• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım anlayamiyorum

Paraya kiyamadigim halim buysa kıysam nasıl olur acaba sen aylık kaç tl mutfağına harciyorsun

Benim mutfak masrafimla ne alakasi var anlamadim 😂 Biz evde 2 kişiyiz 1.000liradan fazla mutfak cikiyor yine de.

Sizin evdeki 4 kişinin mutfak masrafi da az olacak degil heralde, ama bakici tuttugunda da daha az harcamayacaksin zaten bakici maaşlari ucuz degil ve onlar da temizlik yemek yapmiyor genelde. :)
Sadece iş yukun azalir evde pisleten olmaz kafan rahat olur.

Yetişkin kayınlarla aynı evde olmazdım ben herhalde. Memuriyet değil de özel sektör deseniz işten ayrılın çocuğa kendiniz bakın derdim ama memurluk olunca bilemedim. Üstelik maaşınız da onlara gidiyor belli ki. Zor bi durum, Allah yardımcınız olsun

Bence haklısınız zaten çaresiz kalmışsınız çalışmak zorundasınız ki bu birlikteliği istemişsiniz kvdenix de zahmet olmazsa oğullarının arkasını toplasın hem o da babaannesi yapmak ta yedirmek te zorunda ben öyle gelinler duyuyorum saaate bir arıyor kvsini ne yaptın ne yedirsin şöyle yap böyle yap diye sizinki rahatına düşkün belli ki konuşun açık dille babaanne daha çok kol kanat gereceğine rahat davranıyor ilginç gerçekten sonra da evli evine köylü köyüne

3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun
Baştan sona siz hatalısınız ,
Baktınız kafa yapılarınız çocuk yetiştirmek için uymuyor ,
Teşekkür edip yollayacaktınız.

Ne diye herkesin arkasını topluyorsunuz ?

Haftada 3 gün bakıcı , 1 gün temizlikçi bulsanız krallar gibi yaşardınız.
Zaten insanlar işsiz kaldı , gayet de bakıcı bulup , gül gibi baktırırdınız.

Okumuş , maaşlı kadınsınız ,
Niye çekiyorsunuz bu eziyeti ?

Bana haksizsin gibi geldi. Düzenlerini bozup geliyor hem annem hem kayınvaliden. Niye çocuğum bakıcıda büyümesin diye. Bakıcıda büyüse daha iyi büyür belki hem de bir şey demeye hakkınız olur. Ben uzak şehirden anne vs getirmeyi doğru bulmuyorum yıllar boyunca.

en güzeli kreşe vermek. kayınvaliden bakmaya geliyor da kazık gibi adamlar niye onunla birlikte sizde kalıyor onu anlamış değilim, aşırı saçma. hoş bu kadar anlayışsız eşinle de ömür geçmez.

Suç sizde ne münasebet kayınvalide ile evde yaşamak. Eşşek kadar adamların kıllarını temizlemek? Hiç mi utanmıyor bu insanlar. Ben yemeğe şuna buna değil eşek kadar adamların o evde ne yaptığına takıldım. Midem kalktı ya, daha kendi pisliklerini temizlemiyorlar. Hadi hepsini geç demek ki insan değil bu insanlar acımıyorlar (eşiniz dahil) muhafazakarlarsa aynen şunu diyin “Benim aynı evde yaşamam, banyoda kıllarını temizlemem haram”. Eşinizle ayrı yerlerdeyseniz yanına tayin isteyin. Ne diyeyim nerden tutsam elimde kaldı gerçekten. Ne iğrenç insanlar var. Ve lütfen siz temizlik yemek vs yapmayın! Yapmayın işte bırakın öyle kalsın haftasonu sadece çocukla ilgilenin. Bakın o zaman ne yapacak. Ayrıca size eşiniz sen temizlikçi arıyorsun dediğinde de Asıl siz ailecek hizmetçi arıyorsunuz diyin.

Bence siz şimdiye kadar evde durduğunuz için evinizin temiz düzenli olmasına alışmışsınız, çalışmaya başlamışsınız üstüne eve 3 kişi gelmiş ama siz evi hala eski düzeninde, temizliğinde tutmak için uğraşıyorsunuz. Bana kimse kaynımın lavobaya bıraktığı kılları temizletemez. Ben bırakmadığıma göre onu, yapan öküz temizleyene kadar öyle bırakırım. Bırakırım çünkü elalemin arkasını toplamaya gelmedim bu dünyaya ama rv hanımları başta eşlerinin arkasını toplayarak başlıyorlar sonra evin temizliği kendi şahsi mevzularıymış gibi hareket ediyorlar, bir evin temiz olması o evdeki herkesin meselesi. Sana değiştin diyen kocan çalışmaya başladığın için senin üstündeki etkisinin zamanla azalacağını zaten biliyor bunu ifade etmeye çalışıyor ama bunu söylemek için erken.. çalışan bayansın artık, çocuğunun yüzünü hafta sonundan haftasonuna temizlik yaparken mi göreceksin, bir kere şu temizlik düzen konusunda daha rahat olun lütfen.

Açıkçası üzüldüm içinde bulunduğunuz duruma ama en çok çocuğunuz için üzüldüm. Akşam gelince çocuğuna yemek yapıyorsun, millet o yemeğimiz de hazırmış deyip götürüyor... İyi walla ben olsam sadece çocuğuma kavonazlara hazırlardım, sabah bu öğlen bunu yiyecek derdim bekçiye de (bakıcı bile çocuğa bir yumurta pişirir bu kaynana sadece çocuğa bir şey olmasın diye bekçilik yapıyor.) Bu arada çocuğun yumurtasını da akşamdan pişirin kavonazlara koyun, soğuk yumurta yemekle bir şey olmuyor ben diyetteykrn hep öyle yedim, ama yumurta yemezse çok çabuk acıkır.. Cicibebe ile çocuğa en büyük kötülüğü yapıyorsunuz. (ama bunu siz de verdiyseniz ve kayınvalide sizin yaptığınızı gördüyse bir şey söylemeye hakkınız yok, çocuğun yemeğini hazırlayacaksınız akşamdan koca koca heriflerin değil) zatrn mutfakta her şey var diyorsun bir yumurta kırarlar kendilerine, Cicibebe yiyeceklerini sanmam.

