• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ben ne yapmalıyım? yanlış nerede ?. borçlar, işsiz eş, içki, sorunlu sözde aile...

merhaba arkadaşlar.
o kadar canım sıkkın o kadar ne yapacağını bilmez haldeyimki son çare size başvuruyorum.
daha önceki konularımdan hatırlayan bilir 6 aylık evliyim. eşimle çok zorluklar çekerek evlendik. maddi manevi.
eşimin çevresi hiç destekte bulunmadı benim ailem yaptı pek çok şeyi.
zaten sebep olan insanlarla da pek görüşmüyorum.
eşimin içki sorunu da var-dı. hala içmek istiyor ama para yok tükendik artık.
eşim 4 ay boyunca çalışmadı. birçok borcu onun maaşına güvenerek yapmıştık açıkçası. iyi maaşı vardı ama içki yüzünden ehliyeti kaybedince işinden ayrılmak zorunda kaldı.
1ay olacak çalışmaya başladı ama bu işte kendi mesleğiyle sektörüyle ilgili değil ve parası az. diğer çalışanlardan öğrendiği kadarıyla da 2ayda falan yarım maaş veriyorlamış. ödemeler düzenli değil.
bizim şu an 4 kredi borcu ve 6 kredi kartı borcumuz var.
ev kira. bir miktar mobilya borcu var.
Bir bankadan kredi çekip borç kapatmak bizi şansımız yok artık. Ödemeler düzensizleşince kredi alma hakkımızı kaybettik ikimizde.
Bu arada sadece 1 kredi kartı eşimin üstüne, diğer tüm borçlar benim adıma.
çalışıyorum ama aldığım maaş çok iyi olmadığı için herşeye yetecek gücüm yok malesef.
düğünden gelen bilezikler hariç herşeyi satıp borç kapattık. sadece bileziklerim kaldı onlarda annemde. ev alana kadar vermem dedi aldı kasaya koydu. zaten o bilezikler ailemin bana taktıkları.
bir de setim var ama çok para edeceğini sanmıyorum.
geçen hafta evde altın neyim varsa günlük kullandığım kolye, küpe, zincir, çeyrekler falan hepsini sattım. alyansım dışında birşey kalmadı. bir de eşimin ilk sevgililer gününde aldığı broş. onunda manevi değeri var dedim veremedim. çünkü çok taşlı ve değerinin altında söyledi kuyumcu.
şimdi yardım etmenizi istiyorum beni rahatlatacak birşeyler söyleyin lütfen. ne yapmam lazım, nasıl bir çıkış yolu bulacağım.
dün akşam konuştuk eşimle onun da düşünmekten saçları beyazladı artık. ama şu an çözüm üretemiyoruz malesef.
ben geceleri ağlayarak uyanıyorum hep, haciz memurlarının evimizden eşya götürdüğünü falan görüyorum.
önümüzdeki hafta mali müşavirlik kursuna başlayacağım kayıt yaptırdım ama gidip gitmemekte kararsızım. sınav harcıyla birlikte 2bin tl masraf olacak. ama bu sınava da girmezsem şimdiye kadar verdiğim emekler boşa gidecek.

ailemin maddi sıkıntıda olduğumuzdan haberi yok. onlara anlatamam. evliliğimizi hiç istemediler çünkü ve onların zamanında söylediği herşeyi şu an yaşıyoruz malesef. eşim hep durumum iyi herşeyi peşin yapıyorum dedi ben de destek verdim bu söylediğine.
düğün takıları iyi olur kapatırız borcu diye düşündük hep ama o da olmadı üstüne işsizlikte gelince hepten beter olduk.
eşim kendi annesiyle konuşmayı düşünmüş ama sonra vazgeçmiş. eşim annesinden ayrı yetişmiş ama kayınvalidem tanıdığım kadarıyla iyi biri yardım edebilir. eşim para istemek istemiyor. biz sözlendik bize bir eksiğiniz varmı diye sormadan kendine ev aldı eşim bu durumdan kırgın biraz.
ben geçenlerde konuştuğumuzda durumu biraz çıtlattım kayınvalideme. borç içindeyiz aldığım maaş yetmiyor dedim ama bir yorum yapmadı.
şu an bize kim yardım ederse etsin borç olacak Allah kısmet eder durumumuz düzelirse ödeyeceğiz zaten.
isteyelim anneneden demek geliyor eşime ama bilmiyorum. Eşim ister annesi param yok veremem derse daha kötü olur. Çok uzun yıllar annesini görmemiş bile son yıllarda görüşmeye başladılar. Bana hiç annelik yapmadı der eşim, kayınvalidem de hep pişman olduğunu inmakolsa zamanı geri alsak falan der vicdanazabı çekiyor. Bilemiyorum yani.

