• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne yapmalıyım? yanlış nerede ?. borçlar, işsiz eş, içki, sorunlu sözde aile...

yaşadıklarını okudum ve gerçektn üzüldüm,ama bu duruma katlanmaya devam ettikçe düzelmicek,eşin daha da devam edicek bi önceki arkadaşın dediği gibi eşinin aklını başına getirecek bir olay yaşaması gerekiyor,sensiz kalırsa ancak...yoksa zaman geçicek bu arada çocuklarınız olacak sorunlar katlanarak artacak,evlilikte illaki sorunlar olur ama bunları karşılıklı çaba harcarsanız iyi sonuç alırsınız,yoksa o içerek sorunları unuturken,senin ne kadar yıprandığını farketmicek bile

Evliliğin ilk zamanlarında insan sadece evliliğin tadını çıkarmak istiyor. Seni çok iyi anlıyorum. Bende 7 aydır evliyim, ama evlendiğimden beri borçtan harçtan başka şey düşünemez olduk. Gerçekten çok sıkıldım, hayatımda hiç bu kadar zorluğa düşmemiştim. Takılarımın çoğunu bozdurdum. Kimisi evlenince zenginleşir, kimide bizim gibi olur...

allah yardımcınız olsun cidden üzüldüm yaşadıklarınıza.ahhh bu sevmek yokmu en sevdiğimiz canımız ailemizi karşımıza almamıza sebep.ben şükür böle bi hata yapmadım.babam nişanlıyken eşimi çok sever ve güvenirdi yanılmadıda.ama ablamın eşi eniştem için ne sölediyse hepsi çıktı.annem 1 sene savaş verdi vermem seni evlenme onla die ama nafile.evde ne fırtınalar koptu.ablam 13 yıllık evli ilk zamanlar ne ise şimdide öle oda içiyor.ablam çok tutumludur eşimtemde bi okadar savurgan.çalışıyo bişeler yapmak için eniştemde yaptıklarını yok etmeye uğraşıyor sanki.2 çocuk var.ablam geçen hafta aradı ağlıyo çok pişmanım hata yaptım şimdide çocuklarım var ayrılamam onları mutsuz edemem die.geride dönemem biz sölemiştik lafını duymak istemiyorum die..

neden anlattım tıpkı senin yaşadıklarını yaşadı ablamda.ne icralar ne kötü günler yaşadı gördü.ama eniştem uslanmadı.sende yol yakınken çocuk yokken buna katlanma.tek sıkıntın para olsa geçer derdim.ama içki o asla geçmez bırakmaz bırakamaz.eniştemden biliyorum çünki hergün söz verir akşamına yine aynı.ailen ne derse desin seni yalnız bırakmazlar böle sıkıntılar içinde olduğunu bilseler neden sölemedin diede üzülürler.borç ödenir ama sen yıprandığınla kalırsın gençliğin gider ruhun yaşlanır.sen çabaladıkça eşin kalanlarlada içkiye gömülüyor.neymiş unutuyormuş.ozaman sende al bi şişe karşılıklı unutun herşeyi bu çare değil.ekmeğini taştan çıkarması gerekir seni böle üzüp yıpratmaya hakkı yok.hemde daha 1 yılınız bile dolmamışken.bu böle yürümez arkadaşım:19::19::19:

Allah yardımcın olsun..zor şartlarda aileni
karşına alakarak evlenip sonra eşinin sana bu kadar
acı çektirmesi..içki sorununu kabul etmiyor mu?
ki genelde etmezler..her ailede vardır mutlaka..
zamanında babamda ailevi bir takım sorunlar
yüzünden çok içerdi..sorunlardan uzaklaştıkça
bıraktı..artık yok çok şükür..sen bir yandan da
smmm olmaya çalışıyorsun benim bildiğim.:26:
eşin ne iş yapıyor peki? neden böyle sık işe
giriş çıkışları??

biraz ara verdim kk ya girmeye ama hayatımda pek değişen birşey olmadı. yine çok mutsuz ve düşünceliyim.
atrık nereye kadar dayanacağımı bilemez haldeyim.
eşim yine işten ayrıldı. doğalgaz ve tel faturaları ödenmedi. cepte 5 kuruş para kalmadı.
borç borç üstüne nasıl düzlüğe çıkılacak düşünmekten hep başımda bir ağrı ile yaşıyorum.

