- 13 Ağustos 2017
- 189
- 380
- 103
- Konu Sahibi yildiztozuu
-
Öyle anneyi basimin ustunde taşırım.Ki onca emek özveriyi görsem zaten ben temizlik vs hiçbirşey beklemem cocugumla böyle yemesi içmesi ilgilenilse o bile yeterÖncelikle sana sabırlar diliyorum. Ben bekarım, fakat abimlerle aynı binada oturuyorduk. Yengem de calısıyordu dolayısıyla yeğenime annem bakıyor. Annem titiz bi kadındır, ve 2 evin temizliğini her gün yapar. Hem bizim evimizin hem abimlerin evini hem süpürür hem siler. Yemeğimde tabi ki annem yapıyor Çalışıyorlar geç geliyorlar diye. Geç dediğim de akşam 5-6 gibi. Ve yeğenim yesin diye kendini parçalar annem birini yemezse gider baska bi şey getirir illaki yesin diye. Saçını süpürge etmek tabiri vardır ya aynen öyle. Yengem abim evi bildiğin otel gibi kullandılar yani. Yengem o konuda cok şanslıydı gerçekten Allah herkese böyle kaynana nasip etsin diye kendisi söyler. Yani bu işler içten gelmeyle alakalı. Sizin kaynananız bunların hiçbirini yapmayıp, cocuga da iyi bakmayıp bir de 2 kaynınla aynı evde yaşamak zorunda bırakıyorsa seni derhal gitsin kendi evine bence. Bakıcı tutsan bundan iyi en azından 2 kaynın olmaz cocugun da daha iyi bakılır oyun oynanır vs. Kaynananla konuşmayı denedin mi? En azından akşam yemeği şunu yap anne vs diyip alttan alta mesaj verebilirsin. Sen %90 haklısın bence bu durumda %10 luk kısmı da evin içinde belki başka şeyler de vardır diye söylemedim. annenin bakma imkanı varsa hep o baksın yok bakmıyorsa da ikisi en azından kreşe vermek daha mantıklı. böylelikle ev işi yemek vs sana batmamış olur kendi pislettiğinizi temizlersiniz
Yok canım umrumda bile değil eşim. Şimdiden arıyorum bir kres bulduğumda ilk isim o olacakNeden böyle alistirdin.reste rest ceksene...niçin bu kadar sakin kalıyosun kocani çok mu seviyosun anası hizmetçi değil sen mi hizmetciymissin.sana nasıl kıyıyo anasına kiyamazken
Çok teşekkür ederim annecim kızıma zahmet edip bir yumurta haslayamadigin için onu oyun oyun diye aglattigin icin.Ha bir de işten yorgun argın gelip kızımla ilgilenmem gereken zamanda da senin oğullarının kicinin kılını temizletmek zorunda biraktiğin için.Boyle oldu mu?:)Bir saatligine çocuk bakmak bile coz zor. Düzen kalmıyor. Ve kadın bakmak zorunda değil. Ayrıca mutfak masrafı hesabı yaomissiniz da bir bakıcı tutsaydiniz ona aylık kaç lira verecektiniz bir de onu düşünün. Mutfak masraflari vs de hariç. Teşekkür edin tafra yerine.
Zaten ben kayinlarimi çağırmadım baktım onlar da geldi.Kizim odalarının kapısını vuruyor 10 kez vursa 11.ci de açıyorlar oda gönülsüz.Bilmedigim bir şehre geldim işe hemen başladım eşim işi dolayısıyla yanimda olamadı herşeye ben koştum.Istediğim sey dikkat etmeleriydi.Birileri yazmış yok sizin bakiciniz değil.Ilerde torununuz olur da sizler bakınca acaba bakıcı mı oluyorsunuz çok merak ettim.Cocuguna gelinine yardımcı olmak hizmetçilik mı?Bunu diyen arkadaşlardan cevap bekliyorum
Çok teşekkür ederim annecim kızıma zahmet edip bir yumurta haslayamadigin için onu oyun oyun diye aglattigin icin.Ha bir de işten yorgun argın gelip kızımla ilgilenmem gereken zamanda da senin oğullarının kicinin kılını temizletmek zorunda biraktiğin için.Boyle oldu mu?:)
8529113 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.
Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun
Sakın vazgeçme hayatın değerli ...sen harikasın zindan etmeYok canım umrumda bile değil eşim. Şimdiden arıyorum bir kres bulduğumda ilk isim o olacak
Hem çocuğuna kötü bakiliyor hem de bakan kişi disinda iki kişiye de sen bakiyosun iy midem bulandı sofra bezinde kıllar fln. Çok kötü gerçekten. Temizlik de yaptıramazsin hiçbirine çocukla oyun oynamayan temizlik mi yapacak.
Bence güvenli bı bakıcı tut kamera vs koy yemin ederim basın ağrımaz akrabaya baktırmak akıl işi değil
Bide eşine fazla bahsetme adam uzakta olduğu için anlamıyor ne desen boş gelir senin söylediklerin .
Tamamen annen baksa nolur alınırlar mı ki ?
Kv birde delikanlı kayinlar bence gönderin onları iki tane adamın olduğu yerde ben çocuk birakmam sonuna kadar haklısınız anneniz gelebilirse gelsin onları gönderin kreşler açıldığında kreşe verin.3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.
Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun
Bence de onların gelmesi gereksiz ama onla çocuğun amcaları. Neden bırakmazsiniz anlamadım. Fesadim galiba:)Kv birde delikanlı kayinlar bence gönderin onları iki tane adamın olduğu yerde ben çocuk birakmam sonuna kadar haklısınız anneniz gelebilirse gelsin onları gönderin kreşler açıldığında kreşe verin.
Gerçekten düzenlerinin bozulduğunu mu düşünüyorsunuz? Bakacakları bi çocuk ona bile bakamıyorlar ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Ohh mis, ben olsam gitmem valla.Haksızsınız. İnsanlar düzenlerini bozup sizin çocuğunuza bakmak için kalkıp gelmişler. Ev sizin eviniz, tabi ki masrafını da işini de siz yapacaksınız. Keşke işin ucundan tutsalar ama tutmak zorunda değiller. İşin ucundan tutacak birini arıyorsanız bir bakıcı bir temizlikçi tutmalısınız. Böylece o insancıklar da evlerine düzenlerine dönerler.
Bu yiyicilere yan gel yatıcılara harcayacağın parayla bakıcı tut. Hem çocuğuna iyi bakılır,hem de yaptığın temizlik uzun süreli olur. Çocuğun mutlu olur, zamanın da sana kalır.3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?