Benden de ev sahibi ve kira olayı.napmaliyiz?

Ben sizin yerinizde olsam ev bakarım. Bu sonuçta bu adam seneye de çok zam yapacak. Daha makul semtlere taşınmayı tercih ederim. 3 kuruş da olsa daha ucuz kiraya giderim
Kesinlikle bende eşime soyledim aynı şeyi seneye (yine arada gelip zam yapmassa) yine yapicak bu adam zaten çıkalım diye uğraşıyor belli yani diye esimlede aramızda konustuk.sanki 10 yıldır oturuyormuşuz gibi. Diğer çocuğumun okulu bitcek kısmetse ,okulunu çok seviyor ayrılmasın diye seneye o zaman isallah tasincaz kesinlikle. Bu ... Adamla sinirlerimiz altüst oluyor belli yani. geçen senede bı ara evi satcam diye tutturmustu peşin kira verilmiş evi!!!. Allah onu bildiği gibi yapsın inşallah 🙏🙏

yahu neden yasal haklarınızı kullanmıyorsunuz? siz onun "çıkın" demesine ne bakıyorsunuz? çıkmanızı istiyorsa haklı gerekçesini sunarak tahliye için dava açması gerekirdi. ülkede hukuk sistemi bu haldeyken dava bir ömür sürer zaten ve siz o süreçte oturmaya devam ederdiniz. tekrar ediyorum. lütfen bir avukata haklarınızı danışın o kazığa oturmadan önce
Doğru diyorsunuz haklısınız ama bu herif ben oturcam diyor çıkın diye ama yalan,bizden önceki oturan adamida o şekilde çıkartmış (bize dediği adam kira odemiyordu bende böyle söyledim diyordu ama bence işin aslı başka ) yalan ama nasıl ispatliycaz. Mahkemede 1 sene sürse basimiz agriycak ve ben taşındıktan sonra bu eve kim oturdu nasıl oldu onu nasıl takip etcem ki edecek mental durumumda yok yani,ben taşındıktan sonra.
Bu gibi olaylar dolu malesef adamlar direkt postayı koyuyor veriyorsan ver yoksa çık diyorlar!!! Tek şeyin seneyede aynı olayları yasiycaz (zaten 1-2 yıl soraya tasincaz şu anki dusuncemiz buda) o zaman hani Killik yapıp git ver mahkemeye diye zorluk cikarmak , zaten nasıl olsa cikicaz ya.(şu an maddi manevi cikicak durumumuz yok,o yüzden restlesemedik)

Doğru diyorsunuz haklısınız ama bu herif ben oturcam diyor çıkın diye ama yalan,bizden önceki oturan adamida o şekilde çıkartmış (bize dediği adam kira odemiyordu bende böyle söyledim diyordu ama bence işin aslı başka ) yalan ama nasıl ispatliycaz. Mahkemede 1 sene sürse basimiz agriycak ve ben taşındıktan sonra bu eve kim oturdu nasıl oldu onu nasıl takip etcem ki edecek mental durumumda yok yani,ben taşındıktan sonra.
Bu gibi olaylar dolu malesef adamlar direkt postayı koyuyor veriyorsan ver yoksa çık diyorlar!!! Tek şeyin seneyede aynı olayları yasiycaz (zaten 1-2 yıl soraya tasincaz şu anki dusuncemiz buda) o zaman hani Killik yapıp git ver mahkemeye diye zorluk cikarmak , zaten nasıl olsa cikicaz ya.(şu an maddi manevi cikicak durumumuz yok,o yüzden restlesemedik)
çiçeğim, iki gözümün nuru kendisi oturacaksa da dava ile tahliye edebilir seni. şayet dava sonucunda tahliye edilir de tekrar başkasına daire kiralanırsa o zaman başı belaya girer. %25 zammını yap ve her ne ile sizi tehdit ederse etsin "davada çözelim" diyin. o kadar süre devam edecek davaya zaten cesaret edemeyecektir. ederse de paşa gönlü bilir; davanın sonlanmasını bekler. onca yıllık kiracı olarak hukuk sizden yana