içki sorunumuz hala devam ediyor. eline geçen 3-5 kuruşu ile yine içkisini, sigarasını alıyor evde ekmek yiyecek var mı düşünmüyor sanırım.
yarınını düşünmeden yaşıyor ve ben artık gerçekten dayanacak gücümün kalmadığını hissediyorum.
yalnız başıma mücadele etmekten çok yoruldum. evin herşeyi oldum ama artık kaldıramıyorum.
2 gündür içki alacak parası yok ben eve gidiyorum yemek yiyioruz 8de yatıyor. sanki öğrenci evinde yaşıyoruz. o kadar çok koyuyorki yaşadıklarım anlatamam. ne yapacağım nasıl üstesinden geleceğim hiç bir fikrim yok. sadece düşünüyorum ama hiç çıkış yolu bulamıyorum. eşimin beni sevdiğine eminim ama sanki artık ben de sevgi yerini kıyaslamaya ve pişmanlığa doğru almala başladı.
geçen eve gittim ve evde yiyecek birşey yok ama votka şişesi masada. önce susayım dedim ama dayanamadım yine ya bir gün dedim sor bana evde bir eksik ihtiyaç var mı ya da benim kişisel bir ihtiyacım var mı. niye bunu bana yapıyorsun ben her kuruşumu eve, borca harcarken sen niye bunu yapıyorsun söyle dedim. sustu hiç birşey demedi.
en kötüsü de ailem burnumun dibindeyken onlara sarılıp yaşadıklarımı anlatamamak, hep mutlu gibi davranmak.

seni çook iyi anlıyorum arkadaşım.aynı şeyleri bende yaşadım kısmen..ailemin rızası olmayan bi evlilik yaptım.hayatta yapmam dediğim çok şeyi aşkım için yaptım ve katlandım. gerçekten çok zor günler yaşadık..ne günler ne sıkıntılar atlattık hala da öyle.. zaman zaman pişmanlıklar hala bırakmıyor peşimi ama yine şükrediyorum bugünümüze..evliliğimizin ilk zamanları yaşadığımız sorunlar yüzünden eşimde içiyordu. borç sıkıntı ailemden uzak olmam, eşimin yanlışları... o kadar bunalmıştım ki.. defalarca sarhoş eve geldi. aldım karşıma konuştum alkollüyken ne kadar konuşsan seni anlamz.ağlasan sızlasan farkına varmaz..defalarca denedim bunu.ben ağladım o sustu..içti... ama bigün resti çektim.. yeter bitti dedim... ailesi falan duydu. hepsi benim yanımda oldu.. kafaya koymuştum gidecektim.. o gün bi arkadaşın evine gittim. eve gelip beni bulamayınca deliye dönmüş tabi.. geldi konuşalım nolur evimize gidelim dedi.gittik... ilk defa o konuştu ben dinledim.. tek anlatmak istediği beni çok sevdiğiydi.bensiz yapamayacağıydı.. hiç bişey söylemedim.. uyuduk.. sabah bi daha asla içmeyeceğini söyledi.. ve gerçekten de o günden sonra bi daha hiç içmedi.. sanırım sende eşine seni kaybetme korkusunu yaşatmalısın canım.. allah yardımcın olsun inşallah en yakın zamanda düzelirsiniz...
borçlara gelince... o sorun hala canımı acıtıyo.. bi türlü bitmek bilmiyo... napsak iki yakamız bi araya gelmiyor maalesef.. ama yine de çok şükür halimize...:31:
Allah yardimciniz olsun.

Evliliginiz daha cok yeni ve simdiden bu sorunlarla bogusmaniz gercekten cok uzucu.

Eger bu sekilde devam ederse ve kendiliginden duzelmesini beklerseniz, dusunceden ve stresten hasta olabilirsiniz.

Bence esinizi karsiniza alin, yumusak bir dille artik kendisine gelmesini, bu yuku tasiyamadiginizi dile getirin hatta bu sekilde devam edemeyeceginizi ve ayrilmayi dusundugunuzu de ekleyin.

Madem sizi cok seviyor ve cok deger veriyor o zaman kendine gelecektir.

Kusura bakmayin ne olur ama seven ve deger veren bir adamin esine maddi manevi eziyet cektirecegine inanmiyorum.

arkadaşında dediği gibi seven insan kaybetmeyi göze alamaz.. bence sözle değil birabir ona kaybetme korkusunu yaşatın...

mantıklı olarak bakınca ayrılmak en doğrusu ama ben evliliğime mantıklı bakamıyorum o kadar verilmiş emek, mücadele, yıllardır süren sevgimiz, kıyamıyorum bize.
en önemlisi aileme bunu yapamam. ailem evlenmemi hiç istemedi ne dedilerse hepsi oldu ve ben şimdi arkama dönüp gidemem.
boşanmak gibi bir lüksüm yok malesef.
yaşadığım hiç bir sıkıntıyı sizler dışında kimse bilmiyor. beni tanıyan hiç bir eş dost akraba arkadaşıma anlatamıyorum. kendi kendime düşünüyorum herşeyi sadece.
onun için eşimin aklının başına gelmesi için birşeyler yapmam lazım.

