• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne yapmalıyım? yanlış nerede ?. borçlar, işsiz eş, içki, sorunlu sözde aile...

seni benden başka kimse iyi anlayamaz bende senin yaşadıklarının aynısını yaşadım 3,5 yıllık ewliyiz we hala borcumuz war bizde kendimiz yaptık dügünü we eşim beni çalıştırmadı o da 8 ay işsiz kaldı ailesi hiç yardım etmedi seninkiler gibi nabıosunuz kiranız ne yiosunuz ne içiosunuz demedi Allah yardımcınız olsun yanlız eşin azda olsa işe girsin benim eşim öle yaptı 2 üniwersite mezunuyken gitti sanayide çalıştı azda olsa bi yerleri kapatırıs diye içki konusu cok kötü benim eşim kullanmıyo sen konuşarak halledebilirsin umarım her şey iyi olur ama hiç sıkıntı yapma bende cok yaptım gecelerce hiç uyumadım sabahlara kadar agladım ama düzelmiyo olan sana oluyor emin olabilirsin eşinle konuş anlat ne hissettiklerini inşallah bizimki gibi kötüye gitmezsiniz

cevap yazan herkese çok teşekkür ederim.

now ben de senin gibi düşünüyorum. alkol giren evin bereketi olmaz. olmuyor da zaten. artık eskisi kadar içmiyor şükür. bunda hem benim baskımın hem de parasal sorunların payı var tabi.

ssscc annemle konuşup en azından bu ayı rahat atlatacak şekilde 2-3 bileziğimi istemeyi düşünüyorum. ama konuşmaya nasıl başlayacağım ve nasıl isteyeceğim konusunda bir fikrim yok malesef.

gülenyelken eşim amcasına zamanında kefil olduğu bir banka kredisinden dolayı hiçbir bankadan kredi alamıyor.
ben şirketimin çalıştığı 2 bankayla görüştüm. yüksek miktarda kredi çekip uzun vadeli ödeme yapmak için. ama olumsuz sonuçlandı. çünkü ödemelerim çok düzensiz ve zaten üzerime 4kredi var. elime hiç nakit vermeyin kredi kartlarına ödensin dedim ama hiçbir şekilde kredi onaylanmadı.

ndyatasayar çok teşekkür ederim iyi temennilerin için. senin için de üzüldüm şimdi. eşim şu an çalışıyor. 1ay olacak ama burada da şirketin ödemeleri düzensiz. bir yandan yeni işler bakıyoruz yine. düşünmek istemesem bile hep aklıma, olur olmaz yerde ödemeler, borçlar aklıma geliyor buna engel olamıyorum. günlerdir gözüme doğru düzgün uyku girmiyor. kendime yapıyorum sadece birşeyin değiştiği yok ama elimde değil. eşimle sürekli konuşuyorum içki konusunda hatta geçen hafta kayınvalideme bile söyledim. şimdi her aramasında o da konuşuyor oğlum içme, karına destek ol diye. eskiye nazaran artık çok az içiyor. inşallah bir gün tamamen bıraktığını da göreceğiz.

canım bence en kötüsü eşinin içmesi...çevremde de böyle içenler var.asla alkolik olduklarını kabul etmediler.senin eşinde öyle...ve durumunuz düzelse bile eşin içmeye devam edicektir.çünkü bağımlı...düşünsene zor zamanınızda bile alkole para buluyor.rahat zamanlarınızda da içicektir.neden biliyorum:çevremdekilerden...önce alkole bir çözüm bulmalısın. her gün alkol alması bir süre sonra seni irrite edicektir.aileler her zaman çocuklarının yanındadır.eğer çok zorlanırsan ailene danış derim.ilk başta biz demiştik derler ama sonunda sana destek çıkarlar canım...

