• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım anlayamiyorum

Öncelikle sana sabırlar diliyorum. Ben bekarım, fakat abimlerle aynı binada oturuyorduk. Yengem de calısıyordu dolayısıyla yeğenime annem bakıyor. Annem titiz bi kadındır, ve 2 evin temizliğini her gün yapar. Hem bizim evimizin hem abimlerin evini hem süpürür hem siler. Yemeğimde tabi ki annem yapıyor Çalışıyorlar geç geliyorlar diye. Geç dediğim de akşam 5-6 gibi. Ve yeğenim yesin diye kendini parçalar annem birini yemezse gider baska bi şey getirir illaki yesin diye. Saçını süpürge etmek tabiri vardır ya aynen öyle. Yengem abim evi bildiğin otel gibi kullandılar yani. Yengem o konuda cok şanslıydı gerçekten Allah herkese böyle kaynana nasip etsin diye kendisi söyler. Yani bu işler içten gelmeyle alakalı. Sizin kaynananız bunların hiçbirini yapmayıp, cocuga da iyi bakmayıp bir de 2 kaynınla aynı evde yaşamak zorunda bırakıyorsa seni derhal gitsin kendi evine bence. Bakıcı tutsan bundan iyi en azından 2 kaynın olmaz cocugun da daha iyi bakılır oyun oynanır vs. Kaynananla konuşmayı denedin mi? En azından akşam yemeği şunu yap anne vs diyip alttan alta mesaj verebilirsin. Sen %90 haklısın bence bu durumda %10 luk kısmı da evin içinde belki başka şeyler de vardır diye söylemedim. annenin bakma imkanı varsa hep o baksın yok bakmıyorsa da ikisi en azından kreşe vermek daha mantıklı. böylelikle ev işi yemek vs sana batmamış olur kendi pislettiğinizi temizlersiniz
Öyle anneyi basimin ustunde taşırım.Ki onca emek özveriyi görsem zaten ben temizlik vs hiçbirşey beklemem cocugumla böyle yemesi içmesi ilgilenilse o bile yeter

Bir saatligine çocuk bakmak bile coz zor. Düzen kalmıyor. Ve kadın bakmak zorunda değil. Ayrıca mutfak masrafı hesabı yaomissiniz da bir bakıcı tutsaydiniz ona aylık kaç lira verecektiniz bir de onu düşünün. Mutfak masraflari vs de hariç. Teşekkür edin tafra yerine.

Öncelikle hepinize tek tek cevap veremiyorum.Olumlu olumsuz yorumlar için teşekkür ederim.En azından hataliyimdir farkedemiyorumdur diye sormak istedim.cogu insan benim gibi düşünüyormuş.
Öncelikle hem çocuğa baksın hem temizlik yapsın hem yemek yapsın öyle birşey olmaz diyenlere cevap vereyim. Zaten benim sorum bunları yapmamasiydi.
Ben basta şunu söyledim. Kızımın yemesi içmesine dikkat etsen tamam.Oyunu da amcaları oynatır.E kızım oyun diye yalvarıyor.Gaddar bile olsa merhamete gelir.
Temizlik yap diyen de yok yaptığım temizledigim yerleri kullanırken dikkat edin diyorum.Ustelik kendi evinde kendi çocuğunun arkasını toplarla burada neden toplanamiyor??
Dolaba aldığım birseyi sabah bulamıyorum.Gunde 6 7 bardak sütlü kahveler vs.Kendi evinde süt bulamayan adam benim evimi otel gibi kullanıyorsa tabii ki benim çocuğumla ilgilenecek kendi arkalarını da toplayacak.Ben zaten gel devamlı kal demedim kızım bulunduğum yere alışsın ben iyice öğreneyim kreşe vereceğim ozamana kadar beni idare edin diye cagirdim.
Bakmak zorunda değil yazmışsınız.Kadin şimdi yatalak olsa ben bakmasam ahkam kesersiniz.kendi torununa bakmış oğluna gelinine yardımcı olmuş bu çok mu?
Zaten şuan araştırma icerisindeyim.Bakici işini düşünmüyorum bu zamanda kızımı baş başa bırakacak kadar güvenecek birini bulmam çok zor.En iyisi mı donanımlı bir kres

