Zaten ben kayinlarimi çağırmadım baktım onlar da geldi.Kizim odalarının kapısını vuruyor 10 kez vursa 11.ci de açıyorlar oda gönülsüz.Bilmedigim bir şehre geldim işe hemen başladım eşim işi dolayısıyla yanimda olamadı herşeye ben koştum.Istediğim sey dikkat etmeleriydi.Birileri yazmış yok sizin bakiciniz değil.Ilerde torununuz olur da sizler bakınca acaba bakıcı mı oluyorsunuz çok merak ettim.Cocuguna gelinine yardımcı olmak hizmetçilik mı?Bunu diyen arkadaşlardan cevap bekliyorum
Çok teşekkür ederim annecim kızıma zahmet edip bir yumurta haslayamadigin için onu oyun oyun diye aglattigin icin.Ha bir de işten yorgun argın gelip kızımla ilgilenmem gereken zamanda da senin oğullarının kicinin kılını temizletmek zorunda biraktiğin için.Boyle oldu mu?:)
Siz olaya cok sınırlı bir alandan bakiyorsunuz.
Kayinvalidem cocuk bakmaya geldi kayinlarin ne isi var? Boyle bakarsak bastan siz haklisiniz devamini konusmaya bile gerek yok.
Ama bu kadinin yetistirdigi cocuklara bakiyorum.
Biri anama laf edersen hede hödö diyen bir model.
Biri kendi evi bile olmayan bir yere killarini döken model
E biri de cicibebeyle buyuyen model olur cok normal.
Kayinvalidenizin cocuk bakiminda egitiminde pek ilgili veya basarili olamadigi zaten büyük modellerden asikar.
Kendi cocuguna terbiye vermemis kadin sizin cocugunuza da iste bu kadar bakar.
Iyi degil guzel degil ama bu kadın bu kadar.
Muhtemelen bu kazik kadar iki kayina da kendilerine yetebilmeyi de ogretmemis. Kendisi cocuk bakmaya gelince bu sefer orasi patlak vermesin diye tuttu getirdi. E bisey diyemem.
Daha okul caginda gencler nihayetinde.
Oncelikle onlarin ihtiyaclari, sonra evi barki kurmus cocugun cocuguna bakma gelir.
Diger sorunuza gelince;
3 yasimda krese basladi. 20 yasima kadar okudum. 24e kadar hem okudum hem calistim. Evlendim calismaya ara vermedim. Dogum yaptim calismaya devam ettim. Emekli oldugumda artik bi rahat etmeye hakkim oldugunu dusunuyorum.
Gelinime veya cocuguma yardim ederim.
Kuaföre gidecektir 2 3 saat bakarim
Aksam konsere gideceklerdir 3 4 saat bakarim
Hasta olur bakarim
Ama benim bakmama guvenip ise girmesi başka bir sey. Kesinlikle torun bakmak gibi bi fikrim yok tabi asiri muhtaclik durumu olmazsa. Cocuk bakmak bana gore bir sey degil. Yatili bakici+5 gün temizlikcim var ama hala 2. Cocugu düşünemiyorum. Kalkip 50 60 yasimdan sonra nasil bakayim 30 yasimda cesaret edemedigim cocuga? Sehir disindan gel bizde kal da bak demek baska bisey.
Sizin bahsettiginiz sey yardim boyutunu asiyor. Basbaya bakiciliga giriyor.
Simdi ramazan muhtemelen oruclular ama normalde kendileri kahvaltıda ne yiyor?
Kendilerine masa hazirlayip cocuga cicibebe mi veriyorlar?
Kendileri de mi cicibebe yiyorlar?
Zor seyler tecrübe ediyorsunuz eminim. Calisan bir cok anne gibi...
Kayinvalidenin kayinlari alip gelmesi falan cok uygunsuz. Bunlari savunmuyorum.
Ama böyle bir aileyle bu isler bu kadar olur.