Canim cok üzüldüm, inan hepsi gelir gecer ama bir erkegin evine bakmasi icin gurur yapmamasi lazim, ona bunu dedirtmem sunu dedirtmem zihniyetinden kurtulmasi lazim ve tabi ickiden. Birbirinize kenetlenip destek olmalisiniz. Esinin sana ilk yardimi da en azindan ickiyi birakmak olmali, umarim birakir, inancini yitirme ve parayi konu etmeden ickiden kurtulmasi icin konus. Hic bir seyin sagligindan önemli olmadigini senin ona ihtiyacin oldugunu söyle. Kendini caresiz hissediyor ama caresiz olmadigini hissettir ona.

Bir de suna artik gercekten emin oldum ne gelirse insanin basina akrabasindan geliyor.

tgc156 çok sağolasın.
eşimin yanında olduğumu her fırsatta hissettiriyorum, onu çok seviyorum. ben onun herşeyi olmaya hazırken onun içki içmesini pek kabullenemiyorum malesef.
sizin için çok sevindim, inşallah benim eşimde bir an önce kendi sektöründe iyi bir iş bulurda içinde bulunduğu psikolojiden çıkar.
bizde rahat bir nefes alırız.

benim ailem çok tutucu bende öyle yetiştim bende kabullenemiyrdum bu yüzden seninkilerdemi öyle

kızlar moralim çok bozuk ya.
kursa başladım. ama bir türlü derslerime veremiyorum kendimi.
eşim işten ayrıldı yine:(
ay başında ne yapacağız hiç bilmiyorum.
son bir broşum vardı. dün iş görüşmesine gidecekti paramız yoktu onu verdim eline. aslında amacım biraz da vicdanını sızlatmaktı.
ben bunu ne yapacağım dedi. bozdur git işte görüşmeye dedim.
ya iş olmazsa bunu da kaybetmiş olacağız dedi. sen bilirsin dedim nasıl yapmak istiyorsan öyle yap.

akşam eve gittim kurstan. oturma odasında sehpanın üstünde kocaman içki şişesi. uyuyordu birşey demedim.
sabah ne kadara bozdurdun dedim. 250 tl dedi.
görüşme nasıl geçti dedim. haftaya belli olacak dedi.
içki konusunda birşey demedim ama çok sinirliyim ve hala geçmedi öfkem.
bir sürü ödememiz olduğunu bile bile nasıl bu kadar sorumsuz oluyor anlamıyorum.
ben ne yapayım şimdi ya.

Çok zor bir durum ben sana sabır dilemiyorum üzerine daha fazla yük yüklenmesin diye sadece eşini alla ıslah etsin diyorum

sendwe üstüne gidersen yazık adam çıkar yol bulmaz.inşallah ilerde dha rahat ve mutlu olursunuz.şimdi durumunuz ii olsa çevrenizden adam eksik olmaz.ama para olmayınca çevrende adamda olmuyor.daha ii herkesin yüzünü evliliğinizin başında öğreniyorsunuz.her bela iyi birşeye vesiledir.inşallah tez zamanda çıkar yol bulursunuz.

eşim yine yeni bir işe başladı. birkaç gün olacak.
ben de bu aralar kursa gidiyorum. mali müşavir olmak için sınavlara gireceğim mart ayında.
dün kurstan eve geldim. resmen başımdan aşağı kaynar sular döküldü.
kocaman içki şişesi ve benim kocam olacak adam sızmış koltukta öylece.
sinirimden herşeyi parçalamak geldi içimden.
oysaki daha önceki gün konuştuk herşeyin iyi olacağına dair bana sözler verdi.
bu işi çok iyi bir fırsat olduğunu, tüm borçlarımızı kapatabileceğimizi konuştuk.
sabah evden çıkarken ikimizinde cebinde para yoktu ama eve geldiğimde o içki hangi parayla alındı soramadım bile. o kadar seslendim uyanmadı ya.
bende dün akşam yemeği olarak ekmek zeytin yedim.
evde ödenecek faturalar bankalardan gelen mesajlar ve eşimin kocaman içki şişesi. gözümün mnünden gitmiyor ya.
gece yatağa geldi. uyuyor gibi yaptım sinirim geçsin istedim çünkü.
sabahta beni uyandırdı. gece uyumayıınca uyuya kalmışım. evde sigara içme heryer kokuyor diye bağırdım. neyin var dedi.
yok birşey dedim. niye beni geriyorsun diye o haklı oldu birde.
çıktım işe geldim ama şu an kendimi çok kötü hissediyorum.
ben nasıl başedeceğim bu durumla. etmelimiyim onu da bilmiyorum ya neyse.

