Yasal olarak evi aldıktan 1 ay içerisinde ihtar cekmen lazim. Onda da 6 ay içerisinde boşaltma hakki var. Bosaltmayadabilir. Burada mahkeme yolu gözükür ve davayı kaybeder. Ama o mahkeme 3 yil sürebilir. O nedenle de biz en basta kiraciyla anlastik. Cunku ev uzun bir sure sarılmamış, kiraci çıkmayacağı söyleyince insanlar da evi almak istemiyorlardi. Biz kendimiz oturacagimiz icin ve emsallerine gore 600 bin falan daha uygun diye evi almaya karar verdik, fakat kiraciya da durumu soyledik. Evi almak istiyoruz ve biz de kiraciyiz dedik, yani evi boşaltman gerekecek dedik, eninde sonunda da bu ev satılacak dedik ve biz sana su kadar bir para verelim , en wzindan depozito parasi ve nakliye parasi olur dedik, evi sen 6 ayin sonunda bosalt dedik, o da bunu kabul etti. Kabul edince de evi aldik, tabi hala bir risk var, su an orada kiralar olmus 15 bin tl biz 25 bin vereceğiz evi boşaltmasi icin vazgectim de diyebilir yaniHayırlı olsun öncelikle,eg iyi o zaman kiracı ilk başta çıkmam diyipte sonra iyi kabul etmiş yanı.tamam 25 bin az bı para değil elbette ama nakliye deseniz 10 bin,kira 7-8 deseniz ortalama 1-2 aylık kirası olur anca.hayret nasıl kabul etmiş o kiracı sansliymisiniz yine(hakkınız tabiki çıkması o ayrı ama aynen inat edip çıkmıyorum derse mahkeme vs kaç sene sürer dediğiniz gibi)
Bu arada malik degisince çıkmıyorum diyebiliyor mu kiracızorla icra yolu ile neyse tam adı cikartilmiyor mu.? Bu nasıl iş yaaa ben anlamıyorum.ev alsan bi dert,kiracı olsan bı dert