Bencil miyim yoksa haklı mıyım...Yorumlarınıza İhtiyacım Var...

bekarım:97::95:

çalıştığım dönemde sevgilimde aynısını söylüyordu
cts ve pazarım boş,takı-resim kursuna gittm
sevgilimde kızdı,yanlış anladı

oysa ben kendime biraz zaman çaldım hayatımdan

bazen insan kendiyle başbaşa kalmak istiyor,ama kesinlikle hayattan çıkarmayla ilgisi yok

eşin zaten çok yoğun,belki bu kursla negatif enerjisini atacak

bende çok inatçıyım,vazgeçsemde inadımdn vazgeçmedm derm,eşnin üstüne gitme bence

bence de fazla gitme üzerine ama onunda düşünmesi gerek seni biraz gerek iş gerek başka seyler onunda neler yaşadığını nelerle uğrastıgını düşün .. evde oldugun sadece ona odaklandığın için ondan seninle , senin istediğin gibi ilgilenmesini istiyorsun sanırım ama kafanı başka seylere de verebilirsin kurs ya da farklı birsey onunda seni özlemesini sağlayabilirsin diye düşünüyorum ben nişanlıyım iş arıyorum ama uzun zamandr evdeyim,evde insan bunalıyo e en yakınına bakıyor bu durumdada normalin iki katı ilgi istiyor.. ha sende haklısın ama aşırı tepki vermişsin kafasına koydugunu yapıyor ise bence destek olmandan başka birsey düşmüyor sanırım tabi gönlünü aldıktan karşılıklı konuştuktan sonra dilerim bu sorunları aşar cok mutlu olursunuz...

derinssim inanıyorum ki bugün daha iyisindir henüz nete girmemişsin ama güzel şeyler
paylaşacağını umuyorum sen de eşinde sakinleşmişsinizdir akşama her şey daha iyi olacak
bencil değilsin böyle düşünme her seven kadın, her yeni evli kadın seninle aynı şeyleri
düşünür sadece tepkini çok belli ediyorsun sende ben gibi ,sanırım tek sorun bu
ama elimizde değil üzülüyoruz ama susamıyoruz illa haklılığımızı savuncaz...
eşinde seni üzmek istememiştir inan bana belki de kişisel olarak böyle bir aktiviteyi düşünmez bile
şirket olunca o da muhtemelen ses çıkartmadı sevdiği bir şey de olunca aslında
yüksek lisans da tuzu biberi olmuş birazda sorun sadece onun yoğun olması senin boşda olman ...
Allah bize hayırlı işler nasip etsin canım tüm isteyenlere inan evde durup hafta sonu
deşarj olmak kötü bir şey birbirimize sarıyoruz ,her ne kadar boş durmamaya çalışsa da
insan kafası tamamen meşgul olmuyor özellikle sosyal hayata alışık insanlar için çalışmak
gibisi yok hayırlısı olsun her şeyin bu arad kendini üzme yalnız değilsin

Ben geldim!
Eskisi gibi nete giremiyorum ama dostluğumuz geçmişe dayanır..
3,5 yıllık evliliğimin ardından 2 yıla yakındır da bekarım... Biliyorsun gerçi sen ya neyse...
Şimdi sorununa dönelim..
Aslında yerden göğe haklısın.. Her ne kadar eşlerin birbirinden bağımsız özel bir alanı olduğuna inansam da rutine binen durumlardan nefret ederim.. Hani ayda yılda bir katılmak istediği bir olay olsa anlarım ancak her pazar sensiz bir etkinliğe katılması benim de hoşuma gitmedi.. Evet deniz güzeldir,yelken süperdir! Ancak evlenince öncelikler değişiyor ki değişmeli de.. Kişisel keyiflerimizden ve zevklerimizden kısıtlamazsak kendimizi nerede kaldı iki kişilik dünyamız di mi ama?
Yerinde olsam ben bunu kabul etmezdim.. Hatta böyle bir teklifle geldiği için pişman da ederdim...
Bu arada haddim değil ama iyi kötü deme bir iş bul derim..Bilirsin evliyken ben de çalışmıyordum sorun birken bin yapıyordum.. Bunun ceremesini kendime de eşime de çok çektirdim.. Kurstu,sosyal faaliyetlerdi anca jeton düştü amma evliliğimin son demlerine gelmiştik zaten...
Allahım saklasın asla kötü olaylar yaşamanı istemem ama bir de kendi tepkilerini dizginlemeyi mutlaka öğren.. Bu kadar sert olmamalısın.. Benim karşımda sofra dağıtacak olan adama kişiliğime şiddet uyguluyorsun diye üste çıkardım ben olsam... Doğru zamanda doğru tepkiyi ver ki bir gün gerçekten o sofrayı dağıttığında adamın gözü korksun! Evlilik bu,balım gülüm olamazsınız her an.. Yarın yine tartışıp yine tabak kırdığında adam da bardağı duvara fırlatmasın! Yüz göz olmak,saygısızlık hayatta en korktuğum işlerden biridir...

