Benden de ev sahibi ve kira olayı.napmaliyiz?

İstanbul icin yüksek bir bedel değil istediği 5.000tl ki civardaki evler 6-7 bin bandında diyorsunuz ama bu demek değil ki ev sahibiniz kafasına göre,aklına estikçe zam isteyebilir. Birde yıllık peşin alıyor yani.
Yerinizde olsam 5.000 tl vermezdim 3.500-4.000 tl anlaşmaya bakardım. Bu kez verseniz 5.000tl kısa zaman sonra gelip kiralar arttı şu bu deyip yine kafasına göre arttıracak ne dese tamam deniyor zira.

Cevredeki kiralara gore normalse kabul etmeniz gerekir kimse magdur olmak istemiyor ev sahibi diye cok rahat yasiyor oaraya ihtiyaci yok gibi dusunmeyelim emsal dairelere gore kiyaslayin ciksaniz nekadar verirsiniz diye ona gore kabul edin ama 4000e zorlayin olmazsa 4500 falan anlasmaya calisin yani

Ama o zamanda bizim eski kiracı olmamızın ne anlamı var.her sene yeni kiracı gibi olacaksa .he tamam ok yapalım 5 bin diyorum tamam ama bu seferde seneye gelir 10 bin yapıyorum der .hani ben adamın her dediğine evet demek istemiyorum.millet neler yapaiyor bizim gibi enayi kiracı bulmuş adam Killik yapiyor

Evet o yüzden işte adamın dediğini yapmak zoruma gidiyor .yoksa tamam en başta da belirttim 5 bin çok yüksek deil bu ortamda ok ama ben eski kiraciyim, o zaman her sene yeni sıfır giriyormuş gibi fiyat bicsin adam. Ve hani ok dedik bu sefer seneye de gelip 10 bin yapıyorum derse nolcak .
Ve bu adam sözde tanıdık ve kaç sene önceden ben zordayım vs diye toplu toplu yıllık istedi hep öle verdik.simdide gelmiş böyle diyor,sürekli değişti diyip zam yapıyor kafasına göre. Buna sinir oluyorum çok .

Evet yasal sınır %25 ama herşeye %100 un üstünde zam gelmişken ev sahibini de anlamak lazım. Evini 8 bine kiraya verebilir demişsiniz. 4 bine razı olun olmadi

Ama o zamanda bizim eski kiracı olmamızın ne anlamı var.
Sizin eski kiracı olmanızın ev sahibi için bir anlamı yok. Hele ki bu hayat pahalılığında. Herkesin kendine göre geçim derdi var. Biz olmasak başkası, eski kiracı-ev sahibi ilişkisine bu kadar anlam yüklemeyin bence. Zaten emsal değeri daha yüksekmiş, 8 bine de verilirmiş, size 5 bin demiş. Yapabileceğini yapmış. Ben de kiracıyım bu arada. Kiraya %75 zam yaptı ev sahibi. Aynı binadaki yeni tutulan daireleri düşününce öpüp başımıza koyduk. Dilerim tez vakitte kurtuluruz bu durumdan.

Dönem başında ne kadar konuştuysanız o geçerli, ben de kiracıyım. Dönem ortası beni ev sahibim rahatsız etmedi edemez zaten sözleşme diye bir şey var. Ev sahipleri için de zor bir dönem ama yasa diye de bir şey var öyle habire kiraya katlaya katlaya zam yapılmaz

yeni evler min 8 bin diyorsunuz
size 5 bin demiş eski kiracı olmanızın daha ne kadar artisi olabilir
enayilik değil bu rasyonel düşünce , evinizde huzur içinde oturmak istiyorsanız adamla anlaşmanız gerekiyor
çünkü ev adamın evi.
eğer anlasmam diyorsanız yüzde 25 zam yapın gönderin o da mahkemelerde sürünsün yalnız o surunurken sizi de rahat birakacagini dusunmeyin.
ya da taşının daha ucuz bir ve bulabilir misini bilmiyorum ama 3 kira parası ve taşınma masraflarını çıkarın cebinizden enayi olmamış olursunuz ne diyelim baska

Konunuzla benzer değil ama yine İstanbulda bir arkadasimin evi var. Paraya da çok ihtiyacı yok. 1200 lira kira aliyordu. 50-100 lira gibi komik zamlar sonunda alinan kira 1200. Bu sene 5000 yapmak istedi diye kıyamet koptu nasil üç katından bile fazla istermiş. Halbu ki zaten zamanında tavandan zam yapsa çok fazla ederdi ama ihtiyacı yok eve de iyi bakiyorlar diye önemsemedi ama kötü oldu sonunda. Bu arada ev sıfırdı kiraya verdiğinde ve merkezde ve 3+1.