çiçeğim, iki gözümün nuru kendisi oturacaksa da dava ile tahliye edebilir seni. şayet dava sonucunda tahliye edilir de tekrar başkasına daire kiralanırsa o zaman başı belaya girer. %25 zammını yap ve her ne ile sizi tehdit ederse etsin "davada çözelim" diyin. o kadar süre devam edecek davaya zaten cesaret edemeyecektir. ederse de paşa gönlü bilir; davanın sonlanmasını bekler. onca yıllık kiracı olarak hukuk sizden yana
Dogru diyorsunuz da korktuk işte 😔😔 ve bizim aleyhimize sonuclanirsa nasıl tasincaz çocuk bebek ,diğerinin okulu var vs diye korktuk açıkçası 😔 hemde taşın he diyince fiyatlar nakliye vs (hani taşınınca zaten vercezde planlı programlı hareket edelim diye) bunlarda bu düşüncelerimizi bildiği için tahmin ettiği için daha doğrusu bebek var taşınamaz yapıyım,he tasinirsa da daha iyi işime gelir diyordur ki istediğide o zaten.

Dogru diyorsunuz da korktuk işte 😔😔 ve bizim aleyhimize sonuclanirsa nasıl tasincaz çocuk bebek ,diğerinin okulu var vs diye korktuk açıkçası 😔 hemde taşın he diyince fiyatlar nakliye vs (hani taşınınca zaten vercezde planlı programlı hareket edelim diye) bunlarda bu düşüncelerimizi bildiği için tahmin ettiği için daha doğrusu bebek var taşınamaz yapıyım,he tasinirsa da daha iyi işime gelir diyordur ki istediğide o zaten.
yavrucum, kuşum dava aleyhinize sonuçlansa dahi mahkeme "bir sonraki ay evden çıkmış olun" diyerek kapıyı göstermez. yanılmıyorsam 6 ay kadar bir mühlet veriyor mahkeme, tahliye işlemi için. zaten sizin bu korkularınızı fark ettikleri için sizi söğüşlemişler belli ki. "baskın basanındır" derler. "adalete güveniyorum. mahkemeye taşıyın taleplerinizi" diyin. bunun gibi şark kurnazları, masraf olacak diye mahkemeye gitmekten dahi imtina ederler. en fazla yapacağı şey, notere gibi ihtar çektirmektir ki bunun bi yaptırımı dahi yoktur

Merhabalar arkadaşlar, maalesef bu dönemde bunun gibi birçok konu var ama ben de size akıl danışmak için açmak istedim konuyu.

3 sene önce bu evimizi kiraladık,sözde tanıdık. yıllık olarak peşin verirseniz 1000 TL dedi,verdik 12 aylık.sonraki yılda 1200 TL olsun yine yıllık olsun dedi.tamam dedik.sonra 2. Yılın yarısında ben çok sıkıştım yine aynı para olsun yine bana peşin verirnisiniz dedi.bizde tabi işimize geldiği için kabul ettik.yani daha 2. Yildayken 3. Yılın parasını ödemiş olduk. Aylık 1200 TL oluyor aya vurdugumuzda .

Derken bu sene bu Ocak ayında 4 .yılımıza giriyoruz adam yazın 5 -6 ay önce kontrati yenileme zamanı olmamasına rağmen devlet %25 açıklayınca ona uymayacağını belirtmek için dedi ki " benim durumum yok benim de ev sahibim zam yaptı sizin kira 3.500 tl yapacağım haberiniz olsun" dedi.dolayli olarak veriyorsan ver yoksa şimdiden haber veriyorum taşın demeye getirdi.