tekrar girdim konuya buna benzer şeyler yazacaktım yazmışsın benim yerime..
katılıyorum kelimesi kelimesine..
krediyi tüketmemek gerekiyorki bi kaşını kaldırdığında adam , hmm yolunda gitmeyen bişey var diyecek..

evleneli 3 yıl bitti benim eşim esnaf ve allahın hergünü işte ne pazarı ne yıllık bi tatili hiç bişey yok dükkana gitmemek gibi bi lüksü yok öle eleman idare eder felan bi durumu yani biz evlendiğimizin 3. günden beri eşimle hiç 1 gün boyunca yanlız vakit geçirmedik ( ameliyat oldugunda 2 hafta evdeydi o hariç) durum beni okadar çok üzüyoki anlatamam kendisine söylediğimde bana hep tepki gösterdi ben ekmek parası kazanıyorum seni ve çoçuğumuzu rahat ettirmek için çabalıyorum sen keyfini düşünüyosun dedi bende öle gezen tozan biri de değilimdir her günüm evde yanlız beni hiç anlamıyo diue eşime kızarım sonra kendimi çok bencil görürüm sonuçta oda tatil yapmak gezmek tozmak ister ama bi yerde mecbur diye düşünüp sonra kendime kızarım yani bende hala haklımıyım bencilmiyim çözmüş değilim canım

inşallah sizde beraber yürüyeceğinizbir yol bulursunuz.eşinle bu düşüncelerini paylaştığında eşin nasıl tepki veriyor.sende onu sallamaz davran bakalım.ne yapacak.

Tüm sayfaları okudum,yorumları ve senin cevaplarını..
Öncelikle şunu söyleyeyim haksız değilsin.
Yalnızca kendini ifade etme biçimin yanlış..hımm..hem de çok yanlış.
Aaa çok ayıp,sen bir bayansın hiç böyle bir tepki verilir mi ? demiyorum.
Sadece verdiğin öyle büyük bir tepki ki,bu tepkinin çok daha büyük olaylar
neticesinde verilmiş olması beklenir.
Sanırım konuyu netliğe kavuşturduğunuzda eşinden özür beklediğin gibi
sen de bu konuda bir şekilde özür dilemelisin.

Şu anda aranızdaki sorun ne durumda bilmiyorum(umarım çözmüşsünüzdür)
Ama gene de yazmak istiyorum.
Çünkü evlilikte aynı sorunlar,değişken aralıklarla tekrarlanabiliyor.
1 yıldır yaşadığınız ilk ciddi tartışma bu.
Acaba farklı bir zamanda eşin böyle bir teklifle gelseydi gene aynı şekilde tepki verir miydin
düşündün mü hiç ?
Bunu sormamdaki amacım şu:
Çalışmıyorsun,biliyorum.
Hiç alışık olmadığın bir şekilde sürekli evdesin,eşinden başka bir meşgalen yok.
Ve artık tam da patlama aşamasındaydın.
Bu aşamada da eşinin bu olayı tuzu biberi oldu durumun.
Normalde çokkk çok farklı bir şekilde yaklaşacağın duruma
şimdi senin bile ilerde anlamlandıramayacağın bir tepki verdin.
Bence eşin bu durumda yapılması gerekeni yapmış
Üzerine gelip seninle konuşmayı deneseydi ne olacaktı biliyor musun?
Sinirlenmeyecektin çok fazla,kırıp dökmeyecektin.
belki omzuna yaslanıp ağlayacak ve ona bizlere yazdığın şeyleri söyleyecektin.
Ama işte o söylediklerin eşine o kadar anlamsız gelecekti ki,
yoksa benden sıkıldın mı,beni artık sevmiyor musun,evliliğimiz yıpranıyor mu vs vs vs..
Eşin bir türlü anlam veremeyecekti.
Sana bunların aksini ispat etmeye çalışırken de sen de gene
beni anlamıyorsun işte diyecektin.
Vu durumda çok daha farklı yerlere gidecekti,eşin de patlayacaktı.
Yani aslında o aşamada yapılması gerekeni yapmış.
e haliyle sinirlendiği için de seni değil bilgisayarını istemiş:)
Çünkü ona göre haksız olduğu bir durum yok,aksine senin tavrın
kendini daha haklı hissetmesine yol açmış.

