• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne yapmalıyım? yanlış nerede ?. borçlar, işsiz eş, içki, sorunlu sözde aile...

tgc156 çok sağolasın.
eşimin yanında olduğumu her fırsatta hissettiriyorum, onu çok seviyorum. ben onun herşeyi olmaya hazırken onun içki içmesini pek kabullenemiyorum malesef.
sizin için çok sevindim, inşallah benim eşimde bir an önce kendi sektöründe iyi bir iş bulurda içinde bulunduğu psikolojiden çıkar.
bizde rahat bir nefes alırız.

Canım biz iki kredi ve 3 kredi kartı kapatmış bir aileyiz yaklaşık 4 senede 50 bin liraya yakın borç ödedik lütfen sabır...

Şuan borcumuz bitti hamdolsun az bir kısım kaldı ama herşey zamanla..eşim 2500 alıyordu ben daha çalışmaya başlayalı 4 ay olacak yani herşey kısıtlama ve ihtiyacın olan kadarı almak yemek içmekle başlıyor canım ve kredi kartından çekip kredi kartına yatırman büyük talihsizlik :( faiz üstüne faiz yiyorsun keşke toplu kredi çekip kapatabilseniz

ben 1.400 tl maaş alıyorum.

krediler 1.000 tl
kira 600 tl
mobilya 1.000 tl (aylık ödeme 500 ama, 250 ödüyorum son aylarda)
kartlar 6 tane ve asgarileri 4.000 tl civarı (toplamda 22bin)
faturalar 200 tl
benim yol param 75 tl

ben her ay kredileri, kirayı ve faturaları düzenli ödemeye çalışıyorum.
kartları 2 ayda bir ödüyorum. bir ay 2 kart, diğer ay 3 kart denkleştirirsem.
bir karttan altın alıp bozdurup diğer kartı yatırıyorum. artık nakit çelikmiyor çünkü.
faturaları kartla ödüyorum bazen, mutfak alışverişini falan hep kartla yapıyorum.
nakit sadece yol paramı bırakıyorum.

eşim 1.250 ile işe başladı ama henüz hiç para almadı ödemeler düzensiz olacak belli.

konularıma bakarsan tıpkı bunun gibi bir hesap bendede var bende 7 aylık evliyim üstelik çalışamıyorum öyle nalet bir ilçede yaşamak zorundayım ki iş yok.üniverste mezunuyum yabancı dilim var ayrıca malimüşavirlik belgemi alamaya sadece bir yılım kaldı ama ben anketörlük yapıyorum ayda sadece 300 yada ii iş çıkarsa 400 tl için.
evliliğin ilk aylarında olan bu hayal kırıklığı öyle kötü ki sabah ağlaya ağlaya uyanıyorum başaramamaktan korktuğum için değil sanırım sendede aynı şey var daha önce böyle zorluklar hiç yaşamadığımız için olacak bir de tabi onca hayal kur evlen ve herşey hiç beklenmedik anda hüsran. buda bizim sınavımız. geçecek bunlar korkma ben inanıyorum kocamıda inandırdım şimdi kendini bana ispatlamak için elinden geleni yapıyo bi sonuç alamasakta onu uğraşırken gördüğümde bende güçleniyorum. seninde ilk olarak ihtiyacın bu olmalı diye düşünüorum. eşinin çabasını görmek. bu içki işinden uzaklaştır önce. daha yeni evliyiz sende bende anladığım kadarıyla sana değerde veriyor sende seviyorsun onu bu olanakları kullanman lazım. ona açık açık söyle bu yaşadıklarım 2,5 aylık evli bi kız için ne kadar üzücü olduğunu bilemezsin de. benim hayallerimi ençok sen biliyorsun de ikimiz varız başkası yok bizim ailemiz var de ve lütfen hayallerimizi daha fazla geciktirrmeyelim de madem başımızda bunlar var daha batacağımıza beraber çıkmak için çabalayalım herşey bittiğindede olan biteni unutup hayallerimiz için uğraşalım hadi ailemizi kuralım de. tabi bu cumleler birer örnek bende işe yaradı kocam 1800 maşını 2500 yapmak için gece gündüz ders çalışıyo hemde yüzlerce insanın girdiği ve sadece bi kişinin kazanacağı bir sınav için. bende bu kpss hazırlığı ve sabah akşam anket dolduruyorum daha bir nimetini göremedik ama. senin yaptığın gibi bi kartı ödeyip onunla altın alıp sonra bozduruyoruz bizde diğer kartları ödüyoruz krediler kira mecburen elden faturalarıda kredi kartlarına geçirdik güç versin diye yazıyorum bunları geçecek bunlar belkide bir iki seneye toparlanacağız burdan beraberce bebek odası fotoğrafları koymaya başlarız kadınlar kulubune. sen korkma güçlü ol ve kocanı içkiden uzak tut beraberce yaparsanız herşey daha çabuk dfüzelir