uzun ve detaylı yazdım ki durumumuzu daha iyi anlayıp bana yardımcı olun. okuyan herkese çok teşekkür ederim...

aslında son mesajım için yeni konu açmıştım ama sevgili madamiks aynı içerikli olduğu için onu yoruma kapattı.

buna yorum yapın lütfen bana aklı başında birileri yol göstersin. ben artık düşünemiyorum.

merhaba arkadaşlar.
o kadar canım sıkkın o kadar ne yapacağını bilmez haldeyimki son çare size başvuruyorum.
daha önceki konularımdan hatırlayan bilir 6 aylık evliyim. eşimle çok zorluklar çekerek evlendik. maddi manevi.
eşimin çevresi hiç destekte bulunmadı benim ailem yaptı pek çok şeyi.
zaten sebep olan insanlarla da pek görüşmüyorum.
eşimin içki sorunu da var-dı. hala içmek istiyor ama para yok tükendik artık.
eşim 4 ay boyunca çalışmadı. birçok borcu onun maaşına güvenerek yapmıştık açıkçası. iyi maaşı vardı ama içki yüzünden ehliyeti kaybedince işinden ayrılmak zorunda kaldı.
1ay olacak çalışmaya başladı ama bu işte kendi mesleğiyle sektörüyle ilgili değil ve parası az. diğer çalışanlardan öğrendiği kadarıyla da 2ayda falan yarım maaş veriyorlamış. ödemeler düzenli değil.
bizim şu an 4 kredi borcu ve 6 kredi kartı borcumuz var.
ev kira. bir miktar mobilya borcu var.
Bir bankadan kredi çekip borç kapatmak bizi şansımız yok artık. Ödemeler düzensizleşince kredi alma hakkımızı kaybettik ikimizde.
Bu arada sadece 1 kredi kartı eşimin üstüne, diğer tüm borçlar benim adıma.
çalışıyorum ama aldığım maaş çok iyi olmadığı için herşeye yetecek gücüm yok malesef.
düğünden gelen bilezikler hariç herşeyi satıp borç kapattık. sadece bileziklerim kaldı onlarda annemde. ev alana kadar vermem dedi aldı kasaya koydu. zaten o bilezikler ailemin bana taktıkları.
bir de setim var ama çok para edeceğini sanmıyorum.
geçen hafta evde altın neyim varsa günlük kullandığım kolye, küpe, zincir, çeyrekler falan hepsini sattım. alyansım dışında birşey kalmadı. bir de eşimin ilk sevgililer gününde aldığı broş. onunda manevi değeri var dedim veremedim. çünkü çok taşlı ve değerinin altında söyledi kuyumcu.
şimdi yardım etmenizi istiyorum beni rahatlatacak birşeyler söyleyin lütfen. ne yapmam lazım, nasıl bir çıkış yolu bulacağım.
dün akşam konuştuk eşimle onun da düşünmekten saçları beyazladı artık. ama şu an çözüm üretemiyoruz malesef.
ben geceleri ağlayarak uyanıyorum hep, haciz memurlarının evimizden eşya götürdüğünü falan görüyorum.
önümüzdeki hafta mali müşavirlik kursuna başlayacağım kayıt yaptırdım ama gidip gitmemekte kararsızım. sınav harcıyla birlikte 2bin tl masraf olacak. ama bu sınava da girmezsem şimdiye kadar verdiğim emekler boşa gidecek.