Son olarak koronadan dolayı bakıcı da tutamıyor kreşe de göndermiyorsunuz çok zor bir durum anlıyorum.. Ama kayınvalideniz karakteri bu iken ve siz her şeyi yapmaya devam ettikçe kimse ben de şunu yapıvereyim demeyecek, sizin geri çekilip bir şey yapmamanız lazım.

Allah yardımcınız olsun, en çok da çocuğunuzun.

Konu sahibi yeni memur olmuş ve şehirde yeni ha deyince bakıcı nasıl bulsun,işe alışacak şehre alışacak. eşi Doğu görevindeymiş muhtemelen eşi istemiştir orda küçük çocukla yalnız kalmasın aklım onlarda kalır diye. Belki kayınvalidesini göndermek istese eşi kabul etmeyebilir yalnız kalmasınlar diye. Konu sahibinin de kayınvalide ve iki kayınla beraber yaşamaya bayılmadığı ortada, çok yüklenmiş bazı arkadaşlar

3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun
Sorsan onlara senden kat ve kat haklıdır. Ama bence de sen haklisin sonuçta onlar düzeni bozulup geldi ama seninde onlar dan maddi bir beklentin yok ekmek elden su gölden yaşıyorlar resmen tatile geliyorlar ben olsam can atardım valla. Ayrıca Ewet işe başlayınca değiştin hayatın tüm sıkıntıları omzuna bindi bi an da akşam başını yastığına koyduğunda göz göze gelip derdini anlatacak bir eş yok yanında şu korona günlerinde işe gidip gelmek kolay değil evde bide yaşlı biri varken ama bunu senden başka kimse anlayamaz şuan. O yüzden sabret herşeyin hayırlısı kızını kreşe verdiğinde o orda En azında oyun arkadaşı edinecek ve seninde aklın kalmayacak inşallah güvenilir bir yer olduğunda asla pes etme işine devam et kalının geleceği için

Size haksızsınız diyemeyeceğim ama eşinize söylemeniz gereksiz olmuş. Eşiniz uzakta, olanları görmüyor, ayrıca evinden eşinden evladından iki aydır uzakta ve ortalık malum. Psikolojisi çok iyi değildir yani. Eşiniz yanınızda olsa göre göre bu cümleleri kursaydı tamam.
O yüzden kendi işinizi kendiniz halledeceksiniz. Kayın biraderler pis bırakıyorsa kendiniz uyaracaksınız. Çocuğun ağzından üstümden basından kıl çıkıyor diye. Temizledigim yerleri lütfen dağıtmayın, işten yorgun argun gelip yapamıyorum diyeceksiniz. Kayınvalidenize de kızınızın ağzından duymuş gibi " babaannem benimle oynamıyor, çok acıkıyorum " diyor , çocukla ilgilen lütfen deyin. Babaanne yasliysa amcaları da oynayabilir yani.Gerekirse çocuk babasıyla konuşurken bunları soyletin. Eşinizin kafasına dank edecektir diye düşünüyorum. Allah yardımcınız olsun.

En büyük hata 3 kişinin düzenini bozup kalkıp başka şehirden gelmesinde. Kayınvalidem çocuğuma benim istediğim gibi baksın düşüncesini anlayamıyorum. Çocuk onun da canı o da sizin kadar düşünüyordur. İstekleriniz eksiksiz yapılsın istiyorsanız bakıcı tutmalıydınız. Bir sürü şey yazıp neyse bunları sorun etmedim demişsiniz. Sorun etmediyseniz niye yazdınız? İnsanların bu yaştan sonra değişeceği yok, tamam ev işi vs konusunda haklısınız ama yapabileceğiniz bir şey yok. Ya bakıcı tutun ya bu durumu kabullenin. Eşle kavga edince engellemekte bana çok çocukluk gibi geliyor kusura bakmayın. Keşke çocuk zamanlamasını eşinizin yanında olduğu döneme göre ayarlasaydınız.

Kimse çocuğunuza bakmak zorunda değil kesinlikle. Ama belli ki siz de yeni bir şehirde yeni atanmış biri olarak, üstelik salgın varken, kreş ve bakıcı bulamadığınızdan mecbur kalmışsınız. Bu koşullar altında olmasaydınız yorumum tamamen farklı olurdu.

Bu durumda yemek yapmalarını beklemeniz değil ama en azından çocuğunuza yaptığınız yemeği bitirmemelerini beklemeniz doğal. Evinizi temizlemelerini değil ama hiç değilse traş olduklarında temizlemelerini beklemeniz doğal.

Evet siz çağırdığınız için gelmişler ama hangimiz misafir olduğumuz evde bu denli sorumsuz davranırız ki?

Süreç düzelene kadar evde çocuğunuz için düzenlemeler yapmanız lazım. Yemeğini ayırmanız, hatta saklamanız, kahvaltısını çıkmadan hazırlamanız, imkanınız varsa öğlen arası eve uğramanız, akşam evi temizlemek yerine çocuğunuzla vakit geçirmeye çalışmanız gibi.

Süreç düzelir düzelmez başlatmak üzere şimdiden bir bakıcı/kreş aramaya da başlayın.

Back
X