Her ne kadar başaramasam da evlilikte ben de eşlerin birbirlerinden bağımsız
bir hayatları olmasına inananlardanım.
Tabii ki bu iki tarafı da zedelemeyecek şekilde olmalı.
Henüz yüksek lisans bitmeden eşinin böyle bir şeye kalkışması zamanlama hatası olmuş.
Senin de tamamen eve ve eşine bağlı kalman bunu tetiklemiş.
Burda biraz empati gerekiyor.
Sen de aynı durumda olsa karşı koyamayabilirdin bence.
Şimdi buna hayır,ben eşimi düşünürdüm.
O bir günü onunla geçirmek isterdim kesinlikle
diyeceksin ama çalışan insanın psikolojisi farklı oluyor.
Hobilerin için ayıracağın bir fırsatın varsa ve karşında da güzel bir seçenek varsa
kabul edebilirdin (İhtimaller her zaman var cümlelerimde )

Ben de 8 aylık evliyim ve çalışmıyorum.
Düğün öncesi ayrıldım işten.
Şu anda bir bebek bekliyoruz ve bebekten sonra tabii ki tekrar devam edeceğim mesleğe.
6 yıllık beraberliğimiz 1 ay sonra 7. yılına girecek.
Ben de inanılmaz çok seviyorum eşimi ve gerçekten evlendikten sonra
kat kat arttı bu..
Gözümün önünden bir saniye bile ayrılsın istemiyorum.
İlk birkaç ay bu çok sorun oldu.
Ama sonra baktım ki evet dediğim gibi oluyor,tamam ikimiz de mutluyuz ama
eşimin başka şeylere de ihtiyacı oluyor.
Bana yalnızca onunla zaman geçirmek yetiyor evet ama o başka şeyler de isteyebilir.
Şimdi şimdi az da olsa aşmaya çalışıyorum bunu.
Gene bozuluyorum bensiz zamanlarında,ona da yansıtıyorum
ama devamı gelmiyor,güzel olan bu..
Ve bu inan ne evliliğimizden ne de sevgimizden hiçbir şey eksiltmedi kesinlikle..
Tabii eşimin 2 vardiya çalışması ve bir güne sığma zorunluluğumuzun olmaması avantajımız bizim.

Bu durumda ne yapılabilir?
Eşini engelleyemezsin..Belki bir şekilde onun bu aktiviteden vazgeçmesini sağlarsın ama
bu sonuç ne seni ne de eşini mutlu eder!
Bi şekilde bu durum böyle olacak.
Sen kabulleneceksin demiyorum,böyle bir şey yok..
Durum böyle gelişti,böyle sürecek..
Sanma ki eşin hep böyle olacak.
Bir kez oldu aman aman artık hep böyle olacak..
Böyle bir şey yok..Eşini sen daha iyi tanırsın.
Her ne kadar şimdi sana hak vermese de,içten içe üzülüyordur
Hiç merak etme..
Olacak böyle şeyler mutlaka canım benim..
Bugün o böyle bir şey yaptı.
Belki ilerde,birkaç yıl sonra sen yaşayacaksın böyle bir durumu.
Hiç belli olmaz,ne yaşayacağımı kimse bilemez..

