Ben mi hatalıyım anlayamiyorum

Yanlız sizinki yardım durumunu geçmiş.
Yardım öyle olmaz. 2-3 saat bakar yardım eder, tatile çıkarsınız gerekirse 2-3 günde bakar yine yardım eder. Gelsin hem çocuğuma baksın, hem işimi yapsın, hem çocuğumla kaliteli zaman geçirsin ama kendi çocuklarınıda bıraksın naparlarsa yapsın yardım değildir. Anne-babaların görevide biryere kadar.

kadın torun bakacağım diye kendi çocuklarını neden ikinci plana atsın? Konu sahibi bakıcıya baktırmak istemiyor diye neden herkesin düzeni bozuluyor.
Herkes başka evde rahat edemez de ondan. Tamam kalkıp gelmişler eyvallah o zaman anneleri evde nasıl arkalarını topluyorsa gelinin evinde de toplasın. Yazık değil mi akşama kadar çalışıp gelince kırk saat temizlik yap yemek yap vs. Resmen ben senin çocuğuna bakıyorum sen de benimkilere bak oluyor. 2 yaşında bebeğe bakmakla 2 yetişkin hatta bi de anneleri 3 yetişkine bakmak aynı şey mi?

Neden bir bakıcı dadı ayarlamıyorsunuz. Çocuğunuzla ilgilensin. Aynı parayi verirsiniz. Bi de kamera olursa çok iyi olur

Elbetde aynı şey değil ama çözümü çok basit. Kendin yetişemiyorsan çağrırsın haftada 1 veya 2 birini yaptırırsın temizliğini. Kadın o yaşında çocuk baksın üstüne bide işmi yapsın. Belki kendi evindede okadar yapiyor iş, yada yapmiyor başkasına yaptırıyor. Mecburmu gelinin evinde temizlik yapmaya.

Konu sahibinin kayinvalidesi alt tarafi bir corba bile pisirmiyor cocuk onlari bekliyormus. Ki emin olun o koca kayinlar da sizin eve gelip yemek hazirlamanizi bekliyordur. Ayrica ben de calisiyorum iki çocuğum var. Kv bakiyor sagolsun. Korona günlerinde evde olmak zorundayim. Çocuklarımin huyu olumlu yonde değişti. Yemeklerini güzel yemeye başladılar. Bir de cocuklar yemek yerken illa ki dökülüyor . Mutfak supurulunce diğer yerler de daha az batar. Kv kendi evinde her seyi yapiyor ogullarina bakiyor. Burda da dip kose titiz olsun diyen bekleyen yok zaten. Asgari duzeyde yapsa iki gune bir supurge tutsa fena mi olur ? Ocaga bir kap yemek ne kadar zamanını alir ? Bunların hepsi bahne... Gelini hizmetçi gibi gören zihniyetin yansimalari... Nasilsa çocuğuna bakıyorum havasinda keyif catmalar... Ayrica kimse de kusura bakmasin en iyi kayinvalideler bile gelinin kaşına gözüne bakmıyorlardir... Kendi evlatlarının hatri icin bakiyorlar yani. Ama ogluna yapamadiklari nazi geline iskence olarak donduruyorlar...

Benim de bir kizim bir oglum var... İnsallah torunlarım olursa gormek nasip olursa tabi ki bakmak isterim... Onlar da benim canım olmuyor mu ? Ayrica kizima gelinime yardımcı olsam elime mi yapışır ?

Konu sahibinin kayinvalidesi bakmak istemiyorsa ya da yaşı geçmiş kendinden emin değilse soylebilirdi bakamam diye ..

Vay arkadaş ya kadın 2 aydır (iki) bizdeler demiş neden kreşe vermedin neden bakıcı bulmadın Sizin oralara korona uğramadı galiba. Kreşler kapalı, bakıcılar gelmiyor.
Bunun dışında madem düzenlerini senin için bozdular katlanacaksın(?) ve yapmak zorunda değiller fikrini asla doğru bulmuyorum. Bakmak zorunda değildi kv evet o zaman kabul etmeseydi. Kabul ettiyse bakacak. Peşinde de iki oğlunu sürüklediyse onların yemeğini pisliğini de bir şekilde halledecek ya da hallettirecek. Kimse koca adamların kılını tüyünü temizleyip karnını doyurmak zorunda değil. Otel gibi kullanıyorlar resmen. Öyle şey mi olur?

