• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ben mi hatalıyım anlayamiyorum

Iyi bakmadiginin ben de farkındayım.

Ama eski nesil genelde bu sekilde. Pespese cocuk yapilir. Alti temizlense, bir sekilde doysa, bir de prizlere kesici delici cisimlere falan yaklasmayacak kadar goz kulak olunsa cocuk bakilmis oluyor.

Tabi ki hepsi bir degil ama az da degil bu zihniyet.
Benim annem yeğenime baktı kendi evinde çöp gibi olan kız kilo aldi eski ile alakası yok kv rahatını bozmuyor..

3 aylık memurum.2 yaşında kızım var annemle kayınvalide dönüşümlü olarak bakıyor.Esim 2 senedir doğuda jandarma personeli.2 aydır kayınvalidem yanimda ve 2 tane de kaynım var biri üniversitede okuyor diğeri sınava hazırlanıyor.
Kızım 3 yaşına gelince kreşe veririm dedim.Kayinvalidem ve annem sehirdisindan geliyor buarada.
Neyse konuya geleceğim.Kizim için sabah arıyorum soruyorum işte genelde her sabah cicibebe yediriyor öğlen yoğurt ben gelene kadar dünden yemek kalmadıysa yemek yapmıyor.Ben de anne yumurta vs yap seviyor diyorum.Hani yemek yedirme konusu iyi değil.Aksam saat
9 da yemeğe oturulursa çocuk bizi beklerse ac kalır diyorum.1 aydır 1er gün arayla gidiyorum.Ben evdeyken yemek vs yapıyorum.Ben eve bir süpürge tutmasam tutmuyor.Neyse bunları sorun etmemistim.Cocuk iyi olsun başına birsey gelmesin diye.

Tatil günleri bütün temizlik işini ben yapıyorum.2 kaynım var banyo yaptıklarında paspasin yüzü saçtan gözükmüyor ve bu günlük oluyor.Lavaboda tras oluyorlar kıllarını temizlemiyorlar.Evi süpürüyorum mutfak tezgahında sofra bezinde aklınızın almayacağı yerlerde kıllar çıkıyor bazen yemeklerde.Ikisinin de sacları uzun buarada omuzlarına kadar.
Neyse ben söyledim bakın dikkat edin diye.Kayinvalideme de dedim.Anne bak ben temizliyorum siz de dikkat edin artık her yerden kil toplamaktan midem bulandı diye.Degisen birşey yok.
Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
Dün dedim misal anne ben olmadığında etraf çok batarsa bir süpürge tutuver diye.Ben çocukla uğraşıyorum ondan birşey yapamıyorum diyor.Cocukla uğraşmak da ekstra bir çorba yemek yapmıyor oturup tv basında akşama kadar kalkmıyor.Cocuk kendi kendine oynuyor.Babaanne gel hamur yapalım diyor kızım bacağım ağrıyor kızım kolum ağrıyor.Ya oturduğun yerden hamuruyla oynayacaksın yani.Bir ara işten geldim kapıyı çalcam içerden aglama sesi geliyor kızımın.Aklimda yoktu ama bir dakka dinledim oynayalım diye ağlıyor ama başka ses yok kizimin sesinden başka.Sinirlendim girdim eve.
Yanı bazen diyorum ben mi hataliyim.Esim diyor sen değiştin yok çalışmaya başlayınca değiştin. Ben de evet şartlar değişti çünkü biraz destek bekliyorum dedim.tartıştık sağolsun asla alttan aLma anlamaya çalışma huyu yok.Engelledik birbirimizi. Okadar sinirliyim ki ben ne zaman birşey anlatsam yok değiştin bilmem ne.Ya işten geliyorum boş günümde temizlik alışveriş vs.Cope kadar atıyorum atarım sorun değil de.Evde eşşek kadar adam var birseyin ucundan tutsunlar.Dun yoğurt için süt al dedim 5kg ona bile gidecek gitmedi bile kaynım.Hesapladim 1 ayda 3bin mutfak alışverişi.Dolduruyorum ne isterlerse ellerini ceplerine attırmıyorum .Genç adamlar diye kayınvalide salonda her biri başka odada kaldı 3 ay 800 tl ayda doğalgaz faturası ödedim bütün her yer yanıyor diye.Yani ben bukadar uğraşırken benim bir sitemem bir sinirim bukadar mı anlamsız neye uğraşıyorum ki lanet olsun
Valla kocam bana anama bi laf et görürsün gününü dese kocayı da kapıya koyardım açık ve net . Bak o zaman nasıl sürüne sürüne geliyor kapına . Ayrıca memursun artık bi mecburiyetin de yok kocanı seviyor olabilsin ama ona bağımli mecbur olmadığını da bilmesi lazım arkanda durmayacaksa işı ne kocanın. Gitsin anasıyla yaşasın . Gönderin kaynananizi da . Kendi evinde oğullarının saçlarını tarayıp örsün ancak onu yapar o çocuğun gelişiminin ne kadar önemli bi zamninda olduğunu da biliyorsunuz Dimi. Tüm alışkanlıkları kazanma zamanında ve ayrıca piskolojik gelişimi açısından da çok onemlı bi yaş evresinde . Bir an önce çaresine bakın .