ailemin maddi sıkıntıda olduğumuzdan haberi yok. onlara anlatamam. evliliğimizi hiç istemediler çünkü ve onların zamanında söylediği herşeyi şu an yaşıyoruz malesef. eşim hep durumum iyi herşeyi peşin yapıyorum dedi ben de destek verdim bu söylediğine.
düğün takıları iyi olur kapatırız borcu diye düşündük hep ama o da olmadı üstüne işsizlikte gelince hepten beter olduk.
eşim kendi annesiyle konuşmayı düşünmüş ama sonra vazgeçmiş. eşim annesinden ayrı yetişmiş ama kayınvalidem tanıdığım kadarıyla iyi biri yardım edebilir. eşim para istemek istemiyor. biz sözlendik bize bir eksiğiniz varmı diye sormadan kendine ev aldı eşim bu durumdan kırgın biraz.
ben geçenlerde konuştuğumuzda durumu biraz çıtlattım kayınvalideme. borç içindeyiz aldığım maaş yetmiyor dedim ama bir yorum yapmadı.
şu an bize kim yardım ederse etsin borç olacak Allah kısmet eder durumumuz düzelirse ödeyeceğiz zaten.
isteyelim anneneden demek geliyor eşime ama bilmiyorum. Eşim ister annesi param yok veremem derse daha kötü olur. Çok uzun yıllar annesini görmemiş bile son yıllarda görüşmeye başladılar. Bana hiç annelik yapmadı der eşim, kayınvalidem de hep pişman olduğunu inmakolsa zamanı geri alsak falan der vicdanazabı çekiyor. Bilemiyorum yani.

uzun ve detaylı yazdım ki durumumuzu daha iyi anlayıp bana yardımcı olun. okuyan herkese çok teşekkür ederim...

İyi gün de kötü gün de insan yaşasın diyedir. Üzmeyin kendinizi bu kadar. Zorda kalan birinin yardım istemesinin, hele ki annesinden babasından yardım istemesinin utanılacak, kınanacak bir tarafı yoktur. Bence ikiniz de aileleriniz ile konuşun. Anneniz bileziklerinizi versin, şu durumda ev alamayacağınıza göre en azından sınav harcınızı ve bir miktar borcunuzu yatırırsınız. Eşiniz de annesi ile konuşsun. Hayır derse der, dünyanın sonu değil ya. Ama siz aileleriniz ile konuşmazsanız, yarın öbrü gün evinize haciz gelir, kiranızı dahi ödeyemezseniz zaten herkes öğrenecek, hem de daha ağır bir durumda. O yüzden konuşun bence.

kendi ailemle konuşmayı öncelikle gururuma yediremem.
düğün zamanı pek çok şeyi onlar yaptı zaten şimdi nasıl derim biz geçinemiyoruz.
nasıl derim biz size en başından beri yalan söyledik.
eşimin aldığı herşey borçtu, ödeyemedik.
nasıl derim çırpındıkça battık.
annem zaten kanser hastası anlatırsam kahrından gider.

sınav harcını ödemeyi annem teklif etmişti ben o zaman bir şekilde hallederiz diye istememiştim ama bir yolunu bulup konuyu açıp istemem gerek. şu an çantamda kirayı ödeyecek kadar param var. bir de 5tl yol param.

düğün zamanı pek çok şeyi onlar yaptı zaten şimdi nasıl derim biz geçinemiyoruz.

sınav harcını ödemeyi annem teklif etmişti ben o zaman bir şekilde hallederiz diye istememiştim ama bir yolunu bulup konuyu açıp istemem gerek. şu an çantamda kirayı ödeyecek kadar param var. bir de 5tl yol param.

Siz gururunuzu ön plana koyarsanız bütün çözüm yollarını zaten kapatırsınız. Evinize haciz geldiğinde anneniz zaten öğrenmeyecek mi? O zaman daha çok kahrolmayacak mı? Ben sizin yerinizde olsam çok önceden konuşmuştum annemle. Ama siz bilirsiniz. Aynı şekilde eşiniz de gurur yapıp ailesiyle konuşmazsa haciz memurları ve avukatlar geldiğinde kızmaya da hakkınız olmaz.

hepinize çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
ben 27 eşim 32 yaşındayız.

defalarca konuştum, yalvardım, ağladım içme ne istiyorsan yapayım dedim.
ama içtiği zaman unutuyor sanırım. bu yaşına kadar hep kendi birşeyler yapmış ve çevreden hiç destek görmemiş. sanırım düğün zamanı yaşanan şeyler ona çok ağır geldi. amcası düğünü yapacaktı 3bin tl dışında para vermedi. takı takar dedi eşim 200 tl taktılar. eşimin elindeki parayı da adam kendine kullanmıştı. düğün takılarını bile ben alıyorum dedi düğünden sonra onlarıda bize ödetti. düğünümüze eşimin çevresinden pek gelen olmadı gelenlerde doğru dürüst takı takmadı. bunları eşim kendine hiç yediremedi. ben herkese yaptım kimse bana değer vermedi dedi.
sonra iş olayıda üstüne gleince psikolojisi tamamen bozuldu.
normalde çok çalışkan biridir. elinde varsa herkese yardım eder. hep arar sorar dertleriyle ilgilenir ama bu yaşananlar kendini yalnız hissettirdi.
kredi çekecek limitimiz kalmadı artık. eşim zamanında amcasına kefil olduğu ve sorunlarar yaşandığı için hiçbir banka kredi vermiyor. tüm borçlar benim adıma zaten. nişandan beridir hep ben kredi çektim. beyaz eşyayı falan kartla aldık.
son kredimi geçen ay kira ve diğer banka borçları için kullandım. artık hiçbir banak ödemelerim azalana kadar bana kredi vermez.