Temizlikçiyi haftada 1 de alsa 2 de alsa o ev temiz kalmaz. Baksanıza günlük duş alıyor 2 tane saçlı sakallı adam. Yeniliyor içiliyor yatılıyor kalkılıyor ev ev üstüne. Üstelik maaştan da bişey kalmaz. Zor yani en iyisi herkesi evden gönderip kreş yada güvenilir bakıcı.

Fazla beklentiye girmişsiniz, tamam Corona var ama şu durumda bile bakıcı bulabilirsiniz bence.
Sonuçta iki genç diyorsunuz evde, onlar hiç mi dışarı çıkmıyor, yani bulaş ihtimali onlardan da olabilir, o anlamda söylüyorum.
Ben olsam kesinlikle bakıcı tutardım.
Sizin bu beklediğiniz yardımları da ben annem olsa beklemem açıkçası.
Sadece yedirip icirsin, oyun oynasın beklerim, o kadar.
Yok süpürge tutsun, yemek yapsın, kıl temizlesin vs, her ne kadar onlarında pisliği olsa.
Çünkü onlar da çocuğunuza bakmaya gelmişler, biraz taviz vereceksiniz mecbur bakıcıya vermem diyorsanız.
Hem babaannesi baksın, hem de böyle baksın olmaz yani.
En güzeli bakıcıya parasını verir isteklerinize göre baktirirsiniz.

Kusura bakmayın da ben öyle bir şey görmediğimden çocuk bakan kvalide görünce çok büyük fedakarlık yaptıklarını düşünüyorum. Bakıcı tutsan 2500 + sigortadan aşağı bulamazsın ve yemeğe de temizliğe de karışmazlar. Ona göre değerlendir.

Ee bizde onu diyoruz zaten. Baştan hata etmiş konu sahibi. Haklı, haksız sebebleri vardır. Ama olmuyorsa zorlamamın alemi yok. Kaldiki çocuk güzel bakılmıyormuş bile. Oyunu geçtim, beslenmesine özen göstermiyor babanne, göz ucuyla bakıyor işte. En sevmediğim şey. Ev işine, oyuna bişey dememde çocuğu doğru düzgün, temiz bakmıcaksa yada bakamıcaksa kalabalık yapmasın.

Bakıcı tutmalısınız. İki taraftada suç bulamadım. Kadın cocuk bakmaya eriniyor ama mecburiyetten kabuş etmiş belliki. Ee yaşlı insanlar biz gbi ilgilenemiyorlar içlerinden gelmiyorsa.
Ev işi ve mutfak masrafı sizin eviniz olduğu için size düşer .
Kimse evinden çıkıp ortamını değiştirdiği için mutlu olmaz kayınvalide ve kayınpederlerde öyle sizin için hayatlarını değiştiriyorlar.
Ama temizliklerine dikkat etmeleri lazım , onların kılını tüyünü siz toplamak zorunda olmamalısınız. Bu saçma temizlik diil bu. Kişinin kendi pisliğini temizlememesi.
Kızının ağladığı oyun için olayada çok üzüldüm. Eşinizin tepkiside size karşı fazla sert olmuş.
Yani iki tarafta haklı. Ya bir bakıcı bulmalısınız ya da kreş ne yazık ki başka yolu yok gni gözüküyor.

Kocanızın ailesine bakmak için mi memur oldunuz? Bence direk ya bakıcı ya kreş.yani annesi cocuga bakıyorsa sende ekstra kardeşlerine bakıyorsun ve eşinizin yaptıgı nankörlük.değiştin demek işine geliyor.memurlar devletin kreşlerinden yararlanıyorlar diye biliyorm oraya verin daha iyi.

Nie kadin ev isi yapmak zorunda degil ki anlamiyorum duzenini bozup gelmiş eyvallah da o evde ogullariogullari ve kendisi yaşıyor sonucta kendi evinde olsa yemek de yapacakti temizlik de yapacakti zaten baktigi bir cocuk yok ortada cocugun pesinden kossa birlikte oyun oynasa ona iki yumurta kirip yedirse bir corba yapsa derim ki kadin hem cocugu yediriyor hem bakiyor ev de pis kaliversin ama ne cocuk bakılıyor ne yemek yapılıyor ne temizlik.. o zaman ben bakamam diyecekti zorla tutp kolundan getirmediniz ya..konu sahibi sen eve harcadigin para ile tam gun krese gondersen ya da bakici en azindan kafan rahat olur belli ki laftan anlayan insanlar yok karsinda
Burdan bakinca siz onlara bakiyormussunuz gibi duruyor o sizin çocuğa degil malesef

Son düzenleme:
Hem çocuğuna kötü bakiliyor hem de bakan kişi disinda iki kişiye de sen bakiyosun iy midem bulandı sofra bezinde kıllar fln. Çok kötü gerçekten. Temizlik de yaptıramazsin hiçbirine çocukla oyun oynamayan temizlik mi yapacak.