Benim annem yeğenime baktı kendi evinde çöp gibi olan kız kilo aldi eski ile alakası yok kv rahatını bozmuyor..
Benim yeğenim de iki ay annemlerde kaldı tombik tombik oldu gitti evine. Çünkü anneanne evinde yasak yoktu, her istediği şeyi, annesinin yasakladığı her türlü abur cuburu yedi. Kilo=sağlık değildir.

Kilo almak saglik demek degil ki.
Oyle olsa cicibebe yedirmek gayet makul bir olay olurdu.

Ayrica kv rahatini bozmak istemiyor olabilir. Cok hakli. Asiri muhtaclik durumu ayri, yoksa ben de torun bakmak icin rahatimi bozmam.

Ben çocuğa baksın diye birilerini çağırıp sonra şunu yapmadılar bunu etmediler denmesine karşıyım. Bu sorun hep oluyor. Keşke pandemi olmasaydı da bir dadıyla anlaşabilseydiniz bunların hiçbiri olmazdı. Hem çocuğunuzla güzelce ilgilenilip yemeği falan düzenli olurdu hemde kayın arkası toplamazdınız. ☹️

En kötüsü de bu çocuk beslenemiyor.. kahvaltı yapması lazım öğlen çorba akşam yemek olması lazım.. bunların yanında meyve yemesi lazım aralarda... cIci bebeyle kahvaltı mı olur

Rezil insanlar bence. Lavaboda kıl bırakmanın düzenle ne ilgisi varsa. Pisler. Çocuğa da kötü bakıyorlar. İzin alıp bakamaz mısınız? Sonra da kreşe verip işe dönersiniz

Bir çok konuda haksızsınız.
Burda "çok haklısın "yazanların gazına gelip de kocanızla ve ailesiyle boş yere aranızı bozmayın.
Şehre geleli 3 ay ol uş. Artık az çok ortamı tanımışsınızdır.
İlk geldiğinizde ki zorunluluk azalmıştır.
Tutun bakıcınızı, kafanız rahat etsin.
Yaşlı kadın ancak o kadar çocuk bakar, iş yapar el evinde.
Kayınlarınıza da çok yüklenmeyin. O yaşın genel özelliği anlattıklarınız.
Ev ev üstüne olmuyor dedikleri tam da bu işte.
Sorsanız onlar da hiç rahat değildir.

Haksızsınız. İnsanlar düzenlerini bozup sizin çocuğunuza bakmak için kalkıp gelmişler. Ev sizin eviniz, tabi ki masrafını da işini de siz yapacaksınız. Keşke işin ucundan tutsalar ama tutmak zorunda değiller. İşin ucundan tutacak birini arıyorsanız bir bakıcı bir temizlikçi tutmalısınız. Böylece o insancıklar da evlerine düzenlerine dönerler.

Dikkatimi çekti her konuya zehir zemberek yorum yapıyorsunuz, ne bu nefret ?

Hatanız zaten yaşlılardan yardım istemek, hata gibi durmayabilir ama işte büyükleri işe katınca böyle oluyor maalesef.
Söylemiş hanımlar sağ olsunlar, kreş veya bakıcı dışında alternatif yok. Her ikisi de şu andaki durumdan iyidir zaten.

Bir de şunu eklemek istiyorum, başka konularda da okuyorum. Eşlerin kolluk kuvveti içerisinde yer aldığı vurgulanıyor. Alttan alta stresli bir mesleği var, anlayış gösterin denilmek istendiğini düşünüyorum. Benim babam da emniyet mensubu, kendisiyle aynı işi yapan meslektaşı melek gibi bir adamken babamın psikolojik şiddette doktorası vardı. Meslek önemli değil, mesele merhametli olmak.

Kendinizi yıpratmayın lütfen. Mesleğiniz hayırlı olsun, çocuğunuzu da sağlıklı büyütün inşallah.

Benim yeğenim de iki ay annemlerde kaldı tombik tombik oldu gitti evine. Çünkü anneanne evinde yasak yoktu, her istediği şeyi, annesinin yasakladığı her türlü abur cuburu yedi. Kilo=sağlık değildir.
Kilo almak saglik demek degil ki.
Oyle olsa cicibebe yedirmek gayet makul bir olay olurdu.