bir sürü işim var hiç birine odaklanamıyorum.
sadece düşünüyorum dalık dalıp gidiyorum.
ne yapacağım, böyle nereye kadar gidecek, nasıl olacak hiç birşeyi kestiremiyorum

bir sürü işim var hiç birine odaklanamıyorum.
sadece düşünüyorum dalık dalıp gidiyorum.
ne yapacağım, böyle nereye kadar gidecek, nasıl olacak hiç birşeyi kestiremiyorum

canım benim kıyamam burda konun varmış meğerse senin...:12: ilk evlendiğimde aynı şeyleri yaşadım şu içki olayı özellikle...sana bişey sölimmi...bak yaşadıklarımı okudun başka konularımda vardı burda bakabilirsin tecrübe sölüyo bunu sana...çocuğun yoksa eğer gerçekten bırak yol yakınken hergün ağlayacağına inan en fazla 1 sene sürer acın...zaafları olan düzenli bir hayatı aile geçmişi olmayan adamları adam etmeye çalışmak yerine kendi hayatını kurmaya çalış...yemin ederim keşke ilk içki zaafını fark ettiğimde bıraksaydım...yemin ederim keşke en başta en başta bu cesareti gösterip kurtarsaydım kendimi...sonra daha çok batıyosun bu defa içinden çıkmak daha zor oluyor...

burcu senin konunu her okuduğumda hem daha çok korkuyorum hem de daha çok ağlıyorum. sonrasında da kara kara düşünüyorum. yazmıştım ya sana kendi sonumu görüyorum sanki diye.
bilmiyorum ya nasıl bu hale geldi nasıl böyle oldu herşey anlamıyorum.
6 yıl flört ettik biz. hiç içkiyle ilgili ya da sorumsuz bir davranışını görmedim. ya da çok aptaldım ağzım açık baktım herşeye görmek mi istemedim. bilmiyorum ki.
bu evlilik olana kadar çok direndik çok mücadele verdik. o kadar emek, o kadar çaba. çok seviyorum.
ama bu hayatı yaşamak istemediğime de eminim.

evde ağıza atılacak lokma yokken gidip hangi parayla hangi düşünceyle içki sigara alıyor anlamıyorum ya. dünden beri düşündüğüm tek şey bu. ben hiç bu kadar bencil olmadım. maaşımın tamamını hiç ayımadan saklamadan hepsini ev için borçlar için kullandım. yeri geldi aç gezdim, yeri geldi sigara içmedim. sadece yol paramı ayarlayıp kalanını hep verdim. canım çeken hiçbirşeyi ne yemeye ne giymeye almadım.
sınav harcımı ailem yatırdı.
kurs paramı da onlar verecek. benim deli gibi ders çalışmam gerekirken hep olumsuz şeyler düşnüyorum ve artık yorulduğumu hissediyorum.
ne ailemin, ne çevremin beni tanıyan bir Allahın kulu neler yaşadığımı ne zorluklar çektiğimizi bilmiyor. herkes herşey güllük gülüstanlık sanıyorç konuşacak kimsem yok gibi. kimseye anlatmak istemiyorum çevremden. iyiki burası var. kendim ettim kendim buldum diyorum sadece. bir de Rabbimden hayırlısını diliyorum:(

merhabaaa bende aynı sıkıntıları cekıyorum eşımın su an işi yok kendı ısteyerek deıl bulamadı tabı ama bırbırımıze destek olmaya calısıyoruzz aılesı de cok destek oluyor benım aılemde destek oluyor sıgarada ıcıyor ama bana hıc yansıtmıyorr her dısarı cıktıgında parası olmadıgı halde bır ıstegın varmı dıyee sorar.. işi olmasa bıle boyle ıyımser olması benı cok mutlu edıyor cevremde bır allahın kulu yok konusacak sadece bu sıte var burda yazarak rahatlıyorum en azındann el senı anlıyor ama cevrendekı ınsanlar kuyunu kazıyor sen a dıyosun onlar b anlıyorr her neyse.... eşın knusundaa da cok umursamaz oldugunu dusunuyorumm haksızmıyım

