Benden de ev sahibi ve kira olayı.napmaliyiz?

Sözleşmeleri olmadığını nereden çıkardınız?

Zaten çok benzer olmadığını söyledim ama mevcut yasa ile ev sahipleri de mağdur durumda. Gerçi ulkece magduruzda neyse. Sizin 4. Yılınız yukarıda bir üye daha yazmış. 5. Yılda emsal kiraya çıkarma hakkı var ev sahibinin. Ben olsam anlaşma yoluna giderdim inatlasmazdim zararlı çıkmamak için. Peşin kira konusunda haklısınız İstanbul'da hiç görmedim peşin isteyeni.

Sözleşmeleri olmadığını nereden çıkardınız?
Seneye 3500 olacak sekilde sozlesme yaptik diye biseymi yazmis? Hayir soz ile soylenen biseyin uzerinden konusmuyormu konu sahibi? Sozlesmesi varsa zaten konusmaya gerek yok ama yoksa adam isteyebilir yani anormal bi durum degilki

Eski sözleşmem var aynen,artı şuda var hukukçu değilim ama bildiğim sözleşme anlaşma sadece yazılı değil yazısız sözlü olarakta kurulabiliyor.
İyi o zaman iki ay sonra da yeni şeylere zam gelecek 2 ay sonra da o zaman adam yine gelsin zam geldi ben yeniden zam yapıyorum desin böyle saçmalık mı olur.!!
Seneye 3500 olacak sekilde sozlesme yaptik diye biseymi yazmis? Hayir soz ile soylenen biseyin uzerinden konusmuyormu konu sahibi? Sozlesmesi varsa zaten konusmaya gerek yok ama yoksa adam isteyebilir yani anormal bi durum degilki

Eski ev sahibinden devreden sözleşmesi var zaten. Make sense?

Of ne bu dram ya yasal hakkından bahsediyoruz, yok ne iseniz karşınıza çıksın falan gerek yok bunlara, doğruluğu yanlışlığı tartışılır çok yasa var sonuçta ama bu konudaki yasa bu ve kiracı bunu kullanma hakkına sahip ve ev sahibinin karını kollamak mecburiyetinde değil

Gif koyabilsem bülent ersoy'un şarkı esnasında kendini yere atıp bayılma numarası yaptığo anı atardım. Bu ne dramadır yahu?

Şimdi anlaşmışlar 5 bin veremem demiş eşim,oda o zaman taşın demiş 1 ay sora .... 4.5 da anlaşmışlar. 6 ay sora yine zam yapmasa iyidir. ne kadar basit ya İstanbul da küçük yeni doğmuş bebeğimle 1 ay sora taşın demek.o kadar nefretle doluyium kii Allah'a havale ediyorum

durumunuzdan dolayı duygusal tepkinizi anlıyorum,
ama bence birazda adamın penceresinden bakmayı deneyin siz onunla dost ahbap değilsiniz.Adam sizi ve bebeğinizi düşünmek zorunda değil.
yakınlardaki emsal evler iki katına verilir diyorsunuz.
bu arada verdiğiniz şimdiki kirayı ben annemlerin evinde otururken(onlarla beraber) onlara vermeyi planlıyorum yani cidden çok düşük bir rakam.
tabi istediğiniz gibi bakabilirsiniz olaya ben rahatlamaniz için söyledim.
bebeğiniz sağlıkla büyüsün

Az önce bu tarz bir konuya yaptığım yorumu aynen kopyalıyorum;