bir de şu sınav sorunumuz var dimi? stajını bitirir bitirmez hemen girmek zorunda değilsin ki yıl içinde bi kaç kez yapılıyo nasılsa sınava girmediğin sürecede her dersten 5 hakkın duruyo. eğer daha iyi maaşlı sertifika isteyen bi işin hazır değilse acele etme nasılsa girersin sınava. benimde stajım 1 yıl sonra bitiyo bende hemen girmeyi düşünmüyorum hatta kpss olursa staj için harcadığım bu iki yılı heba edicem. sınavı geciştirirken belki bişey olur parayı toparlarsınız belkide. ailelere söyleme yanlısı değilim bende senin gibi bende söylemiyorum hiç bişi hem kendi grurum hem eşimin ki. ama biliyorum yaa ii şeyler olacak muhakkak allahın izniyle senin içinde benim içinde

beyazkaranfil inşallah biz de sizin gibi atlatırız inşallah bu günleri.

seraptunc yazdıklarını okurken gözyaşlarıma engel olamadım. birbirizimi ne kadar iyi anlıyoruz değil mi.
ailemle konuşup içinde bulunduğum durumu anlatmayı çok istedim ama yapamam. çok daha zora düşmeden de yapmak istemem. eşimin ailesi herşeyi biliyor diye onlardan yardım alalım diyorum yoksa kimsenin birşeyinde gözüm yok.
ahhh eşim kendi sektöründe bir iş bulsa o kadar iyi olacakki.
eşimle hep bu yazdıklarına benzer şekilde konuşuyorum şimdiki işine de o sayede başladı zaten ama yeni evliyken bunları yaşamak gerçekten çok zoruma gidiyor. böyle düşünmemiştim hiçbirşeyi.
bir de şu var yanlış anlaşılmasın ama baba evinde sıkıntı görüp yaşamayınca şimdi başa çıkmak daha zor oluyor. yine kendimi tebrik ediyorum aslında:) o kadar şeye rağmen 6 ay iyi idare ettirdim, yetiştirmeye çalıştım.
ama bazen o kadar çok yoruluyorum ki.
aybaşı geliyor o ödemeleri ayarlıyorsun sonra bir bakıyorum 15-20sindeki ödemeler yaklaşıyor. bu sefer onları düşünmeye başla.
kafayı yememek elde değil.

eşim bu aralar kendi sektörüyle ilgili ek işleri kovalıyor, yeni iş bakıyor ama olmadıkça o da ben de daha da umutsuz oluyoruz.

bu sınava sonra girme hakkım olduğunu biliyorum ama evlilik nedeniyle şimdiki işimden ayrılıp kıdem tazminatımı almak istiyorum.
6yıldır çalışıyorum burada ve iyi bir başlangıç yapmak için bu ruhsat gerekli biliyorsun. bir de şimdi sınava girmessem çevreme aileme ne derim ki o ayrı bir konu. ama kendim için bunu yapmak istiyorum.

dün artık isyan ettim. Hep derizki kul sıkışmayınca hızır yetişmez. dedim ki Allahım daha ne kadar sıkışmamızı bekliyorsun lütfen bir yardım eli gönder bize. o kadar umutsuzluğa düştüm yani.
Rabbim artık hayırlısıyla yardımcımız olsun diye dua etmekten başka seçeneğim kalmadı.

güç versin diye yazıyorum bunları geçecek bunlar belkide bir iki seneye toparlanacağız burdan beraberce bebek odası fotoğrafları koymaya başlarız kadınlar kulubune. sen korkma güçlü ol ve kocanı içkiden uzak tut beraberce yaparsanız herşey daha çabuk dfüzelir

serap en çokta burası beni kopardı. bebek ikimizinde en çok istediği şey ama hiç düzelemeyeceğiz ve hiç çocuğumuz olmayacakmış gibi hissediyorum. eşimin yaşı 33olacak diğer ay. nasıl yanıp tutuşuyor çocuk özlemiyle ama şartlar düzelip tamamen borçlar sıfırlanana kadar asla istemiyorum dedim. tabi sonra ağlamaktan başıma öyle ağrılar girdiki çünkü hayatta en çok istediğim şey bu:(