Bu arada yaşın 27 olabilir.
Öyle çok mıç mıç eşini bunaltan bir insan olmayabilirsin.
Belli bir kültür seviyen,mizah anlayışın olabilir
ki bunlar çok güzel şeyler..
Ama sonuç olarak HEPİMİZ BAYANIZ be şekerim

Son düzenleme:
İç ses:
-esrant sen deli misin yahu?
hayatını mı yazdın o kadar satır,hemen dön geri ve sil yazdıklarını
şişirme insanların kafasını yahu

Dış ses:
-hadi ordan

yaklaşık 4 aylık evliyim eşim cumartesi dahil olmak üzere haftanın 6 günü calısıyor bende bunu sorun ettim bir pazarımız var hıc gorusemıyoruz ıstende 8de gelıyorsun dedım ama kabullendım artık baslarda cok zor geliyordu ama hıc tartısmadık bence fazla abartmısın ben oyle dagıtcam ortalıgı eşim beni öldürür benim eşimde cok inat ben alttan alırım hep sonucta kendi işleri ve yeri geliyor fabrikada bır sorun cıkıyor eşim gidiyor patron olarak yapacak bırsey yok bende hıc yanımdan ayrılmasın ıstıyordum ama sımdı alıstım sende alısırsın..

tek derdiniz bu olsun kaynanadan cekmıyorsunya yat kalk dua et seninkide dertmi

Sanırım bilgisayarı bozuktu,azcık takip ettim de
Ondan giremiyor olabilir mi:44:
Ya da barıştılar aşk tazeliyorlar

Cenım ben 9 yılı devirdim bu işte, hatta toplamda 12 yıl oldu eşimle. Tepkin fazla olmuş bence, yani ortalığı yıkıp dökmeler falan, allah korusun daha kötü birşey yaşasan ne yapacaksın ? Öfkeni kontrol etmelisin öncelikle. Bu konuda sitem etmen çok doğal yeni evli sayılırsın ve tüm zamanlar değerli sence, ama erkekler bizim gibi değil. Evde olduğun için ve hiçbir meşgalen olmadığı için tamamen eşine endeksli yaşıyorsun öncelikle bunu bırak. Evlilik bu değil, bende bunu yıllar sonra anladım. İlk zamanlar bende çok önemsiyordum böyle şeyleri, valla şimdi umrumda değil :) relax ol bu konularda, sıkma, bunaltma. Hafta içlerini daha iyi değerlendirebilirsiniz, hafta sonuda o kurstayken sende başka bir kursa kayıt yaptır, arkadaşlarınla vakit geçir, gez toz, ona bağımlı olmayı bıraktığında emin ol o sana bağımlı olmaya başlayacak.

Sevgili Derinsscim,
Gerçi biliyorsun ama gene de yazayım bekarım.
Eşinin seni sevdiğine ilgili olduğuna eminim.
Bazen erkekler bizler kadar derin düşünemiyor düz mantık, ya iş güçten bıktım yoruldum azcık da kendime vakit ayırayım da yelkene gideyim arkadaşlarla mantığında düşünüyor.
Haklı mı, kendince sonuna kadar evet. :81:
Ama sen de öylesin...
Sen de haklısın gün kadar açık.
Ayrı illerden devam eden ilişki sonrası hasretle artık hep benim her gün benim diyerek umutlarla evlenip sonra eşine sadece ruhen + bedenen 1 gün sahip olmak ve nhayetinde onu da kaybedip sadece bedenini akşamları 2-3 saatliğine görüp bir şey paylaşamamak çok acı.
Ama nihayetinde az ya da çok bütün kadınların hazin sonu...
Akşamları görüşüyoruz ya işte derken de zaten senin onun ilgini istediğinin farkında olmadığı açık net.
Tepkilerini biraz yumuşatmaya bak.
Ba adam seninle konuşmak için odaya gelmiş açsaydın konuşmasına müsade etseydin, özü dileyip konuşacaktı belki de senle?
Buna da müsaade etmemişsin ki...
Seni anlıyorum işsizlik + uğraşsızlık seni bu hale sürüklemiş ama kendine meşgale edinmemin tam da sırası.
Belki halk eğitim kurslarına katılsan, kendini farklı açılardan geliştirip hobiler edinsen nasıl olur?

