Benden de ev sahibi ve kira olayı.napmaliyiz?

Zam yaosanizda biraz akillanin ve asla pesin odemeyin artik.ev sahibiniz gervekten sacmalamis. 2. Yil bitmeden 3. Yilin kirası verilir mi kimin ne olacagi belli degil.asla oesin bermeyin yaosin zam mi ay ay odeyin .sizde lesin paranizi altina dolara falan koyun .aybay bozdurur odersiniz .

Maalesef zar zor adamla 4.500'e anlaştık. Biz de şöyle bir handikap var adamın tek evi bu aslında hep vergi borcu bilmem nesi var diye adam üstüne hiçbir şey almıyor kirayı da kızının üstüne yatırtıyor kızın hesabına. Hani bunun şeyi siz çıkın ben oturacağım ona getiriyor kaç kişiye de sorduysak tek evi buysa hani mahkeme bir sene de biter diyorlar hani bu elimizi kolumuzu bağlıyor 😔

Bu arada zaman da çabucak geçiyor seni yaraladık neredeyse bir sonraki zammı düşünüyoruz şimdiden 😔😔
Pesin minodediniz yine ?

Pesin minodediniz yine ?
Yok yok bu sefer birazcık akillandik.cok şükür,ay ay ödüyoruz, kızının hesabına açıklamayı tam yazarak.(hoş herif kendide teklif etmedi peşin diye oda ayrı mesele,her zaman o teklif ediyordu bizden hiç bir zaman öle.bir talep olmadı adama)

Merhabalar arkadaşlar, maalesef bu dönemde bunun gibi birçok konu var ama ben de size akıl danışmak için açmak istedim konuyu.

3 sene önce bu evimizi kiraladık,sözde tanıdık. yıllık olarak peşin verirseniz 1000 TL dedi,verdik 12 aylık.sonraki yılda 1200 TL olsun yine yıllık olsun dedi.tamam dedik.sonra 2. Yılın yarısında ben çok sıkıştım yine aynı para olsun yine bana peşin verirnisiniz dedi.bizde tabi işimize geldiği için kabul ettik.yani daha 2. Yildayken 3. Yılın parasını ödemiş olduk. Aylık 1200 TL oluyor aya vurdugumuzda .

Derken bu sene bu Ocak ayında 4 .yılımıza giriyoruz adam yazın 5 -6 ay önce kontrati yenileme zamanı olmamasına rağmen devlet %25 açıklayınca ona uymayacağını belirtmek için dedi ki " benim durumum yok benim de ev sahibim zam yaptı sizin kira 3.500 tl yapacağım haberiniz olsun" dedi.dolayli olarak veriyorsan ver yoksa şimdiden haber veriyorum taşın demeye getirdi.

Gel zaman git zaman bu ay geldi,kontrat zamani 1 Şubat'ta zamlı olarak vereceğiz şimdide gelmiş adam " o zaman öyle konuştuk ama her şeye çok zam geldi,kira olarak 5 bin istiyorum" dedi.esim çok kızdı dovecem diyor,napcaz bilmiyorum.

Tamam belki tutar olarak aman aman bir para deil ama adamın yaptığı nedir .kaldiki ben daha 2. Senedeyken 3. Yılı bile peşin vermişim o zamana göre 1200 TL az sayılmaz şu an çok komik bı rakam belki ama yillikta 25 bin yani 2 yıl önce adama 50 bin TL para verdik . Şimdi siz olsaniz ne yaparsınız arkadaşlar? Devletin 0.25 olayına kimse uymuyor bu bariz zatende 1200 TL den önce 3.500 diyip sonrada asıl zam zamanı geldikçe 5 bin TL demesi nasıl bir durum? Ben yeni kiracı deilim sonuçta.pislige mi yatsam git mahkemeye ver vs diye ama uğraşıcak psikolojik durumum hiç yok. Napcaz bilmiyorum, tasinmam mümkün deil maddi manevi. Siz olsanız ne yapardınız?
5 bin şu günde normal bence verin her iki tarafin huzuru olsun. Ciksaniz 7 binden asaği ev yok e taşinmaydi emlak depozito derken çok uçar zaten

5 bin şu günde normal bence verin her iki tarafin huzuru olsun. Ciksaniz 7 binden asaği ev yok e taşinmaydi emlak depozito derken çok uçar zaten
Tabi tabi şu an veriyoruz aynen ama yeni zam zamanı napicaz bilmiyorum ac gozlunun teki,zaten direkt çıkarma derdinde anladigimiz,hani konsumalari o yonde gibi ,hani zam Man ugrasmayayim ,ciksinlar ben en yüksekten vereyim gibi düşünüyor anladığımız🙄😔

X