede korkuyor ozmnda parami pesin isterm hemen sonra ceker giderm. Boyle pisliklerin evi bile ugursuzdur
Anlaşma ona göre 6 ayda bir değişiyor.yeni kiracı gibi muamele görmek istiyor.ac insanlar.zaten bu adamla burda çok kalamayız bu belli.mahkeme vs olursada bizim için huzursuzluk iki çocuk falan.iste kendi evimizi satarsak yeni bir ev almak istiyoruz üstüne kredi çekip isallah öle olursa kurtulucaz bu pislik heriften
Aynen sanki biz şimdi kötü olduk ,ki adamın istediğini yine verdik ama piyasaya göre düşükmusmus.o zaman benim eski kiracı olmamın ne anlamı var.apartmanda en eski biziz,ama en yükseği veren biziz. Önceden iyiydik ne güzel şimdi kötü olduk.bu sene zaten ne olacaksa olsun diycez versin mahkemeye.pislik insanlar.

İnşallah Rabbim nasip eder hayirlisiyla tez vakitte satarsinizda istedgniz gbi bir eviiz olur. Allah'a emanet

İsterse mahkeme yoluyla dava açabilir. Ama yine makul sonuç alacağını sanmıyorum. Kendi kirasiyla değil sizin oturduğunuz bölgedeki kiralar ile kıyaslama yapabilir. Açabileceği tek dava da kira uyarlama davası. Tabi öncesinde arabulucuya gitmeniz gerekiyor. Bununda öncesi olarak size yazılı bir ihtarname çekmesi lazım. Tüm bunları yapsa bile olumlu bir sonuç alacağını sanmıyorum. Tüm bu süreçlerde zaten 1.5 -2 seneyi bulur. O vakte kadar kim öle kim kala..

Maalesef zar zor adamla 4.500'e anlaştık. Biz de şöyle bir handikap var adamın tek evi bu aslında hep vergi borcu bilmem nesi var diye adam üstüne hiçbir şey almıyor kirayı da kızının üstüne yatırtıyor kızın hesabına. Hani bunun şeyi siz çıkın ben oturacağım ona getiriyor kaç kişiye de sorduysak tek evi buysa hani mahkeme bir sene de biter diyorlar hani bu elimizi kolumuzu bağlıyor

Bu arada zaman da çabucak geçiyor seni yaraladık neredeyse bir sonraki zammı düşünüyoruz şimdiden

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…