Gel zaman git zaman bu ay geldi,kontrat zamani 1 Şubat'ta zamlı olarak vereceğiz şimdide gelmiş adam " o zaman öyle konuştuk ama her şeye çok zam geldi,kira olarak 5 bin istiyorum" dedi.esim çok kızdı dovecem diyor,napcaz bilmiyorum.

Tamam belki tutar olarak aman aman bir para deil ama adamın yaptığı nedir .kaldiki ben daha 2. Senedeyken 3. Yılı bile peşin vermişim o zamana göre 1200 TL az sayılmaz şu an çok komik bı rakam belki ama yillikta 25 bin yani 2 yıl önce adama 50 bin TL para verdik . Şimdi siz olsaniz ne yaparsınız arkadaşlar? Devletin 0.25 olayına kimse uymuyor bu bariz zatende 1200 TL den önce 3.500 diyip sonrada asıl zam zamanı geldikçe 5 bin TL demesi nasıl bir durum? Ben yeni kiracı deilim sonuçta.pislige mi yatsam git mahkemeye ver vs diye ama uğraşıcak psikolojik durumum hiç yok. Napcaz bilmiyorum, tasinmam mümkün deil maddi manevi. Siz olsanız ne yapardınız?
Aynı rakamlara başka ev bulamazmısınız?

basit bir google araması ile bir hukuk bürosunun sitesinden buldum alıntı yapıyorum:

"Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı ve AGK& AĞKOÇ Hukuk Bürosu Kurucusu Avukat Ali Güvenç Kiraz, Türk Borçlar Kanunu’nun, kira hukukunda açık hükümler içerdiğinin altını çizdi. Kiracı tahliyesinin ancak haklı sebebe dayanabileceğine işaret eden Kiraz, bu nedenleri şöyle açıkladı: “Kiracının borcunu ödememesi, haklı ihtarla cezalandırılması. Kira sözleşmesine aykırılık. Mesela, kuaför olarak kiralanın bir yerin restorana çevrilmesi. Kişinin taşınmazı satması ve satın alanın ihtarname çekerek, ‘burada ben oturacağım’ demesi. Bunun için de kiracıya 6 ay süre verilmek zorunda. İhtiyaç sebebi. Yani ‘Oğlum, kızım ya da kendim oturacağım’ demesi. Bu türden tahliyede ise 3 yıl kiraya veremezsiniz. Bu maddelerden herhangi oluşmamışsa kira sözleşmesinin süresi dolsa da kiracı tahliye edilemez.”"

siz zaten evden tahliye edilemezsiniz. istediği oranda zam yapmadığınız gerekçe ile hiç tahliye edemez. istediği rakamı bas bas bağırsın. %25'ten tek kuruş yukarısını yedirmeyin

Biz işte hiç fırsatımız olmadiki malesef..... Adamla (oraya neler getiriyorum siz düşünün) biz konuştuk anlaştık 3.5 tamam dedik adam yılbaşı zamanı gelmiş konuyu açtığım gün eşimi aramış boyle böyle gel konuşalım diye hani biz bir anda şok olduk hani hiç beklemiyorduk 3.5 da ideal dedik (her ne kadar sinir olsakta )adam bir anda gelmiş böyle böyle hani şok olduk hiç bir şey yapmaya düşünmeye araştırmaya fırsat olmadı yani:KK43:

Eşim malesef bugün anlasmis (zaten olay dün oldu ilk aradı adam öyle haberimiz oldu) çocuk var ne yapalım diyor,eve gelip gündüz sizi rahatsiz etse nolcak sen bebekle teksin diyor napiyim idare edicez diye he dedim dedi. Tek artısı şu yeni bir kontrat yapmışlar yeni bir sözleşme,bu demekki bizi yeni bir 5 yıl bekliyor adama mahkemeye öne surebilmek için.yoksa seneye 5 yıl olacaktı normalde. Ama yeni kontrat yapılmış eşim ısrarla yapalım demiş.iban numarası vermiş bu sefer ama kızının ibani ben banka kullanmıyorum demiş (diyorum ya adamın her şeyi dalavere) kızının ibani ama aciklamaya herşeyi açıkça yazicaz. bı o kontrat beni rahatlatıyor. Seneye falan biz kendi aksiyonumuzu alınca en azından planlamisken ver mahmekeye naparsan yap diyebilcem diye düşünüyorum inşallah 🙏