Bunları bir düşün derim...
Haberlerini bekliyoruz.
Allah ağzınızın tadını bozmasın canım...

derinss kardeşim...
Belki başkaları için ufak bir problem gibi görünebilir bilemiyorum ama senin yerinde olsam ben de aynı tepkiyi verirdim diye düşünüyorum...
Son durumu okumadan bu mesajına kadar olan yere istinaden yazıyorum canım...
Şu cümlen erkeklerle kadınların evliliğe ya da bir ilişkiye bakış açısını özetliyor benim için...
Aynı durumda bir kadının hobisi söz konusu olsa ''ki bizler eşlerimizden tepki çekmemek için hobi bile edinmemeye gayret ediyoruz '' Eşlerimizin tepkisinden çekindiğimizden belki de bu isteğimizi dillendiremeden vazgeçecektik değil mi?
Aramızdaki fark bu işte erkeklerle...
Değişirler mi bilmiyorum, biliyorsun evli değilim sadece yaşadığım kalıp dahilinde konuşabilirim...
Tek bildiğim seni anladığım...

Merhaba..
Son mesajımdan sonra yorumlarını esirgemenyen sevgili dostlarım,kıymet verdiğim abla yerine koyduğum sevdiklerim,ilk defa bu mesajla beni tanıyan yine de yorumu esirgemeyen sevgili arkadaşlar öncelikle hepinize çok teşekkür ederim.

Dün sabah kalktığımda eşim uyanmamıştı.Ama sonra telefon geldi ona ve acilen atması gereken bir mail olduğundan bahsiyordu konuşurken.Bilgisayar bendeydi malum,kapımı tıklattı açtım.Aldı ve acilen bir işi olduğunu söyledi ve öptü beni. Sanki hiçbirşey olmamış gibi dün ben delirmemişim o hiç sinirlenmemiş gibi..İşlerini halletti ben halen saf saf duruyordum.Ve konuşmaya başladık akabinde. Eve gelirken bile kaygıyla geldiğini bana nasıl söyleceğini bir türlü bulamadığını,bu yüzden gergin olduğunu söyledi.Tepkime saygı duyduğunu ama şirketin ceosu da dahil olmak üzere herkesin bu etkinliğe katıldığını ki 12 kişilik bir gruplar yönetim kadrosu olarak. Onun gelmeyeceğini söylemesinin mümkün olmadığını ve üstelik gerçekten çok istediğini söyledi. Temmuza kadar beden fedakarlık yapmamı istedi.O da benim yaptığım bütün planları koşulsuz onaylıyacağını ve bu sürede off demeyeceğini söyledi.Eğer temmuz sonrası bu aktivite iki güne yayılırsa kesinlikle gitmeyeceğini aile yaşantım bozuluyor diyeceğini ben sormadan söyledi.ve daha nice ifadeler eşim ağzı dolu,sürekli sözler veren çok konuşan bir adam değildir.Bu yüzden samimiyetine inandım.Eğer gelmek istersem ki karşıda kursu benimde onunla gelebileceğimi kurs saati olan dört saat boyunca gezebileceğimi,sahilde gazete okuyabileceğimi veya akrabalarıma gidebileceğimi teyzem,dayım,anneannem,yengem falan var karşıda sürekli ısrar halindedirler bunları yapabileceğimi söyledi.Kendine göre beni idare etme fikirleri türetmişti.Kursu bu arada 1 veya 2 ay sürecekmiş.sonrasında ise hemen çalışmlara başlamaları mümkün değilmiş çünkü daha çalışacakları bir tekneleri yok microsoft'un sporsonluğunu bekliyormış.

Dün eşim y.lisansın ilk döneminin tatil haftasındaydı evdeydi doğal olarak.Hava almak biraz sakinleşmek için dışarı çıktık.Sanırım uzunca bir süre birbirimize tam gün ayırabileceğimiz tek gündü.Biraz hüzünlüydüm ama günün sonuna doğru konuyla dalga geçer hale bile geldim.

Durumlar böyle bende bütün dünya da mit haline gelmiş,kadın susar kabullenir durumuna saygı duyup bunu hayatımda ilk kez uyguladım.
sanırım biraz da sakinleştim.Yine yalnız kalacağımı bunalacağımı biliyorum.Bu gerçeği değiştirmemiz bu kadar kısa vadede olacak bir durum değil.Kursa vs gitmek istemiyorum.Ben içe kapanık ne bileyim bunalım takılan eşine sümüklü böecek gibi yapışan biri değilim benim zoruma giden sadece bir gün bile başbaşa kalamayacağımız gerçeğiydi.Dikkatimi onun üstünden düşürmek benim için zor olmaz ama bu paylaşımlarımızı da arttırmaz.Bilemiyorum..