4 yıl olmuş. Bu yıl siz devletin istediğine göre artırırsınız. Muhtemelen o da ihtarname çeker. 5 dolduğunda çevreye göre artırma hakkı ev sahibinin diye biliyorum. Ama uğraşmak istemezseniz bir orta yol bulun. 4000-4500 civarı bir teklif edin. Herkesin malı kendine. Kimse de zarar etmek istemez tabi. Bir şekilde almış mal edinmiş. O da tabi değerinde kira almak ister. Yani her iki taraf da kendince haklı bence. Umarım Rabbim size de güzel gönlünüzce bir ev nasip eder bu dertten kurtulursunuz.

neden herkes "ev sahibini de anlamak lazım?" diye bir enayilik tutturmuş? ev sahibi, bu evi bir yatırım aracı olarak kullanıyor neticede. herhangi bir yatırımınızdan zarar gördüğünüzde şu ana kadar sizin cebinize zararınız karşılayacak oradan parayı birisi yerleştirdi mi?
hukuki koşullar ortada. ev sahibi, evle ilgili herhangi bir aksiyon almak istiyorsa satın alımdan sonra 1 ay içerisinde noter kanalıyla ihtar gönderir. bunu yapmıyorsa kira sözleşmesinin tarafı haline gelmesine istinaden kira sözleşmesinin devredeği ay hukuken belirlenmiş max. oran %25 zam yapabilir.
ben avukat değilim. sadece bu tarz soruları ve kazıklanmaları çok okudum. burada devlet sizden yana. kira sözleşmesinin devrettiği ay, %25 zammınızı yapın ve sesinizi çıkarmayın. arzu ederse sizi tahliye etmek için uzun sürecek bir dava açar. tahliye ise ancak kendisi ya da 1. derece akrabaları yaşayacağı koşullarda gerçekleşir.
ücretine mukabil bir avukattan destek alınız. kiraya yıllık bazda yapacağınız zam göz önünde bulundurulursa avukata vereceğiniz para, devede kulak kalır.
şu şark kurnazı ev sahiplerine de "ev sahiplerini de anlamak lazım" diyerek hukuksuzluğun önünde kapı açmayın. kimse alnına led tabela ile enayi yazdırmasın

hayır haklı değil. dolar ya da altın düştüğünde sizin ettiğinizi zararı kimse ödüyor mu? öyle bir dünya yok sanırım. ev için de durum aynısı

sizin yaşınız kaç ve Türkiyede mi yaşıyorsunuz merak ettim
bizim yaptığımızda enayilik değil insanlıktan, ev sahibi de sizin bizim gibi bir insan.
bir ev sahibi olmuş diye işçisine zulmeden zorba fabrikatör gibi tavır almanın bir manasi yok.

bence 4 bin olsun diyip anlaşmaya bakın belki o da geri adım atar kabul etmezse mahkemeye git dersinşz

hanımefendi ne anlatıyorsunuz? zorba tavır almasınıa sebep olacak olan sizin anlattıklarınız

ne demek "rahat bırakacağını sanmam"? ben bu işin hukuki yönünden ve haklardan bahsediyorum. siz ne anlatıyorsunuz? japonya'da yaşıyorum ve 75 yaşındayım. ne değişti şimdi?
ev sahibi de herkes gibi insan ama ev sahibi yatırımından daha fazla para kazansın diye insanlar neden kendilerine hukuken uygun görülen haklarını yedirsin?

Ev sahibi oldu diye tavır almıyor zaten, sonuçta bir kiracı ev sahibinin yaptığı yatırımı kurtarmaya mecbur değil. Kiracı olarak ona verilen haklardan yararlanması tabi ki en normali. Burda kiracımız belirlenen %25 oranın üzerindeki artışı kabul ederse bu onun inisiyatifi tamamen. Tüfe oranından fazla vermek istemezse de kimseye ayıp etmiş vs olmaz, yasal hakkını kullanmış olur. Bunu anlatmış yorum yapan kişi sanırım

Beni kastediyorsanuz şayet arada fark var ama,burda ev sahibi iyiniyetiyle 50-100 TL zam yapıyor sonra 5 bin istiyor kötü oluyor. Bizim durumda 3 yıl 12 şer aylık peşin isteyen kendisi,bizim hiç bu konuda bir teklifimiz olmadi ve 2. Yılın ortasında dahi 3. Yılı peşin istedi.su anda bile azimsanmiycak bir rakam 50 bin TL verdik 2 yıl önce. O zamanki paranın değeriyle şimdiki paranın değeri bir değil tabiki.Aynı örnek değil bence

bunu diyen birinin Türkiye'deki ekonomik krizden şikayet etmeye hakkı yoktur hepimiz o Tüfe vs rakamlarının gerçekliğinin farkındayız .
ne diyeyim siz ne iseniz karşınıza da sizin gibi insanlar çıkar o halde umarim
iyi forumlar

Sonucta sozlesme yapmadiniz 3500 olacak diye o konustugunuz zamandan sonra yeni zamlar geldi asgari ucret belli hakli degilsiniz yani insanlarda gecinmeye calisiyor herkes gibi. Seneyede onbin yapmak isterse ozaman cikarsiniz yada yokusa surersiniz eski kiraci olmaniz neyi degistiriyorki hicbisey

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…