Son düzenleyen: Moderatör:
yavrucum, kuşum dava aleyhinize sonuçlansa dahi mahkeme "bir sonraki ay evden çıkmış olun" diyerek kapıyı göstermez. yanılmıyorsam 6 ay kadar bir mühlet veriyor mahkeme, tahliye işlemi için. zaten sizin bu korkularınızı fark ettikleri için sizi söğüşlemişler belli ki. "baskın basanındır" derler. "adalete güveniyorum. mahkemeye taşıyın taleplerinizi" diyin. bunun gibi şark kurnazları, masraf olacak diye mahkemeye gitmekten dahi imtina ederler. en fazla yapacağı şey, notere gibi ihtar çektirmektir ki bunun bi yaptırımı dahi yoktur

basit bir google araması ile bir hukuk bürosunun sitesinden buldum alıntı yapıyorum:

"Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı ve AGK& AĞKOÇ Hukuk Bürosu Kurucusu Avukat Ali Güvenç Kiraz, Türk Borçlar Kanunu’nun, kira hukukunda açık hükümler içerdiğinin altını çizdi. Kiracı tahliyesinin ancak haklı sebebe dayanabileceğine işaret eden Kiraz, bu nedenleri şöyle açıkladı: “Kiracının borcunu ödememesi, haklı ihtarla cezalandırılması. Kira sözleşmesine aykırılık. Mesela, kuaför olarak kiralanın bir yerin restorana çevrilmesi. Kişinin taşınmazı satması ve satın alanın ihtarname çekerek, ‘burada ben oturacağım’ demesi. Bunun için de kiracıya 6 ay süre verilmek zorunda. İhtiyaç sebebi. Yani ‘Oğlum, kızım ya da kendim oturacağım’ demesi. Bu türden tahliyede ise 3 yıl kiraya veremezsiniz. Bu maddelerden herhangi oluşmamışsa kira sözleşmesinin süresi dolsa da kiracı tahliye edilemez.”"

siz zaten evden tahliye edilemezsiniz. istediği oranda zam yapmadığınız gerekçe ile hiç tahliye edemez. istediği rakamı bas bas bağırsın. %25'ten tek kuruş yukarısını yedirmeyin
Eve gelir bir şey yapar diye yani rahatsız lik verir yada sokakta mahallede yada eve binaya rahatça girer kendi akrabalari var çünkü. yoksa yerden göğe kadar haklisiniz

Bulunabilirdi geçen ay caprazimdaki binada ev 5 bine kiraya tutuldu ama işste şans aylardır hiç burda yakın çevremizde yok ev kimse çıkmıyor ki hakli olarak taşınması emlakcisi nakliyesi vs astarı yüzünden pahalı diye bizim gibi çoğu her şeye evet diyor(gücü yettiği ölçüde yada sınırlarını zorlayarak) bizde yine bu çevrede olsun istiyoruz çocuğun okulu burda seneye bitcek zaten öğretmenini de çok seviyor vs diye.
Aynı rakamlara başka ev bulamazmısınız?