daha salı günü konuştuk bu halde olmamın suçlusu benim, benim eşşekliğim dedi. sen herşeyi idare ettin hep yanımda oldun bundan sonra herşey güzel olacak. bak iyi bir işte buldum dedi. o kadar konuştuk ya. sadece 24 geçti üstünden.
eve gidince sızmış buldum onu. Ailemin verdiği emekleri elalem ne der olayını düşünmesem yemin ederim ya canıma kıyarım ya da alır başımı çok uzaklara giderim.
annem zaten kanser hastası bu aralar iyi de değil üstelik, nasıl aileme açıklayayım durumumu.
bilmiyorum ya. ama sadece kendime kızıyorum.
ailemi dinlemediğim için
sevgiliyken onu iiyi analiz edemediğim için
flört dönemi boyunca hiç birikim yapmadan evlendiğimiz için
kendi maaşımdan kuruş kenara koymadığım için
evin erkeği gibi olduğum için
bu hayatı yaşamayı kendim seçtiğim için
o kadar pişmanım ki.

içkiyi bıraksa hiç içmese aslında ben yine evin sorumluluğunu elimden geldiğince götürürüm ama içki beni deli ediyor. şişeyi gördüğüm zaman deliriyorum. o zaman benim yaptıklarım ve onun yapmadıkları geliyor aklıma.
işini ehliyetini kaybetti içki yüzünden ama yine içki şişesi gördüm ya.

gerçi 15 gündür falan para olmadığı için yudum içtiğini görmedim ama belki ben evde değilken içti ondan emin değilim ama niye içiyor ya. bir insan bu kadar mı bağlı olur içkiye.

akşam eve gidince konuşup bir daha içersen seni terkederim mi desem ki.
ya da akşam eve gitmeyim annemde mi kalsam
ne yapayım ben ya

canım inankı cok üzüldum yaaa allah sana bol bol sabır versın dıyorum içkı olayı cok zordur cok sukur hıc oyle bısey ıle karsılasmadım amaa bence sen aksam eve gıdıncee al karsına konuss bole gıderse bu evlılıgın yurumeyecegını anlat ona eger senı sevıyosa elınden gelenı zaten yapmaya calısır bencee bırde senın yas kac ve calısıyorum dedın ne iş yapıyorsun aceba

Merhaba. Durumuna çok üzüldüm. Ancak şunu söylemeden yapamayacağım eşin içkiyi bırakmaz canım. Yanlış mı okudum bilmiyorum ama bugün dün akşam içtiğni sölemiştin eve geldiğinde sızdığını gördüğünü sölemiştin ama biraz öncede 15 gündür içmiyor yazmışsın. Umarım 15 gündür içmiyordur.

Flört döneminizde hiç içmezmiydi ? Özel günler tamam ama özel günler dışında içtiği olurmuydu?

İşsizliğe çare bulunur borçlar bi şekilde ödenir ama o içki illeti çok zor bırakılır, sende ağır hasarlar bırakır.

Bu arada bende Mali Müşavirim 3 yıl önce aldım belgeyi. Sen yolun başındasın sanırım staj sınavına mı girceksin yoksa bitirme sınavına mı? Ruhsat içinde birsürü para ödencek ama belki ailen onuda öder.

