- 2 Temmuz 2023
- 8.743
- 24.228
Hayir konu sahibinin durumu da iyi değil belliki Mune, yurtdisinda yasayip 10 bin euro icin kredi cekmek zorunda kalacak durumda biri mirastan vazgecmemeliydi, abisi ve annesi de bu durumu bile bile "aman euro ile kazaniyor ateslesin 3-5 ona dokunmaz" kafasinda belliki, yedikleri kacirdiklari yetmiyormus gibi.Aynen öyle ama mal mülk konularında ne yazık ki öyle çirkin şeyler yaşanıyor ki aklınız şaşar.
Ben de 2. kere okuyunca detayları yakaladım, zaten abisinin kirasını aldığı bir daire var o daire benim diyormuş abi, eee 4 katlı binayı satmışlar anneye alınan ev sonrası kalan parayı da abi içlemiş, babasının arabasını da abi almış, anne de oğluyla oğlundan olan erkek toruna mal mülk bırakma derdinde.
Konu sahibi kız çocuğu olduğu için resmen taş yesin diyor annesi, daha bu aileye borç mu verilir?
Arkadaşlardan bir tanesi yarın öbür gün anne yaşlanınca senin de annen sen de bakacaksın derler diyor, annenin maaşını alırlar, evini de kiraya verirler o kirayı da abi alır üstüne utanmadan bir de bakım parası isterler konu sahibinden.
Hadi miras hakkından vazgeçmiş orası kendi bilecekleri iş ama 10 bin Euro borç vermesin, bunlar bu kadar uyanıksa o paranın ya üstüne yatarlar sende Euro çoktur deyip ya da 10 bin Euro’yu bugünkü kurdan bozup kaç TL yapıyorsa ileride de o kadar TL’yi Euro’ya çevirip verirler parasıyla rezil olur.
Kocasi cok hakli, o 10 bin euro'yu geri odemezler. Hoş ben zaten en iyi aile/arkadaslik iliskilerinde dahi borc verilmesi taraftari degilim, yedigim kaziklar bana cok guzel tecrube oldu.
Ayrica annesi yaslaninca bakilmak zorunda kalacağı bir hayat yasiyorsa once adaletli olacak, hem oglum ihya olsun hem elden ayaktan dusunce kizim baksin diye dusunmek cok cirkin.