Allah yardımcınız olsun fakat çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok gibi ve inanın 5bin kira yine iyi kuzenim 4aydir ev bulamıyor bulduğu evlerde 8den aşağı değil 😐

Allah yardımcınız olsun fakat çok fazla yapabileceğiniz bir şey yok gibi ve inanın 5bin kira yine iyi kuzenim 4aydir ev bulamıyor bulduğu evlerde 8den aşağı değil 😐
Çok çok sağolun teşekkür ederim🙏🙏Evet işte bende onun için diyorum yoksa bulunur mu belki bulunur ama ne kadar zamanda en basiti bizim sokakta(he illa ordami oturcaksin diyebilirsiniz ama dediğim gibi çocugun okulu olduğundan yine bu muhitte olur tasinacagim yer) nerdeyse 1 sene önce bir ev sadece kiralikti o kadar.bide geçen ay gördük tesadüf.he diyince olmuyor ama yasal yollardan olsa 6 aymis öğrenmiş olduk 🙏
Sizin kuzeniniz nerde bakıyor evi,onundami ev sahibi sorunu oldu?

Bulunabilirdi geçen ay caprazimdaki binada ev 5 bine kiraya tutuldu ama işste şans aylardır hiç burda yakın çevremizde yok ev kimse çıkmıyor ki hakli olarak taşınması emlakcisi nakliyesi vs astarı yüzünden pahalı diye bizim gibi çoğu her şeye evet diyor(gücü yettiği ölçüde yada sınırlarını zorlayarak) bizde yine bu çevrede olsun istiyoruz çocuğun okulu burda seneye bitcek zaten öğretmenini de çok seviyor vs diye.
Son isteğine evet derseniz muhtemelen bir şey daha isteyecek, Allah yardımcınız olsun.

Verdiğiniz örnekteki rakamlar birbirini tutmuyor 15 binlik yerde 3 bine kimse oturmamaliı bencede. Verdiginiz örnekte piyasa değerinin %20 sine oturuyorlar demek .bu rakam komedi .
Bende ki örnek normali 8 bin dedim,4.5 a zar zor anlaştık. Yani piyasanın %60 gibi bir rakam oluyor kaldiki bu adam bize pandemi mandemi demedi peşin istedi sıkıştım dedi bilmem ne dedi bizde 2 yıl öncesinden 2 yıllık verdik( he tabiki silah dayamadi kafamıza ama karşılıklı iyiniyet çerçevesinde ilişkimiz sürüyordu,öyle sanıyorduk en azından) .
Sizin olayinizla benimki farklı yani yoksa kimse kimsenin evini zaptetmiyor ve durup dururken pislik yapmıyor Ve okumadiysaniz tekrar hatirlatiyim 4 katına çıkıyor bizim zam miktarıniz. Ve adamın iyiniyetli olmadığı direk çık moduna girmesinden belli. Sizin yasadiginiz olayla bizimki bambaşka kısaca. Evet yaşam zor herkeze zor ev sahibine bı tek zor deil ,bir gün kiracı olursanız anlarsınız.
Bende kiracıyım hanımefendi. Hem ev sahibiyim hem de kiracıyım. Evimin bulunduğu şehirden başka bir şehirde kirada yaşıyorum. O yüzden zorluğunu gayet iyi biliyorum. Bizde zamlardan etkilendik ama kabul etmek durumunda kaldık yapacak bir şey yok. Dediğim gibi geçim zor. Ev sahiplerinide anlamak lazım. Çıkarcı insanlar var mı evet var fakat normal bir ev sahibide kiracısıyla kötü olmak istemez. Mahkeme işleri vs kolay değil 2 taraf içinde maddi manevi yıpranmak demek. O yüzden insanlar zam koyuyorsa çoğu mecburiyetten koyuyor.