Ayrica kv rahatini bozmak istemiyor olabilir. Cok hakli. Asiri muhtaclik durumu ayri, yoksa ben de torun bakmak icin rahatimi bozmam.
Annesi daha çok abur cubur veriyordu.. Annem aksine uzaklaştırdı onu abur cubur dan düzenli kahvaltısini, çorbasını, akşam yemeğini, meyvesini verdi kilo aldı kız..
Ayrıca abur cubur kilo aldırmıyor daha çok çocuklarin iştahını kapatıyor..

Çalışan anne olmak gerçekten zor, dışardan insanlar imrenir ama yaşamayan anlayamaz... Hem çalış, hem o kadar iş gör, insan bazen patlıyor... Haklısınız, bir bakıcı bulsanız daha iyi olur belki, herkes rahat eder... Kayınlarınız da kıllarını kendi evlerinde rahat rahat dökerler, kaynananız da tv sini izler...

Onlar beklentilerinizi yapsalar iyi olurmuş ama yapmıyorlar, yapmak zorunda da değiller. Baştan bence hatalı davranmışsınız, size onlar teklif etse dahi kabul etmemeliydiniz. Kayınvalide ve kayınlarla eşiniz dahi evde yokken kalmayı nasıl kabul ettiniz , çok şaşırdım. Bir sene için bakıcıya verseydiniz daha iyiydi.

Esimle konuşurken şunu dedim.Ya tamam ben sadece çocuğa bakılsın diye iş beklemiyorum sadece yaptığım şeylere dikkat etsinler diye.Vay efendim sen kendine temizlikçi arıyorsun.Anama tek bir laf et ozaman görürsün bilmem ne.
kv ve kayınlarınız giderken eşinizi de onlarla gönderin. çok kıymetli anasıyla yaşasın :olamaz:

Çocuk bakmak zor iş, heleki torun bakmak çok yorucudur. Kendim düşünüyorum yaşlı halimde çocuklarım ile ilgilendiğim gibi torunlarımla ilgilenemem herhalde. İlginmekte istemem açıkcası. Yardım edilir, arada bikaç saat veya gün bakılırda. Sürekli sabahtan akşama kadar uğraşamam gibime geliyor. Evimi barkımı bırakıp torun bakacağım diye uğraşamam. Herkes kendi çocuğunun sorumluluğunu alsın. Kreş için küçükse bakıcıyla devam edin. Yaşlı yaşlı insanları zorda bırakmayın. Gene geliyor, iyi kötü ilgileniyor. Zorunluluğu yok. Siz konunuzda haklısınız eve geldiğinizde öyle pis ortamla karşılaşmak istemeyebilirsiniz ama sonuçta ev sizin, yetişemiyorsanız temizliğe gelen birini ayarlıcaksınız. Kv denize süpürmedi, silmedi demeye hakkınız yok.

Sadece kayınvalideniz gelseydi. Eşek kadar adamlar neden düzenlerini bozup kalkıp gelmiş. Valla ben bile sinir oldum. Anneleri bari oğlanların arkasını toplasın sonuçta kendi evinde yapmıyor mu? 2 yaşında çocukla ev işi gayet de yapılabiliyor. Yada 2 kap yemek yapsa siz işten gelene kadar. Madem misafir gibi oturmaya gelmiş oğullarını getirmeseymiş. Pisliklerini temizlemek bir yandan, masrafı bir yandan. Çalıştığınızı onlara harcıyorsunuz resmen. En iyisi ya güvenilir bir bakıcı yada kreş. Allah yardımcınız olsun.

Sadece kayınvalideniz gelseydi. Eşek kadar adamlar neden düzenlerini bozup kalkıp gelmiş. Valla ben bile sinir oldum. Anneleri bari oğlanların arkasını toplasın sonuçta kendi evinde yapmıyor mu? 2 yaşında çocukla ev işi gayet de yapılabiliyor. Yada 2 kap yemek yapsa siz işten gelene kadar. Madem misafir gibi oturmaya gelmiş oğullarını getirmeseymiş. Pisliklerini temizlemek bir yandan, masrafı bir yandan. Çalıştığınızı onlara harcıyorsunuz resmen. En iyisi ya güvenilir bir bakıcı yada kreş. Allah yardımcınız olsun.

kadın torun bakacağım diye kendi çocuklarını neden ikinci plana atsın? Konu sahibi bakıcıya baktırmak istemiyor diye neden herkesin düzeni bozuluyor.

Back
X