isyan yok isyan yok, bu dertleri unutmak için seninkinin içki içmesi gibi bişi,
herşeyde vardır bi hayır en beklemediğimiz anda beklemediğimiz şekilde çıkacak bişi hem bak umudun var şu sınav olayı hem tazminatında az değilmiş hani yaralara merhem olur birazcık. ozaman sertifika parası 2000 lira di mi sınavdan öncemi yatıyormuş bak sen ismmooya. madem öyle sınav olayını ailenden halledeceksin yapacak bişi yok. çok zor biliyorum ama başka yolu yok.bak belki şöyle olur sen şu sınavı kazanırsın dank diye yeni bi iş çıkar ücreti biraz daha iyi sonra tazminatıda alırsın ödemeler birazcık kolaylaşır bu sayede. sonrada herşey tıkır tıkır ilerler. inşallah. ama yeterki sen kocanla hep beraber ol. birbirinizi destekleyin içinden sana 'herşeye değersin sen ' dedirtsin yetiyor valla. zamanın uyanık kız profilinden çok uzak bi avuntu bu söz ama bana yetiyor. :)zaten dibe vurunca insan ya oraya buraya saldırır ya böyle leylalaşır. ben bütün bileziklerimi sattım borcumuzun oldugunu öğrendiğimin hemen ertesi günü benimde sadece alyansım kaldı 30.000 etti bilezikler 20.000 ide sırtımıza yüklendik şimdi gidiyoruz bakalım ama bu anketler kurtaracak beni :D senide tazminat kurtarır.
yapacak bişi yok çok düşünmemeli aslına bakarsan az evvel senin konuda saçkıran olan kızı duydum çok korktum.önce sağlığımız diyelim fazla takmayalım elimizden geleni yapalım kalanı tevekkül olsun ...... oh be söylemesi ne kolaymış bütün bunları.... yapacak bişi yok be cnm çekecez işti bu oğlanlar bize denk geldi napalım. hakkımızda hayırlısı olsun.

güç versin diye yazıyorum bunları geçecek bunlar belkide bir iki seneye toparlanacağız burdan beraberce bebek odası fotoğrafları koymaya başlarız kadınlar kulubune. sen korkma güçlü ol ve kocanı içkiden uzak tut beraberce yaparsanız herşey daha çabuk dfüzelir

serap en çokta burası beni kopardı. bebek ikimizinde en çok istediği şey ama hiç düzelemeyeceğiz ve hiç çocuğumuz olmayacakmış gibi hissediyorum. eşimin yaşı 33olacak diğer ay. nasıl yanıp tutuşuyor çocuk özlemiyle ama şartlar düzelip tamamen borçlar sıfırlanana kadar asla istemiyorum dedim. tabi sonra ağlamaktan başıma öyle ağrılar girdiki çünkü hayatta en çok istediğim şey bu:(

hmm yaşıda varmış baya ama yapacak bişi yok ben o konuda şöyle düşünüyorum. bi bebek dünyaya getirmek onun bütün sorumluluğunu almak demek şimdi biz bilerek yada bilmeyerek şanstan yada kısmetsizlikten böyle vakkalarla karşılaştık baya bilininen ekmekten kesiyoruz borç ödüyoruz bu yalan değil. zaten ailelerle ilgili sorunlardan düğün hayali kocalarımızın hatallarından evlilik sonrası hayallerimiz bertaraf olmuş ben kocama dedim ki bırak çocuğum benim olsun bari onu istediğim gibi hayal ettiğim gibi yaşatayım doğumdan sonra onun bunun hesabını yapmayayım bari bi ona dokunulmasın dedim biraz ağır oldu ama benimde içim parçalanıyo arada napayım. umarım allahında gücüne gitmemiştir ama şartlara göre mantıklı davranmaya çalışıyorum. bi de bizim için kabullenmek kolay oldu ikimizde 24 yaşındayız yani daha erken 30 a kadar bekleriz :D 6 yıldada toparlanamazsak yuh bize millet ev bile alıyo. :)
sizinde 33 değilde 35 olsun iki yıl zaten evliliğin tadını çıkarma süresi olarak verilmiş yeni evlilere sadece siz borç ödemek için kullanırsınız o süreyi hem iyice duygusallaşırsın hamile olunca hem yazıkmı diil sanada çocukcagızada hiç üzme kendini ne ki iki yıl sonra paşalar gibi dogurursun pamuk pamuk bişi :D

serap zaten uyku düzemi yok, sürekli ağlayarak uyanıyorum hatta bazen eşim çağırdığı halde uyanmıyormuşum.
saçlarım aşırı derecede dökülüyor, vücudumda özellikle sırtımda kırmızı kırmızı lekeler çıktı. stresten muhtemelen.