Bende kiracıyım hanımefendi. Hem ev sahibiyim hem de kiracıyım. Evimin bulunduğu şehirden başka bir şehirde kirada yaşıyorum. O yüzden zorluğunu gayet iyi biliyorum. Bizde zamlardan etkilendik ama kabul etmek durumunda kaldık yapacak bir şey yok. Dediğim gibi geçim zor. Ev sahiplerinide anlamak lazım. Çıkarcı insanlar var mı evet var fakat normal bir ev sahibide kiracısıyla kötü olmak istemez. Mahkeme işleri vs kolay değil 2 taraf içinde maddi manevi yıpranmak demek. O yüzden insanlar zam koyuyorsa çoğu mecburiyetten koyuyor.
Bizimde bu arada Allah'a şükür bir evimiz var ama bizde temmuzda %25 zam yaptık devlet baba öyle dedi diye. Ama sonradan gördük ki kimse dinlemiyor su anda yaşadığımiz durum bile ortadayken ben kiracıyı arayıp gel kardeşim bı düzeltme yapalım böyle böyle diyemiyorum kadın çünkü kiracı çocuğu var küçük esinden nafakayla vs ile geçiniyor(en azından biz öyle biliyoruz) verdiği kirada 1.500 TL .pandemi vs falan bizde hiç zam yapmadık 50 TL falan sembolik olsun diye. Herkez bizede yap konuş temmuzdan bu zamana neler değişti diyor ama ne biliyim yapamıyoruz çok mu salagiz😔( o eve tasinanam küçük 2+1 bir ev ve bizim ilçeden çok çok uzakta hani ev okul iş bayag ters bize) ama çevresindeki evler falan bakıyoruz netten 1+1 ev bile 3-4 bin.

Biz de yeni ev aldık icinde kiraci vardi. Kiraciya cikmasi icin zaman tanıdık ve anlastik cikmasi karşılığında 25 bin tl ödeme yapacağız. Cunku biz de kıradayiz ve evi kendimiz oturmak icin aldik. Yeter ki ciksin. Cunku cikmazsa dava vs açılacak ve surec uzayacak. Su an ayni sitede kiralık evler 15 bin bandinda kiraci bize 2000 tl ödüyor. Acikcasi hem kredi ödeyip hem de cikmasi icin 25 bin ödemek sinirlerimi bozuyor ama yapacak da bir sey yok maalesef.
Kiraci olarak haklarınızı iyi öğrenin bence. Su an yasal zammi yapsanız ve size dava açsa zaten o dava 3 yılda sonuçlanır.

Biz de yeni ev aldık icinde kiraci vardi. Kiraciya cikmasi icin zaman tanıdık ve anlastik cikmasi karşılığında 25 bin tl ödeme yapacağız. Cunku biz de kıradayiz ve evi kendimiz oturmak icin aldik. Yeter ki ciksin. Cunku cikmazsa dava vs açılacak ve surec uzayacak. Su an ayni sitede kiralık evler 15 bin bandinda kiraci bize 2000 tl ödüyor. Acikcasi hem kredi ödeyip hem de cikmasi icin 25 bin ödemek sinirlerimi bozuyor ama yapacak da bir sey yok maalesef.
Kiraci olarak haklarınızı iyi öğrenin bence. Su an yasal zammi yapsanız ve size dava açsa zaten o dava 3 yılda sonuçlanır.bi
Neden kiracıya para ödüyorsunuz? Yeni alınan evde 1 ay içinde ihtar çekilince çıkmak zorunda diye biliyorum ama yanlış mı?
Biz malesef adamın dediğini kabul ettik yeni bebeğim.olmustu nereye cikicaz diye bide mahaledde karsilasicaz bu mahkeme işi nasıl olacak babamın eski komşusu arada o var diye.(sözde eski arkdas komşu ama para girdimi herkez degisiyor ve zaten adamda onu diyor arada babamız olmasa başka olurmuş mevzuda babamın hattına oleymiss,adam daha ne yapicakfi bilemiyorum artik)

Yani bu mahkeme olaylarına girmeyelim tatliyla halledelim.dedik ama boylr olmiycak anlaşılan bu seneki zamda bakalım neler olucak ,yine aynı şey olursa bu sefer aynen dediğiniz gibi çık ver mahkemeye evdende çıkmıyorum vs diycez gibi.cunku anladığımız adam direkt bizi çıkartıp yeni kiraya vermek istiyor.