Çok üzgünüm ama eşinizin aklını başına getirecek tek şey sizi kaybetmek. Alkolikliğe doğru emin adımlarla ilerliyor. Eğer bir insan evinde ekmek yokken içki alabiliyorsa bunun açıklaması izahı olamaz.

Ya gitsin amateme yatsın tedavi olsun, ya da ayrılın. Başkalarını düşünmekten vazgecin. Sizin canınız yok mu? Çalışın, kazanın, borc ödeyin, herşeyi siz düşünün, ama sevgi karın doyursun.....

Yapmayın lütfen. Kendinizi de düşünün.

hepinize çok teşekkür ederim. o kadar içten yazmışsınızki her kelimeyi gözlerim dolarak okuyorum.

sevgi malesef karın doyurmuyor ama insan aşıkken seviyorken kimsenin dediğini duymuyor. şimdi o kadar pişmanımki keşke ailemi biraz dinleseydim. ya da evlenmeden önce en azından maddi yönden kendimizi garantiye alsaydık. borçlar bitseydi öyle evlenseydik. eşim aileden hiç destek görmedi herşeyi biz yapacaktık ama evlenince işsiz kalınca herşey üstüste geldi.
bugün 2.doğalgaz faturası geldi biz hala geçen aykini ödemedik:( bakınca küçük şeyler bile insaı o kadar mutsuz ediyorki.
keşke şu alkol sorununu aşsakta tek dert borçlar ve para olsa. gerçi borçlarımızın bir kısmı da içki yüzünden bana kalırsa. içkiye vereceği parayla borç ödenseydi borç bitmezdi tamamen belki ama azalırdı.
herşeye rağmen eşimin yanında olmak istiyorum hep yanında oldum şimdiye kadar ama biraz rahat nefes almak artık benim de hakkım değil mi.

dün market alışveri yapıp eve gittim, eşim içki içmiyordu muhtemelen parası olmadığı içindir.
o kadar güzel bir akşam geçirdimki ne borçlar ne başka birşey umrumda olmadı. çok uzun zamandan beri bir gece uykularım bölünmeden uyudum.
eşim hiçbir zaman alkolik olduğunu kabul etmiyor zaten. sadece sıkıntıdan dertten çaresizlikten içtiğini söylüyor hep.
hiçbir aşırı hareketi yok ama bu onun alkol bağımlısı olduğu gerçeğini değiştirmiyor benim için.
evin dışında bir yudum içmez, arkadaş çevresiyle gezmez eğlenmeye gitmez. alır içkisini gelir evinde içer. küfürü dayağı yok. ama diyorum ya bunlar olmayınca alkolik değil diyemiyorum.
parası olunca son kuruşuna kadar alkole yatırıp yarınını öbür gününü düşünmeden yaşıyabiliyor.

eşim pazarlamacı. ve kendi sektörü otomasyon. şimdiye kadar çalıştığı yerlerde yani evlenmeden önce bu kadar sık iş değiştirdiği hiç olmadı. firma araba veriyor o belirli müşterileri gezip proje bazlı satış yapıyordu. evlendiğimizde ehliyeti alkol yüzünden yoktu. 6 ay onun sıkıntısını yaşadık. işsizdi bir ara özel şöföre maaş verip çalıştı. ama genel olarak bakınca 10 aydır evliyiz 3-4 ay anca çalıştı.
şimdi bir iş var anlaştılar ay başında başlayacak.
inşallah burası bizim için iyi olacak.

pazar günü benim akrabalarım gelecek. onlar gittikten sonra eşimle sağlam bir konuşma yapmayı hatta gerekirse o gece arkadaşımda kalmayı planlıyorum.

bana fikir vermenizi rica ediyorum. durum şöyle senetli 1.300 TL bir borcum var.
ödeyecek param her zamanki gibi yok.
aklımda 2 şey var.
setimin gerdanlığı, bilekliği ve söz yüzüklerimiz var.
bunları bozdurup borcumu ödeyebilirim. üstüne kalan parayla da faturaları falan ödeyebilirim.

ya da borçluyu arayıp biraz süre istemek. en azından zaman kazansam başka çözüm yollarımı arasam.

siz ne diyorsunuz. kararsızım

bana fikir vermenizi rica ediyorum. durum şöyle senetli 1.300 TL bir borcum var.
ödeyecek param her zamanki gibi yok.
aklımda 2 şey var.
setimin gerdanlığı, bilekliği ve söz yüzüklerimiz var.
bunları bozdurup borcumu ödeyebilirim. üstüne kalan parayla da faturaları falan ödeyebilirim.

ya da borçluyu arayıp biraz süre istemek. en azından zaman kazansam başka çözüm yollarımı arasam.

siz ne diyorsunuz. kararsızım

Başka çözüm yolları ne olabilir? Ya başkasına borçlanarak borcunuzu kapatırsınız ya da bankadan kredi alırsınız.