gerçekten zor bir durum;
eşinizin psikolojisi bozulmuş yaşadıklarından dolayı
toparlanması gerekiyor
desteğinizi sürdürün eşinize
zor günler aşılır ve bu dönemde eşiniz ona karşı olan anlayışınızın farkına varacaktır....

ve toparlandığında bunu idrak edecektir....

yanlız konuşmaya devam edin..çalışmalı az da olsa eve katkıda bulunmalı...
siz tek başınıza nasıl kalkacaksınız bunca borcun üstünden

Allah yardımcınız olsun, sabır ve güç versin. gerçekten üzüldüm durumunuza. borç durumları insanı bunaltır Allah korusun psikolojiyi de altüst eder.

sizin burda yaptığınız hatalar var, kredi almakla baştan hata yapmışsınız. sonra krediyi kapatmak için yeni bir kredi. kredi alıpta hayrını gören insan o kadar az ki. çoğu sizin gibi daha fazlasının altında eziliyor.

içki konusu ayrı mevzu. eşiniz içer içmez, buna birşey demiyorum ama bunca borç altında bu tür şeylere para harcamak... gerekirse evdeki mobilyaları satıp bu borçları kapatmak varken ekstra israf etmek...durumdan bu şekilde nasıl kurtulabilirsiniz ki.

ailenizden para istemiyor ve bunu gurur yapıyorsunuz. tamam size hak veriyorum, çok zor bir durum ve ben de olsam utancımdan istemekte zorlanırdım ama şöyle düşünün: borçları kapatmak için başka çıkar yol yok ve ailenizden alıp sonra geri ödemektense gurur yapıp herşeyi kaybetmek ve sonrasında bu durumun öğrenilmesi daha mı iyi?

gurur yapacak durumda değilsiniz arkadaşım. zor olsa da o sizin aileniz. durumu anlarlar. bu yüzden ne kadar gerekiyorsa onların imkanı ölçüsünde borç alın ve zamanla ödeyin.

anlatsam neresinden başlarım nasıl başlarım hiç bilmiyorum.

sevgili terrakota eşim çalışıyor artık ama parası az. henüz maaş almadı. borçlar nasıl ödenecek hiç bilmiyorum.

sevgili terrakota eşim çalışıyor artık ama parası az. henüz maaş almadı. borçlar nasıl ödenecek hiç bilmiyorum.

ayrıntıları anlatmanıza gerek yok bence. ailenize şu aralar biraz zor günler geçirdiğinizi bu yüzden kendilerine yardım edip edemeyeceklerini zamanla bunu ödeyeceğinizi söyleyin. başında beri herşeyi ayrıntıyla anlatmaya gerek yok. sonuçta sizin artıkk eşinizle kurduğunuz bir aile var, ne kadar hata yapmış olsa da eşinizin onurunu da korumaya çalışın.

olsun az da olsa çalışmamasından iyidir...

canım hayat zorluklarla dolu,borç bir şekilde ödenir

size birşey olmasın.....

bu günleri de elbet atlatacaksınız,

yeterki kendini bırakma...güçlü olmak zorundasın...