Bir saatligine çocuk bakmak bile coz zor. Düzen kalmıyor. Ve kadın bakmak zorunda değil. Ayrıca mutfak masrafı hesabı yaomissiniz da bir bakıcı tutsaydiniz ona aylık kaç lira verecektiniz bir de onu düşünün. Mutfak masraflari vs de hariç. Teşekkür edin tafra yerine.
Çok teşekkür ederim annecim kızıma zahmet edip bir yumurta haslayamadigin için onu oyun oyun diye aglattigin icin.Ha bir de işten yorgun argın gelip kızımla ilgilenmem gereken zamanda da senin oğullarının kicinin kılını temizletmek zorunda biraktiğin için.Boyle oldu mu?:)

Zaten ben kayinlarimi çağırmadım baktım onlar da geldi.Kizim odalarının kapısını vuruyor 10 kez vursa 11.ci de açıyorlar oda gönülsüz.Bilmedigim bir şehre geldim işe hemen başladım eşim işi dolayısıyla yanimda olamadı herşeye ben koştum.Istediğim sey dikkat etmeleriydi.Birileri yazmış yok sizin bakiciniz değil.Ilerde torununuz olur da sizler bakınca acaba bakıcı mı oluyorsunuz çok merak ettim.Cocuguna gelinine yardımcı olmak hizmetçilik mı?Bunu diyen arkadaşlardan cevap bekliyorum

Çok teşekkür ederim annecim kızıma zahmet edip bir yumurta haslayamadigin için onu oyun oyun diye aglattigin icin.Ha bir de işten yorgun argın gelip kızımla ilgilenmem gereken zamanda da senin oğullarının kicinin kılını temizletmek zorunda biraktiğin için.Boyle oldu mu?:)

Siz olaya cok sınırlı bir alandan bakiyorsunuz.

Kayinvalidem cocuk bakmaya geldi kayinlarin ne isi var? Boyle bakarsak bastan siz haklisiniz devamini konusmaya bile gerek yok.
Ama bu kadinin yetistirdigi cocuklara bakiyorum.
Biri anama laf edersen hede hödö diyen bir model.
Biri kendi evi bile olmayan bir yere killarini döken model
E biri de cicibebeyle buyuyen model olur cok normal.
Kayinvalidenizin cocuk bakiminda egitiminde pek ilgili veya basarili olamadigi zaten büyük modellerden asikar.
Kendi cocuguna terbiye vermemis kadin sizin cocugunuza da iste bu kadar bakar.
Iyi degil guzel degil ama bu kadın bu kadar.
Muhtemelen bu kazik kadar iki kayina da kendilerine yetebilmeyi de ogretmemis. Kendisi cocuk bakmaya gelince bu sefer orasi patlak vermesin diye tuttu getirdi. E bisey diyemem.
Daha okul caginda gencler nihayetinde.
Oncelikle onlarin ihtiyaclari, sonra evi barki kurmus cocugun cocuguna bakma gelir.

Diger sorunuza gelince;
3 yasimda krese basladi. 20 yasima kadar okudum. 24e kadar hem okudum hem calistim. Evlendim calismaya ara vermedim. Dogum yaptim calismaya devam ettim. Emekli oldugumda artik bi rahat etmeye hakkim oldugunu dusunuyorum.

Gelinime veya cocuguma yardim ederim.
Kuaföre gidecektir 2 3 saat bakarim
Aksam konsere gideceklerdir 3 4 saat bakarim
Hasta olur bakarim
Ama benim bakmama guvenip ise girmesi başka bir sey. Kesinlikle torun bakmak gibi bi fikrim yok tabi asiri muhtaclik durumu olmazsa. Cocuk bakmak bana gore bir sey degil. Yatili bakici+5 gün temizlikcim var ama hala 2. Cocugu düşünemiyorum. Kalkip 50 60 yasimdan sonra nasil bakayim 30 yasimda cesaret edemedigim cocuga? Sehir disindan gel bizde kal da bak demek baska bisey.
Sizin bahsettiginiz sey yardim boyutunu asiyor. Basbaya bakiciliga giriyor.