Neden kiracıya para ödüyorsunuz? Yeni alınan evde 1 ay içinde ihtar çekilince çıkmak zorunda diye biliyorum ama yanlış mı?
Biz malesef adamın dediğini kabul ettik yeni bebeğim.olmustu nereye cikicaz diye bide mahaledde karsilasicaz bu mahkeme işi nasıl olacak babamın eski komşusu arada o var diye.(sözde eski arkdas komşu ama para girdimi herkez degisiyor ve zaten adamda onu diyor arada babamız olmasa başka olurmuş mevzuda babamın hattına oleymiss,adam daha ne yapicakfi bilemiyorum artik)

Yani bu mahkeme olaylarına girmeyelim tatliyla halledelim.dedik ama boylr olmiycak anlaşılan bu seneki zamda bakalım neler olucak ,yine aynı şey olursa bu sefer aynen dediğiniz gibi çık ver mahkemeye evdende çıkmıyorum vs diycez gibi.cunku anladığımız adam direkt bizi çıkartıp yeni kiraya vermek istiyor.
Merhaba,
Evi uygun bir fiyata aldik. Uygun olmasının tek sebebi de içinde kiracı olmasi. Kiraci olunca ev fiyati dusuyor. Cunku evi aldin 1 ay içinde ihtar çektin diyelim. Kiraci da cikmiyor diyelim. O zaman dava açıyorsun. O dava da artik ne kadar surer 1 yılda sürebilir 3 yilda sürebilir. O nedenle biz evi almadan önce kiraciyla anlastik. Zaten kiraci evden çıkmam dedigi icin evin fiyati cok uygundu. Su kadar verelim su zamanda boşalt dedik bir orta yol bulduk ve anlastik.

Kendimiz de kiraciyiz. Ev sahibimiz bize de 5 kat zam yapmak istedi, size yasal sinir yuzde 25 olmasina ragmen yuzde 100 zam yapiyoruz dedik, bu da bizim iyi niyet göstermemiz dedik, o da evimi boşaltın dedi, evi bosaltmayacagimizi isterse de yasal haklarını kullanabileceğini soyledik. Sonunda noldu biliyor musunuz? Bizi aradi (esim avukat bu arada, muhtemelen kendisi de çevresinde bir hukuk firmasıyla konustu) vereceğimiz zam oranini kabul edeceğini söyledi.

Simdi de evi satacagini soyluyor, satarsa satsın onemli degil cunku su an evden çıkmayı dusunmuyoruz. Satin almak isteyen kişiye de belirli bir süre cikmayacagimizi söyleyeceğiz. 6 ay sonra kendi evimize geçmeyi planliyoruz.

Kiraci olarak haklarınızı iyi öğrenin bence. Su an yasal zammi yapsanız ve size dava açsa zaten o dava 3 yılda sonuçlanır.
Hayırlı olsun öncelikle,eg iyi o zaman kiracı ilk başta çıkmam diyipte sonra iyi kabul etmiş yanı.tamam 25 bin az bı para değil elbette ama nakliye deseniz 10 bin,kira 7-8 deseniz ortalama 1-2 aylık kirası olur anca.hayret nasıl kabul etmiş o kiracı sansliymisiniz yine(hakkınız tabiki çıkması o ayrı ama aynen inat edip çıkmıyorum derse mahkeme vs kaç sene sürer dediğiniz gibi)
Bu arada malik degisince çıkmıyorum diyebiliyor mu kiracı🙄 zorla icra yolu ile neyse tam adı cikartilmiyor mu.? Bu nasıl iş yaaa ben anlamıyorum.ev alsan bi dert,kiracı olsan bı dert

Allah herkese babam gibi ev sahibi versin baba bu ev şu kadar paraya verilir aza veriyorsun dediğim hâlde yok günahtır olmaz der canım babam 😪

X