Allah kolaylık versin canım evliliğin ilk başında en güzel günlerini geçirecekken direk hayatın sıkıntılarına girmişsin bende çok sıkıntılar çektim ama bir kaç yıl iyiydim işsiz olduğunda çok sıkıntılar çektik sen yinede şanslısın çocuğun olmadan çekiyorsun benim 2 çocuk vardı yemesi içmesi borçlar daha neler neler ay hatırladıkça boğuluyorum ama sonunda Allahım yardım etti düzelmeye başladık kendi yağımızda kavruluyoruz nefes aldığımı hissediyorum bu sınavda benim yaptığım şey sabır ve dua oldu eşimle çok sorunlar yaşasakta birbirimizi sevip bağlanmak oldu umarım sende bir an önce bu sıkıntılardan kurtulursun unutma çok dua ve sabr etmek

Allah yardımcınız olsun canım.
Ama sen kendini bu kadar çok üzme, sağlığın bozulmasın bir de herşeyin üstüne.
Ben de arkadaşlarıma katılıyorum. Ailene bazı nedenlerden ötürü eşinin işle ilgili
sıkıntıları olduğunu söyle. Sonuçta şu sıralar çoğu sektörde sıkıntı var. Altınların
bir kısmı ile, az bir borcumuz var onu kapatıcaz de, borçlarının bir kısmını kapat.
Eşin de gurur yapmasın, annesi ile konuşsun. Vermezse de vermez, dünyanın sonu
değil. Ama bir de verirse işte o zaman ümit olur size. Kalan borçları da zamana
yayarsınız. Hallolur inşallah. Ferah tut yüreğini. Yalnız ben eşinin içki konusunda
daha çok çaba göstermesinden yanayım. Ne olur yanlış anlama ama bence bu hareketi
biraz bencilce. Sen de sıkıntı çekiyorsun. Birbirinize sarılsanız ve içki için harcanacak
meblağı biriktirseniz bir borcunuzu kapatırsınız en azından. Çevremden biliyorum bu
alışkanlığı, zamanında müdahale etmezseniz ipin ucu çoktan kaçmış oluyor. Giden
hiçbir şey de geri gelmiyor. İnşallah dertleriniz ve borçlarınız biter.

ayrı ayrı çok teşekkür ederim hepinize.
eşimin içki konusunda bencil davrandığını ben de düşünüyorum. bunda yanlış anlaşılacak birşey yok ki, gerçek bu.
şimdi şimdi kafasına dank ediyor bazı şeyler ama onda benim kadar mücadele göremiyorum malesef belki de beni umutsuzluğa düşüren bu.
inanın ayakta durmak, mücadele etmek için o kadar çok savaşıyorum ki.
ben bu kadar güçlü olduğumu bilmezdim.
diyorum kendi kendime Rabbim kimseye kaldıramayacağı yük vermez sabırlı ol, dayan.
ailemle konuşma konusunu iyice düşünüp, doğru kelimeleri bulmam lazım. ama yine de konuşup konuşmamakta kararsızım.

bu kadar düşünmekten vazgeçmelisin. önce kendin için yap herşeyi.
arkadaşlara katılıyorum. ailenle konuşup bileziklerini alıp mümkün olduğunca borçlarını kapatmaya bak. bir de borcun çoğu senin adınaymış. icra durumu olsa Allah korusun olan sana olacak yine. eşinde annesiyle konuşsun. durumunuzu açık açık söylesin. 3-5 ne verirse artık iyi kötü demez bir yeri ödersiniz. eşini annesini araması konusunda ikna et gerekirse.
sınav konusunda da kesinlikle vazgeçme. madem o kadar emek verdim diyorsun.ailenden al harcını öde ve sınava gir. biz evli bile olsak annemiz babamız için her zaman değerliyiz. her zaman onların evlatlarıyız. ne olursa olsun onlar bizden vazgeçmezler önce bunu bil. kursa gitmeyip kendin evde çalışsan yapamazmısın ki. en azından bu seferlik öyle denesen. olmazsa sonra kursa gitsen.
içki için de önc söylemiştim yine söylüyorum sakın taviz verme.
inşallah bir an önce bu günleri geride bırakıp evliliğinde güzel bir sayfa açar buradan iyi haberlerini veririsin.

Bak canım sana bir abla tavsiyesi sakın kendini bırakma güçlü ol daha gençsiniz hepsi geçeçek inşallah.Şimdi diyeceksinki yaşadığım şeyler kolay değil fakat ben yeni evliyken seninkinden farklıda olsa benzer şeyler yaşadım seni anlayabiliyorum yani.Eşimle on gün akrabamızda kaldık başımızı sokacak bir evimiz bile yoktu.Sonra herşeyimiz oldu önce bir ev kiraladık kimseden yardım almadık eşim çok çalışkan ve zeki bir insan çalıştı bende ona destek oldum zor günleri atlattık.Ozamanlar böyle banka kredisi falanda alamıyordun kolay kolay.Eşin annesinden yardım alabilir vermesede üzülmesins gerek yok annesi zaten şimdiye kadar onunla ilgilenmemiş.Sonra borç istiyecek annesinden bu gayet doğal.İnşallah allahın yardımıyla hepsini atlatıp güzel haberlerini alırız canım

canım toplam borç ve maaşlarınız ne kadar ve aylık ödemeler ? :26:

ben 1.400 tl maaş alıyorum.