Allah yardımcın olsun.

daha salı günü konuştuk bu halde olmamın suçlusu benim, benim eşşekliğim dedi. sen herşeyi idare ettin hep yanımda oldun bundan sonra herşey güzel olacak. bak iyi bir işte buldum dedi. o kadar konuştuk ya. sadece 24 geçti üstünden.
eve gidince sızmış buldum onu. Ailemin verdiği emekleri elalem ne der olayını düşünmesem yemin ederim ya canıma kıyarım ya da alır başımı çok uzaklara giderim.
annem zaten kanser hastası bu aralar iyi de değil üstelik, nasıl aileme açıklayayım durumumu.
bilmiyorum ya. ama sadece kendime kızıyorum.
ailemi dinlemediğim için
sevgiliyken onu iiyi analiz edemediğim için
flört dönemi boyunca hiç birikim yapmadan evlendiğimiz için
kendi maaşımdan kuruş kenara koymadığım için
evin erkeği gibi olduğum için
bu hayatı yaşamayı kendim seçtiğim için
o kadar pişmanım ki.

içkiyi bıraksa hiç içmese aslında ben yine evin sorumluluğunu elimden geldiğince götürürüm ama içki beni deli ediyor. şişeyi gördüğüm zaman deliriyorum. o zaman benim yaptıklarım ve onun yapmadıkları geliyor aklıma.
işini ehliyetini kaybetti içki yüzünden ama yine içki şişesi gördüm ya.

gerçi 15 gündür falan para olmadığı için yudum içtiğini görmedim ama belki ben evde değilken içti ondan emin değilim ama niye içiyor ya. bir insan bu kadar mı bağlı olur içkiye.

hayatım gözümün önünden geçiyor sanki...ah şu keşkeler...bir adam keşke dedirtmeye başladımı bitmez canım o keşkeler...önce özürler diler terk etme yapma etme sonra yine yapar sonra yine...en sonundada sen yaptınki der döner arkasını...yazık...bende dinlemedim ailemi noldu bak...ah biliyormusun benimde tek hedefim mali müşavir olmaktı iki defa sınav parası gönderdiler bana ikisinide kek gibi saydım eline...ne büyük aptallık etmişim ben meğer...

Son düzenleme:
cevaplarınız için hepinize çok teşekkür ederim kızlar.

polyanna; 28 yaşındayım, çalışıyorum.

hayda; 15 gündür içki içmiyordu yani içiyorsa da ben bilmiyordum ama dün içmiş.
zaten benim de asıl sorunum içki. flört döneminde özel günlerde bir kadeh birlikte içerdik. onun dışında içtiğini hiç görmedim duymadım. ailesiyle sorunlu olduğu zamanlardan sonra içkiyi günlük kullanmaya başlamış. ama aynı evde olmayınca görmüyorum nereden bileceksin.
hiç öyle sarhoş ya da aşırı bir hareketini de görmedim. evlenmeden önce de şimdi de.
ben bu kadar sıkıntı içinde yaşamaya alışkın değilim. yanlış anlamayın bunu ama baba evinde bolluk bereket şimdi herşeyi yokta nvaretme çabası çok kötü. aslında bu çabayı tek başına veriyor olmak bana koyuyor.
ben her kuruşun hesabını yapıyorken o içkiye verecek parayı nasıl nereden buluyor anlamıyorum. kendimi aptal gibi hissediyorum.

yeterlilik sınavına gireceğim bu arada. ilk girişim olacak. sınav harcımı ailem ödedi. bunun durumumuzla pek alakası yok, maddi olarak yani. evlenmeden de babam bu eğitiminin bir parçası ben ödeyeceğim o parayı demişti. onun için aldım zaten. eşim çalışıyor olsaydı yine almayacaktım ama olmadı. walla bu kadar sıkıntıda ruhsatı nasıl neyle çıkarırım diye hiç düşünmedim açıkçası. zaten şu an ders çalışacak durumda bile değilim o kadar yorgunum ki. ama sanırım bu kadar sıkıntıdan sıyrılmak için en azından kendime ışık olması için öcelikle sınavı vermem gerek. ruhsatın parasını ailemden almayı istemem. zaten bir sürü şeyi onlar yaptı. belki işyerim ödeyebilir. içeride mali müşavir olsun istiyorlar çünküç. sınavı verdikten sonra ruhsat bir şekilde hallolur sanırım. ismmmo kredi kartına taksit bile yapıyor.
ben yeterki kendimi toplayıp ders çalışmaya başlayayım bir an evvel.

Back