isyan bazen kaçış gibi oluyor:( yapacak birşey kalmayınca buna sığınıyorum malesef.
şu an sadece sınav harcını yatırmam gerek. önümüzdeki hafta. babam evlenmeden de söylemişti senin eğitim masrafların bana ait dedim bu da eğitiminin bir parçası o ruhsatı alana kadar masrafını karşılarım demişti.
onun için sınav harcını isteyebilirm ama fazlasını alamam.
500tl 7dersin sınav harcı zaten. ruhsat parasını yedi dersi verdikten sonra yatırıyorsun. ben şu sınavı vereyimde ruhsatın acelesi yok şimdilik.
kurs için hala kararsızım ama 1.300tl istiyorlar. taksit olursa 10 ay 1.500 tl. bazen diyorum gideyim kursa daha verimli olur taksitle ödenir bir şekilde bazen diyorum bu yoklukta gitmeyeyim. ama gitmezsem evde nasıl yaparım bilmiyorum. çünkü yalnızken hep borçları düşünüyorum:(
aslında işten çıkmayı bile düşündüm sırf tazminatımı alayım diye. ama şirkette tazminatı maaş gibi aylık olarak veriyor bir işe yaramaz diye düşündüm. marttan sonra iş bakacağım zaten iyi bir iş bulursam tazminatımıda ekleyip borçları bir şekilde hafifletebiliriz belki.
ama bunlar hep uzun vadede olacak şeyler:(

serap bebek konusunda kesinlikle sana katılıyorum. ben 27 yaşındayım ama yaşın önemi yok.
ben çocuğumu istediğim gibi yetiştirip, istediği şeyleri yapamadıktan sonra sırf kendim için çocuk yapmanın gereği yok.
ki eşime bunu söyledim zaten. ne zaman bütün borçlar biter. biz çocuğumuz için iyi bir hayat sunarız o zaman Rabbim de verirse çocuğumuz olur. ha bu zaman 3 yıl sonra olur, 10 yıl sonra olur ya da hiç olmaz. ama şu an kendimizi idare edemezken bir masumun vebalini yükelnemeyiz.
düşünmek bile istemiyorum bu durumda çocuk olduğunu. biz yine kısıyoruz, yemiyoruz, giymiyoruz ama çocuğa bunu yaşatmaya hakkımız yok asla.

yeterlilik sınavı çok zormuş biliyorum ben sıtajyerliği evde 20 gün çalışıp kazanmıştım ama yeterlilik olmaz heralde.işten çıkma çıkarsan daha kötü az da olsa kafanı dağıtır iş.
çalışırkende kurs inan faydası olmaz seninkide bünye bende muhasebeciydim istanbuldayken vergi dönemleri 12 ye kadar işteydik bi pazarın oluyo onuda kursta inan bişeye yaramaz.
yinede sen bilirsin en azından ilk seferini evde çalış kendini motive et bi şekilde gerçi şu başımızdaki şeyler tam bi motive kaynagı kazanmak dışında bi çare bırakmıyo bize
kurs ayrı bi borç olacak şimdi sizin için.uzun vade diyorsun ama bu çıkmazın hiç yolu yok ki kısa vadede sanırım önce bunu kabullenmeli. önce sadece üç dersi ver üç derse öalış diğerlerine girmeki hakkın gitmesin o sırada biraz hafiflersiniz kalan dört ders içinde sonradan kursa gidebilirsin belki benim verebileceğim en ii akıl bu gibi. sanırım senin yapabileceğinde...
ama çok sıkma kendini ne yapalım bu kadar olabiliyoruz hayatta ona göre davransın bize.elimizden gelen bu.unutmaki bütün bunların üstesinden gelebilmek için önce sağlıklı olmamız lazım
bak kel kafayla mülakatlardada şansımız olmaz :) bence sen git bu akşam eve şçyle sıkı bi program yap kendine kalan herşeyi kabullen borç bu ödenecek sonuçta kaçışı yok başla çalışmaya gerisini kendi haline bırak