Bizde ev sahibiyiz çevredeki emsal evler 10-15 bin civarıyken,eski kiracı diye kiracımız 3000 tl ye oturuyor şu an.Pandemi zamanı bazı ev sahipleri insanların kanını emerken biz zam bile yapmadık hiç. Malum geçim zor dedik,insanlar çalışamıyor dedik hiç zam koymadık. O zaman bizden iyisi yoktu. Şimdi biraz zam koymak istedik,kiracı devletin belirlediği oranda koyarım dedi. Gayet iyi bir sohbetimiz varken olay mahkemeye döndü. Kusura bakmayın hanımefendi ama geçim kiracıya zorsa ev sahibinede zor. Market zamları,okul zamları,yakıt zamları vs vs bir tek kiracıya değil,ev sahibinede geliyor. Bizimde aldığımız kira anında uçup gidiyor. Bu devirde resmen bedavaya oturup,kafasına göre zam koyamaz diyorsunuz. Koyar efendim kusura bakmayın. Ev onun eviyse hele ki kira ile geçiniyorsa bal gibide koyar. Ki yine insaflı davranmış 2 katı değil,3-5 katı zam koyanlarda var. O yüzden belirlediği rakamı vermeyecekseniz kimseyi meşgul etmeyin başka bir ev bulun. Çünkü olay iyi niyeti suistimale giriyor artık.

Size yorumum; Kısacası gerçekten vermek istemiyorsanız çıkın evden. Zaten geçim zor,kimseye rahatsızlık vermeyin! Kimsenin evi üzerinde hakkınız olmadığı gibi pislik yapma hakkınız hiç yok! İnsanların geçim derdinden canı boğazına gelmiş. Bu devirde resmen bedavaya oturupta hala pislik yapmaya çalışan insanlara sinir oluyorum!

Son düzenleme:
Gözlerini toprak doyursun böyle ev sahiplerinin...

Tabiki
Güzel dilekleriniz için teşekkür ederim çok sağ olun ama şuraya da bir açıklama getirmek isterim yineliyim; şu an verdiğim rakam düşük kalıyor evet ama benim şu anki kira bedelim 2 yıl önce peşin yıllık olarak ödenen kira bedelinin aylığa çevrilmiş hali.hani normal aylık veriyor değildim ve dediğim gibi 2 sene önceden peşin yıllık olarak istediği parayı aylığa çevirince bu rakam çıkıyor.
Evet evler yaklaşık 6-7 bin, içi yapiliysa 8 e veriliyor burda evet ama ben eski kiracı olarak konuşuyorum. Ha tabii ki %25 yapsın demiyorum çok komik bir rakam ama 3-4 ayda bir tekrar tekrar zam yapıp gelmesi birinde 3.5 deyip öbüründe 5000 lira demesi ve rahat bir şekilde veremiyorsan çık demesi insana koyuyor.

Bu binada kendi akrabalari var ve kiracı olan iki kişi daha var ;(babadan kalma apartman, kardeşler bütün daireleri aralarında paylaşmışlar bizim şansımıza da bunun dairesi denk düştü) birinin kirası 2 bin oldu giris kat,en üst kat 3.250 oldu 2-3 ay önce zam yapılmış halı yani.binada en yüksek oturan benim ki öbür kiracılar benden sonra geldi.en eski olan benim,en yüksek ödeyen benim.
Ve bu adam sözde ailemin 30 yıllık eski komşusu,he işin içine para girdimi kimse komsu akraba ahbap dinlemiyor. Adam bizi çıkartmak için işte psikolojik şiddet uyguluyor. Bir de sözde ailen var arada diye böyle bir fiyat uyguluyormuş yoksa hayatta yapmazmış bir de dua etmemizi istiyor herhalde kendisine

Son düzenleme:
Gözlerini toprak doyursun böyle ev sahiplerinin...
Adamın kaç evi var,evine giren maaşları 30-40 bin min. Ama evler kendi üzerine değil cocuklarinin üzerine kendi oturduğu ev kira. Vergi bilmem ne olayları olduğu ocin adamın her işi dalavere,o yüzden kendi adına yok bir şey. Hani mahkemeye git desem mahkemede ben oturcam der yine kazanır diye düşünüyorum malesef