Simdi ramazan muhtemelen oruclular ama normalde kendileri kahvaltıda ne yiyor?
Kendilerine masa hazirlayip cocuga cicibebe mi veriyorlar?
Kendileri de mi cicibebe yiyorlar?

Zor seyler tecrübe ediyorsunuz eminim. Calisan bir cok anne gibi...
Kayinvalidenin kayinlari alip gelmesi falan cok uygunsuz. Bunlari savunmuyorum.

Ama böyle bir aileyle bu isler bu kadar olur.

3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun
852911

Sen haklısın bekar adamların evinde ne işi var kalıyorlar gönder hepsini ya kafabı dinle çocuğuna bir bakıcı tut daha evla. Yazık günah 3 koca insanın zahmeti ile uğraş artı ev işleri ile uğraş çocuğa bak birde çalış. Kayınvaliden kayınlarını neden yanında dolaştırıyor ay şok saçma tövbe yarabbim defolsunlar ya iyi sabretmişsin

Özenerek çocuk bakmak her yiğidin harcı değil.her kaynana veya anneanne torununa iyi bakamıyor.sizin kaynana da istemeye istemeye bakanlardan.şehir değiştirip başka şehire gitmek ve orda misafir gibi davranmak çok zor.elbet ev hallerine dönecekler, dönmüşlerde.onlar da kendi çaplarında fedakarlık yapmışlar.sende sabır et 1 yıl sonra kreşe verirsin.onlar da rahat eder sende.kocanada annesini şikayet etme boşuna.ne diyecek annesine, anne kalk iş yap boş boş oturmamı ?

benim ailemde geldi bakti cocuguma uzun sure ben evdeydim ustelik 1 ay kaldilar hepsi ama boyle seyler yasamadim tamam kimse bakmak zorunda degil ama insam zaten torununu kendi parcasi gorur o evide kendi evi gibi benimser elinden geleni yapar sizde maddi olarak zor duruma dusurmuyormussunuz cocugunuza bakiyorlar diye iyice sermisler sanki

Ben yine anlamadım konu sahibine niye bu kadar linç var. Ben de karşıyım bebek bakımının yaşlı insanlara yüklenilmesine.bunu zorunlu gören yeni çiftlere de acaip uyuz olurum. Kendim de baktırtmadım. Ama ortada 3 ay önce hem de yeni bir yerde tek başına işe başlamış bir insan var. Korona virüsü hayatımıza gireli iki ayı geçti zaten. Tanımadığınız referans olacak kişilerin olmadığı bir yerde bakıcı bulmak kolay mı? kadının kendi annesi de gelip bakmış. Anladığım kadarıyla bir süre idare edilicek. Bu kadar yardımı arkadaş bile yapar.80 yaşındaki insanlar evlerinde yemek yapmıyor mu? Ev temizliği beklenmez ama eşek kadar olmuş oğullarının arkalarını toplattırmaz mı insan. Ki burda kaynana çok da yaşlı değil.istemese kesinlikle gelmezdi. Biraz insaf. Kimse kimsenin hizmetçisi değil ama aynı evde yaşamanın getirdiği sorumluluklar ne zamandan beri hizmetçilik oluyor. Konu sahibi şu süreç uzayacak ama siz şimdiden bakın, sorun soruşturun, küçük bir yerdesiniz hastalık ne durumda bilmiyorum ama insanları gönderin, kendi parmağınızla kendi kafanızı kaşıyın.

Hem çocuğuna kötü bakiliyor hem de bakan kişi disinda iki kişiye de sen bakiyosun iy midem bulandı sofra bezinde kıllar fln. Çok kötü gerçekten. Temizlik de yaptıramazsin hiçbirine çocukla oyun oynamayan temizlik mi yapacak.

