• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım anlayamiyorum

Kimseyi silah zoruyla getirmedik.Insan torununa bakınca bakıcı mı oluyor???

Kendisi mi teklif etti gelmeyi?
Ne olur ben bakayim cok isterim torunuma bakmayi dediyse ve bu anlattıklarınız yasandiysa haklisiniz.
Ben daha cok sartlar bunu gerektirdi gibi anladim basta.

Bir cocuga bakmakla sadece annesi babasi yukumludur. Bunun disinda kim bakarsa evet bakici oluyor. Ununu elemis elegini asmis kadin basa sarip bebek bakiyor sonuçta.

Babaanne iki baksa çorba icirse incileri dökülmez benim kaynanaya üç saat emanet ettim tuvaleti göstermek zor gelmiş ha bire tuvalete götür dedi diye yakındı o günden sonrada soğudum torun bu torun benim ilerde olsa ölürüm onun için, o günden sonrada ben sevdirmiyorum kaynanaya emanet etmiyorum artık,kıl temizleme olayı gerçekten zor eşim berber sakal saç dukksnda olur gelirdi iki ay evde yaptı ne kadar sikintiymis o banyomu batırdı o gün dedim sürekli evde olanların eşlerine Allah sabır versin diye

Benim bir tanidigim vardi. Cocugu 3 aylikken kaynanasi geldi bakti kiz ise basladi. Bakici parasi vermeyelim ev kredisine girelim dediler. Kiz aksma isten gelip yemek yapiyordu. Kaynanasi cocuk annesini ozlemistir vakit gecirsin dememis, 2 kap yemek yapmamis. Sonra ne oldu kiz trafik kazasinda öldü, kredisi odenen ev duruyor.
Arkadasim ver bakiciya, aksamdan aksama cocugunla oyna vakit gecir. 2 tane kazik kayin ve kaynanaya yemek yapacagina kendi ailene 2 gunde bir yemek yapar haftada bir temizlik yaparsin. Gercekten onemli olan senin cocugun ve ruh sagligin.

Ne olur ben bakayim cok isterim torunuma bakmayi dediyse ve bu anlattıklarınız yasandiysa haklisiniz.

Bir cocuga bakmakla sadece annesi babasi yukumludur. Bunun disinda kim bakarsa evet bakici oluyor. Ununu elemis elegini asmis kadin basa sarip bebek bakiyor sonuçta.
Bebege dogru duzgun bakmiyor ki. Bunun disinda kendi evinde her gun yaptigi yemegi temizligi de yapmiyor. Yani esin ailesi kendi cikarinin, hizmetinin pesinde.
Cocuk bakmak zorunda degilse istemiyorum deseydi. Oyle ya da boyle kabul ettiyse o cocugun neden gunahina giriyor?

Eee ne kestin? koç. ne yedin? hiç.

Sizin kâriniz ne olmus ben çözemedim valla..
3 bin mutfak masrafi edeceginize 1500 unu bakiciya verin. 1500 kendiniz yiyin. Ev de batmaz. Bir temizlik bir hafta gider. Basiniz da agrimaz.. herkes yayilacak baska bir mera bulsun kendine.

canım cancağızım. kayınların, kayın validen nasılsa bize muhtaç diye seni çalışan köle olarak görüyorlar sanırım.
ha şu var kayınvaliden evde temizlik yapmak zorunda değil çocuğa bakıyorsa.

ama görünen o ki çocuğun başında bekçi gibi durmak da çocuğa bakmak olmuyor.

bu işin çözümü yok ne yazıkki. çünkü eşiniz, kardeşleri bir düzene alışmışlar siz o düzende dış kapının dış mandalısınız. kendi evinize çıkıp kendi düzeninizi kurmadığınız sürece onlara ne deseniz ne anlatsanız boş.
Kendi iki oglu batiriyorsa, kendiyle beraber iki oglu daha yemek yiyecekse o evde yemek yapmak zorunda, temizlik yapmak zorunda bana gore.. saat bese kadar bir cocugun basinda bostan korkulugu gibi dikilecek diye gelin hepsine hizmetci olmak zorunda degil.

Baya kendi kârlari icin iki ogluyla gelinin uzerine yikilmis bence. Ne mutfak masrafi ne yakit odemesi ne ev isi.. evini kapamis gelmis. Bakici olsa yemegini guzel yedirmek guzel ilgilenmek zorunda. Oyle gozunu tv ye dikemez.