Ben sizin yerinizde olsam altınlarımı bozdurup öderdim. Kafam da rahat olurdu

Başka bir yerden gelecek paranız yoksa zaman kazanmanızın anlamı yok bence biran önce ödeyin kurtulun derim geceri kafanız rahat bir uyku çekersin allah yardımcın olsun allah işini ras getirsin

şu an aklıma gelen birşey yok aslında. zaten bankadan kredi çekme imkanımda yok.
en iyisi setimi bozdurmak ama yine de sizlerin fikrini almak istedim.
sanırım destek lazım:(

hepinize çok teşekkür ederim.

o kadar altınım gitti zaten bunlar son. alyanstan başka birşey kalmıyor.
inşallah bundan sonra eşim iyi bir işte dikiş tutturur evinin sorumluluğunu alırda en azından kendi yağımızda kavruluruz.
bugün maaş alacağız ama ben şimdiden diğer ayın maaşını bile tükettim sadece kiram kadar para kaldı.
o kadar zor birşeymişki maddi sıkıntı çekmek.
görüp beğendiğini alamamak, istediğinin yiyememek, markete gidince defalarca düşünüp alışveriş yapmak.
gerçekten çok zorlanıyorum artık dayanamıyorum Rabbime hergün dualar ediyorum.

sirf gururuna yediremiyor diye daha basit islerde calismayi reddetmesi cok mantiksiz...
yani calisip kendi kendine bakmak yerine kredi kartlarina bors yapmayi tercih ediyor, bu sorumsuzluk degil de nedir?
ister limon satsin ister iyi bir is bulsun ama herhangi bir ise girip calismasi lazim...
bu sayede hem icki aliskanligindan kurtulur hem de psikolojisi duzelir...hem de en onemlisi oturdugu yerden borc yapmaz, kredi kartlarini oder yavas yavas...
siz de bu arada bebek konusunda korunmayi ihmal etmeyin...

şok içerisindeyim resmen.
şimdi kuyumcudan geldim. verdiği rakamlara sizde birşeyler söyleyin.

setin gerdanlığına 914 TL, bilekliğine 346 TL fiyat verdi.
biz geçen sene haziranda 3.500 TL'ye almıştık bunları bu kadar düşük olması normalmi ya.
başka kuyumculara da soracağım yine. en azından 2.300 tl falan tutar diye hesap yaptım ben.
off ya:(

Canım altın düştü maalesef..Hele setiniz 14 ayarsa ve işçiliği bol bir setse çok düşürüyorlar fiyatı..Setlerde böyle maalesef..Alırken pahalı ama sattığında neredeyse yarı fiyatı :(

Eğer zaman isteme hakkınız varsa tabiiki borçludan zaman isteyin.

Eşiniz işe giriyormuş zaten, beraberce ödersiniz inşaallah.

Bırakın biraz sıkışsın..

şok içerisindeyim resmen.
şimdi kuyumcudan geldim. verdiği rakamlara sizde birşeyler söyleyin.

setin gerdanlığına 914 TL, bilekliğine 346 TL fiyat verdi.
biz geçen sene haziranda 3.500 TL'ye almıştık bunları bu kadar düşük olması normalmi ya.
başka kuyumculara da soracağım yine. en azından 2.300 tl falan tutar diye hesap yaptım ben.
off ya:(

İşçiliği olan takıları satmak tam bir yanlışlık. Çok çok sıkışılmamışsa.

Boşa giden para demek..Bırakın sizde kalsın.. Başka bir yolunu bulabilirsiniz.

Onlarca kanun yürürlüğe girdi senet borçları için.

Karşı tarafla konuşun, oluruna birlikte karar verirsiniz.

Son düzenleme:
İşçiliği olan takıları satmak tam bir yanlışlık. Çok çok sıkışılmamışsa.

Boşa giden para demek..Bırakın sizde kalsın.. Başka bir yolunu bulabilirsiniz.

Onlarca kanun yürürlüğe girdi senet borçları için.

Karşı tarafla konuşun, oluruna birlikte karar verirsiniz.

Maaşın 1/4 üne haciz geliyor artık.

Senin de söylediğin gibi karşı tarafla konuşmak en mantıklısı

Back