krediler 1.000 tl
kira 600 tl
mobilya 1.000 tl (aylık ödeme 500 ama, 250 ödüyorum son aylarda)
kartlar 6 tane ve asgarileri 4.000 tl civarı (toplamda 22bin)
faturalar 200 tl
benim yol param 75 tl

ben her ay kredileri, kirayı ve faturaları düzenli ödemeye çalışıyorum.
kartları 2 ayda bir ödüyorum. bir ay 2 kart, diğer ay 3 kart denkleştirirsem.
bir karttan altın alıp bozdurup diğer kartı yatırıyorum. artık nakit çelikmiyor çünkü.
faturaları kartla ödüyorum bazen, mutfak alışverişini falan hep kartla yapıyorum.
nakit sadece yol paramı bırakıyorum.

eşim 1.250 ile işe başladı ama henüz hiç para almadı ödemeler düzensiz olacak belli.

onun yanında olduğunu sonuna kadar hissettir. ne derse desin ne yaparsa alttan al. yanında olduğunu ve onu herzaman desteklediğini hissetsin içki içeceği zaman bi bahane bul veya o içerken onunla konuşmayı dertleşmeyi teklif et.
eşim kısa bi zaamanda olsa işsiz kalmıştı ben çalışıyordum yeni evliyiz bu arada evde durmaz gider içerdi oda bikaç gün izin aldım çalıştığım yerden ona vakit ayırdım birlikte işlere baktık daha iyisini bulana kadar şimdiki işlere bakmasını bunu yaptığı taktirde kendisiinin ne kadar kapasitesinin fazla olduğunu göreceğini ve daha iyi yerlere geleceğini söyledim. içtiğinde direk bu konuya girdi o dönemde bende elinden aldım yatırdım dizime konuştuk çaresizliğinden ağladı bile ama benim ona destekçi olduğumu görünce şevki hevesi yeniden geldi 2 aydır çok iyi yerde çalışıyor.içki içtiği zamanda oluyo fakat vazcaydırmak senin elinde onu ne için içiyorsa sohbet ortamı içinmi aynı şeyi başka birşey içerken yap çay kahve derdini anlatmak rahatlatmak için mi sen rahatlat buna katlanırsan sonunda o kadar çok mukafat alacaksınki... ben meyvesini yiyorum şimdi içkiden bahsedilmiyor uğraşacak bişiler buluyorum yeri geliyorsa uğraşı ben oluyorum sana diyeceğim tek sey ona destekçi ol ailesi arkadaşı eşi dostu herşeyi sen bilsin...

ben 1.400 tl maaş alıyorum.

krediler 1.000 tl
kira 600 tl
mobilya 1.000 tl (aylık ödeme 500 ama, 250 ödüyorum son aylarda)
kartlar 6 tane ve asgarileri 4.000 tl civarı (toplamda 22bin)
faturalar 200 tl
benim yol param 75 tl

ben her ay kredileri, kirayı ve faturaları düzenli ödemeye çalışıyorum.
kartları 2 ayda bir ödüyorum. bir ay 2 kart, diğer ay 3 kart denkleştirirsem.
bir karttan altın alıp bozdurup diğer kartı yatırıyorum. artık nakit çelikmiyor çünkü.
faturaları kartla ödüyorum bazen, mutfak alışverişini falan hep kartla yapıyorum.
nakit sadece yol paramı bırakıyorum.

eşim 1.250 ile işe başladı ama henüz hiç para almadı ödemeler düzensiz olacak belli.

durumunuz çok zor ve sanırım şu anda annendeki bilezikleri alıp satıp tüm bu borçları kapatmaktan başka çareniz yok gibi duruyor.
veyahut bir aile büyüğü tüm borçları kapatacak bir kredi çekecek.
kartlar dahil tüm borçlar kapatılacak, sonra kartlar iptal edilecek, sadece kredi ödenecek
maaşlar düşük, borç çok fazla.
allah korusun icra gelirse hem maddi hem de manevi/sağlık olarak çok daha büyük sorunlar yaşarsınız.
Allah yardımcınız olsun

Back