canım, ne denir bilmiyorum ama ben geçmiş olsun demek istiyorum... inşallah en kısa zamanda geçer benim nacizane fikrim hemen kayınvalidenle konuş daha fazla vakit kaybetme...beni borçların senin üstünde olması tedirgin etti.Bir an önce ödemek için gururu bir tarafa bırakıp önce kayınvalidenle sonrada annenle bu durumu paylaş zaten öğrenecekler... gerçekten çok sıkışmışsınız Allah kolaylık versin...anneler sizin sandığınızdan çok daha fazla güçlüdür merak etme anneciğine de birşey olmaz kadınlar bu konularda daha kıvrak zekalıdır...bence senin şu anki durumunda en vahim olan eşinin alkol alışkanlığı... böyle bağımlı kişilikler amcasını bahane eder içer annesini bahane eder içer,sevinir içer üzülür içer yani içmek için hep bir sebep bulur...çok genç ve tecrübesizsin uyanık ol, bu borçları temizle hiç bir erkeğe %100 güvenilmez...bu sözlerim seni üzmesin inan daha güzel şeyler söylemek isterdim ama objekif olarak bakınca durum bu....Allah yar ve yardımcın olsun....

atakaan nerdesin.
var mı bir gelişme durumunda.
ismmo kayıtları grup halinde alıyor bu dönem. ilk grubun başvurular dün başladı haberin yoksa söyleyeyim dedim.
en azından hangi dönem başvuru yapacağına bakıp ona göre ailenle konuşmayı hızlandırırsın belki canım

combine ne güzel demişsin hiçbir erkeğe %100 güvenilmez.
eskiden buradan okurdum evlilikte gizli hesap olmalı mı, kadın kendi parasını biriktirmelimi diye konular o zaman anlam veremezdim şimdi neden olduğunun farkına vardım.

sssccc teşekkür ederim sana da. benim başvurularım ilk grupla olacak. 22 aralığa kadar vaktim var.
senin ne zaman. belki ismmmo'da karşılaşırız. söylediğin kurslarada baktım ama yol sorunum olur diye yine işime yakın olanı tercih etmek en iyisi.

kızlar bu arada gelişmeleri yazmak istiyorum size.

eşim dün öğlen gibi kayınvalidemi aramış ama açmamış.
akşam kayınvalidem aradı eşimi.
eşim bana sen evde yokmuşsun gibi konuşacağım dedi.
açık açık para istemedi eşim.
anne moralim bozuk sıkıntıdayız bu aralar dedi.
kayınvalidem dediki: yavrummmmm olsa da göndersem sana keşke:((((((((((((

ben o an çok kötü oldum tabi. umuttu benim için ama:(

sonra eşime şunca yıldır çalışıyorsun amcana ve yengene yedireceğine her ay kenara 100tl koysaydın, biriktirseydin keşke. hiç düşünmedin bu günleri dedi. işine gücüne sarıl çalışır ödersin dedi. eşimin iyice morali bozuldu.

sınav harcını pazartesi günü annem verecek. en azından onu hallettik.
ama hala çok kötüyüm. gece yine uyuyamadım. düşünmekten hasta olmaktan korkuyorum

moral bozukluğu, sinir, vs. vs. alkol almak için neden olmamalı
hem maddi sıkıntı çekip hemde borçla içmek hiç normal bi davranış değil
daha da psikolojisini bozar insanın
derde dermanmış gibi ona sığınır hep
oysa birbirinize destek olup dua etseniz Rabb'e sığınsa... :16:
Allah yardımcınız olsun eşinizi de bi an önce doğrultsun yolundan şaşırmasın..
alkol alınan bi yerden bereket de beklenmez..

atakaan bu gelişmeye üzüldüm. ama şöyle düşün aklında eşin annesini arasa yardım eder düşüncesi olmayacak artık.
varsayımları ortadan kaldırıp, yeni bir çözüm için arayışa gireceksiniz.
kendi annele konuşup ondan kendi altınlarını istemeyi düşün artık bana göre.

kurs konusunda işine evine en uygunu hangisiyse onu seçmek en ideali. ben alternatifin olsun diye söylemiştim.
senin gideceğinde çok iyi bir kurum.inşallah senin için iyi olur.
başvuru içinde biz arkadaşlarla toplu olarak gideceğiz. buradan msj atarım yine sana denk gelirse tanışırız tabiki...

Ya canım lütfen üzme bu kadar kendini... Ben kredi durumlarını pek bilmem ama bir bankaya gidip
tüm borçlarını kapatacak şekilde bir kredi çeksen, hatta bankalar direkt senin adına kredi
borçlarını kapatıyormuş, tek bir bankaya borçlansan ve onu ödeseniz olmaz mı?? bu durumda
hem bütçenize göre ödeme planı yapar gerekirse yıllara yayarsınız, elinize toplu para falan
geçerse kapatırsınız hem de böyle oraya mı yetişeyim buraya mı demek zorunda kalmazsın...
Hiç konuştun mu bir bankayla??

Back