Şunu belirtmek isterim son olarak özellikle bekar arkadaşlara.. Eğer evlenip çalışamayacağınızı düşünüyorsanız veya çalışamayacağınız bile ilde yaşıyorsanız,mezuniyetleriniz kafii değilse yada ne bileyim seçici bir tipsenizi iş açısından yada hedefiniz evinizin kadını olmak ise asla kendinize çalışma hayatına dair akademik eğitim yüklemeyin. Dil kursu yerine pastacılık kursuna gidin,ne bileyim grafik kursu yerine nikah şekeri yapımı eğitimi alın.Sizi bireysel olarak evde de meşgul edecek konulara yönelin.Sanmayın ki bir bir diğer eğitiim aşağılıyorum katiyyen.Ben halihazırda akademik olarak eğitimimden okuduğum üniversitelerden halen üniversite okuyor olmamdan.Gittiğim tüm iş hayatına yönelik kurslardan hepsinden nefret ediyorum.Çünkü evdeyim hiçbirini kullanamıyor sadece debeleniyorum.Ve onların varolması ve bana kattıkları benim canımı daha çok sıkıyor.

Konuya ilgisini ve yorumunu esirgemeyen tüm arkdaşlardan Allah razı olsun.

Son düzenleme:
Canım benim sorunun büyük oranda çözülmüş olmasına çok sevindim.
Bak adamcağız oturup seni de içine katabileceği alternatifler düşünmüş.
Yani senin sandığım gibi önemsemiyor, umursamıyor durumunda hiç değil.
Evet bütün bunlar tam olarak senin istediğin şeyler değil, sen tüm günü birlikte geçirmek istiyorsun ama emin ol derinsim eşin bu isteğinden sırf senin için vazgeçseydi ve bunu dile getirmese bile az çok katılamadığı için üzüldüğünü sen hissetseydin şu ankinden daha mutlu olmayacaktın.
Belki de gün gelecek engel oldum diye pişman olacaktın.
Eşler birbirini sevip değer verdikten sonra orta yol her zaman bulunur.
Sizin de orta yolu bulmuş olduğunuzu düşünüyorum.
Bak biz küçücük bir şehirde yaşıyoruz ve birlikte çok vakit geçiriyoruz ama burada yapabileceğimiz o kadar az aktivite var ki siz ara sıra bir şeyler yapmaya kalktığınızda bile bizden daha çok şey yapıyorsunuzdur.
Dün biz de eşimle bu şehirde yapabileceğimiz tek değişikliğin çıkıp dışarda yemek yemek olduğunu konuştuk.
Hiçbir şey tam insanın istediği gibi olmuyor işte.
Yine de sevdiğimiz ve sevildiğimizi bildiğimiz için çok çok şanslıyız.

İnşallah bir daha bu tarz sorunlar yaşamazsınız.
Bu arada yerinde olsam hazır çalışmıyorken ve rahat rahat bakabilecek durumdaykn bebek işini ciddi ciddi düşünürdüm

Son düzenleme:

Ortak bir yol bulmaya çalıştık.Ne kadar başarılı olduk haftalar geçtikçe göreceğiz.
Dediğin gibi herşey bir arada olmuyor.Mutlaka bir sorun çıkıyor.Hayat böyle galiba,herşeyin mükemmel olduğu bir gün ,bir evlilik,bir iş yok.. yok olsa keşke..

bebek konusunuda konuşurken paylaştım eşimle,böyle kafana göre takılacağını sanıyorsan sonsuza dek baba olamazsın dedim.ben evde çocuk derdindeyken sen çok sevdiğin aktivitelere koşamazsın dedim.çocuk için artık iki kez düşüneceğim ve tek amacım artık evde oturmamak..nasıl olacak ne olacak bilmiyorum ama kurs,gezmeler tozmalar yetti artık çalışmak istiyorum.bana iyi gelecek tek şey bu imiş gibi görünüyor şu halde..

desteğin için çok teşekkür ederim güzel anne adayım benim

barışmanıza sevindim canım, barışma durumundan yazmadığını tahmin etmiştim, kadın susar durumu değil ki canım bu sadece uzlaşma, tepkine karşı olgun durduğunuda kabul etmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…