Bence güvenli bı bakıcı tut kamera vs koy yemin ederim basın ağrımaz akrabaya baktırmak akıl işi değil

Bide eşine fazla bahsetme adam uzakta olduğu için anlamıyor ne desen boş gelir senin söylediklerin .
Tamamen annen baksa nolur alınırlar mı ki ?

Evde istediği gibi kalırken oğlunun evi mecbur bakacak gelin, iki süpürge tutarken ev onun değil mecbur değil öyle mi kimse kusura bakmasın bu kızda hizmetçi değil belli ki yardım için gelinmiş eve ama malesef atmışlar mitili gel keyfim gel. Eşek kadar herifler tras sonrası artıklarını da toplasınlar bizahmet. Beyefendiye de bak hele neymiş anasına laf söylersen görürmüşsün,memur oldun diye değişmişsin bence senin memur olup ekonomik özgürlüğünü kazanıp ona muhtaç olmaman zoruna gitmiş. Bence artık ne kendi anneniz nede Kayinvalideniz çağırmayın verin kreşe çocuğunuzu kafanız rahat olsun.

Öncelikle sana sabırlar diliyorum. Ben bekarım, fakat abimlerle aynı binada oturuyorduk. Yengem de calısıyordu dolayısıyla yeğenime annem bakıyor. Annem titiz bi kadındır, ve 2 evin temizliğini her gün yapar. Hem bizim evimizin hem abimlerin evini hem süpürür hem siler. Yemeğimde tabi ki annem yapıyor Çalışıyorlar geç geliyorlar diye. Geç dediğim de akşam 5-6 gibi. Ve yeğenim yesin diye kendini parçalar annem birini yemezse gider baska bi şey getirir illaki yesin diye. Saçını süpürge etmek tabiri vardır ya aynen öyle. Yengem abim evi bildiğin otel gibi kullandılar yani. Yengem o konuda cok şanslıydı gerçekten Allah herkese böyle kaynana nasip etsin diye kendisi söyler. Yani bu işler içten gelmeyle alakalı. Sizin kaynananız bunların hiçbirini yapmayıp, cocuga da iyi bakmayıp bir de 2 kaynınla aynı evde yaşamak zorunda bırakıyorsa seni derhal gitsin kendi evine bence. Bakıcı tutsan bundan iyi en azından 2 kaynın olmaz cocugun da daha iyi bakılır oyun oynanır vs. Kaynananla konuşmayı denedin mi? En azından akşam yemeği şunu yap anne vs diyip alttan alta mesaj verebilirsin. Sen %90 haklısın bence bu durumda %10 luk kısmı da evin içinde belki başka şeyler de vardır diye söylemedim. annenin bakma imkanı varsa hep o baksın yok bakmıyorsa da ikisi en azından kreşe vermek daha mantıklı. böylelikle ev işi yemek vs sana batmamış olur kendi pislettiğinizi temizlersiniz

iyi bile dayanıyorsun su durumda kalkip bide esin celalleniyor.bir icin ucundan tutup hayatini kolaylastirsa ne olur sanki benmde 2 yasinda cocugum kalkip yemek yapmaya temizljk yapmaya bol vaktim var kayinvalidenin resmen bahanesi alışmış hazira ohh insan bir yemektemi yapmaz yani.bakici tutsan daha rahat edeceksin maddi manevi yönden(güvenilir vicdanli bir bakıcı tabi)Allah yardımcın olsun diyorum okurken ben sinir oldum

Neden böyle alistirdin.reste rest ceksene...niçin bu kadar sakin kalıyosun kocani çok mu seviyosun anası hizmetçi değil sen mi hizmetciymissin.sana nasıl kıyıyo anasına kiyamazken

Inan temizledigim akşamını bulmuyor her yer batiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…