Verdiğiniz örnekteki rakamlar birbirini tutmuyor 15 binlik yerde 3 bine kimse oturmamaliı bencede. Verdiginiz örnekte piyasa değerinin %20 sine oturuyorlar demek .bu rakam komedi .
Bende ki örnek normali 8 bin dedim,4.5 a zar zor anlaştık. Yani piyasanın %60 gibi bir rakam oluyor kaldiki bu adam bize pandemi mandemi demedi peşin istedi sıkıştım dedi bilmem ne dedi bizde 2 yıl öncesinden 2 yıllık verdik( he tabiki silah dayamadi kafamıza ama karşılıklı iyiniyet çerçevesinde ilişkimiz sürüyordu,öyle sanıyorduk en azından) .
Sizin olayinizla benimki farklı yani yoksa kimse kimsenin evini zaptetmiyor ve durup dururken pislik yapmıyor Ve okumadiysaniz tekrar hatirlatiyim 4 katına çıkıyor bizim zam miktarıniz. Ve adamın iyiniyetli olmadığı direk çık moduna girmesinden belli. Sizin yasadiginiz olayla bizimki bambaşka kısaca. Evet yaşam zor herkeze zor ev sahibine bı tek zor deil ,bir gün kiracı olursanız anlarsınız.

Adamın yaptığı suç. Ben de bir ev sahibiyim. Kontratım Şubat'ta doluyor. Yeni yılda gelmiş oldu. Sırf yeni yılda geldi diye yapmam gereken zammın üstünde yapmak adaletsizlik. İlk zammı makul ama sonrasın saçmalık. Kabul etmeyin.

Adamın hatası hesap etmeden zam yapması. Ekonomi belli. Eski kiracılara şu an ki kiralar kadar yapılmasa bile bı altı yapılması makul. Ev sahibinin de analiz yok.

%25inizi yapın geçin. Bi kuruş bile fazla vermeyin. En fazla 5.yiliniz dolduğunda kira tespit davası açar o zaman yükselir kiraniz. Boylesiyle orta yol bulmaya gelmez.

Malesef dediğini yapmış olduk,çünkü çıkın diyor adam vermiycekseniz çıkın diyor 1 ay icinde. sozde kendi evine 12 bin diyormuş ev sahibi kendi lüks semtte,sitede otoparklı,yeni bina vs yerde oturuyor ki bizim evi onla kiyasliyor .ki yalan 3-4 ay önce pazarlık yaparken de ev sahibim 5 bin yaptı diyordu.adamda beyin yok zaten para olsunda bı tek ona kafası işliyor.
Sözde tanıdık ya ,arada tanıdık olmasa direk çıkın diycekmis kendi oturcakmis mis çok vicdanliymis,dua etcez bide adama(!) Adam resmiyette kirada ,mahkeme açsa ben oturcam der kazanır.o yüzden bir şey diyemedik.yeni bebek olunca elimiz kolumuz bağlı kaldık.yoksa dediğiniz gibi bu adamla hiç bir orta yol bulunmaz. Diyorum ya apartman da en eski biziz ama en yüksek kirayı veren biziz. Akrabası üst katimizda mal sahibi,diğerleri kiracı.zaten ev nuhnebi eski bir apartman,içi disida eski.tek artisi lokasyon işte.

Adamın hatası hesap etmeden zam yapması. Ekonomi belli. Eski kiracılara şu an ki kiralar kadar yapılmasa bile bı altı yapılması makul. Ev sahibinin de analiz yok.

%25inizi yapın geçin. Bi kuruş bile fazla vermeyin. En fazla 5.yiliniz dolduğunda kira tespit davası açar o zaman yükselir kiraniz. Boylesiyle orta yol bulmaya gelmez.

Ben sizin yerinizde olsam ev bakarım. Bu sonuçta bu adam seneye de çok zam yapacak. Daha makul semtlere taşınmayı tercih ederim. 3 kuruş da olsa daha ucuz kiraya giderim

yahu neden yasal haklarınızı kullanmıyorsunuz? siz onun "çıkın" demesine ne bakıyorsunuz? çıkmanızı istiyorsa haklı gerekçesini sunarak tahliye için dava açması gerekirdi. ülkede hukuk sistemi bu haldeyken dava bir ömür sürer zaten ve siz o süreçte oturmaya devam ederdiniz. tekrar ediyorum. lütfen bir avukata haklarınızı danışın o kazığa oturmadan önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…