Bence güvenli bı bakıcı tut kamera vs koy yemin ederim basın ağrımaz akrabaya baktırmak akıl işi değil

Bide eşine fazla bahsetme adam uzakta olduğu için anlamıyor ne desen boş gelir senin söylediklerin .
Tamamen annen baksa nolur alınırlar mı ki ?
yildiztozuu yildiztozuu bütün olumsuz yorumlara uzun uzun cvplar vermişsin ama bende soru sormuştum annen tamamen bakamiyor mu? Eşine de fazla bahsetme demiştim belli ki uzaktan davulun sesi hoş geliyor. Bir kere biraz birinin biraz diğerinin bakması da iyi değil çocuğun düzeni olmaz. Neyse düzenini bı şekilde kurarsın herkes aşağı yukarı benzer önerilerde bulunmuş

cocuga iyilik yapmiyorsunuz ki suan
saglikli bakilmiyor ,kimsenin dogru duzgun ilgi alaka gostermedigi ,gelisiminde katkida bulunmadigi kisilerle birlikte..
ayrica sizede yuk oluyorlar siz calisacaksiniz onlar hazir yiyecekler ustune ustluk ellerini hicbir ise surmeyecekler ..her bireyin ortak alanda birbirine yardimci olmasi gerektigi bilinmiyorsa demekki onlari egiten anne ve babaninda cok buyuk sorumsuzlugu var ki suan sizin yavrunuzda babaannesi bakiyor..
yetistirdigi evlatlar gozunuzun onünde maalesef..
Lutfen kendinize ve yavrunuza bu kotulugu yapmayin bir abla yada iyi bir kres bulup emanet edin hic olmazsa evde yavrunla basbasa kaldiginin keyfini hazzini alin,
yetistirin, egitin istediginiz gibi tam ogrenme zamani 6 yasina kadar ne alirsa ,neyi kopyalarsa onu geri alirsiniz ..

3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun
Kv birde delikanlı kayinlar bence gönderin onları iki tane adamın olduğu yerde ben çocuk birakmam sonuna kadar haklısınız anneniz gelebilirse gelsin onları gönderin kreşler açıldığında kreşe verin.

19 yaşında bir oğlum var, ne onun ne kocamın kıllarını lavabodan, banyodan temizlemiyorum.
Bir başka erkeğinkini kesinlikle temizlemem.
Bunu 'eşinin ailesi, senin çocuğun için gelmişler' deyip hoşgörmeyi de anlamıyorum.

Yeni tayin olduğu bir yerde, başka yol bulamadığı için ailelere muhtaç olmuş birine; 'büyükler torun bakmak zorunda değil' diye yüklenmeyi de anlamıyorum.

Ben de ilerde torun bakmayı düşünmüyorum, herkes doğurduğuna baksın/baktırsın ama burda farklı bir durum var.
Konu sahibi arkadaşım açıkca konuş kv ve pasaklı kayınlarınla, eşinle de telefonda bu konuları gündeme getirme, izne geldiğinde konuşursunuz.

evlilik zor ya tamamen şans işi Rabbim hayırlı insanlarla karşılaştırsın

Kv birde delikanlı kayinlar bence gönderin onları iki tane adamın olduğu yerde ben çocuk birakmam sonuna kadar haklısınız anneniz gelebilirse gelsin onları gönderin kreşler açıldığında kreşe verin.
Bence de onların gelmesi gereksiz ama onla çocuğun amcaları. Neden bırakmazsiniz anlamadım. Fesadim galiba:)

Haksızsınız. İnsanlar düzenlerini bozup sizin çocuğunuza bakmak için kalkıp gelmişler. Ev sizin eviniz, tabi ki masrafını da işini de siz yapacaksınız. Keşke işin ucundan tutsalar ama tutmak zorunda değiller. İşin ucundan tutacak birini arıyorsanız bir bakıcı bir temizlikçi tutmalısınız. Böylece o insancıklar da evlerine düzenlerine dönerler.
Gerçekten düzenlerinin bozulduğunu mu düşünüyorsunuz? Bakacakları bi çocuk ona bile bakamıyorlar ekmek elden su gölden yaşıyorlar. Ohh mis, ben olsam gitmem valla. 😀

Bu yiyicilere yan gel yatıcılara harcayacağın parayla bakıcı tut. Hem çocuğuna iyi bakılır,hem de yaptığın temizlik uzun süreli olur. Çocuğun mutlu olur, zamanın da sana kalır.

Back
X