Babaanne iki baksa çorba icirse incileri dökülmez benim kaynanaya üç saat emanet ettim tuvaleti göstermek zor gelmiş ha bire tuvalete götür dedi diye yakındı o günden sonrada soğudum torun bu torun benim ilerde olsa ölürüm onun için, o günden sonrada ben sevdirmiyorum kaynanaya emanet etmiyorum artık,kıl temizleme olayı gerçekten zor eşim berber sakal saç dukksnda olur gelirdi iki ay evde yaptı ne kadar sikintiymis o banyomu batırdı o gün dedim sürekli evde olanların eşlerine Allah sabır versin diye
Altına yapmasini daha makul bulmuş sanırım kayinvalideniz,çocuk yahu bu kendilerinin de bir zamanlar büyüttüklerini ne çabuk unutuyorlar🙈

Baya kendi kârlari icin iki ogluyla gelinin uzerine yikilmis bence. Ne mutfak masrafi ne yakit odemesi ne ev isi.. evini kapamis gelmis. Bakici olsa yemegini guzel yedirmek guzel ilgilenmek zorunda. Oyle gozunu tv ye dikemez.
Aynen oyle. Cocuk bakma bahanesiyle postu sermisler. Calisan kadin kendi kizi olsaydi boyle sirtina binemezlerdi. Anneyle cocuk magdur oldugu halde cocugun babasi daha kadinin ustune geliyor. Ya evin isini yap ya cocuga adam gibi bak. Bunlar hem kel hem fodul

Aynen oyle. Cocuk bakma bahanesiyle postu sermisler. Calisan kadin kendi kizi olsaydi boyle sirtina binemezlerdi. Anneyle cocuk magdur oldugu halde cocugun babasi daha kadinin ustune geliyor. Ya evin isini yap ya cocuga adam gibi bak. Bunlar hem kel hem fodul
iki oglu olmasa ben yine bir sey demeyecegim. kimi kv boyledir torun sevgisi de yoktur. sorumluluk da almaz gelinin evinde..

iki oglu var banyoyu tuvaleti batiran koca koca iki erkek evde.. yemekse onlari doyurmak zaten annenin gorevi isten gelen gelinin gorevi degil. yani onun evindeler diye o doyuracak o temizlik yapacak.. is dolayisiyla bir cocugun bakimini yapamayan gelin uc yetiskinin daha sorumlulugunu aliyor maddi manevi. kasikla veriyorlar geline kepceyle aliyorlar.

Bakıcı niye tutmuyorsunuz. Benim de annem baktı kızıma 6 ay sadece. Temizlik yemek her sorumluluk bendeydi eşim asker benimde.
Onları daha daha fazla yormamak adına gönderdim bakıcı tuttum onlarda mutlu ben de mutlu. Evimde rahat gezip yatabiliyorum. Kızımla daha güzel ilgileniyorum. Kreş veya bakıcıya verebilirsiniz şu durumlar geçince. Onlarda düzenleri bozup geliyorlar kimse için kolay degildir eminim.

Haksızsınız. İnsanlar düzenlerini bozup sizin çocuğunuza bakmak için kalkıp gelmişler. Ev sizin eviniz, tabi ki masrafını da işini de siz yapacaksınız. Keşke işin ucundan tutsalar ama tutmak zorunda değiller. İşin ucundan tutacak birini arıyorsanız bir bakıcı bir temizlikçi tutmalısınız. Böylece o insancıklar da evlerine düzenlerine dönerler.
Sen ciddi misin ya :KK70:ciddi sözünse eğer ya kayinvalidesisin kızın yada kayinlari. Yoksa aklı başında bir insan bu kayinvalidenin nesini savunsun. dimi ama

Bebege dogru duzgun bakmiyor ki. Bunun disinda kendi evinde her gun yaptigi yemegi temizligi de yapmiyor. Yani esin ailesi kendi cikarinin, hizmetinin pesinde.
Cocuk bakmak zorunda degilse istemiyorum deseydi. Oyle ya da boyle kabul ettiyse o cocugun neden gunahina giriyor?

Iyi bakmadiginin ben de farkındayım.

Ama eski nesil genelde bu sekilde. Pespese cocuk yapilir. Alti temizlense, bir sekilde doysa, bir de prizlere kesici delici cisimlere falan yaklasmayacak kadar goz kulak olunsa cocuk bakilmis oluyor.

Tabi ki hepsi bir degil ama az da degil bu zihniyet.

Neden bakıcı tutmuyorsun?
Siz çocuğuma baksınlar diyorsunuz ama çocuğunuza bakmıyorlar ve üstüne maddi manevi sizi zarara sokuyorlar.. Ben olsam bukadar sabırlı olmazdım herhalde, işi bırakmayı bile düşünürdüm kahirlarını çekmemek için..

3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun

Herkes kendi evine gitse hiçbir sorun kalmaz gibi duruyor.

Back
X